• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız tepkiniz nolurdu?

Sahsen böyle düsünüyorum: Bazi insanlarin kavgada ayari yok. Burda neler neler okuyoruz. Belkide adam bakmak istemiyor ve kadina gitmeyi yasakladi. Kadinda söyleyemiyor. Belli olmuyor böyle seyler. Tabi insan arkadaslarini yaninda istiyor. Ama zorla veya israrla gelecek insan gelmesede olur bana göre. Insanlar negatifligini hayatiniza tasimasin. Bundan sonra mesafeli kalirsiniz. Bakalim o size dogru adim atacakmi. Benim tecrübem: gercek arkadaslar atiyor, ama cogunluk atmiyor
Kocasını yıllardır tanıyorum. Taa bunlar sevgılıyken tanıyorum. Sınırle ince cocukları kocaya bırakıp tek yürüyüşe falan cıkıyor. Büyük bahane yaptı o

Laf anlatmaya çalışmadan görüşmeyi kes. Senin nikahın olduğunu bildiği halde çocuğa bakmayacak kocaya cevabını vermesi lazım. Adam bakmıyorsa o da bakmasın madem. Çocuğu var diye dünya başına yıkılmış gibi davranip her şeye bunu bahane eden insandan arkadaş olmaz . Bence görüşmeyi kesmelisin.
Cocugu gercekten bırakmasa anlayacağım ama bırakabılecek kişiler var

Zoruma gitti. Ben kına nikah dügün hamilelikte gıttım kac kez. Dogurdu gıttım. Sadece bır nıkah
Ve tek vesait. Evinin yakınından metroya binecek. 20 dk sonra ınecek. Nıkah yerı hemen orda
Benim oyle arkadaşım vardı. İlkokuldan beri herseyine gittim. Birkez çağırdım bende isteme günüme Oda gelmemek için yalan söylemişti yillar once. O yalanı söylediği gün son görüşüm oldu. Hep fedakarlık insanin ahmaklıgidir derim hep

Benim oyle arkadaşım vardı. İlkokuldan beri herseyine gittim. Birkez çağırdım bende isteme günüme Oda gelmemek için yalan söylemişti yillar once. O yalanı söylediği gün son görüşüm oldu. Hep fedakarlık insanin ahmaklıgidir derim hep
Öyle öyle. Kocasıyla kavga etmıste kolunun foto atmış.bende görüşmeye dusunmuyorum

Ohh iyi demişsin. Hayır kına dügün nikah hepsine ayrı ayrı gittim.Benim hadi kınama gelmeyecek. Nıkah evıne 20dk uzaklıkta ve ulaşım kolay. Hadi cocugun var. Cok gelmek ıstese alır yanına gene gelır
Bahaneler canım istese her şekilde gelir..altının fiyatı çok yükseldi belki ondan gelmiyordur

parası yoktur yani takı takamayacaktır

bu arada nikah ne zaman yazmamışsın

bugünse mutluluklar

yıllar önce arkadaşımın nikahı vardı hediyesini vs almıştım

eşimle kavga ettik

nikahı önceden biliyordu ama ben ona bugün nikah var demedim

cebimde de az bir para var

evet banka kartım kredi kartım tabii ki var ama nakit az

neyse evin yakınındaki kuaföre gittim

kartla ödeyeyim dedim kadın yok mok dedi cebimdeki para da föne gitti

otobüs kartım vardı bindim otobüse oğlum iki yaşında değil o esnada

indim metroda orada bankamatik vardı çektim para dönüşte taksi ile gelirim diye

bindim metroya gittim nikaha

tabii herkes eşimi sordu işte dedim ki işteydi zaten

sonra birisi bıraktı döndüm eve

aradan bir zaman geçti oğlumla çıktık gezmeye pastane var oraya oturalım dedik

görümcem aradı size geldim neredesiniz

söyledim geldi oturduk vs vs

sonra eşim gelmiş aradı ablanla şuradayız dedim geldi vs

aradan bir süre geçti abla gitti vs

tabii saçım fönlü vs bu sordu dedim X in nikahı vardı

aaa dedi bugün müydü ben de gidecektim neden söylemedin gelirdim

bu da bir anı yani herkesin başına farklı farklı şeyler geliyor

ama bence takı takamayacağı için çekiniyor olabilir

Millette ne cok arkadas varsa, somurttu bana ben onla artik gorusmem diyor.

Cok az arkadasim vardir, onlara da boyle eften puften seyler icin darilmam, on yillik dostum diyorsunuz, dugune gelmedi diye arkadasligi kesicem diyorsunuz, bana garip geliyor.

Darildim arkadasim dersin ona tamam da arkadasligi bitirmek icin hafif bir sebep degip mi. Ben kiyamam ya.

