• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız?

Kestane Sekeri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2017
2.027
2.077
133
34
İyi geceler hanımlar evli ve iki çocuk annesi bı kadinim işime çocuklarima bakmak için ara verdim sadece eşim çalışıyor ve ev kredisi ödüyoruz haliylede zorlanıyoruz krediden hariç geriye 1.400 TL bı tutar kalio ama hayat şartları biliyorsunuz eşimin iki arkadaşı yurt dışına çalışmaya gitti ve kuveytte olan diğer arkadaşida 24 bin TL iş var gel calis hayatını kurtar dio eşim iki yıllık gitmek istiyor ben ikna olursam tabi.kendi gidecek orda şantiyede kalacak biz gidemicez yani arada izine gelecek ben 2 yılı çok uzun buluyorum ve tereddüt ediyorum siz olsanız napardiniz eşi yurtdışında çalışan var mı fikirlerinize ihtiyacım var not(annemlerde bulunduğum şehirde babam bazen bizde bazen evinde istediğin gibi kalırsın diyor genelde evimde kalirim sanırım)

İyi geceler hanımlar evli ve iki çocuk annesi bı kadinim işime çocuklarima bakmak için ara verdim sadece eşim çalışıyor ve ev kredisi ödüyoruz haliylede zorlanıyoruz krediden hariç geriye 1.400 TL bı tutar kalio ama hayat şartları biliyorsunuz eşimin iki arkadaşı yurt dışına çalışmaya gitti ve kuveytte olan diğer arkadaşida 24 bin TL iş var gel calis hayatını kurtar dio eşim iki yıllık gitmek istiyor ben ikna olursam tabi.kendi gidecek orda şantiyede kalacak biz gidemicez yani arada izine gelecek ben 2 yılı çok uzun buluyorum ve tereddüt ediyorum siz olsanız napardiniz eşi yurtdışında çalışan var mı fikirlerinize ihtiyacım var not(annemlerde bulunduğum şehirde babam bazen bizde bazen evinde istediğin gibi kalırsın diyor genelde evimde kalirim sanırım)
2 sene lafta uzun da olsa aslında göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.
Zorluk size değil aslında eşinize daha çok olacak. Gubettei dilini izini bilmediği memelekette ailesinden uzak olacak.

Eğer ailesinin geleceği için bunu göze alıyor ve sizin aileniz de bu geçici dönemde size destek olacağını bildiriyorsa, bence gitsin derim. Ayda 24bin tl iyi para. Hele şu ülkemin şu anki durumunda.

2 yıl çalışıp ne yapacak, önemli olan o.
Ayda 24 bin kazansa kabataslak şekilde 600 bin lira edineceksiniz.
Sonra bu parayı nasıl değerlendirecek?
Hayat kurtaracak para değil, işin gerçeği.
Tırtıklaya tırtıklaya birkaç sene götürür.
İş kursan küçük çaplı olur, gene öyle hayat kurtaran çeşidinden olmaz.
Eee, sonrası?
Bu çekilecek çileye, çocukların babasız kalmasına değecek bir plan var mı?

2 sene lafta uzun da olsa aslında göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.
Zorluk size değil aslında eşinize daha çok olacak. Gubettei dilini izini bilmediği memelekette ailesinden uzak olacak.

Eğer ailesinin geleceği için bunu göze alıyor ve sizin aileniz de bu geçici dönemde size destek olacağını bildiriyorsa, bence gitsin derim. Ayda 24bin tl iyi para. Hele şu ülkemin şu anki durumunda.
Evet eşim çocuklarımızın geleceğini dusun anlık düşünme diyor annemde çok sıkılirsan ise girersin ben bakarım küçük olan biraz büyüyünce diyor cikmazdayim yani teşekkürler yorum icin

Eee, sonrası?
Çocuklar biri 2.5 yaş diğeri 6 aylık şuan bı plan yok açıkçası ama kendi işini yapmak istiyor ilerde otomasyonla uğraşıyor ama şuan onun için bı plan yapmadık

aylık 24bin tl mi .eşiniz kalsın türkiye de ben giderim hemen yarın kuveyte ha ha ha

2 senede arada bi sizleri görmeye gelemeyecek mi? Aslında iyi para bence iki sene dediğin hemen geçiyor. Çoğu asker eşleri aylarca hatta yıllarca eşinden başka bir şehirde kalıyor. Siz bilirsiniz ama ihtiyacınız varsa gitsin derim.

Çocuklar biri 2.5 yaş diğeri 6 aylık şuan bı plan yok açıkçası ama kendi işini yapmak istiyor ilerde otomasyonla uğraşıyor ama şuan onun için bı plan yapmadık
Eşim böyle bir teklifle gelse kesinlikle kabul etmezdim.
Diyorum ya kısa süreli çoklu bir para, ee sonrası yok.
Ev al, araba al bitti.
Ama geçim sağlanacak asıl hedefi 10 yıllık şekilde kalkındıracak mesele yok ortada.
Eşim esnaf ve esnafın hali içler acısı.
Galericiden tutun da pastacıya kadar.
Ve kendi işini yapmak isteyen insan asgari olarak zaten 500 bini gözden çıkarmalı ve 1 sene cepten yemeyi kabul etmelidir.
Ve zaten kazanacağı 600 bin toplamında 2 sene geçinecek içerisinden yiyeceksiniz.
Bunların haricinde de bir birikim olacak ki, iş batarsa o para giderse durumu stabil kalabilsin.
Siz otomasyon diyorsunuz, aletlere vs yetecek bir miktar mı, hiç sanmıyorum açıkçası.
Sonuç olarak ben gereksiz gördüm, hayat kurtaran plan değil.
Velev ki 5 sene desin, sz ailece oraya yerleşin amenna ama kısa vadeli olarak değmez.

