Siz olsanız ne yapardınız?

"çalış ama parayı kv ne koklatma, çocuğuna harca" diyenler olmuş, hepimizin iyi kötü eşi ve eşinin ailesi var bu pek mümkün bir durum değil,
yani bunu yaparsanız hem eşinizin hem de ailesinin gözünde kötü olursunuz bu da eşinizle aranızın zamanla açılmasına sebep olur.sebep ne? para!!
Daha önce de çok yazdım, kariyeri için, emeği için bilmem nesi için çocuğu olmasına rağmen bi insanın çalışmasına çok karşıyım (eğer geçim sağlanamıyorsa ihtiyaç varsa o ayrı)
Ama sizin ihtiyacınız yok, tabi ki bebeğinizin başında kalın, herşeyiyle ilgilenin, ona para değil şefkatinizi verin lütfen.. :9:

Kazandığın paranın kayınvalidene ve eşine hibe edilmesi konusuna gelince; :20:
Bunca fedarkarlıktan sonra kazandığım paranın bi kuruşunun dahi kayınvalideme gitmesine göz yumamam (çünkü ihtiyacı yok)
Artı ben çalıştığımda eşim daha da savurgan olacaksa neden kendimi kasayım?

Benim fikrim çalışmaman hatta kesinlikle çalışmaman yönünde..

çok özel olmazsa seni çocuğunla işin arasında bırakabilecek kadar ne işidir bu ya da maaşı ne kadar acaba?
:26:

görümcenizin bebegine bakmak içiin 1500tl lik evde kalıcaksa,siz neden dert ediyorsunuz ben onu anlamadım

görümceniz düşünsün,haksız mıyım:34:

bir de 1500tl lik evde tek kişi yasama cesaretini buluyorsa bir insan o zaman güvendiği birseyler olucak

kaç kişi bu kadar cok kira ödüyor bu ne ya ev taksidi gibi

bence siz işe girin güzel bir işse kayınvaldeniz için işten kaçmayın
çünkü burada sizin bebeginize değil görümcenizin bebegine bakılmaya geliyor
sizde işe girip evladınıza para biriktirin bence

Canım biz ayrı şehirlerde oturuyoruz. evlerinin kirasını görümcem de ödüyormuş güya. ama bu eşimi ezmek için söylenen laf. taşınırken eşim razı olsun diye de öyle söylediler. Bir ay ses çıkmadı ikinci ay ben doğuma girecekken kirayı istediler. Böyle bunlar Bağdat caddesinde oturuyorlar. Aşağısı kurtarmaz. Benim bebeğim 3 aylık henüz ona kıyamadığımdan böyle akıl danışıyorum sizlere:34::34::34::34::34::34:

"çalış ama parayı kv ne koklatma, çocuğuna harca" diyenler olmuş, hepimizin iyi kötü eşi ve eşinin ailesi var bu pek mümkün bir durum değil,
yani bunu yaparsanız hem eşinizin hem de ailesinin gözünde kötü olursunuz bu da eşinizle aranızın zamanla açılmasına sebep olur.sebep ne? para!!
Daha önce de çok yazdım, kariyeri için, emeği için bilmem nesi için çocuğu olmasına rağmen bi insanın çalışmasına çok karşıyım (eğer geçim sağlanamıyorsa ihtiyaç varsa o ayrı)
Ama sizin ihtiyacınız yok, tabi ki bebeğinizin başında kalın, herşeyiyle ilgilenin, ona para değil şefkatinizi verin lütfen.. :9:

Kazandığın paranın kayınvalidene ve eşine hibe edilmesi konusuna gelince; :20:
Bunca fedarkarlıktan sonra kazandığım paranın bi kuruşunun dahi kayınvalideme gitmesine göz yumamam (çünkü ihtiyacı yok)
Artı ben çalıştığımda eşim daha da savurgan olacaksa neden kendimi kasayım?

Benim fikrim çalışmaman hatta kesinlikle çalışmaman yönünde..

