Siz olsanız ne yapardınız?

teacherr23

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
378
127
23
31
Arkadaşlar farz edin siz bir bayan olarak okulu bitirip atandınız. Maaş alıyorsunuz. Babanız yok. Annenizle yaşıyorsunuz abiniz de atanmış. Sevgiliniz üniyi uzatmış henüz okuyor. Kpss ye hazırlanıyor bir yandan. Maddi açıdan da sıkıntılı ailesinin durumu çok iyi değil. 2.500 e yakın maaş aldıgınızı düşünün. Maddi anlamda yardımcı olur muydunuz? Ne sıklıkla ne miktarda? Yoksa birikim mi yapardınız geleceğiniz için. Erkekler bu durumda kız arkadaşı yardımcı olsa sizce mutlu olur daha mi cok bağlanırsın yoksa saf olarak görüp faydalanmaya mı çalışır?

Arkadaşlar farz edin siz bir bayan olarak okulu bitirip atandınız. Maaş alıyorsunuz. Babanız yok. Annenizle yaşıyorsunuz abiniz de atanmış. Sevgiliniz üniyi uzatmış henüz okuyor. Kpss ye hazırlanıyor bir yandan. Maddi açıdan da sıkıntılı ailesinin durumu çok iyi değil. 2.500 e yakın maaş aldıgınızı düşünün. Maddi anlamda yardımcı olur muydunuz? Ne sıklıkla ne miktarda? Yoksa birikim mi yapardınız geleceğiniz için. Erkekler bu durumda kız arkadaşı yardımcı olsa sizce mutlu olur daha mi cok bağlanırsın yoksa saf olarak görüp faydalanmaya mı çalışır?
ben olsam maddi yardım yapardım. bir öğrenciye burs yardımı yapmak gibi düşünün. bunu iyiye ya da kötüye kullandığını zamanla anlarsın zaten..

Şimdi bu Sevgilinizin niyetine bağlı olan bişey, İyi niyetliyse gerçekten minnettar kalacaktır. Kötü niyetliyse sürekli sömürür. Birde bunu hiç bi şekilde kabul etmeyen erkekler var. Siz eğer ihtiyacı olduğunu düşünmüyorsanız birikim yapın ama gerçekten ihtiyacı varsa bir şekilde ona yardımcı olmaya çalışın.

erkek sevgilisinden para almaz gururuna yediremez ben hep böyle erkekler gördüm alanı görmedim hatta kızarlar bi cafeye oturduğun zaman bile ben verim dediğinde saçmalama benim var diyolar bence saçma yani almaz o parayı erkeğe göre değişir tabi ama benim fikrim bu

ben olsam maddi yardım yapardım. bir öğrenciye burs yardımı yapmak gibi düşünün. bunu iyiye ya da kötüye kullandığını zamanla anlarsın zaten..

Evet ben de böyle düşündüm. Ben atandım ancak unide aldığım kredi devam ediyor. Bi kac ay daha süresi var. Ben dedim ki bu kartı sana vereyim her ay burs yatıyor sen ordan çekersin. Olabilir dedi ama biraz bozuldu gibime geldi ustune gitmedim. Daha sonra vazgectim çünkü burs kartım hem de kredi kartımdı. Bazı yerlerde kullanıyordum. Bunun yerine burs kartım bende kalıp icindeki parayı ihtiyaci oldukca biraz biraz vermeyi uygun buldum oyle yapıyorum şuan. Ya zaten ben ona para verdiğim için cebinde parası oluyor ve biyere gidersek o oduyor. Ben odemis oluyorum binevi ama orda bayanin cuzdandan para çıkarması hoş olmuyo bizim kültürde malum. Böylece hem maddi destek sağlıyorum hem ona yük olmuyorum hem de parasızlıktan gezdirememesi bahane bulması gibi durumlar söz konusu olmuyor

erkek sevgilisinden para almaz gururuna yediremez ben hep böyle erkekler gördüm alanı görmedim hatta kızarlar bi cafeye oturduğun zaman bile ben verim dediğinde saçmalama benim var diyolar bence saçma yani almaz o parayı erkeğe göre değişir tabi ama benim fikrim bu

Normalde o da oyle cebinde oldu mu bir lira bile verdirmez bana. Ama yok işte. Şuan hem okuyor hem kpss ye hazırlanıyor. Ailesinin durumu pek iyi değil ayda 300 lira para yolluyorlar. 3 arkadaşıyla kalıyor 150 lirasi direkt sadece kiraya gidiyor zaten. Kalan 150 lira da faturalara mi yetsin yol parasina mi okul masrafına mı bize mi. Bu yüzden elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Gururuna yediremiyor zoruna gidiyor anlıyorum ama muhtaç. Ben ona sen çalışma okuluna sınavına çalış yeter dedim. Ben destek olurum şurda kaç ay var dedim. Atanırsan da sen yaparsın lafı olmaz aramizda paranın falan diyip rahatlatmaya çalıştım. Kirayı verememiş 150 lira vermesi lazım benden istedi borç olarak dedi. Ben de borç olarak vermek istemedim çünkü öderken gene zorlancak utancak arkadaşına da borcu var zaten acamiyor çocuğun telefonunu. Ben de dedim ki bende de yok o kadar şuan ama benim bir tanıdık var bana çeviri yaptiriyodu ücretli ben ataninca bıraktım bana gene msj atmış yapar mısın diye istersen onu sen yap parayi sana yollasın dedim. Olur dedi. Benim iş yerimden bir belgenin cevrilmesi lazim aslinda baska biri falan vermedi ben onu bahane ettim. Hem ben ugrasmam bu yogunlukta hem o kendi kazanmış olur utanmaz parayi alirken hem de icimden gecen yardimi onu utandirmadan yapmış olurum dedim nasıl fikir sizce? :)

