• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız tepkiniz nolurdu?

Millet koronayı ailesinden ya da başka evden kapacağına inanmıyor, avm cafe düğün dernek, ona inanıyorlar.

Kendi bakış açımdan anlatayım, 2 çocukluyum ve evet ben de olsam gitmezdim.
İşkence çünkü, 1 saat için nerdeyse 2 günlük bir programlama yapılıyor.
Çocuk durdu durmadı, evde onun gerginliği, kocası biraz öküzse onla tartışması vs.
Hele pandemi var, evde küçük bebek, imkanı yok gitmem.

Benim için de ama dışarı çıkıyor denebilir, açık havada 3 metre mesafe ile çıkıyorum, kimseye de yanaşmıyorum, görüştüğüm insanların başkalarıyla görüşme ve olaya dikkat etme durumlarına dikkat ediyorum.

Ama düğüne ablamın olsa gitmem, kim nereden neyle gelecek belli değil.

Su zamanda covid olabilir ama anladigim kadariyla bahnesi covid degil iki cocuk ve iki cocuk la kendi ni eve kapatan kimseye gelip gitmeyen is guc yapamayan insanlar var anasina kardesine bile gitmiyor yani zora gelemiyolar

Benim de her şeyine gittiğim arkadaşım kaynanasını bahane edip kınama gelmedi
Güya en yakın arkadaşım yersen!

Şuan ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum o yüzden.
Bizler ne işimiz olursa olsun gidebiliyoruz değer veriyoruz ama karsimizdakiler en ufak bahanede gelmiyorsa bu dostluk değil gözümde
Ben de o sözde dostumun evine gitmeyi düşünmüyorum aynı sizin gibi
Gitmeyin
Açık açık da söyleyin utansın

Yaaa koca falan hikaye
Ya altın takmak istemiyor,ev hediyesiyle gecistirecek ya da (sanmıyorum ama) virusten dolayı bebeği olduğu için çekiniyor.
Şu an yaşadığınız şey aslında o kadar tanıdık bir hikaye ki, çoğu erken yaşta evlenmemiş kadının başına gelmiştir.
Sen kendini heder edersin milletin istemesi,düğünü , kınası,bebeği için. En büyük destekçisi olursun. o sıkılır bunalir seni arar, derdini dinlersin. Ev yerleştirmesine bile kosturursun, gelinlik provası, çeyizlik seçimleri... Kendin evleniyor gibi efor sarfedersin. Yeri gelir dünyanın parasina bilet alıp haftasonu düğününe şehir dışına gidersin.
Ama iş sana gelince artık coluklu çocuklu kadın seninle gelinlikci mi gezecek, çeyiz mağazasına mi gelecek?? Ara ki bulasın.
Bu arada bu olay benim başıma gelmedi, gelmez de. Çünkü kendimi tanıyorum, çevremdeki insnalari taniyroum... Ablam bile evlenirken heder etmedim kendimi, eşya yerleştirmesinde falan çalışıyordum, bir kardeş olarak sadece gerçekten istediğim kadarına dahil oldum bu sürecin. Çünkü iş benim düğünüme gelene kadar ablam böyle kardeşi olduğunu unutur😂😂tutup da coluga çocuğa karismisken,işi gücü varken benim evimi yerleştirmeye falan asla gelmez. Bu yüzden boşu boşuna gönül koyacağima, boşu boşuna beklentiye gireceğime gerçekten istemediğim hiç bir şey yapmadım. Oldu bitti
Nikah şahidi olduğum yakın arkadaşımda da aynı şekilde. Kendim istediğim kadarıyla dahil oldum. Ki isabetli bir karar olmuş, kadın onun Mahallesi'nde simitciye gelemiyor şimdi işten, anlayışsız kocadan,bebekten,bebek bakan kaynanadan. Tutup da benim düğün zamanımda incik cimcik mi arayacak benimle??
Buradan herkese aynı şeyi tavsiye ederim.
Sizin konuya gelince kadın yol yapmış gelemeyecegim diye, daha da gelmez. Çünkü koca dediğin bugün kavga edersin,akşama barisirsin. Yani daha şimdiden 'kavga ettik gelemem' çok saa bir bahane. Kavga ettim de boşandın mi yani? Barisacaksin nasilsa... Yani kadının deidgi bahane olmasa bir çözüm yolu bulunur ama ayan beyan bahane olduğu için bunu cozsen,başka bahane bulacak.
Keşke gelecem,elbise aldım deyip iki gün önce 'benim ateşim bugün otuzsekiz,takipte kalacağım ama böyle olursam gelemem. Sizi riske atamam' falan deseydi. O da bahane ama en azından kalbin kirilmazdi
Çok güzel anlattınız. Bakın hep benım babamı sevmedıgım ıcın bızım eve gelmezdi. Görüşmek için ben gıderdım. Evlendı cocugu oldu gene ben gıdıyorum. Tamam bende evlı olacagım. Cocugum olmayacak. Ama gene ben mi gıdecegım. Evet onlar hep kavga edıyor. 1haftadan fazla var ve kocamla konusmak ıstemıyorum bu yuzden gelemem dıyor. 1hafta hıc mı konusmayacak.kaynanası da ona da el acmak ıstemıyor. Emınım nıkah sonrası araları ıyı olur.Bende tavrımı bellı ettım ama. Gelmezse bıdaha evıne gıtmek mantıklı mı yüzsüz gıbı?

