Siz olsaniz?

Ya yapmazsa. Yeri memnun gelirse ve kalıcı kalırsa. Böyle bile iyi niyetlisiniz. Git diyemeyeceginjzi düşünürse..

Öyle 2-3 saat anlaşmaları başka aynı evde yaşamaları başka birşey,Birde soran olmuştur ama o 8 aylık bebeği neden size getirecek.bence hiç gitmeyin o işe.
Birbirlerine alisik cocuklar,sanirim ondan kaynaklaniyor. Baska bir kuzenleri daha var hatta o da 2 yasinda,hepsini duzenli bir araya getirmeye calisiyoruz. Her biri ailesinin tek cocugu,kardes kavrami bilmiyorlar,onu asilamaya calisiyoruz. Hatta ben dernege falan giderken bile iki cocukla gittigim oluyor. Onun etkisine guvenmistim acikcasi.

Alirlar mi hic? Baslarina bela olurmus diye korkuyorlar. Cocugumuza baksin ama bes kurus hayrimiz gecmesin derdinde gelin hanim.
Konunuzda cevap bulamadığım sorular var.

Kayinvalide kovulduğunda bebek nasıl ortada kalabilir, annesi babası bebeği mi reddediyor? Bebeğin kaybı sadece ona bakacak biriyse bu zaten anne babasının telafi edebileceği bir sorun, neden bebek ortada kalsın? Kayınvalide şehir dışına çıktığında bebeğe siz bakıyorsunuz. Peki ama olay buraya nasıl geldi? Size bebeğe bakmaniz mi teklif edildi, siz mi bir teklifle gittiniz? Sosyal hizmetlerden bahsediliyor, malesef sosyal hizmetler almıyor diyorsunuz. Bebek için problem teşkil eden anladığım kadarıyla bir durum yokken annesi babasi hayatta olan bir bebegi sosyal hizmetler neden alsın?

Okuduğum bir kaç sayfa için, sizi ve hayatinizi hic tanımadan ve kırıcı olmayacağını umarak söylemek istiyorum. Bende sizinle ilgili oluşan genel kanı etrafiniza fazla duyarlisiniz, yardimseverlige kendinizi fazla kaptirip sizi ilgilendirmeyen olaylara mudahil oluyorsunuz. Bugün 8 aylık bebeğin ailesinin işine gelir hay hay derler fakat yarin bir gün basiniza iş alabilirsiniz. Hiçbiri olmasa bile bu kadar müdahaleci davranmamalisiniz. Farkında olmadan insanların özel alanlarina giriyor olabilirsiniz.

Canım kızım var 8 yaşında oğlum var 2.5 yaşında birde kuzenleri var 4 yaşı Yen'i dolacak.Aman allahım üçü bir araya geldimi yemin ederim kafayı yediriyorlar bize.1 saat filan iyi oynuyorlar Sonra benim oğlanla kuzeni birbirini yiyor (kuzenleri kız)resmen.kızımda kardeşini koruyor bu sefer kavgaya oda dahil oluyor derken biz hemen evimize kaçıyoruz.Ben cesaret edemezdim o yüzden.

Simdi soyle ki anne baba calisiyor,yasadigimiz yerde 8 aylik bebegi tam gun alabilecek bir kres yok, bakici bulsalar maaslari asla yetmez. Cunku bakicilar su anda 3500 liraya mal oluyor sigortasiyla beraber. Karsilayamazlar. Kayinvalide disinda birakabilecekleri kimse yok,isten cikmasi lazim annenin veya babanin,o da mumkun degil ikisi de az maasla calisiyoar zaten.

Sosyal hizmetleri hicbir sosyal guvencesi ,maasi ve kalacak yeri olmayan kayinvalide icin dusunuyoruz. Bebekle alakali bir durum yok. Ben diyorum ki keske bu kadinin gidecek bir yeri olsa da sehir disina 90 yasindaki anasinin yanina siginmak zorunda kalmasa diyorum.

