Siz olsanız ne yapardınız?

Büyük konuşmak istemiyorum ama ben kabul etmezdim sizde etmeyin herşey için geç olmadan tavrınızı koyun

Eşinizle tekrar konulun , sana 3-4 ay mühlet . O süreçte anneni üzmeyecek , ailemizi de dağıtmayacak bir çözüm bulman lazım deyin . O süreçte de kayınvalidenizle , daha çok genç bence çok bağnaz değildir , konuşun . Ev üstüne ev olmayacağını nazik bir şekilde anlatın . Küçük , yakınımızda bir ev bulalım deyin . Kafanı dinlersin deyin . Kimse size sormadıysa siz herkese açık açık söyleyin . Kaynınızla da konuşun . Ev kiralayıp , giderlerin oğlanlar tarafından eşit karşılanması vs daha mantıklı olur deyin .
Sakın susmayın . Zaten er yada geç bu evlilik yürümez böyle giderse .
Allah yardımcınız olsun.

Allah rahmet eylesin. Zor bir durum. Ben kv çok seviyorum o yüzden kabul ederdim, ama siz istemiyorsanız sizin fikriniz çok önemli olmalı yani kesip atmamalılar.

Kayınvalidem bizimle gelme gijrine hemen adapte oldu dediğim gibi arada kendi evine gelip kalmak istiyor ama eşim izin vermicek en fazla haftasonu ve ya tatillerde birlikte gelebiliriz
O zaman maalesef size geçmiş olsun, rest çekmezseniz kayınvalide sizinle yaşar ve bir sürü problemlerde beraberinde gelir zira eşiniz size söz hakkı tanımadığı üçlü aile konuşmasını yaparak annesine sizle ilgili sinyali vermiş bile, ev benim anne benim ben ne dersem o olur sinyali, kayınvalidenizde sizinle yaşamaya başlayınca bu sinyale göre davranacaktır.

Genç sağlıklı insanların çocuklarıyla yaşamayı kabul etmelerine de hayret ediyorum, eşime sağlık afiyet diliyorum başımdan eksik olmasın ama yalnız kalsam evimde yaşardım, ne güzel işte yan başına dön başına demişler, kendi evimde hayatıma bakardım çocuk gibi evladımın yanına taşınmazdım doğrusu.

Eşiniz size kısaca demiş ki senin söz hakkın yok,ben ne dersem o.Size saygısı sıfır.Ne yaparsınız bilemem ama partneriniz size değer vermiyor bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Üstelik 1 yıllık evli bile değilmişsiniz daha.Hazır çocuk da yokken bu saygısızdan kurtulun bence.

Sana sormadan bunu diretemez. Acık ve net aynı evde olmaz diyeceksiniz.
Acısı taze zamanla aklı selim düşünür inşallaj

Annesinin bakıma muhtaç bir yanı yok. Acıları taze olabilir ama siz baştan tepkinizi gösterin. Aynı eve girdikten sonra çok zor düzeltirsiniz. Adamın size saygısı zaten yok kendi kendine karar verdiğine göre. Tepkinizi koymaktan çekinmeyin.

Restleşeceksiniz.
Ya kayınvalideye ayrı ev açacaksınız ya da annesiyle başbaşa bırakacaksınız.
Kocan sana saygı duymuyor, fikrini almıyor.
Sanki onun uzantısısın ve ayrı bir birey değilsin, istek, arzun olamazmış gibi.
Böyle davranacak adama koca demem ben.

Kayınvalidem bağnaz değil hatta dün kendi de dedi karşılıklı daire tutma olayını ama eşimin işini sebep sunarak bunun daha sonra olacağını söyledi.eşim şu anda asistan hekim bi şehirde sabit kalacak durumda değil 4 yıl sonra ancak bi şehirde sabit kalabilir ama bulunduğumuz şehirde 2 yılımız var.bu durumun bi engel teşkil ettiğini düşünmüyorum.bence nereye gidersek altlı üstlü karşılıklı ve ya aynı sitede ev bulunabilir

Şok oldum. Yaşadığı acının etkisiyle mi böyle davrandı bilemiyorum ama sizin evinize daimi olarak çağırmadan önce elbette onayınızı almak durumundaydı. Hassas bir dönem elbette çok düşünerek davranmak lazım ama sizin yerinizde olsam çok sakin davranamayabilirdim, bir an önce akıllı mantıklı konuşmaya bakın.

