Siz olsanız ne yapardınız?

nuterx

Hadi kizlar birseyler soyleyin
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2015
30
-30
86
29
Merhabalar kızlar 1ay sonra 1 yıllık evli olacağız.kayınpederimi 1hafta önce koronadan kaybettik.eşim 2 kardeş biz eşimin ailesiyle farklı şehirlerdeyiz 5-6 saatlik mesafede.1aydır kayınpederim hastanede olduğu için onların yanındayız 1 ay daha burdayız resmi işlemler falan için.eşim(büyük çocuk) annesini yanımıza gelmesini bizimle kalmasını istiyor bende onu yalnız bırakmak istemiyorum ama aynı evde de kalmak istemiyorum. Karşılıklı dairelerde oturma fikrim vardı açıkcası ama acıları çok yeni olduğu için eşime bunu söyleyemedim.dün akşam eşim kardeşi kayınvalidem konuştular bana kimse birşey sormadı.kayınvalidem bize gelcek ve kardeşide deniz kuvvetlerinde asker o da tatillerinde bize gelcek olarak konuşuldu.annesi 1-2 ay da olsa kendi evine arada gelip kalmak istediğini söyledi eşim onada birlikte gelir gideriz dedi.sabah eşime karşılıklı dairelerde oturmak istediğimi söyledim ve bana hayır annem bizimle kalcak deyip sert çıktı ben sakince böyle daha iyi olacağını anlatmaya çalışsamda beni kötü niyetli olarak düşünüyor.Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Ne demek hayır bizimle kalacak ??? O evde tek mi yaşıyormuş eşiniz ? Sizin isteğinizin tercihinizin bir önemi yokmu gözünde ? Bunu açıkça sorun. Kayınvalide ile aynı evde oturmak zorunda değilsiniz. Konu kayınvalide de değil, kimseyle aynı evde oturmak zorunda değilsiniz. Sınırlarınıza saygı duymak zorunda eşiniz.......

Aynen katiliyorum. Bu birinin tek basina alabilecegi bir karar degil. Yok illaha alicam derse o zaman sizde tek basiniza ayrilma kararini gayet alabilirsiniz. Ortada yatalak veya hasta biri yok anladigim kadariyla. Simdi acilari yeni, daha duygusal davranıyor esiniz anliyorum, ama tek basina bu karari alamaz

Tamam bi süre yalnız kalmamak adına sizin yanınızda olabilir ama ömür boyu beraber yaşamak hiç mantıklı gelmedi bana. Kendisine bakamiyor olsa yaşlı veya hasta olsa anlarımda. O evde sizde varsiniz sizinle bu konuyu konusup fikrinizi almadan boyle bir karar vermesi cok yanlis.

48 yaşında sağlığında bir sıkıntı yok.kayınpederden kalan gayet yeterli miktarda maaşı da var

Kadın benden 1 yaş büyük
Şu yaşımda asla gelinle aynı evde yaşamazdım.
Eşinize birlikte yaşamanızın mümkün olmadığını söyleyin karar verirken size de danışması gerektiğini .

ben sizi kötü niyetli olarak görmedim.oyle olsaydı karşı karşıya oturma teklifi etmezdiniz.
evet şuan eşin ve ailesi acılı.ama ilerisini dusunmeniz gerekiyor.
ev ev üstünde olmaz.olmuyor da zaten.
ne demek tek başına böyle bir karar almak.siz ailesiniz, ikinizin alması gereken bir karar bu.
kv tek başına durabilir.hasta değil,yatalak değil.evet destek olursunuz ama sürekli değil.
Lütfen sessiz kalma.tepkini koy.konusmaya çalış.ayni durumda Allah korusun senin annen,baban olsa eşin böyle bir karsrda ne yapacakti.