Çocukluk arkadaşım var. Evli 2 çocugu var. Görüşmek için çocuk oldugundan genelde ben ona gidiyorum. İkisi de ufak. Evden çıkamıyor pek. Ben onun kına, nikah, dügün herşeyine gittim. Hamileydi, doğurdu herşeyinde yanındaydım.Nikah şahidi oldum.Ben kına arkadaş arasında yapacagım. Hadi ona gelmesin çocugu var.Ama nikaha o kadar gelececegim, şahit olacağım diyordu. Bugünde eşiyle tartışmış. Çocuklara bakmaz. Çocuklarla gelemem diyor. Kaynana bırak diyorum. Yok bin tane laf eder diyor. Siz olsanız nasıl tepki verirdiniz. Bidaha bu insanın evine gider misiniz? Ayrıca haftaya gidecektim oturmaya vazgeçtim. Hep ben gidiyorum bu durumda canımı sıkıyor ne bileyim.Çocugun biri 1buçuk,digeri 4 yaşında. Kocasını da tanıyorum.İstese ikisi gelir
Nikah yerime ulaşımı çok rahat. Evinden hemen metroya yakın binecek. 20 dk sonra inecek. Hemen orda salon. Çocugu falan bir hafyalıgına gönderdiği oluyo kaynanaya Kocasıyla kavga etti bugün. Bakmıyacak çocuga, 2 çocukla gelemem diyor
Bu durumu ben yaşadım. Ben görücü usulü evlenmiştim çocukluk arkadaşım ozaman lar bekardı. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Taki o üniversiteye başka şehre gidene kadar. Gidince kopmalar oldu ama yinede yakındı mesajlaşıp konuşuyorduk. Sonra ben evlendim. Ama şiddet vardı evimde. Hep dayak yiyordum ve bunu da hiç kimse bilmiyordu. Anlatamıyordum.
Sonra o arkadaşım mezun oldu döndü ve evlendi ben hiç bişeyi ne katılamıyordum. Çünkü evde bana şiddet gösteren bir manyak vardı. O arkadaşımsa keyfimden katılmıyorum sanıyordu bence çünkü kopmuştu artık tamamen.
Sonra ben boşandım onun çocuğu oldu hayırlı olsuna gittim falan eski bağı yeniden kurmaya çalıştım ama olmadı ondan adım gelmedi. Bende bıraktım artık eskisi gibi değildik.
O beni anlamadı yaşadıklarımı bende kendimi onun yerine koyup düşünemedim belki.
Kısacası bilmediğiniz sorunlar vardır belki arkadaşınızın evinde. Evet bende çok üzülürdüm sizin yerinizde olsam ama bazen dört duvar kapalı kutu evin içinde ne yaşandığını bilmiyoruz. Nikahınız hayırlı olsun.

Millette ne cok arkadas varsa, somurttu bana ben onla artik gorusmem diyor.

Cok az arkadasim vardir, onlara da boyle eften puften seyler icin darilmam, on yillik dostum diyorsunuz, dugune gelmedi diye arkadasligi kesicem diyorsunuz, bana garip geliyor.

Darildim arkadasim dersin ona tamam da arkadasligi bitirmek icin hafif bir sebep degip mi. Ben kiyamam ya.
Evet öyle tabi de. Peki gelmezse peki evine gider misiniz onun bidaha? Evler cok ters ve uzak

Bu durumu ben yaşadım. Ben görücü usulü evlenmiştim çocukluk arkadaşım ozaman lar bekardı. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Taki o üniversiteye başka şehre gidene kadar. Gidince kopmalar oldu ama yinede yakındı mesajlaşıp konuşuyorduk. Sonra ben evlendim. Ama şiddet vardı evimde. Hep dayak yiyordum ve bunu da hiç kimse bilmiyordu. Anlatamıyordum.
Sonra o arkadaşım mezun oldu döndü ve evlendi ben hiç bişeyi ne katılamıyordum. Çünkü evde bana şiddet gösteren bir manyak vardı. O arkadaşımsa keyfimden katılmıyorum sanıyordu bence çünkü kopmuştu artık tamamen.
Sonra ben boşandım onun çocuğu oldu hayırlı olsuna gittim falan eski bağı yeniden kurmaya çalıştım ama olmadı ondan adım gelmedi. Bende bıraktım artık eskisi gibi değildik.
O beni anlamadı yaşadıklarımı bende kendimi onun yerine koyup düşünemedim belki.
Kısacası bilmediğiniz sorunlar vardır belki arkadaşınızın evinde. Evet bende çok üzülürdüm sizin yerinizde olsam ama bazen dört duvar kapalı kutu evin içinde ne yaşandığını bilmiyoruz. Nikahınız hayırlı olsun.
Cok sagolun haklısınız dogru dıyorsunuz

