Siz olsaniz ne yapardiniz?

Night Night

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
530
733
103
Herkese merhabalar . Anlatacağım olay gayet de klişe bir kv sorunu. Mesele şu ki bugün eşimin hararetli bir şekilde annesiyle telefonda konuştuğunu duydum . Konuşma bitince de gayet gergin . Neyse sordum filan hani birşey anlatmak istemedi sinirli davrandı Biraz bana. Dedim tamam sorun kesin benle ilgili. Bizim de zaten bu aralar işler ters gidiyor ikimiz de öğretmeniz 8 aylik bebeğimiz var ise gidip gelecegiz haftaya pazartesi kim bakacak nasil olacak sorunsali.seminere git gel bir de ev tasima telaşı. 2 haftadır dogalgazimiz bile yok yani düşünün artık. Biz bu meselelerle uğraşaduralim kv kafasında benle ilgili kurmuş da kurmuş. Nasıl mı öğrendim eşimin telefonunda bir program var arama konuşmalarını kaydediyor. Ben de eşim uyurken o kayıtlara ulaşıp kendime watsaptan attım tek tek dinledim . Bunu yaparken utandım elbet ama napalim mecbur kaldım çünkü bana tek kelime anlatmıyor üstelik beni kırıyordu sorunca. Kv hakkımda baya bi saydirmis konuşurken neymiş anneme şunları bunları yapmışım ki kendi kızı dibinden ayrılmaz evli olmasına rağmen her yaz gelir en az 2 ay kalır. Kv yi hiç aramamişim ki kendisi beni asla aramaz ve daha neler neler. Eşim de sağolsun beni savunmuş. Bana birşey belli etmez ama. Şimdi hal böyleyken ben bu kadına nasıl isinayim. Buldugu ilk fırsatta gelinlerini oğullarına çekiştirip duruyor ne yapsak yetmiyor iyi niyetli değil yani ve üstelik bu kadın hacca gitmiş. Yazık değil mi günah değil mi beş vakit de namaz kılar dilinden Allah kelimesini düşürmez. Ben bu kadına anne bile demek istemiyorum. içimden onunla konuşmak bile gelmiyor. Bu hep böyle kısır döngü şeklinde devam edecek ve bana kattığı hiçbirsey yok saçma sapan şeyler. Zoruma da giden annemi araya katması. Onn yüzünden annem bize geldiğinde biz eşimle her gün tartışırdik .gerçekten namazında niyazında isen nedir bu hareketler be kadın 60 yaşındasın.

Canım niye namazına niyaziblna takildin kılıyorsa kendine hacca gittiyse yine kendine ben ne kv tanıyorum elinden kurandusmez tesbihle sokakta gezer gelinine iftira atip yuvasını yikti komsulara iftira atan bunları gec lütfeen mesafeyi koru gidip gelme gidersen esinle git telefonuna bakma esinde seni savunuyormuş ne guzel birsey yapamaz daha

Guzel arkadaşlar..
Kimsenin namazina niyazina saydirmayin oncelikle şnu söyliyim..
Herkes namazini kendine kilar nefsine diline hakim olmak oyle herkes icin kolay iş degil..
Toplumumuzdan alişilmiş adet haline gelmiş bi surü yararli bulduğum seyler oldugu gibi cok saçma ve yersiz gereksiz şeylerde var..
Senden ilgi bekliyor bazilari boyle gelinlerine faazlaca beklentili.. mesafeni koy esinle hem fikirsen gerisini takma. Ortada daha buyuk sorunlari olanlar da var bunlari dert etme iftira vs degilse.

Eşinizin telefonunu kurcalamak yerine, onunla kapsamlı ve net bir şekilde konuşmayı denediniz mi?
"Annenle konuşuyorsun, ne konuştuğunuz beni ilgilendirmez ama sonra bana sinirli davranmaya başlıyorsun ve işte bu aşamada beni ilgilendirmeye başlıyor. Konuş benimle. Bir sorun varsa çözmeye çalışalım ama sorun sadece annenin kaprisleriyse, birlikte görmezden gelmenin, takmamanın yollarını bulalım." şeklinde hem onu anladığınızı hem sizi anlamasını sağlayacak şekilde ılımlı iletişim kurun.

Namaza bu kadar takmayın. Sanki ibadetlerini yapınca bütün insanlar dinine uygun mu yaşıyor? Yozlaşmışlık, nefis, insanlık halleri, iradesizlik gibi bir ton şey var.

Kayınvalidenin istediği gibi bir insan olmak zorunda değilsiniz tabi ki. İyi bir insan olsaymış da aramak içinizden gelseymiş. Fitne fesat insana mesafe iyidir. O konuda taviz vermeyin. Ayrıca annenize ne yaptığınız da sadece sizi ilgilendirir.

