Siz olsanız ne yapardınız?

Eşim buralı.

Şu an uyuyor zaten. Yarın da 5 e kadar seminerim var

konuyu büyütme canım...

dediğim gibi büyük ihtimalle arkadaşları imada bulunmultur.

"bak sen evde doğum günü kutluyorsun, biz neler yapıyoruz..." demek istemişlerdir. eşinin o taraklarda bezi olsa (tabirimi hoş görürsün umarım) bu imayı hemen anlar sana da söylemezdi zaten...

Şu an o kadar canım sıkkın ki :(

2 gün önce oglumun dogum günü vardı. Biz kutlamayı yaparken saat 9 gibi eşimin arkadaşı aradı Antep'e baklava yemeye gidicez sen de gel demişler. ( Bu arada 5 arkadaş gidiyormuş) eşim de şaşırarak Antep'e mi gelemem oglumun dogum günü var dedi kapattı. Kaldı ki Antep bize 5 saat uzaklıkta ve ertesi gün okul var yani.

Neyse biz kutlamayı yaptık misafirler gittikten sonra eşime dedim ..... antepe mi gidecekmiş o saatte? dedim evet dedi. O saatte gidip kaçta döneceklermiş acaba dedim bana da garip geldi belki dalga geçmiştir dedi. Eger oglumuzun dogum günü olmasaydı gidecek miydin dedim. Giderdim neden olmasın dedi. Ben de göndermezdim dedim neden dedi gece gece yolda başınıza bir şey gelir diye korkardım dedim 5 tane adamız ne olacak sanki dedi. Olsun ben yine de göndermezdim o saatte dedim ki eşim bu güne kadar hiç gece çıkmışlıgı yoktur. Arkadaşlarıyla ayda yılda çıkarsa da genelde bu arayan kişiler olur saat 8.30 da evde olur.

Sonra dedim ki ha bir de işin başka boyutu var nereden bileyim ben sizin gerçekten o saatte Antep'e baklava yemeye gittinizi dedim. Nasıl yani dedi, ne bileyim işte der demez sen bana güvenmiyor musun , onları tanımıyor musun vs bir sürü şey söyledi ben de olur ya bu bir anlık bir şey kaldı ki 2 tanesi bekar biri şeytana uydurur falan ne gerek var dedim olur mu öyle şey falan dedi olsun göndermezdim dedim

Gayet sakin bunları konuşurken eşim de başkasının yanında da böyle göndermem falan deme dedi niye dedim benim senin üzerinde hakkım yok mu dedim var da deme yine de dedi ben de sanki diyince ne oluyor erkekliğe zeval mi geliyor dedim biraz bozuldu tabi en sonunda iyi tamam anladık Antep'e göndermezsin dedi sinirli bir şekilde ben de döndüm iyi tamam karışmıyorum ne halt edersen et dedim. Ve 2 gündür zorunlu olmadıkça konuşmuyoruz :(

Uzattım kusura bakmayın ama içimi dökmek istedim :(

öğretmen olduğunuza eminmisiniz? çocuk gibi göndermezdim,doğumgünü olmasa gidermiydin?en sinir bozucu kadın şekli yoktan yere,varsayımlar üzerine tartışma çıkaran kadın...boğun adamı boğun böyle.bir yere giderken size yalan söylerse de şaşırmayın o zaman.
eşinizi öğrenciniz sanıyorsunuz heralde,göndermezdim falan falan...çok saçma.
aman aman 2 bekar arkadaşı var şeytana uydurur değilmi,eşin şeytana uymaz bekar adamlar eşini şeytana uydurur...
evlendikten sonra eşinin bekar arkadaşlarıyla zaman geçirmesini istemeyen kadın modeli de erkek modeli de çok irrite edici geliyor bana...
çekilmesi çok zor bir kadın gibi duruyorsun,oğlunun doğumgünü gününü de mahvetmişsin böylece.
trip kapris falan valla olgunlaşman lazım...