Eee, sonrası?
öyle deme valla iyi paraymış ekonomik krizden sonra paragöz mü oldum ne tövbe tövbe ben böyle değildim noldu bana

Ev al, araba al bitti.
Ama geçim sağlanacak asıl hedefi 10 yıllık şekilde kalkındıracak mesele yok ortada.
Ve kendi işini yapmak isteyen insan asgari olarak zaten 500 bini gözden çıkarmalı ve 1 sene cepten yemeyi kabul etmelidir.
Ve zaten kazanacağı 600 bin toplamında 2 sene geçinecek içerisinden yiyeceksiniz.
Bunların haricinde de bir birikim olacak ki, iş batarsa o para giderse durumu stabil kalabilsin.
Siz otomasyon diyorsunuz, aletlere vs yetecek bir miktar mı, hiç sanmıyorum açıkçası.
Velev ki 5 sene desin, sz ailece oraya yerleşin amenna ama kısa vadeli olarak değmez.
Bende bizde gidelim diyorum ama hayat çok pahalıymis orda 4 bin dolarla ise girdi diyelim bin doları sadece kira siz dusunun

öyle deme valla iyi paraymış ekonomik krizden sonra paragöz mü oldum ne tövbe tövbe ben böyle değildim noldu bana
:KK70:
Ceyceycim, senin tuzun kuru ondan iyi para.
Gelirinin olmadığını, 2 küçük bebeğinin olduğunu var say.
Aslında benim tam da şuanki konumumda konu sahibi.
Eşim işi kapattı ve birkaç ay daha birşey yapmayı hedeflemiyor.
İş kuracağında zaten 500 bin gibi bir para en az gidecek(kayınpeder kuracak) ama bu sırada kira gelirimiz olduğu için, standartımız değişmeden yaşayabileceğiz.
Bakıldığında çok büyük bir para gibi dursa da, sıfır gelir ile hiçbir şey maalesef.

Ben göndermezdim.
Güzel para evet, şu an elinize kalan para da para değil ok. Yani 1400 lira kalıyor olsa aylık elimize, delirmelere gelebilirdim şahsen, hele iki çocukla. Ama 2 sene de dile kolay ve Kuveyt gibi bi yerde o para yiter zaten buraya gelene kadar; fazladan birkaç bin için değmez diyorum. Buradan ayarlayabiliyorsa ek iş bile olur ama yabanellerde 2 sene... Almanya filan olsa neyse.

Ev al, araba al bitti.
1400 kalıyor geriye demiş ya ondan yaptım şaka.konu sahibi için çok ıyı para yurtdışı işi.domates 11 lira markette

Bende bizde gidelim diyorum ama hayat çok pahalıymis orda 4 bin dolarla ise girdi diyelim bin doları sadece kira siz dusunun
Yurtdışında çalışma mantığı bu zaten.
Orada dolap kazanıp, ülkemizde durumu kurtarmak.
Bence siz de gidip en azından 5 sene kalabilirsiniz.
Elinizde kalan para dolar olacağından, bırada yatırım yapar, döndüğünüzde hazır bir gelirle başlayabilirsiniz.
Dediğim gibi kısa vade için oldukça gereksiz bir eylem.

:KK70:
Ceyceycim, senin tuzun kuru ondan iyi para.
Gelirinin olmadığını, 2 küçük bebeğinin olduğunu var say.
Aslında benim tam da şuanki konumumda konu sahibi.
Eşim işi kapattı ve birkaç ay daha birşey yapmayı hedeflemiyor.
İş kuracağında zaten 500 bin gibi bir para en az gidecek(kayınpeder kuracak) ama bu sırada kira gelirimiz olduğu için, standartımız değişmeden yaşayabileceğiz.
Bakıldığında çok büyük bir para gibi dursa da, sıfır gelir ile hiçbir şey maalesef.
bu ay kiracımız kırayı yatırmadı telefonları açmıyor mesajlara cevap vermıyor.esnafın hali bu .

bu ay kiracımız kırayı yatırmadı telefonları açmıyor mesajlara cevap vermıyor.esnafın hali bu .
Kaçıp gitti, kayınpederimin 2 kiracısı da aynı şeyi yaptı yazın.
Bizim gelir dükkan kirası, ev mev falan olsa bitmiştik.
Bir tek zenginde para kaldı, geri kalan herkes yoksul.

Ben göndermezdim.
Güzel para evet, şu an elinize kalan para da para değil ok. Yani 1400 lira kalıyor olsa aylık elimize, delirmelere gelebilirdim şahsen, hele iki çocukla. Ama 2 sene de dile kolay ve Kuveyt gibi bi yerde o para yiter zaten buraya gelene kadar; fazladan birkaç bin için değmez diyorum. Buradan ayarlayabiliyorsa ek iş bile olur ama yabanellerde 2 sene... Almanya filan olsa neyse.
Ewet ben istemiyordum ve eşim bu konuyu kapatmıştı ama babam neden izin vermiyorsun diyor kalacak yemek gideri yok şirkete ait hatta uçak biletini bile şirket karsilayacakmis ama bilmiyorum Kuveyt yani nasıl bı yer nolur hiçbir fikrim yok

Kaçıp gitti, kayınpederimin 2 kiracısı da aynı şeyi yaptı yazın.
Bizim gelir dükkan kirası, ev mev falan olsa bitmiştik.
Bir tek zenginde para kaldı, geri kalan herkes yoksul.
bizimkilerde dukkan bırını senelik almıştık biri sallantı da eşim strese girdi valla kiralar olmasa maaşla geçinemeyiz ankara da

Back
X