Siz olsanız?

Yapmayın bence yardımı kesin kardeşinizden. Annenize de söyleyin kduygu sömürüsüne inanmasin kardeşinizin. Sizin de bir hayatınız var. Yapmak zorunda değilsiniz.

Merhaba KK’nın güzel hanımları,
Vicdanım ve aklım arasında kaldığım bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Annem ve babam yıllar önce boşandılar. Çocukluğumuz zorluk içinde geçti. Hem çalışıp hem okuyarak üniversiteyi bitirdim ve şimdi çok şükür iyi bir mesleğim ve gelirim var. Mezun olduktan ve hatta evlendikten sonra bile annemden ve kardeşlerimden maddi desteğimi çekmedim. Annemin tüm masraflarını (ev-mutfak-sağlık..) karşılıyorum. Karşılıksız yapıyorum ama annem de sağolsun çocuklarıma bakıyor.

Sorun şu ki uzaktaki kardeşim sırtını resmen bize dayamış durumda. Okulunu bitirmedi, nerede iş bulsa 2. Gün bırakıyor be sürekli annemden (benden) para istiyor. Benim de artık çocuklarım var, eskisi kadar destek olamıyorum ve biraz birikim yapalım isteyen eşime karşı da mahcup oluyorum.

Son zamanlarda bunu annemle paylaştım. Bana hak verdi ancak kardeşim ona resmen psikolojik baskı yapıyor. Kadıncağız da ne yer nerde kalır diye düşünmekten ruh gibi geziyor. Haliyle çocuklarıma ve bana da yansıyor.

Kardeşim artık kendi ayakları üzerinde dursun istiyorum ama anneme de kıyamıyorum. Bir taraftan da çocuklarım ve eşim var. Ne yapacağımı bilemedim. Siz olsanız tavrınız ne olurdu? Teşekkür ederim şimdiden.
bence kardesini seninle bir gun konusmak istiyorum diye ara musai oldugunda. cocuklarin oldugunu onlar iinde birikim planladigini bu yardimi benden de annemdn de goremeyecegini ilet. aklini basina toplasin hayat zor basklarinin yardimlari geleek diye iki gunluk is bulmalara devam etmesi yuzunden hayatin zorunu goremedigini soyle. burayakadardi .de. en son her ay en fazla annenle senin ne kadar yardim yapabilecegini ama fazlasi icin basinin caresine bakmak zorunda oldugunu ilet bu konusmada annenede soyle fazladan gizlice gondermesin ciddiyetinizi insallah anlar

Bence kardesinize yardım etmeyin ve annenize bunu söyleyin benden onun için para isteme diye ne kadar daha taviz vereceksiniz ayaklarının üstünde durmalı artık. Bence çocuklarınıza ve eşinize odaklanin artık...

İlk mesajıma da güncel gelişmeleri ekledim. Buraya da yazıyorum. Para göndermeyeceğimi net biçimde anladı. Telefonu bozulmuş, annemin hatrına telefon alıp gönderdim. Akıllı ve sıfır telefondu ama beğenmedi hanımefendi. Onun istediği modeli de ben alamam. Almak da istemem. Arkadaşlarından arıyordu ama 3 gündür aramıyor ve kimse nerde olduğunu da bilmiyor.
Daha önceden de böyle kaybolmuştu. Ne yapmalıyız bilmiyorum.

Bildiğiniz annenizi de sizi de kullanıyor. Benim ablam da anneme çocuklarını baktırırdı kavga ettiklerinde getirmemekle tehdit ederdi. Annemin zayıf noktasını bulmuştu yani. Demem o ki annenizle tekrar konuşun o evladı için ne kadar endişeleniyorsa ne kadar düşünüyorsa sizinde evlatlarınızı düşünmeniz gerektiğini tatlı dille anlatın ve yardımlarınızı olması gerektiği kadar yapın derim..

Allah yardımcınız olsun. Benim de bir erkek kardeşim var. Eski hayat şartlarımızdan dolayı rahat yaşamaya alışıktı, şuan üniversite okuyor, sürekli olarak ''harcamalarına dikkat et, biliyorsun durumu'' diyoruz. Babam ve kız kardeşime göre o da çok para harcıyor.

Doğru düzgün kılık kıyafet almaz, telefonunu 5-6 yıl kullandı kırık ekranıyla, şimdi yeni alındı android uygun bir model, lüks falan değil. Kız kardeşim eve destek olduğundan erkek kardeşime 'çalış, boş durma' diye söylenirdi hep. O da buna kızardı A desem çalış, B desem çalış diyor herkese söyledim zaten bekliyorum diye? Dershaneye giderken 1 sene çalıştı, kazanamadı o sene, geçen sene sadece dershaneye gitti. Tabii bizimkiler hem okusun, hem çalışsın düşüncesinde oldukları için, hoşlarına gitmedi.Ufak tefek çalışmaları oldu dönemsel ama kabul etmeliyim ki rahatına da düşkün.

İnşallah okulu bitince çalışmaya hayatında da başarılı olur. Açıkçası 'amcam' gibi sorumluluk almamasından çok korkuyoruz. Yer içer, borç yapardı. Babam ve dedem yıllarca arkasını topladı.

Kız kardeşiniz biraz nazlı büyüdü galiba ve bir de her istediği yapıldı. Benim kardeşimde aynı şekilde ama biz bundan 4 sene önce iflas ettik, erkek kardeşim her şeye tanık oldu. Yani şuan farkında neyin ne kadar olabileceğinin Şuan ne diyorsanız onu devam ettirin, yok deyip bir şekilde geri adım atarsanız, her zaman aynı şekilde davranır sizi pes ettirmek için. Ortadan kaybolmasını da ilgi çekmek amaçlı yaptığını düşünüyorum. İnşallah bir orta yol bulursunuz.