Yahu öğretmen olunca hiç mi egosu duygusu olamaz. Ben de bunu anlamiyorum. Öğretmen de insandir. Yaptiginin etik olup olmadigi tartisilir ona lafim yok. Ama öğretmen olmasi ile bir ilgisi yok. Öğretmen insan yetistiriyor evet ama okulda örnek olur bu kadar. 24 saat örnek olacam diye yasayamaz. Tapu kadastrodaki bir memurdan devamli örnek davranişlar sergilesmesini bekliyor musunuz? Hayir. O zaman öğretmenden neden bekliyoruz

Iste bazi meslekler boyle, bir dr un alkolik olmasi gibi dusun, imamin kumar oynamasi mesela, cami disinda naparsa yapsin diyormuyuz? Imami gec esi bile istefigini yapamiyor degil mi? Telefon dinlemek bunlar kadar absurd olmasa da kendinize yapildigini dusununce hele ki topluma ornek olunacak bir isi kendine secmis biri tarafindan yapilinca cirkin gelmedi mi?

Hayir gelmedi. Öğretmen robot mu? Bakin insanlar duygulariyla egolariyla doğar. 24 saat örnek yaşayamazsiniz. Öğretmenin de mesai saati bellidir görev tanimi bellidir. Verdiğiniz örneklere katiliyorum. Mesela bir öğretmen okuluyla ayni mahallede yasiyorsa okul disinda da kiyafetine dikkat etmek zorunda. Ama yani bu basliktaki olayda kendi özeli kendi evinin içi yapmistir yapabilir. Yanlişsa bile davranisin yanlisligini öğretmen olmasi üzerinden tartışmayalim.

Ayrica doktorlar alkolik değil ama genelde alkol kullaniyorlar.sigara zararli diyorlar ama deli gibi sigara iciyorlar. Göz doktoruna gittim gözünü çizelim dedi ama kendi gözlük kullaniyordu sigara zararli der ama kendi içebilir

Eşinizin sivi savunması çok güzel birşey
Namaz kılıyor diye yaptıklarını yakıştıramamışsınız ama hiç alakası yok inanın benm kvde namazında güya ama yemedği halt kalmadı artık iftara mı ararsın gıybet mi dedikodumu hakaret mi...

Eşinizin telefonuna casus program yükleyip annesiyle konuşmalarını bile gizlice dinlemek ne ya. Sizin yaptığınızın yanında kayınvalideninki çok masum geldi
Programı ben yüklemedim casus programı filan da değil lütfen önce okuyunuz sonra da okuduğunuzu anlayiniz

Ogretmen düşmanları geldi yine ben de bir insanım evimde takım elbiseyle oturup kalkıp duygularımı disiplinli bir şekilde nasıl kontrol etmemi beklersiniz onu anlamadım

Gerçekten sizin gibi insanları anlamıyorum. Didik didik edip illa mesele yaratacak bir şey öğrenmek isteği neden? Bunu yaparken utandım demişsiniz ama asla inanmıyorum utansanız böyle bir şey yapamazsınız. Yaptığınız hareket aklı başında bir insana yakışmıyor. Ayrıca mecbur falan değilsiniz anneniz eşinizle ilgili bir şeyler söylese koşa koşa kocanıza yetiştirecek misiniz eşinizin size gelip ne anlatmasını bekliyorsunuz da savunmanız ama napiyim anlatmadı oluyor?

Benim anlamadığım namaz kılan hacca giden melek mi olmalı?
Ibadet vs karıştırmayın konuya.
Size ne onun hacindan namazından...
Karakteri bozuksa ne yapsın namaz
Melek değil de örnek olabilir hani ben dedikodu sevmiyorum içim temiz der durur söylemediğim şeyleri söylemişim gibi lanse eder o açıdan. Din ve vicdan bağlantılı ya birbiriyle en azından ben böyle düşünüyorum

Ogretmen düşmanları geldi yine ben de bir insanım evimde takım elbiseyle oturup kalkıp duygularımı disiplinli bir şekilde nasıl kontrol etmemi beklersiniz onu anlamadım
Sasirmadim bu savunmaya:)) uygun olmus size. Bu durumda sizde namazi, hacci kattiginiza gore benim de sizin icin baska bir konuda dusmanliginizin oldugunu mu dusunmem gerekecek

Sasirmadim bu savunmaya:)) uygun olmus size. Bu durumda sizde namazi, hacci kattiginiza gore benim de sizin icin baska bir konuda dusmanliginizin oldugunu mu dusunmem gerekecek
Sizinki net o bariz . Din ve vicdan ilişkilidir zannımca. Benim şahsi görüşüm. Bir kadının hunharca eşine cekistirilmesine takilmamissiniz da şüpheleri olan bir kadının zaafına yenik düşüp öğrenmeye çalışmasına takilmissiniz.demek ki siz insanüstü bir varlıksıniz id ego ve süperegonuz muhtesem bir şekilde emrinize amade. düşüncelerinizi tepkilerinizi aşırı profesyonel bir şekilde dizginliyorsuNuz harikasınız:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…