Siz olsanız ne yapardınız?

carmentta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
425
4
68
İstanbul
Merhaba! Benim bir konuda kafam karışık ve bu durumda siz ne yapardınız merak ediyorum:26::26::26::26:. Ben hamile kalmadan önce çalışıyordum. hamile kalınca işimi bırakmak durumunda kaldım. Neyse; Allah'ın izni ile oğlumu kucağıma aldım:nazar::nazar::nazar::nazar:. Şimdi çok güzel bir iş çıktı. Maaşı epey dolgun,pozisyonu da çok iyi. ama ben başvurmakta tereddütlüyüm. Çünkü bebeğim daha onu bırakamayacağım kadar küçük. Evet normalde çalışan anneler 4 aylıkken bebeklerini bırakmak durumunda kalıyorlar. Ama onlar zaten çalışmakta olan anneler. iş yerleri daha fazla izin vermediği için devam etmek zorunda kalıyorlar. benim böyle bir durumum yok. Pekii ben neden tereddütlüyüm (esas sorun başlıyor)

Kayınvalidem yeni kiraladığı eve yeni eşya düzdü. Eşim her ay ailesine para gönderen bir adam. Ben karışmam hiç; ailesidir gönderir derim. ancak ben bu güne kadar ailesinden ne maddi ne manevi bir yardım dahi görmedim. ne evlenirken ne de hamileyken bir gün bile "bir ihtiyacınız var mı" diye duymadım. Biz kirada oturuyoruz; bugüne kadar bir gün bile masraflarımız sorulmadı. Çok şükür eşimin kazancı yerinde ama öyle abartılacak kadar da değil. Belli bir süre sonra bunlar insana çok koyuyor; hele ki sizin masraflarınız çoksa; ya da kendi evinizi almak için para biriktirmek istiyorsanız.
her ay biz kayınvalidemin kirasını ödemek zorunda kalacağız eğer ben işe girersem. Şu an hem kendi kiramızı hemde onların kirasını ödeme lüksümüz yok. ancak ben işe girersem; eşimin ne yapacağından eminim. her ay kiralarını ödeyecek; ve yardımını yapacak. Yanlış anlaşılmasın eğer kayınvalidemin kendi evi olmasa muhtaç olsa asla böyle düşünmem. Bir yandan da her şey para değil kariyerim için başlasam mı işe diyorum. Ama işte durum ortada. eşim ben çalışırken benim kazandığım paraya güvenen biriydi. yani ben de kazanıyorum diye hiç harcamalarını kısmazdı. bu durumda ben dolgun maaş alacağım bir işte hiç kısmaz. ben boşu boşuna evladımdan ayrı düşerim; evladım beni özler.

Siz bu durumda ne yapardınız? ben bebeğim biraz toparlanan kadar sabretsem beklesem işe girmek için diyorum ama o zaman böyle güzel bir fırsat çıkmayabilir. Ne yapsam herşeye rağmen "ya bismillah" diyip bu işe başlasam mı? :26::26::26::26::26:

Son düzenleme:
Bebegin cok kucuk evet ama
kazandigin para kayinvalidenin kirasina gidecekse calisma

Calisacaksan da kazandigini verme
esin ne yapiyorsa yapsin.

Esine cok sinir oldum!
Tamam annesidir ,muhtac olsa neyse de ihtiyaci olmadigi halde keyif yapsin diye gonderilen paraya acirim ben .
hem de benim kazandigimdan ...

her ay 1500 tl de az degil
o paraya kredi cekip siz ev sahibi olabilirsiniz

seni dusunmeyeni sen hic dusunme

1500 lira kirayı siz mi ödeyeceksiniz:26:kadının evi durumu varken sizin böyle bir mecburiyetiniz yok:19: eşine sözünü geçirebileceksen buna engel ol ödemeyemeyiz de yok kocam beni dinlemez diyorsan çocuğu kaynanana bırak o baksın öyle çalış en azından boşuna para vermemiş olursunuz :1:kaynanam çocuğuma bakmaz diyorsan bebeğin büyüyene kadar çalışma yada kazancını kocana verme senin parana güvenmesin kocan:19:ben olsam böyle yapardım:31:

eğer eşin senin çalışmanı fırsat bilecekse ve hiç ihtiyacı yokken kv senin çalışıp evladından ayrı kaldığın paralarla lüksüne lüks katacaksa çalışma bence.ben öyle yapardım en azından.çocuğunun büyüdüğünü ilk adımını göremeyeceksin sonuçta.bide aklın hep onda kalacak.bebeğin çok küçük çünkü.her şeyin hayırlısı olsun.inşallah en doğru kararı verirsin arkadaşım.allah bebeğine de sağlıklı uzun ömür nasip etsin.

1500 tl ödeme + çocuğa bakıcı tutma gücünüz var ise eşine ev alıp parayı oraya bağlama şartıyla işe başlayacağının şartını koy herhalde oda mal sahibi olmak ister.