Acıları taze olduğu için çok kısa bir dönem kabul ettiğinizi sonrasinin olmayacağını şimdiden başka bir şey düşünmelerini söyleyin. Resti çekin. Şu an kayınvalidenin bir süre buna ihtiyacı olabilir sırtınızi dönecek değilsiniz ama şimdiden kararınızı söylemezseniz sonradan hiç olmaz. Işler sarpa sarmadan aranız bozulmadan da bu işi çözemezsiniz sonra. Eşiniz de afedersiniz ama hödük

Başınız sağ olsun . Zor bir durum . Kv su an yas döneminde ona konusma esnasinda bir sure bizimle kal kendini toparla sonra yeniden degerlendiririz istersen yakınımizda sana ev tutarız istersen kendi evine gelirsin. Simdi bizimle gel bu donemde yalnız kalmanızı istemeyiz de.

Satir arasinda daimi bir sekilde beraber yaşamayacaginizin mesajını vermis olun.

48 yas genc bir yas. Kendi de istemez ki köşe yastığı gibi kenarda oturmayı.

Eşine de annesine de bu konusmayi yap ve cekil. Fazla da üsteleme bence acınız cok taze çünkü.

Aynen neredeyse yaşıtız, ben olsam çocuklarıma yakın bile oturmak istemem, yasını tuttuk bitti. Herkes kendi evine der kovalarım
Kadın benden 1 yaş büyük
Şu yaşımda asla gelinle aynı evde yaşamazdım.
Eşinize birlikte yaşamanızın mümkün olmadığını söyleyin karar verirken size de danışması gerektiğini .

Size fikrinizi sormadan karar almaları cok bencilce olmus. Eşinizin davranışı korkunç kv de anlayissiz belliki .aynı evde olmaz bu bir gerçek. Umarım herkesin orta yol bulabileceği bir karar alabilirsiniz

Doğru düşünmüşsün şuan acıları taze olduğu için böyle sonsuz kararlar alıyorlar ama ileriki zamanda kayınvalide de durumdan rahatsız olur. tabi bunların farkında ise kayinvalideniz

Size danışması lazımdı Tm acıları büyük ama şuanda bu acı ile size vicdan yaptırarak istediğini yaptırmak istiyorlar, istemiyorsanız kabul etmeyin kesinlikle, temelli kalması yerleşmesi hoş değil geçici olsa idare edilirdi..

48 yaşında sağlığında bir sıkıntı yok.kayınpederden kalan gayet yeterli miktarda maaşı da var
Gencecik kadın kendine gayet bakabilir, bence baktınız başka yolu yok ses çıkarmayın sonradan ilişkiler kötüye gidince ( aynı evde sorun çıkacak muhakkak ) herkes evine gitmek zorunda kalacak bence..

Ayni tuvalet, ayni banyo kullanilacak. Esinle agiz tadiyla bile kavga edemeyeceksin. Esinle bir yere gitsen o da pesinize takilacak. Ozel diye birsey olmayacak. Bir gun degil iki gun degil, omur boyu hem esine hem de ona hizmetcilik.
Allah gecinden versin de, senin baban vefat etseydi esine sormadan annene bizde kaliyorsun diyebilir miydin?
Daha simdiden hukmun yok olmus o evde. Ailece seni yok sayip kararlari almislar. Bu hep boyle olacak. Sen sadece figuran olacaksin o evde. Cok uzuldum, gecmis olsun. O kafadaki hödük kocaya laf anlatmak da zor olur.
Ben karsi dairede bile istemezken adam ayni eve tasiyor. Kendi evinde rahat edemeyeceksin. Cok zor. Alkah yardimcin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…