Siz olsanız?

Yardimi kesin. Net. Annenizle acik ve net konuşun bu durumu. Kirmamak adina, altdan alarak aslinda kardeşinize kötülük yapıyorsunuz. Ben eşinizin yerinde olsam, anneye yapilan yardim haric, baya cingar cikartirdim

Bazen annemin yemek bile yemediğini görüyorum, kardeşim yemiyormuş diye. Anneme biraz para versem direkt ona gönderiyor. O yüzden ek kart verdim. Mümkün mertebe nakit vermemeye çalışıyorum. Ya da yanında bulunsun diye artık az az veriyorum, onu bile hemen gönderiyor, evin her yerinde PTT para transferi makbuzları var. Annemi kırmadan nasıl engelleyebilirim?

Yardimi kesin. Net. Annenizle acik ve net konuşun bu durumu. Kirmamak adina, altdan alarak aslinda kardeşinize kötülük yapıyorsunuz. Ben eşinizin yerinde olsam, anneye yapilan yardim haric, baya cingar cikartirdim
Eşim kesinlikle çok anlayışlı birisi, kendi annesi gibi düşünür annemi. Ama kardeşimin niyetinin farkında o da. Fazla bir şey söylemese de, durumdan rahatsız. Ben de onun iyi niyetini kullanmak istemiyorum.

Eşim kesinlikle çok anlayışlı birisi, kendi annesi gibi düşünür annemi. Ama kardeşimin niyetinin farkında o da. Fazla bir şey söylemese de, durumdan rahatsız. Ben de onun iyi niyetini kullanmak istemiyorum.

Bende anneye yapilan yardima bir laf ermezdim ki zaten anneniz cocuklara bakıyormuş... yani tam olarak karşılıksız değil. Kardeşin yapdığı düpedüz saygısızlık. Yanlış anlamayın ama eşiniz kardeşinizin hizmetçisi değil... adam calisip calisip yan gelip yatan bir insana yardim etmek zorunda değil. Bence eşinizin sınırlarıni zorlamayin daha fazla

Eee anneniz çocuklarınıza bakıyormus demek ki birden fazla çocuğunuz var. Bakıcı paraları da malum. Keşke anneniz kendine istese zaten hakkı ondan sonra o parayı ne yaptığı da kendini ilgilendirir.

Eee anneniz çocuklarınıza bakıyormus demek ki birden fazla çocuğunuz var. Bakıcı paraları da malum. Keşke anneniz kendine istese zaten hakkı ondan sonra o parayı ne yaptığı da kendini ilgilendirir.
Kesinlikle hakkı, zaten annemin kirasını ev masraflarını ben karşılıyorum. Bir mesleği ya da geliri yok. Özel ihtiyaçları için de para veriyorum ve vereceğim. Bu konularda hiç sıkıntı yok. Kaldı ki çocuklarım olmadan önce de, geçimini ben sağlıyordum.

Benim derdim sürekli kardeşime para göndermesi ya da benden göndermemi istemesi. Yıllarca kardeşime de yardım ettim ihtiyacı var diye ama artık o bunu alışkanlık haline getirdi.

Okulunu bıraktı mı yoksa devam ediyor mu? Bir yılı kalmışsa mesela annenizle ve kardeşinizle konuşup bu bir yıl için aylık şu kadar yardım edebilirim sonrasında kendi ayakların üzerinde durmak için iş bulmalısın diyebilirsiniz. Kendini hazırlaması için bir süre vermiş olursunuz hem de anneniz üzülmemiş olur.

kardesım kendı ayaklarının ustunde dursun bı zahmet
ona omurgalı dur benden beslenme senı adam yerıne koymam ıcın kendı ayaklarının ustunde durman gerek derdım kırardım o kalbı kı aklı basına gelsın

fazla mınnet nefret getırır sız sureklı tek taraflı vermıssınız kardes habıre almaya alısmıs sankı sız buna mecburmussunuz durumuna donusturmus . ıyılık yapmıs olmazsınız devam edersenız. sız sureklı destek oldugunuz ıcın o kardes boyle. sız nıye mucadele ettınız hayatda sız nıye bır kardesın sırtından gecınmedınız sızın sucunuz neydı

haksızlık resmen
annenız tamam ona yapın ama kardesınıze yapmayın kendısıde calıssın annesıne katkı saglasın bı zahmet

