Siz olsanız?

Bellalabella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2018
79
96
88
36
Merhaba KK’nın güzel hanımları,
Vicdanım ve aklım arasında kaldığım bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Annem ve babam yıllar önce boşandılar. Çocukluğumuz zorluk içinde geçti. Hem çalışıp hem okuyarak üniversiteyi bitirdim ve şimdi çok şükür iyi bir mesleğim ve gelirim var. Mezun olduktan ve hatta evlendikten sonra bile annemden ve kardeşlerimden maddi desteğimi çekmedim. Annemin tüm masraflarını (ev-mutfak-sağlık..) karşılıyorum. Karşılıksız yapıyorum ama annem de sağolsun çocuklarıma bakıyor.

Sorun şu ki uzaktaki kardeşim sırtını resmen bize dayamış durumda. Okulunu bitirmedi, nerede iş bulsa 2. Gün bırakıyor be sürekli annemden (benden) para istiyor. Benim de artık çocuklarım var, eskisi kadar destek olamıyorum ve biraz birikim yapalım isteyen eşime karşı da mahcup oluyorum.

Son zamanlarda bunu annemle paylaştım. Bana hak verdi ancak kardeşim ona resmen psikolojik baskı yapıyor. Kadıncağız da ne yer nerde kalır diye düşünmekten ruh gibi geziyor. Haliyle çocuklarıma ve bana da yansıyor.

Kardeşim artık kendi ayakları üzerinde dursun istiyorum ama anneme de kıyamıyorum. Bir taraftan da çocuklarım ve eşim var. Ne yapacağımı bilemedim. Siz olsanız tavrınız ne olurdu? Teşekkür ederim şimdiden.

Güncelleme: Telefonu bozulmuştu. Telefon alıp gönderdim, istediği model olmadığı için geri gönderdi. Arkadaşlarından arıyordu, şimdi ise ortadan kayboldu. Kimse bilmiyor nerede olduğunu. İlk kayboluşu değil ve artık çok umrumda da değil ama annem perişan. Ne yapmalıyım? :(

Son düzenleme:
Herkes tercih ettigi gibi yasar. Bence artik muslugu kapatin kardesiniz de kendi ayaklari uzerinde dursun. Siz muslugu akittikca o da istiyecektir tabi. Ona devamli para gondererek aslinda kotuluk ediyorsunuz. Kapatin muslugu akalim ne yapacak mecbur calisicak alistirmissiniz siz onu rahatliga. Tabi bagirip cagirir ilk etapda ama mecbur kalinca calisir niye calismasin. Muslugu kapatin.

Aynen buraya yazdıklarını ona gönder. Başka türlü kendine gelmez. İmayla falan olmuyor bu işler. Dan dan duyması gerekir. Anneniz ne yapsın, o da evlat. Olay sizde bitecek, tatsızlık olmasın diye susar durursanız aynen böyle gider net.

Kesinlikle haklısınız. 6 ay önce ciddi bir şekilde konuştum ve gittikçe de yardımımı kıstım. Bana bir şey diyemiyor ama anneme baskı yapıyor. Karnım acıktı param yok, dışarıda kaldım vs şeklinde. Annem de gece gündüz onun derdinde. Utana sıkıla benden para göndermemi istiyor. Gönderirsem mutlu, göndermezsem depresyonda. Annemin ruh sağlığını nasıl koruyabiliriz?

Annene söyle onun acindirma politikasina gelmesin, kendi ayakları üstünde durması pnun için iyi. Kardeşine de arkadasun dediği gibi direk şöyle.

Yine kardeşinize söyleyin. Bu baskıya devam edersen annem hasta olacak, olursa senden bilirim deyin. Ay illete bak yaa. Annem üzülmesin diye her konuda kırk takla atarım, bu zihniyete acayip şaşırıyorum

Nasıl alıştırırsan öyle gider aslında iyilik etmiyorsun ama kardeş işte. Aklına başına alır inşallah.

Yine kardeşinize söyleyin. Bu baskıya devam edersen annem hasta olacak, olursa senden bilirim deyin. Ay illete bak yaa. Annem üzülmesin diye her konuda kırk takla atarım, bu zihniyete acayip şaşırıyorum
Aynen, annem kırılmasın diye ses tonuma bile dikkat ediyorum konuşurken, kardeşimse ağzına geleni sayıyor. Ben anneme kıyamıyorum, annem de kardeşime kıyamıyor. Çok kızıyorum çok :(

Annesinden dolayi para gelecegini biliyor. O yuzden de iste calismaktansa annesine duygu somurusu yapip hayatini oyle yasiyor. Burda anneniz de, kardesinizin kendine gelmesi aklini basina almasi icin kardesinizin karsisinda egilmemesi, biraz dik durması gerekiyor.

Siz hem çalışıp hem okumuşsunuz, hayat şartları öyle gerektirdiğinde insan neleri başarıyor değil mi?
Kardeşiniz de aynı şeyleri yapabilirdi ama rahata alıştırmışsınız. Bence karşınıza alıp bunları konuşun. Kendi hayatının sorumluluğunu alma zamanı gelmiş çoktan. Şartlarınız zaten zorken utanması lazım sizlerden para istemeye... Yaptığı şımarıklık.

Annenizi elbette kırmak istemezsiniz, ama bu kardeşinizin sorumsuz, şımarık bir birey olmasını da sağlamamalı. Belki önce annenizle konuşup,kardeşinizle yapacağınız konuşmayı, gerekirse biraz parasızlıkla burnunun sürtmesini sağlamanız gerektiğini açıklamalısınız. Öteki türlü ömür boyu birilerinin sırtından geçinmeye alışan bir insan olup çıkabilir de.

Bence önce annenizle konuşmalısınız ciddi bi şekilde.Kardeşiniz bu şekilde zaten ayakları üstünde durmak istemeyecektir çünkü düzenli para gelen yer var maaş gibi. Yarın öbür gün evlenince de bi işe girmez ve sizden bekler bunun çok örneklerini gördüm çevremde.Annenize bunu anlatın.Birikim yapmaktan ziyade onun hayata atılması kendi başına birşeyler yapabilmeyi öğrenmesini istediğinizi vs anlatın siz de parayı kestiğinizde elbette üzülecektir ama mantıklı ve geçerli bi sebep olduğunu bilecek en azından. Parayı kesmeniz onun iyiliğine olacak.

Back
X