çok özel olmazsa seni çocuğunla işin arasında bırakabilecek kadar ne işidir bu ya da maaşı ne kadar acaba?
:26:

Yazdıklarınız için çok çok teşekkür ederim:46::46::46::46:. Benim niyetim ve kararım çalışmama yönünde ama iş aklımı çok çeldiği için acaba gözden birşey kaçırıyor muyum diye sizlere sordum. Doğru söylüyorsunuz ben parayla çocuğuma şefkat alamam; annem bile baksa çocuğumun benden göreceği sevgi ve şefkat farklı. Mahsuru yoksa iş ve maaş bana kalsın. :34::34::34::34:

para ıcın değilse bile kariyewr ıcın basla derim benn bu devırde ıs bulmak cok zor hele bıde ıyısını bunları engellemek senıj elınde aslında nende esıne durumu anlatmıyosun kı onlşarın kıasınıo verecegınıze cocuguna ıyı bı bakıcı tuat onun parasını odersın omru bıllah kaynanyamı calısacaksın cok yanlıs bence

yaptığımın kendim için yanlış olduğunu bile bile çalışmazdım ben , kariyerim geride kalıırdı ama kv nin kirasını ödüycem diye de çocuğumdan mahrum kalmazdım sinirlerimde zıplamazdı boş yere

Amin canım inşaallah. Bebeğim olmasa bu iş olsun diye dualar ederdim. ama şimdi öyle ikilemdeyim ki aklımdan silinip gitsin istiyorum. annelik nasıl bişeyse ben de kariyer düşüncesini aldı götürdü:9::9: ve evet ilk yazdığın cümle gibi olacak. Yani ben yanlış düşünmüyorum dimi; vermek istediğim karar çalışmamak yönünde

çoğumuz aynı fikirdeyiz.hem çocuğun en çok ihtiyacı olduğu dönemde anneden ayrı kalacak hem sen bebeğinin en hızlı geliştigi ilk kelimelerini kahkahalarını ilk adımlarını belki yakalayamayacaksın.ama bu durumun faydasını en çok ihtiyacı olmadığı halde kv görecek.boşver bence.eşin iyi kazanıyorsa bebişinle geçir bu zamanları :))

is bulunur daha canim ya ben senin yerinde olsam hayatta calismazdim
kariyer falan bosver ya bebeginden daha mi onemli, cocugunla ilgilen en az 1 yasina gelene kadar sonra bakarsin is
hemde maasinla kayinvalidenin kirasini odeyeceksin hemde onun hic ihtiyaci yokken
ah ben senin yerinde olsam diyorumya hayatta calismam, sadece fikrimi soylemek istedim canim tabiki senin isin ama aklini kullan otur evde derim :)

Yok artık ya şaka gibi!
Sen bebeğini bırakıp çalışcaksın eşin anasına lüks bir hayat sunacak
sizi düşünmeden..
Senin çalışmandan karlı çıkan yine onlar olacak yani..
Kesinlikle otur eşinle konuş işe girme düşüncem var ama bebeğim çok küçük
Çalışırsam maaşımı biriktiricem geleceğimiz için tek kuruşunun harcanmasını
istemiyorum de açık açık..
Aksi durumda bebeğimi bensiz bırakmak istemiyorum daha çok küçük de.
Artık bizi düşünmen gerekiyor farkında mısın da de yanii
Ay uyuz oldum!

çoğumuz aynı fikirdeyiz.hem çocuğun en çok ihtiyacı olduğu dönemde anneden ayrı kalacak hem sen bebeğinin en hızlı geliştigi ilk kelimelerini kahkahalarını ilk adımlarını belki yakalayamayacaksın.ama bu durumun faydasını en çok ihtiyacı olmadığı halde kv görecek.boşver bence.eşin iyi kazanıyorsa bebişinle geçir bu zamanları :))

yaptığımın kendim için yanlış olduğunu bile bile çalışmazdım ben , kariyerim geride kalıırdı ama kv nin kirasını ödüycem diye de çocuğumdan mahrum kalmazdım sinirlerimde zıplamazdı boş yere

İnşaallah canım. Hepiniz çok büyük moral oldunuz.