Son düzenleme:
öğretmen olduğunuza eminmisiniz? çocuk gibi göndermezdim,doğumgünü olmasa gidermiydin?en sinir bozucu kadın şekli yoktan yere,varsayımlar üzerine tartışma çıkaran kadın...boğun adamı boğun böyle.bir yere giderken size yalan söylerse de şaşırmayın o zaman.
eşinizi öğrenciniz sanıyorsunuz heralde,göndermezdim falan falan...çok saçma.
aman aman 2 bekar arkadaşı var şeytana uydurur değilmi,eşin şeytana uymaz bekar adamlar eşini şeytana uydurur...
evlendikten sonra eşinin bekar arkadaşlarıyla zaman geçirmesini istemeyen kadın modeli de erkek modeli de çok irrite edici geliyor bana...
çekilmesi çok zor bir kadın gibi duruyorsun,oğlunun doğumgünü gününü de mahvetmişsin böylece.
trip kapris falan valla olgunlaşman lazım...

Bende en nefret ettiğim şey , bende ünv. mezunuyum ama bazı çalışan bayanlar ,eve katkıları oluyor diye eşinin üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorlar , erkekliğine zeval mi gelir diyerek tarzını ve tavrını ortaya koymuş zaten :53:

konuyu büyütme canım...

dediğim gibi büyük ihtimalle arkadaşları imada bulunmultur.

"bak sen evde doğum günü kutluyorsun, biz neler yapıyoruz..." demek istemişlerdir. eşinin o taraklarda bezi olsa (tabirimi hoş görürsün umarım) bu imayı hemen anlar sana da söylemezdi zaten...

şöyle mantıklı yorumlar olmasa konular konu sahibesini taşlama yarışından farksız bir hal alacak.

Zaten adam reddetmis gitmeyi.Siz niye uzattiniz anlamadim..Yok zaten gondermezdim Falan Filan.Kimse gitmiyor ki biryere.Kaldi ki bu tarzda konustugunuz icin gidecegim yoksada giderdim ben.
Nerelere cekmissiniz olayi yok yere. Seytana uyarsiniz birseyler yaparsiniz bilmem ne,esegin aklina karpuz kabugu sokmak gibi birsey bu yaptiginiz. Gidilen biryerde yok hani :1:Gereksiz Buldum tavrinizi!

Bence eşinizin değerini bilin. Başkalarının yanında göndermezdim demenizi tabi istemez çünkü onlarda daha fazla gurur var. Ve bunu size söylemiş sakin sakin. Çok şanslısınız bence uzaklaştırmayın onu kendinizden

Adam yok demiş arkadaşlarına siz gereksiz yere tartışma çıkartmışsınız bence kötü olmuş. Sonuçta hangi erkek arkadaşlarının yanında eşinin otur, kalk ya da yok yaptırtmam yok göndertmem sozlerını duymak ister ki. Erkeklik onuru kırılır, kılıbık die dalga geçerler vallahi:1:

Son düzenleme:
Bende en nefret ettiğim şey , bende ünv. mezunuyum ama bazı çalışan bayanlar ,eve katkıları oluyor diye eşinin üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorlar , erkekliğine zeval mi gelir diyerek tarzını ve tavrını ortaya koymuş zaten :53:

valla çok rahatsız edici ya, işte bu yüzden erkeğin kadından maaş ve iş seviyesi olarak üstün olması lazım.çünkü bazı kadınların eline koz geçtiği anda rolleri değişmek istiyorlar...
hemen parmağında oynatmaya çalışıyorlar falan...yaşını başını almış okumuş çalışan bir adam bu sonuçta...göndermem diyip de aşağılamak niye...çocuk gönderilir,gönderilmez bir yerlere...koskoca adam...valla nişanlım bana dese seni göndermem diye inat yapar yine giderim...insan daha yumuşak bir dille söyleyebilir,aşkım gitmeni istemiyorum ben diye...ama ben göndermem falan...ıyyyyk dicem.

bu arada konu sahibi arkadaşım sen dertsizlikten dolayı dert sahibi olmuşsun,allah gerçek bir dert verirse anlarsın bu tartışmalarının ne kadar gereksiz saçma olduğunu...

Konu sahibi arkadaşda bir hata görmüyorum, olayın kadının calışması ile ne alakası var o da ayrı mesele. Ben olsam ben de GONDERMEZDİM. Esim bana bana izin vermeyeceği birşeyi kendisi de yapamaz. Nokta.