Yaaa koca falan hikaye
Ya altın takmak istemiyor,ev hediyesiyle gecistirecek ya da (sanmıyorum ama) virusten dolayı bebeği olduğu için çekiniyor.
Şu an yaşadığınız şey aslında o kadar tanıdık bir hikaye ki, çoğu erken yaşta evlenmemiş kadının başına gelmiştir.
Sen kendini heder edersin milletin istemesi,düğünü , kınası,bebeği için. En büyük destekçisi olursun. o sıkılır bunalir seni arar, derdini dinlersin. Ev yerleştirmesine bile kosturursun, gelinlik provası, çeyizlik seçimleri... Kendin evleniyor gibi efor sarfedersin. Yeri gelir dünyanın parasina bilet alıp haftasonu düğününe şehir dışına gidersin.
Ama iş sana gelince artık coluklu çocuklu kadın seninle gelinlikci mi gezecek, çeyiz mağazasına mi gelecek?? Ara ki bulasın.
Bu arada bu olay benim başıma gelmedi, gelmez de. Çünkü kendimi tanıyorum, çevremdeki insnalari taniyroum... Ablam bile evlenirken heder etmedim kendimi, eşya yerleştirmesinde falan çalışıyordum, bir kardeş olarak sadece gerçekten istediğim kadarına dahil oldum bu sürecin. Çünkü iş benim düğünüme gelene kadar ablam böyle kardeşi olduğunu unutur😂😂tutup da coluga çocuğa karismisken,işi gücü varken benim evimi yerleştirmeye falan asla gelmez. Bu yüzden boşu boşuna gönül koyacağima, boşu boşuna beklentiye gireceğime gerçekten istemediğim hiç bir şey yapmadım. Oldu bitti
Nikah şahidi olduğum yakın arkadaşımda da aynı şekilde. Kendim istediğim kadarıyla dahil oldum. Ki isabetli bir karar olmuş, kadın onun Mahallesi'nde simitciye gelemiyor şimdi işten, anlayışsız kocadan,bebekten,bebek bakan kaynanadan. Tutup da benim düğün zamanımda incik cimcik mi arayacak benimle??
Buradan herkese aynı şeyi tavsiye ederim.
Sizin konuya gelince kadın yol yapmış gelemeyecegim diye, daha da gelmez. Çünkü koca dediğin bugün kavga edersin,akşama barisirsin. Yani daha şimdiden 'kavga ettik gelemem' çok saa bir bahane. Kavga ettim de boşandın mi yani? Barisacaksin nasilsa... Yani kadının deidgi bahane olmasa bir çözüm yolu bulunur ama ayan beyan bahane olduğu için bunu cozsen,başka bahane bulacak.
Keşke gelecem,elbise aldım deyip iki gün önce 'benim ateşim bugün otuzsekiz,takipte kalacağım ama böyle olursam gelemem. Sizi riske atamam' falan deseydi. O da bahane ama en azından kalbin kirilmazdi

Çocukluk arkadaşım var. Evli 2 çocugu var. Görüşmek için çocuk oldugundan genelde ben ona gidiyorum. İkisi de ufak. Evden çıkamıyor pek. Ben onun kına, nikah, dügün herşeyine gittim. Hamileydi, doğurdu herşeyinde yanındaydım.Nikah şahidi oldum.Ben kına arkadaş arasında yapacagım. Hadi ona gelmesin çocugu var.Ama nikaha o kadar gelececegim, şahit olacağım diyordu. Bugünde eşiyle tartışmış. Çocuklara bakmaz. Çocuklarla gelemem diyor. Kaynana bırak diyorum. Yok bin tane laf eder diyor. Siz olsanız nasıl tepki verirdiniz. Bidaha bu insanın evine gider misiniz? Ayrıca haftaya gidecektim oturmaya vazgeçtim. Hep ben gidiyorum bu durumda canımı sıkıyor ne bileyim.Çocugun biri 1buçuk,digeri 4 yaşında. Kocasını da tanıyorum.İstese ikisi gelir
Nikah yerime ulaşımı çok rahat. Evinden hemen metroya yakın binecek. 20 dk sonra inecek. Hemen orda salon. Çocugu falan bir hafyalıgına gönderdiği oluyo kaynanaya Kocasıyla kavga etti bugün. Bakmıyacak çocuga, 2 çocukla gelemem diyor
cocuklu bir kadin olarak yaziyorum. ben de alınırdım yerinizde olsam.

Benzer bişey ben de yakın arkadaşımla yaşadım bebeğin emmesini bahane edip kinamda yanıma gelmemisti. Kayınvalidesi de yanındaydı emzirip birakabilirdi ki ben onun her özel gününde yanindaydim. Ben bu olayı yaşadıktan sonra arkadaşımı karşıma aldım ve kırıldığım herşeyi tek tek saydım. Ben senin her özel gününde herşeyimi bırakıp kostum bunu haketmedim dedim. O da hatasını anladı bu konuşmadan sonra o da çok üzüldü ve bir daha böyle bir hata yapmadi bana karşı her ihtiyacım olduğumda yanımda oldu sağolsun. Bence yakın arkadaşlıklar bu kadarcik olsun samimi konuşmaları hakediyor. Karşına al ve konuş eğer sana gerçekten değer veriyorsa hatasını telafi etmek için birşeyler yapar, yok aynı devam ediyorsa o zaman mesafe koymayı düşünebilirsin.

Kizin kendi annesi yokmu yakinindaayni sehirde olmasi bile yeter

Back
X