Siz olsanız?

burcubahar0635

what u get is what u give
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6.550
15.778
448
Selam kızlar,

İlk önce böyle varoş bi konu açtığım için üzgünüm ama evdeyim bebeğimi büyütüyorum.İnsan sıkılınca saracak bişeyler arıyo sanırım.

Doğum yaptım.5 yıldır evliyim.Eşimin annesine ve kız kardeşine her zaman yılbaşlarında, doğum günlerinde, çocuğunun doğum gününde hediyelerini aldık götürdük.Görümcemin çocuğu olduğunda çok yokluk zamanımızda altınımızı da taktık.Ara ara oyuncaklar vs aldık.Kendilerinin ne bana ne eşime bir çöp almışlıkları bile yoktur.Umrumda da değildi zaten.

Ama ne görümcem ne kv bebeğim olunca ne bi altın taktılar ne bi kıyafet aldılar.Zaten iki kere geldiler onda da bi kere bez almış hakaret eder gibi.On yıldır görmediğim çocukluk arkadaşlarım bile bebeğimi görmeye özenip düşünüp bi kıyafet alıp gelmişler.

Bundan sonra ben de onun çocuğuna tek bi çöp almayı düşünmüyorum.Kendisi sürekli beklenti içinde zaten.Biz bişey almadan gittiğimizde eşimin eline çikolata tutuşturup sen almış gibi yap derler falan öyle bi baskı.Ben eşime bunu söylediğimde “olmaz öyle şey, sonuçta o bi çocuk, onun ne suçu var onu katma bu işlere” dedi.

İyi de benimki de bebek? Siz napardınız?

Selam kızlar,

İlk önce böyle varoş bi konu açtığım için üzgünüm ama evdeyim bebeğimi büyütüyorum.İnsan sıkılınca saracak bişeyler arıyo sanırım.

Doğum yaptım.5 yıldır evliyim.Eşimin annesine ve kız kardeşine her zaman yılbaşlarında, doğum günlerinde, çocuğunun doğum gününde hediyelerini aldık götürdük.Görümcemin çocuğu olduğunda çok yokluk zamanımızda altınımızı da taktık.Ara ara oyuncaklar vs aldık.Kendilerinin ne bana ne eşime bir çöp almışlıkları bile yoktur.Umrumda da değildi zaten.

Ama ne görümcem ne kv bebeğim olunca ne bi altın taktılar ne bi kıyafet aldılar.Zaten iki kere geldiler onda da bi kere bez almış hakaret eder gibi.On yıldır görmediğim çocukluk arkadaşlarım bile bebeğimi görmeye özenip düşünüp bi kıyafet alıp gelmişler.

Bundan sonra ben de onun çocuğuna tek bi çöp almayı düşünmüyorum.Kendisi sürekli beklenti içinde zaten.Biz bişey almadan gittiğimizde eşimin eline çikolata tutuşturup sen almış gibi yap derler falan öyle bi baskı.Ben eşime bunu söylediğimde “olmaz öyle şey, sonuçta o bi çocuk, onun ne suçu var onu katma bu işlere” dedi.

Eltiyi geçtim de kayınvalideniz torununa hiçbir şey almadı mı?
İnanamıyorum. Hani bazı konularda yapmak zorunda değil almak zorunda değil diyoruz da bu asla öyle bir konu değil.
Almıyorsa,yapmıyorsa bildiğin kasıt vardır.
Dağdaki eşşek bile akıl eder almayı.

Selam kızlar,

Eşin haklı, çocuğun bir suçu yok
Hem pozitif taraftan bak, sürekli bir şeyler alıp, iki de bir gelselerdi daha mı iyiydi

Eltiyi geçtim de kayınvalideniz torununa hiçbir şey almadı mı?
İnanamıyorum. Hani bazı konularda yapmak zorunda değil almak zorunda değil diyoruz da bu asla öyle bir konu değil.
Almıyorsa,yapmıyorsa bildiğin kasıt vardır.
Dağdaki eşşek bile akıl eder almayı.

Kendisi para kazanmıyo altını falan da geçtim de insan sırf gönül almak için bişey getirmez mi.Eşimin bebeklik patiğini getirmiş.Bi tulum kaç para allah aşkına.