is bulunur daha canim ya ben senin yerinde olsam hayatta calismazdim
kariyer falan bosver ya bebeginden daha mi onemli, cocugunla ilgilen en az 1 yasina gelene kadar sonra bakarsin is
hemde maasinla kayinvalidenin kirasini odeyeceksin hemde onun hic ihtiyaci yokken
ah ben senin yerinde olsam diyorumya hayatta calismam, sadece fikrimi soylemek istedim canim tabiki senin isin ama aklini kullan otur evde derim :)

Canım inşaallah sen benim yerimde değil daha iyi bir yerde olursun.:34::34::34:

Çok çok haklısınız. Zaten kızım yardım ediyor kiramı öderken diyerek ezmeye çalışıyorlar eşimi. Bilerek yapıyorlar ki o da daha fazla yardım etsin diye. dediğiniz gibi ben çalışıp işe girsem çalıştığım kv'ye gidecek. ben daha da üzülücem ; eşimi suçlayacağım; bu da eşimle aramın açılmasına sebep olacak.

hiç eşinizin ezilmesine gerek yok görümcenizin çocuguna bakıyorsa yardım etmesi gereken de görümceniz
annesi bakmasaydı o parayı bakıcılara verecekti zaten

bu arada 2 emekli maaşı 2 evden de kira alan kv 'ye kimse kusura bakmasın ama değil kira başka şekilde bile aylık yardım etmem
bence çalışmasanız bile eşinizin oraya para göndermesi yanlış çünkü muhtaç değil ki
ben bağdat caddesine çok yakın oturuyorum evet buralar çok pahalı ve buralarda yaşamayı göze alan insanların kimseden yardım dilenmeye hakkı yok

Merhaba! Benim bir konuda kafam karışık ve bu durumda siz ne yapardınız merak ediyorum:26::26::26::26:. Ben hamile kalmadan önce çalışıyordum. hamile kalınca işimi bırakmak durumunda kaldım; başlangıçta riskli bir durum vardı gebeliğimde. İsabet de oldu çünkü sözleşmeliydim; hem sigortam hem maaşım yarım yatıyordu. Neyse; Allah'ın izni ile 3 ay önce oğlumu kucağıma aldım:nazar::nazar::nazar::nazar:. Şimdi çok güzel bir iş çıktı. Maaşı epey dolgun,pozisyonu da çok iyi. ama ben başvurmakta tereddütlüyüm. Çünkü bebeğim daha onu bırakamayacağım kadar küçük. Evet normalde çalışan anneler 4 aylıkken bebeklerini bırakmak durumunda kalıyorlar. Ama onlar zaten çalışmakta olan anneler. iş yerleri daha fazla izin vermediği için devam etmek zorunda kalıyorlar. benim böyle bir durumum yok. Pekii ben neden tereddütlüyüm (esas sorun başlıyor) Benim kayınvalidem yıllardır yaşlı bir kadına bakıyor. bu kadının emekli maaşını kayınvalidem alıyor; hakkını asla yiyemem kadına gül gibi bakıyor. Ancak yaşlı kadının evlerini üzerine geçirmiş ( kadına vasiyet yazdırmış aklı yerindeyken; kadının varisi de yok). Kendi evi de var. buna rağmen İstanbul'a taşındı; benden bir ay sonra doğum yapan görümcemin çocuğuna bakmak için. 1500 liralık bir ev tuttu. ne kendi evini kiraya verdi ne de evinden bir eşya götürdü. Yeni kiraladığı eve yeni eşya düzdü. Eşim her ay ailesine para gönderen bir adam; az ve ya çok belli bir miktar gönderir. Ben karışmam hiç; ailesidir gönderir derim. ancak ben bu güne kadar ailesinden ne maddi ne manevi bir yardım dahi görmedim. ne evlenirken ne de hamileyken bir gün bile "bir ihtiyacınız var mı" diye duymadım. Biz kirada oturuyoruz; bugüne kadar bir gün bile masraflarımız sorulmadı. Hatta ben doğuma girmeden 2 gün önce kayınvalidem kira paralarını istedi eşimden:41::41::41. Çok şükür eşimin kazancı yerinde ama öyle abartılacak kadar da değil. Belli bir süre sonra bunlar insana çok koyuyor; hele ki sizin masraflarınız çoksa; ya da kendi evinizi almak için para biriktirmek istiyorsanız.
Şimdi bu yaşlı kadın yoğun bakımda. Eğer vefat ederse kayınvalidem onun emeklisini alamayacak. dolayısıyla her ay biz kayınvalidemin kirasını ödemek zorunda kalacağız eğer ben işe girersem. Şu an hem kendi kiramızı hemde onların kirasını ödeme lüksümüz yok. ancak ben işe girersem; eşimin ne yapacağından eminim. her ay kiralarını ödeyecek; ve yardımını yapacak. Yanlış anlaşılmasın eğer kayınvalidemin kendi evi olmasa muhtaç olsa asla böyle düşünmem. Ama o kendi evini kıyıp kiraya veremezken; sevgili "torununa" bakmak için ev tutup; yeni baştan döşerken benim yavrumdan ayrı kalmaya gönlüm el vermiyor:18::18:. Bir yandan da her şey para değil kariyerim için başlasam mı işe diyorum. Ama işte durum ortada. eşim ben çalışırken benim kazandığım paraya güvenen biriydi. yani ben de kazanıyorum diye hiç harcamalarını kısmazdı. bu durumda ben dolgun maaş alacağım bir işte hiç kısmaz. ben boşu boşuna evladımdan ayrı düşerim; evladım beni özler. Benim bebeğimden ayrı düşerek kazandığım parayla kayınvalidem sefa sürer. (bunu şu nedenle yazıyorum; çok kokoştur kendisi; lükse çok düşkündür. bebeğimi görmeye geldiğinde bebeğimden konuşmak yerine İstanbul'da gittiği cafeleri anlatıyordu; bebeğin nesi eksik ne aldınız diye sormak şöyle dursun,şöyle bi yüzüne bakıp "aaa güzelmiş" diyebildi sadece:53::53::53::53:) Siz bu durumda ne yapardınız? ben bebeğim biraz toparlanan kadar sabretsem beklesem işe girmek için diyorum ama o zaman böyle güzel bir fırsat çıkmayabilir. Ne yapsam herşeye rağmen "ya bismillah" diyip bu işe başlasam mı? :26::26::26::26::26:

canım slm..
eğer eşine nazın geçiyorsa ki bebeğiniz filan var muhakkak geçiyodur çalışma konusunu ona da aç ama evladın için ayıracağını büyük bi kısmını ona harcayacağını belli eden ve sevinen bi ifadeyle anlat derim böölece aklın kalmaz bu arada kendi annenle aynı şehirde misiniz yada bi büyüğünle emin ol çok şey geçmiş eline bunları fırsata çevirmelisin hem kendi annene de rica edersin bebeğin emin ellerde olur hem de gerçek anlamda büyük çoğunluğu ona biriktirilen bi paranın sahibi olursun..bu arada seni haklı buluyorum sanki kv ye çalışıyomuş gibi olacak..ama anlamadığım şey baktığı kadının evini kendi üstüne aldırmış zaten ayağı sağlam taşa basmış yani eğer o kadın ölürse onun sıkıntısı olmucak ki bi zahmet versin birinden birini kiraya..dediğim gibi rahat bi aşamadasın aslında sende kendini ööle gör ve hafif bi mesafe koy bu arada bi kadının parası altını vs kadın istemediği sürece eşi dahi alamaz bu kuran-ı kerim de de yazar aklından çıkarma canım..

arkadasim, senin yerinde olsam calismazdim .hatta esimin durumu iyiyse sigortami da devam ettirirdim.
bebegine kendin bak ,en guzel zamanlarini bebeginle gecir.:emir_bebek:

Vah vah yazik kayinvalidenize. Kimsesiz yasli bir kadinin malina mülküne varis yapmis kendisini. Bu kadincagizin maasini aliyor, kendi evi varken kiraya vermeyip baska ev tutuyor kendisie yeni evlenecek gibi dayiyor dösüyor bir de üstüne sizden yardim bekliyor. Esinizi de tuhaf buldum. Annesi yok yoksul degil muhtac degil ama yine de her ay para gönderiyor. Insan tabiki annesini basinin üzerinde gezdirir, bir dedigini iki etmez ama kendisinin de artik bir ailesi evladi var. Hem evini kiraya vermiyor hem de diger evin kirasini ödetiyor.