Su zamanda covid olabilir ama anladigim kadariyla bahnesi covid degil iki cocuk ve iki cocuk la kendi ni eve kapatan kimseye gelip gitmeyen is guc yapamayan insanlar var anasina kardesine bile gitmiyor yani zora gelemiyolar
Kesinlikle cok dogru. Hergün evde ve zor gelıyor

Bizler ne işimiz olursa olsun gidebiliyoruz değer veriyoruz ama karsimizdakiler en ufak bahanede gelmiyorsa bu dostluk değil gözümde
Gitmeyin
Sözde dostuz ama herseye ben gıdıyorum. 20 yıldır arkadas azmı Allah askına

Ondan değil demişsiniz ama bence korona dan korkmuş olabilir birde iki cocukla gitmek gelmek bir yere çok zor.ha ama sizde haklısınız bende olsam kirilirim çok fazla.ama tavsiyem bir durup bekleyin bakalım aramayın sormayın.eger o sizi arayip gönül almaya çalışırsa demek ki size kıymet vermediğinden değil.gercekten gelemediginden gelmemiştir.ama siz onu aramadikca o da aramaz hiç umursamazsa demek ki çıkarcı bir insanmış derim o zman bitirirsiniz arkadasliginizi.

Gitmeyin
Sözde dostuz ama herseye ben gıdıyorum. 20 yıldır arkadas azmı Allah aşkına 1
Boşansın o zaman🤣

Ondan değil demişsiniz ama bence korona dan korkmuş olabilir birde iki cocukla gitmek gelmek bir yere çok zor.ha ama sizde haklısınız bende olsam kirilirim çok fazla.ama tavsiyem bir durup bekleyin bakalım aramayın sormayın.eger o sizi arayip gönül almaya çalışırsa demek ki size kıymet vermediğinden değil.gercekten gelemediginden gelmemiştir.ama siz onu aramadikca o da aramaz hiç umursamazsa demek ki çıkarcı bir insanmış derim o zman bitirirsiniz arkadasliginizi.
Zaten sık konusmuyoruz. Hatta sadece mesaj telefonda hıc konusmuyoruz. Kocası oluyo müsait degil. Korona bahane degil eminim buna.Kocasıyla tartısmıs.kocamla konusmak ıstemıyorum dıyor. İstese kaynanasına bırakır cocugu. Ben herseyine gıdıyorum. Benım ılk kez bır seyım oldu. Kendımı enayı gıbı hıssedıyorum

Her iyi kötü günde sizi beklerler ama kendileri kılını kipirdatmaz
Sizde yapmayın artık hiçbir şey bence
Bu dostluk değil çünkü olsa olsa arkadaşlık
Öyle cidden.Herseyıne gıttım. 2cocuk yaptı. Ayrı ayrı ev hedıyesı cocuk hedıyesı hamıleydı gıttım evını temızledim.basına kalkmak ıcın degıl ama ınsan bu gunlerde yanında ıstıyo. Hatta kocasını da kac yıldır tanıyorum. Bırlıkte gelebılır ler ama degerımı anladım. Böyle ınsanın sız evıne gıder mısınız bıdaha

Gitmeyin
Söyledım baya trıp attım gelmeye calıscam dedi. Ama inancım yok gelecegıne

Back
X