Eşin haklı, çocuğun bir suçu yok
Hem pozitif taraftan bak, sürekli bir şeyler alıp, iki de bir gelselerdi daha mı iyiydi

Aman yok istemem de bi de yüzsüz yüzsüz daha eşimin eline çikolata falan tutuşturması sinirimi bozuyo.Sen naptın ki ne bekliyosun dememek için zor tutuyorum kendimi.

Kendisi para kazanmıyo altını falan da geçtim de insan sırf gönül almak için bişey getirmez mi.Eşimin bebeklik patiğini getirmiş.Bi tulum kaç para allah aşkına.

Aynen
En kotu cimriysen bile, parasizsan bile, 10 tlye super kalite olmasa da bir bebek giysisi alinir yani. Elin cocugu olsa alirsin. Insan nasil kendi torununa almaz?

ben herhalde abimin çocukları için canımı veririm,hediye ne yani? abimle kanlı bıçaklı bile olsam yeğenlerime kıyamam bir kez gülseler yeter.

tamam siz haklısınız insan karşılık görmek istiyor ama ben sanırım kendimi eşimin yerine koyup böyle bir şey istemezdim. siz almayın yani öyle ince düşünmeyin ama adamın içinden gelir alırsa da alma demeyin bence.

Eşiniz de kısmen haklı ama insan verdiği değeri görmek ister. Elinize çikolata tutuşturması falan çok irite edici. Çocuğun Doğum günlerinde ufak tefek bir şeyler alabilirsiniz ama diğer özel günlerde gerek yok almanıza. Fazla değer vermişsiniz maalesef.

Maddi durumunuz genel olarak aileye göre düşük mü? Yanlis anlamayin ama farkettim ki aile icinde ekonomik durumu en düşük olanlar ve pasif, kullanilmaya musait olanlari kimse sallamiyor, onemsemiyor.
Dogru duzgun aileleri katmıyorum tabi bu genellemeye.
Benim ailemde öyleydi çünkü. Dikkat ettimde hep bu sebeblerle aile icinde dislanma oluyor gibi geliyor bana.
Bence yaranmak icin ugrasmayin bundan sonra.

Eşiniz de kısmen haklı ama insan verdiği değeri görmek ister. Elinize çikolata tutuşturması falan çok irite edici. Çocuğun Doğum günlerinde ufak tefek bir şeyler alabilirsiniz ama diğer özel günlerde gerek yok almanıza. Fazla değer vermişsiniz maalesef.

Aslında fazla değer değil biliyo musunuz.Yani insan bi çocuğa tabii ki doğum gününde hediye alır, doğum gibi bi zamanda akrabasına altın takar.Bunlar bence ekstra değer değil zaten asgari şeyler.Ama ben bu kadarına pes dedim gerçekten.

Maddi durumunuz genel olarak aileye göre düşük mü? Yanlis anlamayin ama farkettim ki aile icinde ekonomik durumu en düşük olanlar ve pasif, kullanilmaya musait olanlari kimse sallamiyor, onemsemiyor.
Dogru duzgun aileleri katmıyorum tabi bu genellemeye.
Benim ailemde öyleydi çünkü. Dikkat ettimde hep bu sebeblerle aile icinde dislanma oluyor gibi geliyor bana.
Bence yaranmak icin ugrasmayin bundan sonra.

Yoo onlarla gelirimiz nerdeyse aynı.Yok uğrasmicam da daha hala hicbisey olmamıs gibi neden eliniz boş geldiniz ifadesiyle yüzümüze bakıyor ona deli oluyorum.

Durumu ne kadar kötü ki?
Kayınbabanız yaşamıyor mu?
Yanı ne biliyim çocukları muhakkak geçimini sağlamasına yardımcı oluyordur.
Kayınbiraderiniz yeğenine eliboş nasıl gelebiliyor?
Eşiniz gerçekten çok çok iyi niyetli.

Durumu ne kadar kötü ki?
Kayınbabanız yaşamıyor mu?
Yanı ne biliyim çocukları muhakkak geçimini sağlamasına yardımcı oluyordur.
Kayınbiraderiniz yeğenine eliboş nasıl gelebiliyor?
Eşiniz gerçekten çok çok iyi niyetli.

Eşiyle ayrı,ve kızı ve damadıyla kendi evinde kalıyor.Ev sahibi kendisi.Eşi evin tüm faturalarını, aidatını vs ödeyip ayda 700-800 lira bırakıyor.Çocuk 3 aylık 9 ay da hamilelik, ayda kenara 20 lira atsa bi çeyrek alırdı yani :))

Back
X