Siz olsanız o yemeğe gidermiydiniz?

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Arkadaşlar 1,5 yıllık evliyim. 2 görümcem 1 eltim var. Ben 25 yaşındayım onlar 40 küsur yaşlarda. Çok tuhaf insanlar. Yönetmeyi, dediklerini yaptırmayı, ilgiyi pohpohlanmayı çok seviyorlar. Bende tam tersi. Kararlarıma saygı duyulmasını isterim , karışılmasından hoşlanmam ve yalakalık yapmayı asla sevmem.

Neyse bu üçlü ben evlendim beni bir türlü kabullenemedi. Sürekli saçma sapan sebeplerden laf soktular. Eşim onların her işine koştuğu için ilgi bölündü o yüzden beni sevmediler. Sürekli yalan dolan arkamdan yapılan dedikodular.. ( görümcemin kuzeniyle arası bozulmuş kız bana her şeyi anlatmıştı )

ben yine de çizgimi bozmadım. Onları yok saydım. Adlarını dahi anmadım. Eşimle mutluyuz ve oda her şeyin farkında olduğundan beni görüşmek konusunda hiç zorlamadı. Görüşmek istemiyorum dedim saygı duydu. Çünkü öncesinde onlar kendi kendilerine küsmüşlerdi. Bende üstelemedim kabuğuma çekildim. dört ay oldu.

Asıl konuya geliyorum. Ben 3 aylık hamileyim. Ve etrafa yeni söyledik. Dün eşimin ablası aradı ve ailecek yemeğe çıkmak istediğini söyledi. Biz iki gün şehir dışında olacağız. Gününü de bize göre ayarlamışlar. Eltim görümcelerim anne baba ve biz. Ben gidip gitmemek konusunda çok kararsızım. Yaptıklarını hazmedebilmiş değilim. Bi soğukluk var ve yapım gereği hemen geçemiyorum. Sizce o yemeğe gitmelimiyim?

Bana cok ağır şeyler yaşattılar inanın hiç içimden gelmiyor
Evliliğinde her kadın kocasının ailesi yüzünden kötü zamanlar geçiriyor ben de bunlardan biriyim. Ama işte bir yere kadar uzak duruyorsun başlarda ben de hiç gitmedim görüşmedim ama nereye kadar. eşim doğal ailesini seviyor onlarla olmak istiyor taman sen istemiyorsan gelme dedi ama her organizasyonda yalnız kalıyor bu da benim içime sinmiyor. Ben de yine gittim. Ha mesafemi korudum o ayrı. Gitmediğim günlerde artık ne olduysa onlar da baştakinden daha farklıydı.

Bende gitmeyi hiç istemiyorum ama bu sefer ben kötü olucam, onlar adım atmış da ben çekilmişim gibi
Zamanında hayatı burnumdan getirmiş kişilerin yemek davetini kabul etmedim diye kötü olacaksam olurum
Ben hayatımdan çıkardıktan sonra kimin ne dediği umrumda olmaz
Bana kötü derlerse "sizin kötülüğünüzün yanında benim kötülüğümün lafı olmaz" derim
Bu benim görüşüm tabi

Aranızda birebir kavga gürültü oldumu, yoksa sağdan soldan duyduklarınız mı var? Görümcenizin kuzeni laf taşımış hiç hoşlanmam öyle insanlardan, kim bilir sizden de onlara neler taşıdı? Doğru söylediğine nasıl bukadar eminsiniz.
Gerçekten kırıcı şeyler yaşandıysa bende olsam görüşmezdim ama onun bunun lafına inanıp gaza gelmezdim

Birebir kavga gürültü olmadı ama davranıslarıyla hep belli ettiler. Doğru söylediğine eminim çünkü nişan zamanında ufak tefek şeyler olmuştu bunu anlatmasalar kızın bilmesi imkansız. Kendi kendilerine küstüler (sosyal medyadan silmeler, numara engellemeler, bir ortamda konuşmamalar) uzaklaştılar simdide yemeğe davet ediyorlar bende çok kararsız kaldım

Benzer sorunlar çoğu kişide oluyor gitseniz bile eşinizin yanında oturun hiç biseye karışmayın eşinizide önceden uyarin yanımda dur bana destek ol diye eninde sonunda gidilip gelinicek yarın obur gün de bebeği bahane edip yine içli dişli olurlar

Benim tecrübeme göre yapanlar yine aynı şeylere devam ediyor ve sonunda eş de barışmasaydın diyebiliyor. Yani barışınca eşiniz ayrı bir önemsemeyecek sizi.

evliliginizde önemli bir yere sahipler eşinizin kardeşi dogacak çocugunuzun halası olacaklar
evet haklısınız kırılmakta üzülmekte am nereye kadar
tabi ki bir yere kadar .o yer bu yemek olsun
herkes yaptıgı ile anılır

Evet eşim bana yemeği yer kalkarız beni yalnız bırakma dedi. Bende mesafemi korurum yine. Bu yemek mevzusunu anneme anlattım belki bebek için bir arada olmak istemişlerdir dedi bilemiyorum ki

Ozaman gitmeyin. Hamile halinizle samimiyetsiz insanlar ve muhabbetler için kendinizi ve bebeğinizi germeyin. Bazen görüşmemek, yok saymak en güzel cevaptır.

İşte annemde bu yemeği bebek için düzenlemiişlerdir soğukluğu bitirmek istiyorlar demek ki dedi işte o zaman fikrim değişti yoksa gitmemek konusunda çok katıydım

Evet eşim bana yemeği yer kalkarız beni yalnız bırakma dedi. Bende mesafemi korurum yine. Bu yemek mevzusunu anneme anlattım belki bebek için bir arada olmak istemişlerdir dedi bilemiyorum ki
Yani bu benim fikrim ama eşini seviyorsan ve mutluysan onu yalnız bırakma. Onların istediği o zaten biricik oğullarının yanında biz gelinlere tahammülleri yok biz de aman görüşmem etmem diye hep yalnız bırakıyoruz eşlerimizi. Eşinin yanında dur ve herkes ikiniz birlkteyken ne kadar mutlu olduğunuzu görsün

BEnde böyle düşünmüştüm teşekkür ederim

Eşinizde bu süreçte sizi ablalarıyla görüşmek için zorlamamış ben olsaydım eşimin bu sözü üzerine giderdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…