siz olsanız ne yapardınız?

pemmbe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2012
28
0
36
İstanbul
hanımlar meraba,,yaklaşık bi sene önce konu açmıştım eşimin ailesiyle aynı binada altlı üstlü oturuyodum,(okuyanlar bilir).sonunda 3 ay önce ayrı bi eve taşındık.taşınalı güzel şeyler yaşadım.ama son bi haftada eşimin hiç de değişmediğine kanaat getirdim. konu şöyle; Kaynım evleniyo ve bu haftasonu çeyizi geliyo,kaynanam eşime sürekli tek başına misafir ağırlayamayacağını,biricik kızının da iki çocuğuyla 15 kişiyi ağırlayamayacağını,zaten hasta olduğunu dillendirip duruyo.kaynanam beni de çağırdı bende istemeye istemeye bakarız dedim. eşime de gitmeyeceğimi söyledim,zoruma gidiyo(çünkü zamanında huzursuzluk yaşadım,evin içini biz yaptırdığımız halde kovulduk,başları sıkınca yardıma gel...) çoğu şeyleri unutup kaynanamın evine gidiyorum zaten ama bu sefer çıktığım eve çeyiz gelecek ve ben hakkım olduğunu düşünerek orada bulunmak istemiyorum.eşim ise suratsızlaştı bu yüzden,annesi yalnız kalmış,yine olumsuzluk çıkacakmış herşey düzelmişken.....vs.gitmem gerektiğini sadece annesinin evinde bulunmamı istediğini söylüyo bense hayır dedikçe agresifleşiyo.benim düşüncelerimi önemsemiyo,varsa yoksa annesi.. bunca yaşadığımız kötü şeylere sebep yine annesi ve ailesi. eşim bana karşı çok anlayışsız .. siz olsanız ne yapardınız?

Ben şöyle düşünürdüm, ne olursa olsun bir insan benden yardım istemiş ki onlar eşimin ailesi.
Gidip ne gerekiyorsa yapar, muhabbeti arttırmadan ağırlama bitince evime geri dönerdim.
Hem el uzatanı geri çevirmek olmaz hem de eşinizle aranızda sorun oluşacağına elinize mi yapışacak yapıverin gitsin.
Siz büyüklük gösterin, eşinizi kırmayın derim.

erkeklerın genelı aynı ıste bence he de gıtsın bır ıkı gunden bısey cıkmaz gorevını yapar glırsın evıne evlılıkte sinirde olsak fıtılde olsak mecbur katlanıyoruz bence esının dırdırını dınleyıp huzursuz olucagına git derim...

Tam kendi evinize gidip rahata ermişken yine onlar yüzünden tatsızlık çıkmasın.
Göz kaldırmasa, gönül istemesede bazı durumlarda orada bulunmanız, yardım etmeniz gerekebilir.
Maalesef insan sevmediği insanlarla beraber olmak istemiyor ama eşinizin hatrı için ve
onlar yüzünden yeni bir tatsızlık yaşamamak için gitmelisin.
Sonra arayıp arayıp eşini doldururlar.
Zaten eşini aramak yerine sizi arayıp kızım yanımda olurmusun demeliydi.
Büyüklük sende kalsın.
gitsende mesafeli ve soğuk davranırsın o da aanlar zorla geldiğini.

eşim benim hatrım için hiçbişey yapmadı.abimin şehir dışındaki evine bile 2sene sonra götürdü. hatır için kendim üzülcem ama.bilmiyorum ne yapcağımı,

bu forumda bir üye vardı bayramda eşinin tüm dırdırlarına rağmen kayınvalidesinin köyüne gitmemişti. Senin durumunu da biraz ona benzetiyorum. o arkadaş inat etti ve kazandı. Eşinle aranızın kötü olmasını istemem ama gittiğinde mutsuz ve rahatsız olacaksan, herşey daha kötü olacaksa sen de inat et gitme.

Çünkü bana öyle geliyor ki kayınvaliden yardımcı aramıyor, tamamen iktidar savaşında başkomutan olmaya çalışıyor.

eşinin suratını ve annesinin onun bu duruma karşı doldurmasını dinleyeceğine git mesafeni koru fazla konuşma bence
yahu biri de farklı olsun şu erkeklerin ne kadar çok annelerine düşkünler ya
önce bizim tarafımızı tutarlar arkamızı bir dönmeyelim hemen varsa yoksa anneleri

daha önceki sıkıntılarınızı bilmiyorum ama benim kardeşimde çok sorun yaşadı yapmadıklarını bırakmadılar kıza genede huzursuzluk çıkmasın diye gider görevini yapar geçer evine .bence sizde madem evinizde huzurunuz var huzurunuz bozulmasın diye mesafeli bir şekilde üstünüze düşeni yapın yapınki sonra demesin çağırdım gelmedi siz birkere yapmazsınız ama yapmadığınız binere yüzünüze çarpılır.

