siz olsanız ne yapardınız ?

tuuba89

şükürler olsun Rabbim
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2008
1.239
246
648
36
arkadaşlar ne olur akıl verin bana. ben 2012 şubatta nişanlandım. hoş ne nişanım ne de tanışma hiçbirini istekli yapmadılar. hep nişanlımın zorlamalaryla oldu. nişanı da nişanlım kendisi yaptı ailesinin hiç bi desteği olmadı... gel gelelim 1 ay önce kv be kp geldiler düğün tarihi konuşuldu şubat 2013 diye. hiç aramayan sormayann kv.de dün aradı yarın size gelicz müsaitseniz dedi. bende düşündüm acaba ne oldu bunlar ne gelir ne gider ne arar ne sorar.. geldiler bu akşam, nişanlımın halasının kocası da geldi. ev yaptırıyoruz da hem düğün hem ev yaptırma altından kalkamayız ( ben nişanlandım nişanlanalı hazır evin içini hala yaptıramadılar) düğünü haziranda yapıcaz dedilerrr.. tabi biz şokkk başımdan aşağı kaynar su döküldüü resmen.. ben gelinlik siparişimi vermişim, düğün tarihini salondan almışız. herkes şubat die biliyo.. tabi ben çok şey söyledim. zavallı annem babam bişey diyemediler.. önce ev yaptırcaklarmış sonra düğün. ya Allah aşkına 3 ayda ne yapacaklar.. şubattan hazirana ne var.. ne değişecek bilen varsa söylesin bana .....

nişanlınla konuştun mu bu konuyu ?
o ne dedi..
biz kadınlar herşeyin altında birşey ararız..
düğünde evin iyi olmasını istemişlerdir o kadar gelen giden olacak sonuçta..
sıkma canını tatlım..herşey de vardır bir hayır.. hem sende yaz gelini olursun .. iyi düşün iyi olsun ..

Olayı nişanlınla çöz hiç polimiğe girme derim.

canım nişanlıma demişler bu durumu. o sakın gidip de bu konuyu dile getirmeyin orda demiş onlara. ama onlar dinlemediler benim bundan haberim yok. neden söylemedin dedim. ciddiye almadım, bu kadar alçalacaklarını hiç düşünmemiştim dedi. nişanlım da benim yanımda. ama istiyo ki aile de destek olsun. hiç göremedi desteğini. o kadar destek verdi ailesine yıllardır. ama onlardan hiç bişey göremedi

isılay'a katılıyorum nişanlınla çözmelisin. bende nişanlıyım asker bekliyorm bizde nişanı kendimiz yaptık nişanlım yaptı ailesinin kuruş yardımı olmadı şimdi düğün olacak yine yardım edemeyiz borcumuz var diyorlar ev yok, takı yok, hicbişe yok bence 3 ayı sorun etmemelisin arkadaşımm hem şubat kış günüü yagmur olur çamur olur ne kadar salon düğünü olsada kış yani

canım ama böyle herşeyde ben fedakarlık edersem olur mu hiç. büyüklerimden görüyorum ne kadar iyilik yaptıysalar ezilen onlar oldu. bende bayılmıyorum kış gelini olmaya ama bizim aile sevmez nişanlı kız saklamayı. 1 sene bile fazla diyolardı. kaldı ki 1buçuk sene olacak öyle olursa

canım ben trabzonluyum. burda yaz kış hiç fark etmiyo. bakmışsın ki yazın yağmur yağmış soğuk olmuş. ayrıca ben onu sorun etmiyorum. bi laf söylendi. zamanında deseydiler haziran diye. şimdi millete nasıl deriz düğün ertelenecek diye. ve bu benim aileme saygısızlıktan başka bişey değil.... teyzesi samsunda hmile düşük riski varmış. nisanda mı ne doğum yapcakmş. o girdi kv.min aklınaaa.. nişanlıma çok dedi çnkü yazın yap kışın gelemem ben falan.. napim ya herkesin gönlünü yapmaya kalkarsak işimiz iş valla...

ben canını sıkma diye öyle söyledim canım.. tabi ki kendini ezdirme hiçbir zaman..
ben aile yapını,nişanlının ailesinde ki karakterleri bilmediğim için yazdım.. tabi ki sen sana en mantıkl geleni yap.