Bugün 100 milyar kredi çeksen 10 senede ayda 1,500 tl ödersin zaten

Bebegin cok kucuk evet ama
kazandigin para kayinvalidenin kirasina gidecekse calisma

Calisacaksan da kazandigini verme
esin ne yapiyorsa yapsin.

Esine cok sinir oldum!
Tamam annesidir ,muhtac olsa neyse de ihtiyaci olmadigi halde keyif yapsin diye gonderilen paraya acirim ben .
hem de benim kazandigimdan ...

her ay 1500 tl de az degil
o paraya kredi cekip siz ev sahibi olabilirsiniz

seni dusunmeyeni sen hic dusunme

Benim de niyetim o yönde. krediye veririm kendi evim olur diyorum. Kimse "siz de kirada oturyorsunuz; bize vereceğinize evinizi alın" demiyor. Ben çalışsam eminim çocuğumun ve kendi masraflarını ben karşılarım. maalesef biz de öyle bir durum gelişti; benim kazandığım bana; senin ki sana. Eşim öyle atak biri değildir. Eeee, eşimde kendi maaşını har vurur harman savurur o durumda:47::47::47::47:

1500 lira kirayı siz mi ödeyeceksiniz:26:kadının evi durumu varken sizin böyle bir mecburiyetiniz yok:19: eşine sözünü geçirebileceksen buna engel ol ödemeyemeyiz de yok kocam beni dinlemez diyorsan çocuğu kaynanana bırak o baksın öyle çalış en azından boşuna para vermemiş olursunuz :1:kaynanam çocuğuma bakmaz diyorsan bebeğin büyüyene kadar çalışma yada kazancını kocana verme senin parana güvenmesin kocan:19:ben olsam böyle yapardım:31:

Kayınvalidem ve ben ayrı şehirlerde oturuyoruz. Hem dedim ya oğlumu görmeye geldiğinde sadece 4 saat kaldı evde; yüzüne bile bakmadı. Kızının oğlu kıymetli. Konuşurken "bizimki" diye bahsediyor görümcemin oğlundan. Yani o bebek onların; biz eliz:20::20::20:. Eğer ben çalışırsam eşim öder kiralarını:53::53::53:. Şu durumda zaten ödeyemeyiz; sadece aylık yardımını yapar eşim

Eğer siz çalışıp kv nizin kirasını verecekseniz kendiniz için değil kv için çalışmış olacaksınız.
Kimin çocuğuna bakıyorsa o ödesin kirasını.
Bu durumda çalışmayın.
Bazı tiplae çalışan geline sabana vurulan ikinci eşşek gibi bakarlar sizinki de onlardan sanırım
kendinizi sömürtmeyin.
Bebeğinizi kreş yaşına kadar kendiniz büyütün bu durumda.
Yada eşinizle baştan konuşun net karar alın.
İnanın bu durum sizi gittikçe daha da rahatsız edicek ve eşinizle aranızda ciddi sorunlara yola açacaktır.

Son düzenleme:
eğer eşin senin çalışmanı fırsat bilecekse ve hiç ihtiyacı yokken kv senin çalışıp evladından ayrı kaldığın paralarla lüksüne lüks katacaksa çalışma bence.ben öyle yapardım en azından.çocuğunun büyüdüğünü ilk adımını göremeyeceksin sonuçta.bide aklın hep onda kalacak.bebeğin çok küçük çünkü.her şeyin hayırlısı olsun.inşallah en doğru kararı verirsin arkadaşım.allah bebeğine de sağlıklı uzun ömür nasip etsin.

Amin canım inşaallah. Bebeğim olmasa bu iş olsun diye dualar ederdim. ama şimdi öyle ikilemdeyim ki aklımdan silinip gitsin istiyorum. annelik nasıl bişeyse ben de kariyer düşüncesini aldı götürdü:9::9: ve evet ilk yazdığın cümle gibi olacak. Yani ben yanlış düşünmüyorum dimi; vermek istediğim karar çalışmamak yönünde

eşinin tutumu hiç ama hiç hoş değil.

bence siz işe girip girmeme tereddütünden ziyade bunu düşünün.:31:

artık herkesin hanesi ayrı.

kaldı ki kv durumu da gayet yerinde eşiniz çocuğunuzun rızkını annesine göndermemeli.

işe girseniz bile maaşınızı vermezsiniz.:19: ev kredisi ödemek daha mantıklı.

1500 tl ye kirada oturmasını biliyor ya oğlu nasılsa öder. :19:bu nasıl mantıktır ya!

1500 tl ödeme + çocuğa bakıcı tutma gücünüz var ise eşine ev alıp parayı oraya bağlama şartıyla işe başlayacağının şartını koy herhalde oda mal sahibi olmak ister.