Son düzenleme:
Kardeşiniz çocuk değil.
25 yaşındaki bir insan sorumluluğunu bilmeli ve kendi geçimini sağlamalı.
Hastalık,işten çıkartılma gibi beklenmedik durumlar olur o ayrı.

Anladığım kadarıyla genç arkadaş hazıra ve rahata fazla alışmış.
Sizden telefon istemesi zaten garip ama alınan telefonu beğenmeyip bir de ortadan kaybolarak adeta sizi cezalandırması psikolojik anlamda sorunları olduğunu düşündürttü bana.
Sorunu yoksa hakettiği tanım 'şımarık' ve
yaşı 25 olsa da çocuk gibi davranıyor.

Sürekli kardeşinizin arkasını toplayıp maddi destek sağlamayı bırakın, çünkü ona iyilik yapmıyorsunuz, görüştüğünüzde bundan sonraki hareket tarzınızın bu şekilde olacağını da kendisine anlatın.
Ömrü boyunca ona siz bakamazsınız.
Anneniz için bir şey diyemem, analık evladını her şart ve durumda kabul etmeyi ve düşünmeyi gerektiriyor.
Kadıncağızı kırmadan doğru tavrı anlatmaya çalışın.

Merhaba KK’nın güzel hanımları,
Vicdanım ve aklım arasında kaldığım bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Annem ve babam yıllar önce boşandılar. Çocukluğumuz zorluk içinde geçti. Hem çalışıp hem okuyarak üniversiteyi bitirdim ve şimdi çok şükür iyi bir mesleğim ve gelirim var. Mezun olduktan ve hatta evlendikten sonra bile annemden ve kardeşlerimden maddi desteğimi çekmedim. Annemin tüm masraflarını (ev-mutfak-sağlık..) karşılıyorum. Karşılıksız yapıyorum ama annem de sağolsun çocuklarıma bakıyor.

Sorun şu ki uzaktaki kardeşim sırtını resmen bize dayamış durumda. Okulunu bitirmedi, nerede iş bulsa 2. Gün bırakıyor be sürekli annemden (benden) para istiyor. Benim de artık çocuklarım var, eskisi kadar destek olamıyorum ve biraz birikim yapalım isteyen eşime karşı da mahcup oluyorum.

Son zamanlarda bunu annemle paylaştım. Bana hak verdi ancak kardeşim ona resmen psikolojik baskı yapıyor. Kadıncağız da ne yer nerde kalır diye düşünmekten ruh gibi geziyor. Haliyle çocuklarıma ve bana da yansıyor.

Kardeşim artık kendi ayakları üzerinde dursun istiyorum ama anneme de kıyamıyorum. Bir taraftan da çocuklarım ve eşim var. Ne yapacağımı bilemedim. Siz olsanız tavrınız ne olurdu? Teşekkür ederim şimdiden.

Güncelleme: Telefonu bozulmuştu. Telefon alıp gönderdim, istediği model olmadığı için geri gönderdi. Arkadaşlarından arıyordu, şimdi ise ortadan kayboldu. Kimse bilmiyor nerede olduğunu. İlk kayboluşu değil ve artık çok umrumda da değil ama annem perişan. Ne yapmalıyım? :KK43:
benim esimde ailesine dondu tamamen ne isterlerse yapiyor 3 evladim bnm kurtulmus esimin deyimine gore en kucugum 12 yasinda henuz onlarin isi gucu de yerinde evde oturan yiyenine araba Aldi araba almakla bitiomu benzin vergi neyle odeyecek afaffffff kardesinde olsa ve geri gelen bir tel varsa luks hayat istiyordemekki baskasinin kazanciyla olacak sey degil malesef cocuklarinida dusunmen lazim olumlu dusun olumlu karar ver

Kardeşine yardım etmeniz ilerde ona zarar verir.
Allah korusun size bişey olsa , kendi başını kurtarcak durumda olmaz.
Yardımı kesmelisiniz.
Cüzii bi miktar belirleyip , ya bunla idare et ya da doğru düzgün çalış deyin.
Annenize bunun kardeşiniz için kötü olacağını anlatın.
O da alışır merak etmeyin.

Kardeşine yardım etmeniz ilerde ona zarar verir.
Allah korusun size bişey olsa , kendi başını kurtarcak durumda olmaz.
Yardımı kesmelisiniz.
Cüzii bi miktar belirleyip , ya bunla idare et ya da doğru düzgün çalış deyin.
Annenize bunun kardeşiniz için kötü olacağını anlatın.
O da alışır merak etmeyin.
Hiç yetinmiyor ki, 1 versek 3 istiyor. Bana diyemiyor ama anneme baskı yapıyor :( Benim umrumda değil de anneme kıyamıyorum.

Hepinize teşekkür ederim, ben de sizler ile hemfikirim. Maddi yardımı kestim, annem ile de sürekli konuşuyorum. Bana hak veriyor ama sürekli ya başına bir şey gelirse diye korku içinde. Blöf yapıyor diyorum. Annem de yalancı çobana dönerse yaa diyor, sürekli nerede ne yapıyor bilmek istiyor. Kardeşim de bunu bildiği için annemi ortadan kaybolarak cezalandırıyor bence. Bir yanım da huzursuz işte :(

Back
X