siz olsanız

Sadece iki lira mı? "Bin" kısmını mı unuttunuz acaba?

Bütçemizi sarsacak bir mebla ise sorun ederdim. Eşlerin birbirinden habersiz şeyler yapmasını doğru bulmuyorum.

İki lira mı iki bin lira mı?
Verebilir sonuçta parayı o kazanıyorsa beni ve çocukları zorlamıyorsa neden olmasın

İki bin sanırım. Ne için verdiğine bağlı, iki tarafın da maddi durumuna bağlı olur vereceğim tepki.
Bizim ihtiyacımız varken verirse tabii sinirlenirim.
Elimiz bolsa onların ihtiyacı varsa anlayışla karşılarım.

Biraz empati kurmak lazım. Ben çalıştığım icin eşim bana ailenin paraya ihtiyacı olduğunda bana söylemene bile gerek yok hemen gönder diyor mesela. Bunu söyleyebilen bir eşe sahipseniz sizin de sorun etmemeniz lazım.

tabi ki haber vermesi iyi olur ,ama vermediyse de bu çok problem etmem. Annesine babasına veriyor diye düşünürüm. Çünkü ileride biz de kayınvalide-kayınpeder olacağız evladımız yardım etse bunu sorun eden bir gelinim olsa ne kadar üzülürüm

İhtiyaçları varsa ve imkanımız varsa vermezse ben sorun ederim.. Verebilir tabiki ama haber verir eşim bana verdiğini ben de iyi yapmışsın derim.

ne için verdiğine bağlı çok acil bir durum vardır sormaya vakit yoktur gerekli görmüş vermiştir sorun etmem. ama yok çok gereksiz ve benim bütçemi olumsuz etkileyecek birşeyse kızardım ama bu saatte sonra neye yararki vermiş bir kere.

Verip söylemeyi unuttuysa sorun yok.
Verip de bilerek senden sakladıysa sıkıntı.

Haberim olmadan veremez. Tüm hesaplar kartlar bende. Eğer zor durumda değilsek verebilir tabiiki ailesi sonuçta. Bende benim aileme verebilirim. Ama önce biz bizim ihtiyacımız varsa eğer daha az verirdi.

Lakin eşler arasında saklı işleri hiç sevmem. Kimden neyi saklıyorsun.

Biri anan biri eşin. Bu erkek milleti ana ve eş arasında dengeyi sağlıklı kurabilseler zaten kaynana ,gelin kavgalarıda sanki ortadan kalkacak

haberim olmadan vermiş ve üstelik borçluyuz bi sürü borcumuz var bi kızım var ikinciye hamileyim

haberim olmadan vermiş ve üstelik borçluyuz bi sürü borcumuz var bi kızım var ikinciye hamileyim

peki sebebi neymiş? neden böyle saçma bir şey yapmış.
sizden neden gizlemiş?

eşim ailesine para verebilir karışmam. Ama ihtiyaç halinde isek ve de borçluysak elbette vermez, veremez değil vermez, çünkü saçmalık resmen.
ama tabi bu işin açlığı hastalığı var. örneğin annesi ameliyat olacak diyelim, o zaman her şeyden kısılır ameliyat parası borç harç bulunup verilir. sonuçta hiç bir başka ihtiyaç da candan kıymetli olamaz.

eşiniz size danışmadan ailesine iki bin lira verse tepkiniz ne olurdu
Ben yaşadım bunu ailesi sıkıntıda olduğumuz halde gece gündüz arayıp istediler. Veremem sıkıntıdayım dedikçe sıkboğaz ettiler en sonunda vermiş bana vermedim dedi. Sonra ben de gördüm hesap hareketlerinden. Uzun süre soğuk davrandım ilk tepki olarak bağırdım çağırdım tabii nasıl benden habersiz iş yaparsın diye. Bir de üzerimdeki tüm otomatik ödemeleri iptal ettim. Kirayı ben ödüyordum araba kredisini o ödüyordu filan. Artık her şey onun hesabından ödeniyor ben de asla dara düştüğünde yardım etmiyorum. Kendim birikim yapıyorum evle ilgili harcamalara da karışmıyorum napayım vermeseydi. Zaten ben o insanlarla görüşmüyorum. Bizi hiç aramayın aylık maaş bağlayalım size desek kabul ederler o derece paragözler. Nişanlandığımızdan beri ağızlarından para lafı düşmedi evlenince de sürekli istediler. Sinirlendim şimdi. Bizim aramız aşırı kötü o yüzden bu kadar tepki veriyorum sizin aranız nasıl eşinizin ailesiyle bilemem ama sizden habersiz vermesi sorun yine de bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…