Sana tavsiyem gitmendir.Bu durumda hem eşinin hem de belki hakkında söylenenlerden dolayı seni suçlu bulanların gözünde değerin artar.Yardıma git ama çokçok fazla yıpratmadan yardım et belli etmeden.Fakat otoriteni muhafaza ederek aynı zamanda idare ederek yap gerekeni.Olumsuz tavır olursa o zamanda ses etme ama eşine üzüldüğünü belli et zamanla anlar.Daha sonrasında durum ne olursa o zaman istişarede bulunuruz burada.Eline yapışmaz bence değerin artar daha yeni evlisin uyanık ol.

daha önceki yazımı okursanız daha iyi anlaşılacağımı düşünüyorum, hep sessiz kalıp herşeye tamam ya da evet dediğim için bu durumdayım, yine de teşekkür ederim yorumlarınız için.

Benim tamamen şahsi düşüncemdir.

Ben olsam doğrusu gitmem. Ne derlerse desinler. Sonuçta emrivaki ile birşeyler yaptırılmaya çalışılıyor ve gidip yardım etse arkadaş göze görüneceğini, değerli olacağını hiç sanmıyorum. Dahası, gelin değil mi mecbur gelip yapacak derler.

Gitme boşver...O gün ay çok hastayım de gitme...İşlerine gelince kullanıyorlar madem seni...Sende kurnazlık yap....

2buçuk yıllık evliyim bu güne kadar yaptım yapmadın dediler,yapmadım yaptın dediler,eşimin gözünde değerli miyim?HAYIR..

Evinde huzursuzluk olacaksa yap gitsin. Anladığım kadarıyla zamanında yeterince huzurunu bozmuşlar tekrarlanmasına izin verme. Git yardımını yap ama mesafeni de koy. Eğer böyle yaparsan eşinin hoşnutluğunu kazanır, eşinin ailesini de amacına ulaştırmazsın.

Son düzenleme:
2buçuk yıllık evliyim bu güne kadar yaptım yapmadın dediler,yapmadım yaptın dediler,eşimin gözünde değerli miyim?HAYIR..

o zaman arkadaşım şu saatten sonra sadece sen önemlisin ve sadece kendini düşüneceksin. Kayınvaliden onu demiş, kocan bunu demiş, görümcen tamamen başka bir şey söylemiş bunlara kulak asmayacaksın. Sadece kendin için yaşayacaksın. Sen umursamadıkça sana sözleri işlemedikçe yavaş yavaş yakanı bırakacaklardır zaten.

ben olsam gider onları da ele güne karşı utandırmış olurdum böylece ağızlarına laf vermemek için

yapmak istemediğin hiçbi şeyi yapmak zorunda değilsin, hatır gönül karşılıklı olur eşin senin hatrını saysın ki sen de onunkini say

Emrivakiyle istemediğim halde, üstelik de hakkımın yendiğini düşündüğüm bir konuda maalesef olumlu olamam. Bu yaklaşım doğru mudur bilmem ama 6 ay önce ben de buna benzer bir durumda kaldım. Eşimle kötü oldum mu oldum, ailesiyle de kibar küsülük oldu. Buna değer miydi bilmiyorum ama yapsaydım hatırladıkça kendime çok kızacaktım ezildiğimi düşünecektim.İnsanın kendine olan öfkesi en geçmeyeni bunu biliyorum.
Senin için doğru olan budur diyemiyorum eşin nasıl bir insandır bunu da bilemediğim için en doğru kararı ölç tart öyle karar ver. Ama gitmeye karar verirsen de surat asma veya kimseyle laf dalaşına girme. Yoksa hem kıskanç gelin olursun hem de yaptığın yardımlar hiçbir zaman görünmez.

büyüklük sende kalsın canım kocanla daha yeni yeni iyi olmuşken tekrar onlar yüzünden kötü olma.git yardım et derim
yinede şartlarını eşini o aileyi en iyi sen tanıyorsun en doğru kararı sen verebilirsin.yalnız kimse için eşinle kötü olmamaya çalış.hepimizin hatır için katlandığı durumlar oluyor bunun adı evlilik işte eş hatrına birilerine katlanmak insanları idare etmek hep kadınlara düşüyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…