Tavrınız yanlış.Adam zaten gitmemiş.Gitme ihtimali üzerine çıkmış tartışma.Başkalarının yanında söyleme demeside normal.Erkekler böyle şeyleri gurur meselesi yapar.Bir şey yapacağı varsa zaten antepe gitmesine gerekte yok.

konuyu açan arkadaşa yüklenmiş herkes ama ben ONU haklı buluyorum. ben şöyle bişey yaşadım. eşimin bi arkadaşı vardı bekar birgün kıZ arkadasıNI almış bizi fasıla davet ettiler. eşim içkiyi kaldıramaz ama onun ısrarıyla çok içti o gece. bizde kendisine ÇOK fazla güveniyorduk fasıldan çıkışta eşim sızdı tabi onların arabası yoktu benimde ehliyetim. mecburen arabayı o kullandı. eşim arkada sızmış vaziyet, önce kız arkadasını eve bıraktık. sonra eve gidene kadar bu bana asılmaya başladı. siz birbirinize göre değilsiniz bak sen ondan fazla içtiğin halde bişeyin yok bide eşine bak seni taşıyamaz bu adam sana göre değil. senle biz aynıyız hayatı yaşamayı seviyoruz sizin evliliğiniz en fazla 3 ay daha sürer senle biz olsak neler yaparız filan. eve geldiğimizde eşimi aldım arabaDAN koluna girdim buna defol dedim kovdum gitti. sonra ben bunu eşime nasıl anlatıcam diye düşünürken 2 hafta sonra eşim bana dediki bu BANA sürekli abİ işte kızlar var gidelim senin ARABAYLA onlarla diskoya eğlenelim kalalım o gece bakalım keyfimize filan 2 kez teklif etmiş eşim reddetmiş. bide benim için eşiME abi BUNU ne çekiyosun SEN sanA kadın mı yok filan demiş. eşim bir anlık bana sinirli oldugu bigün gaflete düşse aldatsa beni demekki direk bana söyleyip aramızı bozucaktı. demekki bu yönde çalıştığı için evliliğimize 3 ay daha vakit biçmişti. eşimde bana söyledi bunları bende ondAN SONRA anlattım banA AsILDIğını eşimle konuŞTUK ve artık bekar kişilerle dostluk kurmuyoruz, güvenmiyoruz,hayatımıza sokmuyoruz. herkes böyle midir kesinlİNLE HAYIR lakin önlemi almak lazım.

ıyıkıde gondermemıssın canım ben olsam bende gondermezdım gece gece onların neler yıyecegı az cok bellı zaten guven mı olur erkek mılletıne arkadasların soledıgı gıbı bekar arkadaslarından korkma evlılerden kork sen gul gıbı karıları varken farklı zevkler pesınde kosturan onlar

konuyu açan arkadaşa yüklenmiş herkes ama ben onu haklı buluyorum. Ben şöyle bişey yaşadım. Eşimin bi arkadaşı vardı bekar birgün kız arkadasını almış bizi fasıla davet ettiler. Eşim içkiyi kaldıramaz ama onun ısrarıyla çok içti o gece. Bizde kendisine çok fazla güveniyorduk fasıldan çıkışta eşim sızdı tabi onların arabası yoktu benimde ehliyetim. Mecburen arabayı o kullandı. Eşim arkada sızmış vaziyet, önce kız arkadasını eve bıraktık. Sonra eve gidene kadar bu bana asılmaya başladı. Siz birbirinize göre değilsiniz bak sen ondan fazla içtiğin halde bişeyin yok bide eşine bak seni taşıyamaz bu adam sana göre değil. Senle biz aynıyız hayatı yaşamayı seviyoruz sizin evliliğiniz en fazla 3 ay daha sürer senle biz olsak neler yaparız filan. Eve geldiğimizde eşimi aldım arabadan koluna girdim buna defol dedim kovdum gitti. Sonra ben bunu eşime nasıl anlatıcam diye düşünürken 2 hafta sonra eşim bana dediki bu bana sürekli abi işte kızlar var gidelim senin arabayla onlarla diskoya eğlenelim kalalım o gece bakalım keyfimize filan 2 kez teklif etmiş eşim reddetmiş. Bide benim için eşime abi bunu ne çekiyosun sen sana kadın mı yok filan demiş. Eşim bir anlık bana sinirli oldugu bigün gaflete düşse aldatsa beni demekki direk bana söyleyip aramızı bozucaktı. Demekki bu yönde çalıştığı için evliliğimize 3 ay daha vakit biçmişti. Eşimde bana söyledi bunları bende ondan sonra anlattım bana asıldığını eşimle konuştuk ve artık bekar kişilerle dostluk kurmuyoruz, güvenmiyoruz,hayatımıza sokmuyoruz. Herkes böyle midir kesinlinle hayır lakin önlemi almak lazım.