Bu bahsettiginiz is kariyeriniz icin kacirilmayacak bir firsat mi? Yani zaten zamani gelince calismayi düsünüyordunuz da bu isi kacirmazsaniz ilerlemenize cok faydasi olacak mi? Ben siz olsam kararimi cocuguma bakmaktan yana verirdim. Cünkü ihtiyac mecburiyet yok. Es ve kayinvalide keyfinin derdinde. Calismaya karar vermis bile olsam esime " her ay kazandigim para bankada birikecek, cocugum icin herseyin en iyisini almak yapmak istiyorum, kusura bakma o parayi yok sayacaksin" derdim.

Madem cok magdur olacak zavalli yasli kadinin mallarini satip satip yesin. o Vasiyeti hazirlayan kisi hic mi kontrol etmemis yasli kadinin durumunu, akli ehliyeti var mi yok mu bir dr raporu istememis. Kayinvalideniz kendi kendine vasiyet yazip kadina imzalattiysa vefat durumunda iyice arastirilir bu firsatcilik. Insallah ta gercek bir varis cikar. Kadina gül gibi bakmis iyi ne güzel ama karsiliginda emekli maasini almis. Mal mülk üstüne gecirme ne oluyor?

keske benimde elimde boyle bir luksum olsada calisip calismama konusuna kendim karar verebilsem...

calistigin zaman sana faydasi olmayan parayi ne yapacaksin? bosuna cekeceksin gunde 5-6 gun isi, cocugundan ayri gecirdigin zamanlarda cabasi...bos ver calisma bence, ne kadar gelirse o kadar gider bu da boyle biline...

iyi bi bakıcı tut ve kariyerine mani olma derim ben evde durmak insanın daha çok şeyi kafasına takmasına neden oluyo. eşinlede sakince konuş illa para göndericem diyosa sende benim maaşımı çocuğum için bakıcıdan artanı bankaya yatırıcam kendim bile dokunmıycam onun geleceği için çalışıcam dersin böylece senin parana güvenmemiş olur.

bence çalışın, yeni anne olmuş kadınlar bildiğim kadarıyla zaten çok kolay iş bulamıyorlar. işiniz bugüne kadar emek verdiğiniz, uğruna çaba gösterdiğiniz, sizin başardığınız başka bir şey olsa gerek... ama burada sorun daha çok eşinizin bu tavrı gibi duruyor, 2 sene sonra çalışmaya başlasanız da yine aynı şeyler yaşanacaktır. (anne şefkati elbette önemli ama annenin üretken, çalışkan ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir figür olması da önemli, onu nedense hep unutuyoruz...) bence hem çalışın, hem de paranızı biriktirin (kredilerle bağlayabilirsiniz kendinizi vs) ama eşinizle anlaşmanız, konuşmanız ve biraz çatışmanız gerekecektir bu parasal bağımlılığı ayırmak için. Yoksa 2 sene sonra da çalışmamın ne anlamı var ki diyebilirsiniz.

Herkes çalışma demişte çalışmazsanız nasıl ev sahibi olacaksınız. Bi'de yavrunuz da var onun geleceği için birikim yapmanız şart. Ben eşinize çok kızdım bence adam gibi alın karşısınıza konuşun.

Bizim artık bir evladımız var önce kendi yuvamızı düşünmek zorundayız diye bi'sarsın bence. Ev var maaş var pahalı bir kira oh millet gül gibi bollukta geçinsin siz de çalışıp didinip boğazınızdan kısıp para gönderin habire sinir oldum yahu:31:

"Bitanem ben çalışıcam ama ona dokunmayıp bankada biriktircem artık bir ev sahibi olmamız gerekiyor" deyin.
:31:

Back
X