• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız ne yaparsınız

ilkerim

herşşeyim benim
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2009
27
0
86
Kocaeli
arksadaşlar sizlere belki cok basit gelecek bir konu öncelikle şöyle anlatıyım 4 yıllık evliyim ikimizde calışıyoruz ne yaptınız derseniz sadece kredi kartlarına calıştık dugunden kalan bileziklerimin gün paramı yani ne para geldiyse bunları kapattık söz verdi bana bidaha kart falan yok diye gecen kartlığını bakayım dedim o uyurken kartvizitlerin arasında kredi kartı vardı sesimi cıkarmadım mjslarını kontrol ettim başka kart mjs bilgilendirme yaa cook basit gelebilir ama inannın bıktım calışmaktan ne yapcam birazdaha bekleyip öylemi bu ne desem SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ

tabiki gizli olması çok üzücü ne alıyorki sizden gizli yada ne olur ne olmaz diyemi[/QUOT
acıkcası harcamalarını merak ediyorum ailesine harcadıgını düşünüyorum
benim günahım ne ki ailesinin borclarını ödüyorum calışmak ondan coooooook zoruma gidiyor
benim ailem bunların borclarını öde diyemi okuttu buyuttu

kartını kırar, cüzdanına koyarım.. sorarsa "aa senin kartın mı var, güle güle öde" derim.. hem içim soğur, hem hıncımı alırım.. :umursamaz:

ekstre bilgilerine baksana nerelere harcama yapmış neler almış ayrıca sabret canımya borçlar elbet bitcek ozaman rahatlarsınız

ekstreleri kontrol etmiyormusun?ay sonunda eşimle ekstreleri ortaya koyar şu taksitin bu kadarı kalmış bu bitmiş bu ay benzine şu kadar gitmiş bunu kısalım falan diye konuşuruz...4 sene içinde bu para meselelerini bi düzene koymanız gerekirdi,önlemini alın,yoksa başa çıkamassınız...

hesap özeti gelir ama kartı benden gizliyor benim bilmedigimi sanıyoor belki de işyerine geliyordur hesap özetleri tamam ben bunuda kırsam ödesem ama kaç senedaha bu böyle geccek yani ben eşimi birtürlü bankalardan uzak tutamıyorum limitleride yüksek belkide ben hatta yapıyorum paramı hep ortaya koymakla aslında kenara koya bilirim cocugum için ona gelecek vermek için ama saygımdan yapamıyorum işte yalan konuşamıyorum

karti alir saklarim..yada bir arkadasin dedigi gibi cok kizginsam kirarim koyarim icine..oyle gizli sakli olmaz bir evde..

sizden gizli olması hoş değil ben olsam kartlardan konu açarım ağzından laf alıp ona göre hareket ederim eger borç yaptıysa nasıl borç yaptıysa ödesin kendi size mi güvenmişte borç yappış

Şu kredi kartını çıkaranlara/ icat edenlere hergün sayıyorum sanırım delikafadulden inan bende bıktım kredi kartlarından... bende borcunu ödediğin kartı al kır at diyorum... Yapmıyor... Ben olsam aldığım maaşı hesaba yatırırım... Madem senden gizli açıyor o halde sensiz ödesin... Sana güvenmesin... Bu devirde çok zor heleki çocuk varsa...
Haklısın ailen seni borç öde diye okutmadı... Bunları düşün... O kart alırken sana mı sordu??

yapılan çok çirkin.restini çek arkadasım. böyle nereye kadar giderki.hakket ailelerimiz bizi borç ödeyelim diye okutmadı.ortada hem bir kandırmacada var.ayıp bence

sinir oluyorum ya iyi valla senin ailen seni milletin borcunu ödeyesin diyemi okuttu:kızgın: o kartı al kır at senin haberin yok sanıyor ya birşey diyemez desede yapıştır cevabı paranıda biraz çek canım git kendne harca sinir oldum bak gece gecekaydirigubbakcemile

ben olsam bişey demek ama benden gizliyormu bunu anlamaya çalışırım. şöyle yaparım konuyu açarım hayatım bu ay ne kadar borcumuz var ?
-700 tl
oo naptık bu ay yaa bu kadar 700 olmuş hay allah ne aldıkki biz, tek kart mı varmıydı başka kartın?
zaten verdiği cevaba göre anlaşılır gizleyip gizlemediği
yada duruma göre direk sorarım da iptal ettin mi kartlarını kaç tane kartın var şimdi vs şeklinde ..
benim eşim böyle sormamı yadırgamaz sonuçta beraber ödüyoruz o borçları bilmek en doğal hakkım

Hımm eşin sana kartları iptal edeceğini söyleyip iptal etmemiş mi???
Sonuçta evin bütçesini beraber yapmıyorsunuz sanırım ki eve giren çıkan parayı bilmiyorsun...
Öyle olsaydı, nerreye kaç para verildiğini bilirdin... Ve kredi kartına borç yapıp yapmadığını...

Eğer çalışıyor ve para kazanıyorsan aile bütçesini ortak yapmalısınız...
Senin maaşın 1000 lira onun maaşı da 1000 lira diyelim...
Kira 500
Elektrik 50
Su 20
Doğalgaz 50
Telefon-Adsl 50
cep telefonu 50
falan gibi tek tek yazacaksınız....
Kalan para da ortak bir yerde duracak.. Gündelik ev masrafları için kullanılmak üzere...
Bu şekilde bütçe yaparsanız sen de kredi kartına borç yapıp yapmadığını kontrol edebilirsin....

zor is valla ailesinin borcununmu ödüyosunuz hadi kendi borucunuz
olsa bir derecede ailesinin borcunu ödemenizde insanin agrina gider
konusun tabi büyük ihtimallle yine onlar icin birseylerdir
ben istemiyorum calisip ailenin ihtiyaclarini karsilamayi falan diyin
peki evlenmeden önce ailesine maddi yardimda bulundugunu biliyormuyudunuz?

Back
X