aman allahım:53::53::53:sasırdım bole seylerı fılımlerde olur zannederdım ferdı tayfurla necla nazırın bır fılmı vardı tecavuzcu coskun aralarını bozmak ıcın bınburturlu oyunlar duzenlemıstı kadının namussuna leke felan surmustu ayırmıstı onları aklıma o fılım geldı o adam tecavuzcu coskunu andırdı bana:1:

Evlilikte olasilik durumlarina gore yapabilecegin hamleleri konusmanin kesin tartisma ortami yaratacagini dusunuyorum. Soyle olursa soyle yaparim. Cok gereksiz.

Zaten esin gitmemis. Ha evet haklisin kalbin curumus bu konuda ama bazen erkeklere gercek fikirlerini soylemek heleki emri vaki yapmak donup dolasip seni uzuyor. Bosver takma kafana. Yeri gelirse gondermezsin tabi.

Esinin gonlunu al gitsin. Zaten o sicak aile ortamini birakip gidemez bir yere.

aynı durumda bende göndermezdim,gitmeni istemezdim vs gibi cümleler söyleyebilirdim,bizde sorun teşkil etmez,eşim takmaz bu kelimelere..

bana kalırsa sorun bundan ziyade eşiniz size ''başkalarının yanında bu şekilde konuşma''dediğinde sizin onu anlayamayıp niye,nolucak ki

erkekliğine zeval mi gelir tarzında konuşmanız sorun olmuş.elbetteki erkeklerin hemen hepsi buna takar,hazetmezler..

neden bu şekilde bi cevap verdiniz anlayamadım..rahatsız oluyor ise söylenmemeli,usluba,yere,zamana dikkat edilmeli..

aynı durumu kendiniz için düşünün.arkadaşlarınızın yanında bu tavırda,uslupta konuşması zannediyorum hoşunuza gitmezdi..

umarım eşinizi anlayabilirsiniz bu noktada..antebe baklava yemeğe gitme fikri saçma geldi bana.gitmişler mi cidden arkadaşları :27:

Açıkcası ben bir bayan olarak bile karşımdaki erkeğin bana emir halinde, göndermem, gitmeyeceksin, izin vermem vb. baskı cümleleri inanılmaz ters etki ediyor.
O yüzden tek diyebileceğim, ben olsam bu baskıya karşı karşımdakinin buna hakkı olmadığını anlaması için bilhassa giderdim.
Evet göndermek istememeni anlıyorum ama söyleyiş tarzın bence hoş değil.

Son düzenleme:
söyleme tarzı çok önemli. o erkek bu şekilde başkasının yanında desen belki gururu kırılabilirdi...
emir vererek gitmeyeceksin göndermem gibi tarzda konuşulduğu zaman benim inadına gidesim gelir...
emir verilerek söylenilen hiç bişeyi yapmam..alcak gönüllü olarak söylemek varken.bence burda hem suçlu hem güçlü modundasın kırılacağın hiç birşey yapmamış eşin..

Son düzenleme:
eşin seni göndermezdim demene bozulmamış bunu başkalarının yanında söyleme demiş erkekler bu konuda hassastır başkalarının yanında eşlerinin onları ezmesini kılıbık gibi göstermelerinden hoşlanmazlar.keşke sen orda uzatmasaydın tamam başkalarının yanında söylemem ama gitmeni de istemem bunu bil demen yeterliydi :31: bence ikinizde daha fazla bu konuyu uzatmayın barışın:34:

konuyu gereksız yere uzatıp adamın basının etını yemıssınız resmen .
gıdecegı yoksa da su tutumunuzla gıdebılırdı ınanın .
yahu adamcagız zaten "ben gelemem "demıs .gıden yok gelen yok .
sız hala neden ısrarla konuyu deştınız de deştınız boyle .
gereksız yere uzatmıssınız .bence sız haksızsınız .
trıp yapmak yerıne ,hatalı oldugunuzu esınıze belırtın bence .
esınız sorumsuz bır adam olsaydı ınanın cocugunun dogum gununu bıle dusunmez gıderdı .

Back
X