Bugün 100 milyar kredi çeksen 10 senede ayda 1,500 tl ödersin zaten

Bakıcı tutmam çocuğuma; annem var o bakar işe girdiğim takdirde. Ancak ev alsak bile iki maaş birleşince kredi ödemede çok zorlanmayız. Aslında maddi olarak benim çalışmama pek gerek yok. Ben bunca yıllık emeğim için iş hayatına geri dönmeyi istiyordum ama bebeğim kendini toparlayınca. Şimdi bu iş çok zamansız çıktı karşıma. Ve çok cazip bir iş olduğu için aklım karıştı. Yoksa takılmazdım bile; ben bebeğimi büyütücem zaten der geçer giderdim:51::51::51:

eğer maddi durumunuz yeterliyse ve 2 yıl daha senin çalışmana gerek yoksa bence ilk 2 yıl anne bakmalı çocuğuna.

yeni iş fırsatları doğabilir ama çocuğunun ilk 2 yılı geri gelmez..

ayrıca eşinin tutumu çok çirkin.k.validenin baktığı kadının evlerini üstüne geçirmesine de şok oldum.Allah korkusu yok mu bu insanın?

Eğer siz çalışıp kv nizin kirasını verecekseniz kendiniz için değil kv için çalışmış olacaksınız.
Kimin çocuğuna bakıyorsa o ödesin kirasını.
Bu durumda çalışmayın.
Bazı tiplae çalışan geline sabana vurulan ikinci eşşek gibi bakarlar sizinki de onlardan sanırım
kendinizi sömürtmeyin.
Bebeğinizi kreş yaşına kadar kendiniz büyütün bu durumda.
Yada eşinizle baştan konuşun net karar alın.
İnanın bu durum sizi gittikçe daha da rahatsız edicek ve eşinizle aranızda ciddi sorunlara yola açacaktır.

Çok çok haklısınız. Zaten kızım yardım ediyor kiramı öderken diyerek ezmeye çalışıyorlar eşimi. Bilerek yapıyorlar ki o da daha fazla yardım etsin diye. dediğiniz gibi ben çalışıp işe girsem çalıştığım kv'ye gidecek. ben daha da üzülücem ; eşimi suçlayacağım; bu da eşimle aramın açılmasına sebep olacak.

görümcenizin bebegine bakmak içiin 1500tl lik evde kalıcaksa,siz neden dert ediyorsunuz ben onu anlamadım

görümceniz düşünsün,haksız mıyım:34:

bir de 1500tl lik evde tek kişi yasama cesaretini buluyorsa bir insan o zaman güvendiği birseyler olucak

kaç kişi bu kadar cok kira ödüyor bu ne ya ev taksidi gibi

bence siz işe girin güzel bir işse kayınvaldeniz için işten kaçmayın
çünkü burada sizin bebeginize değil görümcenizin bebegine bakılmaya geliyor
sizde işe girip evladınıza para biriktirin bence

eğer maddi durumunuz yeterliyse ve 2 yıl daha senin çalışmana gerek yoksa bence ilk 2 yıl anne bakmalı çocuğuna.

yeni iş fırsatları doğabilir ama çocuğunun ilk 2 yılı geri gelmez..

ayrıca eşinin tutumu çok çirkin.k.validenin baktığı kadının evlerini üstüne geçirmesine de şok oldum.Allah korkusu yok mu bu insanın?

Çok haklısınız; içimi öyle rahatlattınız ki hepiniz doğru karar verdiğime inanıyorum. bebeğim her şeyden daha değerli. Ahh canım ya onlara kalsa bu devirde evladı bile bakmıyormuş böyle. Evet çok güzel bakıyor ama işin ucunda bir ev bir yazlık bir de iki emekli maaşı var. :20::20::20::20::20::20: Allah rızasını güden yok :20::20::20:. Zaten güden biri olsa öpüp başımda taşırdım bu insanı ne yaparsa yapsın

kayınvaliden kokoşta peki ya eşin o da çok garip bir adammş...

çalışma çalışırsanda parayı koklatma çocuğuna birikim yap.

kocan düşünsün annecağzını

eşinin tutumu hiç ama hiç hoş değil.

bence siz işe girip girmeme tereddütünden ziyade bunu düşünün.:31:

artık herkesin hanesi ayrı.

kaldı ki kv durumu da gayet yerinde eşiniz çocuğunuzun rızkını annesine göndermemeli.

işe girseniz bile maaşınızı vermezsiniz.:19: ev kredisi ödemek daha mantıklı.

1500 tl ye kirada oturmasını biliyor ya oğlu nasılsa öder. :19:bu nasıl mantıktır ya!

Anne baba hakkından dolayı diyor eşim. ama durumlar eşit değil onu kabul etmiyor. sonuçta görümcemin de kv'de evi var. ama Allah korusun eşime bişey olsa bizim başımızı sokacak bir evimiz olmaz. Maaşımı vermem tabii; ama giderlerimi yine ben karşılarım. Eşim kendi maaşından gönderir fazlasıyla. Bu da bana dokunur. Sırf ben çalışıyorum diye 3 göndercekken 5 gönderir mesela. Ben bir annenin nasıl olupta böyle bencil olacağına akıl sır erdiremiyorum:30::30::30::30::30:

Back
X