nişanlı kız saklamak nedir 23 yaşındasın bunları mıı takıyorsun? şubatta düğün mü olur? olsada buz gibi olur

Allah yardımcın olsun. sakın ağzını açıpta gereksiz konuşmalara girme. senin muhatabın nişanlın onunla çöz sorunlarını nakadar iyide konuşsanda kötü sen olursun

nişanlı kız saklamak nedir 23 yaşındasın bunları mıı takıyorsun? şubatta düğün mü olur? olsada buz gibi olur

herkesin kendi aile yapısı var benimki de böyle. benim için sorun yok ki ben kış düğünü istemesem bile kışınn düğün yapıp bu işi uzatmak istemiyorum. çünkü biliyorum şeytan rahat durmuyo sürekli kavga ediyoruz..

Doğrudur canımm.. siz olsanız demişsinizz bende fikrimi söyledimmm.. keşke banada ev yapann olsaydı.. yinede çok fazla kafaya takmayın derim benn..

Allah yardımcın olsun. sakın ağzını açıpta gereksiz konuşmalara girme. senin muhatabın nişanlın onunla çöz sorunlarını nakadar iyide konuşsanda kötü sen olursun

amin saol canm. malesef nişanlım burda olmayınca bende tutamadım kendimi çok şey söyledim. isterlerse de kötü desinler bana umrumda değil artık

Doğrudur canımm.. siz olsanız demişsinizz bende fikrimi söyledimmm.. keşke banada ev yapann olsaydı.. yinede çok fazla kafaya takmayın derim benn..

canm evi kendilerine yapıyolar.. tabiki ben fikrinizi sordum zaten alınma sakın bana.. sinirliyim biraz da kırmak istemem sizi.. rahatlamak istiyorum biraz da olsa

Ben evleneli 2 ay oldu ama asıl düğünüm ilk sene önce olucaktin olmadı iki sene ertelendi kabullenmek zor oldu çünkü gelinliğimi özel diktirmistim o ayı iple çekiyordum ama sabır edince herseyin vakti geldi ve düğünüm iki sene sonra oldu fakat sorunsuz cok guzel oldu, bence 3 ayı sorun ediyorsun kendi kendine Rabbim sabır veriyor...ama kv ve kp gelip gitmemesini arayıp sormamasini onlarla açık açık konuşmalısınız bence..

canm ama bak sen 2 sene bekledim diyorsn. 2 senede çok şey yapılabilir. ama ben 3 ayda maddi anlamda ne yapacaklar onu merak ediyorum.. ne değişecek yani.. nişanlım çok diyo ona çok kızıyo. hatta kv bana küsmüş onu aramıyorum diye. nişanlıma söylemiş. o da demişki sen o sıcaklığı verdin mi de ona ondan bekliyorsun, bi kere olsun arayıp sordn mu kızım naslsn bişeye ihtiyacın varmı diye demiş..

Aradaki 3 ayda nasıl bir mali yükselişe geçebilirler ki;

samimi ve iyi niyetli bir erteleme talebi gibi gelmedi bana.

Nişanlınızla bozuşmadan ortak kararınız olarak Şubatta olmasında sabit kalın.

Her taviz bir sonrakinin davetiyesi olacaktır

Son düzenleme:

ağzından bal damlıyor valla.. nişanlıma da söyledim bunu. haziran yaklaşır derler ki eylüle yapalm .. böyle uzar gider dedim.. böyle giderse hiç iyi değil bu işin sonu. tek bildiğim bu.

Bırak o ailesine yapacağını yapar sen diyaloğa girme bence

Tatlım bu konuda uzun nişanlı kaldık olayını takma bence bende ev için 2 sene nişanlı kaldım iyiki o kadar nişanlı kaldım birbirimizi daha iyi çözdük herhafta eksiklerimizi tamamladık 2 senede 4 4lük hazır olduk bu demek değil sende öyle yap ama 3 ay uzaması çok bişey değiştirmez şu adetlere takılmayın bence arkadaşım yıllarca eşinin ailesini bekledi hersene ya çatı yaptırcaz ya gelcez istemeye diye 1 çatı yaptıramadılar kızda çok sınır oldu sen ne istiyorsan nişanlına bu iş böyle olacak çöz bu işi de o kadar madem destekleri yok nıye beklıyorsunuz saçma geldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…