Kac dersi kaldi kardeşinizin bölümü ne gerçketen zor mu? Yani oturup konuşsanız erkek sanirim kardeşiniz hayattan beklentiei ne, yarin evlense evlenebilecek mi? Okul ve isi goturemiyor mu yani sebepleri nedir. Ders sayısı önemli bence büyük bir rest çekip okulu bitirmesini soyleyin dinlemezde neyse

Okulunu bıraktı mı yoksa devam ediyor mu? Bir yılı kalmışsa mesela annenizle ve kardeşinizle konuşup bu bir yıl için aylık şu kadar yardım edebilirim sonrasında kendi ayakların üzerinde durmak için iş bulmalısın diyebilirsiniz. Kendini hazırlaması için bir süre vermiş olursunuz hem de anneniz üzülmemiş olur.
Aylık 500 tl gönderiyordum ama yetmedi, hep fazlasını istiyordu. Göndermeyince resmen cezalandırıyor annemi telefonunu açmayarak, söylenip trip yaparak. Sürekli bilmediğimiz borçlar çıkıyor ve okuluna özellikle gitmiyor uzatıyor. Bu nedenle artık hiç para gönderesim yok :( Uzun zamandır da epey kıstım.

Teklif ettik ama istemedi, orada özgür, yalnız kalıyor, bozmak istemiyor.

Siz elinizden geleni yapmışsınız artık. Bence bu kadar yeter. Abla da olsa başkasının üzerinden geçinerek özgürlük olmaz. Sizinki de sebil değil ki. Hem kendi aileniz hem annenizi geçindiriyorsunuz. Yol verin biraz büyüsün kardeşiniz. Gerekirse kızsın, kırılsın ama canınıza yazık.

Çoktan bitmesi gerekiyordu ama daha 2 senesi var, öğretmenlik okuyor. Şu anki düşüncesi öğrenci olarak devam etmek, ikinci üniversiteyi ve farklı bir bölümü okumak istiyor. Erkek değil, kız. Kız çocuğunun çaresiz ve parasız kalması daha kötü. Bu sebeple de hep destek oldum ama karşımızda sürekli para isteyen ve vermeyince sorun çıkaran birisi olduğu için artık yoruldum.

Anne bakılır da kardeş bir yere kadar. Hal çare bulmazsanız olan yuvanıza olur Allah korusun. Siz de eşiniz de evlatlarınıza mı çalışacaksınız kardeşinize mi? Üstelik nereye kadar ? Evlenirken de kendinizi hazırlayın. Baya baya oğlan evlendirir gibi masraf edeceksiniz belli.

İki aylık paranı ayırdım, iki ay içinde düzenini kur, bilesin ki üçüncü ay sana para gelmeyecek, deyin. Gerekirse annenize de resti çekmelisiniz.

Bi arkadaş da böyle.
Herkes alışmış artık duruma.
Ana babası hariç diğer tüm akrabalar yardım ediyor.
Yıllardır bi işe girip çalıştığını görmedim
Ama habire alışverişteü.
Benim geçim derdim var
Onun yok, şaka gibi :)

Bence vermemek değil vermek zararına.
Kardeşini düşünen bi abla olarak vermemekle en doğrusunu yapıyorsun.
Bunu söyleye söyleye beynine kazı annenin de kardeşinin de.
Çok okuyası, oradan gelmeyesi varsa bir zahmet çalışsın artık yapacak birşey yok.

annenizin erkek kardeşinize olan zaafını kardeşiniz bir güzel kullanıyor ama siz yıpranıyorsunuz.Annenizle konuşun,böyle yaparak oğluna iyilik değil kötülük yapıyor çünkü istemeden de olsa

Back
X