Bencede... Konu sahibi, hanım naif uslu biri hissettiğim kadarı ile. Ve maalesef bu gibi aslında mükemmel olan huylar bazen en yakınlarımız tarafından bile kullanılıyor. Çok üzülüyorum yaaa

bende onu yalnız bırakmak istemiyorumlara girersen
böyle elinde patlar böyle işte ,

ne münasebet o evde tek başına kalmıyor o öküz kocan sana sormadan adım atamaz senden onay almak zorunda
heee bir süre birzde kalsın ok , ama ömür boyu kalmak ne demek ,
nasıl başlarsa öyle devam eder bu kadar sessiz kalırsan başına vuran çok olur

Tek başına yaşıyor olsa idi bu karari tek basina verebilirdi. Haklısınız. Durumu kesin dille konusmakta fayda var. Ama iş yokuşa gidip bosanma lafi dahi geçebilir. Aile sorunlarina kimseyi karistirma taraftarı degilimdir ama sözünü dinlerse babaniz bir konuşma yapabilir. Bu sefer ailene cephe alma kin tutma ihtimali de doguyor.
Her türlü sıkıntılı bir süreç. Allah yardımcınız olsun

Kv çok gençmiş. Maddi durumu da iyi. Kendisinin düşünmesi lazım aslında. Belki şimdi üzüntüsü taze diye yalnız kalmak istemeyebilir. Ama sonra dönsün evine. Ölenle ölünmüyor, hayat bir şekilde devam etmek zorunda. Gidip başkalarının düzenini bozmak çok yanlış. Tamamen de yalnız kalmayacak. Bir de bekar kardeş var ortada. Büyükler bunu kendi düşünüp kimsenin düzenini bozmak istememeli. Aklı başında bir büyük böyle davranır.

48 yaşında sağlığında bir sıkıntı yok.kayınpederden kalan gayet yeterli miktarda maaşı da var
48 yaşında mı 71 yaşındaki annem, 76 yaşındaki diyaliz hastası babamla tıngır mıngır yaşıyor şükürler olsun ki... Gayette keyfi yerinde, yemeğine yetişiyor; temizlik içinde yardımcı geliyor anneme haftada 1. Demem o ki 71 yaşındaki kadın eşime ve kendine çok rahat bakabilirken 48 yaşındaki kadının oğluna kapaklanması çok tuhaf...

48 yaş çok genç ama yaa ne işi var sizin evinizde... Yakında biyerde ev tutsaydınız gelir giderdiniz. Aynı ev nedir? Evliliğiniz de çok yeni. Gerçi eski olsa ne olur... Çocuk falan düşünmüyor musunuz? Annesi evdeyken çocuğu nasıl yapacak? Senin hiç mi söz hakkın yok. Hayatın boyunca böyle mi olacakmış kendi mi karar verecekmiş herşeye? Ay ne bileyim çok saçma dicek bişey yok sen de kendi anneni getir bizle yaşayacak de en iyisi

Eşinizin size saygısı yok ne yazık ki, siz ailesiniz ve kayınvalideyle oğulları kadar söz sahibisiniz.
Kayınvalideniz çok yaşlı bakıma muhtaç olsa amenna ama benden bile küçük sağlıklı bir kadının oğluyla yaşaması gereksiz, ne siz ne kayınvalideniz rahat edemezsiniz ki, herkesin düzeni başka, bu sorunu çözse çözse kayınvalideniz çözer, gerçekte kayınvalideniz ne düşünüyor? Başbaşa kaldığınızda hiç sordunuz mu?

Bencede... Konu sahibi, hanım naif uslu biri hissettiğim kadarı ile. Ve maalesef bu gibi aslında mükemmel olan huylar bazen en yakınlarımız tarafından bile kullanılıyor. Çok üzülüyorum yaaa

Kendini savunmasi lazim. Bakti olmadi ailesi de karisacak. Daha bir sene evli degilken böyle basliyorsalar bu aile bu kadini iyice ezer. Babanin acisini anliyorum, annesine daha cok baglandigini da bu durumda ama bu konu sahibiyi yok sayma hakkini asla vermez. Bizde babamizi kaybettik. Annem böyle birseye asla kalkismazdi

Kayınvalidem bizimle gelme gijrine hemen adapte oldu dediğim gibi arada kendi evine gelip kalmak istiyor ama eşim izin vermicek en fazla haftasonu ve ya tatillerde birlikte gelebiliriz

Olaylar sıcakken söyle böyle emrivaki olmaz sonradan kabul ettin olur. Kusura bakmasın herkesin annesi tek yaşıyor babası ölüyor aynı ev nedir ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…