Şimdi bu Sevgilinizin niyetine bağlı olan bişey, İyi niyetliyse gerçekten minnettar kalacaktır. Kötü niyetliyse sürekli sömürür. Birde bunu hiç bi şekilde kabul etmeyen erkekler var. Siz eğer ihtiyacı olduğunu düşünmüyorsanız birikim yapın ama gerçekten ihtiyacı varsa bir şekilde ona yardımcı olmaya çalışın.

İhtiyacı var bunun farkındayım. Ailesi ayda 300 lira para yolluyor. 150 lira kira düşüyor O'na. Eline kalıyor 150 lira. Faturası yol parası okulu yemesi icmesi mümkün değil yetmez 150 lira bir ay. İhtiyacı var ama işe girip çalışabilir mi evet. Ama onda da hem okulu hem kpss si var. Bu kez derslere odaklanamaz iyice uzatır okulu ya da atanamaz diye korkuyorum. Bi kaç ay idare edeyim destek olayim mezun olsun atansın bari diyorum. Imkanim da var 2.500 lira maaş alıyorum annemle yaşıyorum o da 1600 lira alıyor. Abim atandı o da maaş aliyor. Biz rahatız. Sadece normalde birikim yapacağım ya da fazladan harcayacagim parayi ona vermiş oluyorum. Bunlar da lazim yardimlasmak lazim elbette bu ayrı konu. Benim tek korkum bu onda alışkanlık yapar mı. Nasılsa veriyor diyip gevşer mi ya da değerimi düşürür mü gözünde

İhtiyacı var bunun farkındayım. Ailesi ayda 300 lira para yolluyor. 150 lira kira düşüyor O'na. Eline kalıyor 150 lira. Faturası yol parası okulu yemesi icmesi mümkün değil yetmez 150 lira bir ay. İhtiyacı var ama işe girip çalışabilir mi evet. Ama onda da hem okulu hem kpss si var. Bu kez derslere odaklanamaz iyice uzatır okulu ya da atanamaz diye korkuyorum. Bi kaç ay idare edeyim destek olayim mezun olsun atansın bari diyorum. Imkanim da var 2.500 lira maaş alıyorum annemle yaşıyorum o da 1600 lira alıyor. Abim atandı o da maaş aliyor. Biz rahatız. Sadece normalde birikim yapacağım ya da fazladan harcayacagim parayi ona vermiş oluyorum. Bunlar da lazim yardimlasmak lazim elbette bu ayrı konu. Benim tek korkum bu onda alışkanlık yapar mı. Nasılsa veriyor diyip gevşer mi ya da değerimi düşürür mü gözünde

O zaman Elbetteki yardım edin ama bunun sizin tarafınızdan olduğunu bilmesin. Burs ayarlamaya çalışmak gibi veya başka bi şekilde olabilir çünkü erkekler kolay kabul etmezler ederse de dediğiniz gibi sonuçlar çıkabilir.

çok iyisin çok seviyosun ve elinden gelen herşeyi yapıyosun bence süper bi fikir inşallah mutlu olursunuz ömür boyu :)

çok iyisin çok seviyosun ve elinden gelen herşeyi yapıyosun bence süper bi fikir inşallah mutlu olursunuz ömür boyu :)

Valla beni utandirdı şuan ve resti cektim artık. Biraz hastaydı kaç gündür çeviriyi yapmadı. Ben de ona bi akrabamın emailini verdim ceviri yaptiriyo o da dedim ben sıkılıyorum çeviri yapmak çok zor geliyor falan dedi o akrabamın işi geniş bilgisayarla ilgili şeyler de yaptiriyor dedim bilgisayar bilgisi iyidir ilgisi de var bi sor bakalım dedim tamam sorarım dedi. Ama o sıkılıyorum ben lafı beni çıldırtan nokta oldu. Ne demek ya sıkılıyorum o an dedim yeter. Açıkça konuştum bu ay cok masrafım olcak kedilerim var onların aşılarını yaptircam. Hem de benim yavaş yavaş birikim yapmam lazim. Anneme ev alcam. Kendime de araba alcam dedim. Ben ona oturduğu yerden yapacağı iş bulmuşum balıklama atlaması gerekirken ben sıkılırım dedi adam ya. Yeter dedim o an. Tamam yetti bu kadar. Baksın başının çaresine milyoner değilim ben o yatsın ben çalışıp ona para vereyim habire. Çok kızdım bugün

Benim sevgilim de aynı durumda ben de öyle çalışıyorum o uzattı okuyor.kabul ettiremedim arada yemek filan ödesem bile ikinviyr o ödüyor.erkeklere böyle şeyleri kabul ettirmek zor diyeyim..

Back
X