Cocuga bakmaya ben talip olmadim,yine boyle bir kavga aninda cocuga bakacak kimse yoktu ben yanlarindaydim tesadufen,ilgilenmem icap etti. Sonrasinda durum birkac defa daha tekrarlandi. Akrabayiz,cocuklarimiz birbirine alisik,benden baskasina birakamazlardi. Oyle bir durum

Peki ama neden burada henüz oluşmamış magduriyeti onleme rolünü ustleniyorsunuz. Bebeğe bakıcı bulamasinlar, kadın ya işten çıksın ya da kayınvalidesini eve alsin. Böylece bu kadıncagizin emeginin sömürülmesine engel olunabilirdi. Sonradan gelin kaynana arasında gerçekten çözümsüz bir dram yasandiginda yardım teklif etmeniz belki makul olabilirdi.

Aslinda o dram hep var. olusmamis magduriyet degil,hali hazirda 8 aydir ortada olan bir durum var. kayinvalide surekli olarak maddi sorunlar yasiyor. Kizi harclik vermez,oglu veremez, islerine geldigi gibi cocuga baktirirlar. En ufak bir anlasmazlikta kadini kapinin onune koyarlar. Kadin Afyonun koyune gidecek parayi bile kavga dovus alabilir. Gider,ogluyla gelini bakar ki papuc pahali,kres yok,bakici yok,3 gun sonra gider geri alirlar kadini. Kadin gelmem demez,diyemez, onun da suclu oldugu nokta bu zaten. Sonuc bu kisir dongu boyle devam eder. Keske kadinin uc kurus maasi olsa da kimseye boyun egmese derdindeyim ben.

Çok okuyamadım konuyu belki sorulmuştur aynı soru,
Kadın kovuluyor, bebek ortada kalıyor diyorsun.
Karşı taraf da mağdur oluyorsa kadını neden kovuyorlar?
Anlamadım mı acaba konuyu ben?
Bir de bu durumda bebeğe sen bakıyorsan, mesela soruyor musun Allah sizi taş yapar ananıza böyle davranmasanız bu işler hiç gelmez başınıza diye? Ne edepsizmiş o insanlar öyle yahu?

Oluşmayan mağduriyetten kastım bebeğin ortada kalması ihtimali. Sorunun en pratik cozumu için önerim bebeğe bakmayı reddedin, gerekçe olarak kayinvalidenin bir oraya bir buraya suruklenmesine üzüldüğünüzü ve bu olaylara artık karışmak istemediğinizi soyleyebirsiniz. O gün ya anne ise gitmeyecek ya kayinvalideyi eve alacak ya da kadıncagiza ödeme yapacaklar. İse bir gün gitmez iki gün gitmez, sonunda ya işten çıkar ya çıkarılır. Bunu göze alamıyorsa kayinvalideye bir oda verirler. Bunu da göze alamıyorlarsa bedava bakıcıdan mahrum kalmamak için sizin benim aklıma gelmeyen bir çözüm yolu eminim bulacaklardır. Şu safhada sizin bebeğe bakmaniz biraz sokakta dilenen çocuklara acıyıp para vermek gibi kısır döngü oluşturuyor aslinda.

Kadin kiziyla beraber yasiyor,kovan kisi kizi. Ama magdur olduk diyenler de gelinle oglu. Cunku cocuklarinin bakicisinin (!) kalacak yeri olmayinca bebek ortada kalmis oluyor.

Yani yok gelmesin cocuk diyemiyorum,yuzum yumusak diyelim. Yuz yuze baktigimiz insanlar,ailecek gorusuyoruz hani laf da soyleyemiyorum. Birkac defa kadina soyle davranin boyle yapin diye gelini uyardim. Iki gun dinlediler,ucuncu gun yine kavga cikinca sorun oldu. Mesele hep paradan cikiyor. Kadinin kizi bekar bir anne, 2 tane liseye baslayacak cocugu var. bir de anasina bakiyor,tek maas 4 nufusa yetmiyor. Yetmeyince erkek kardesinden yardim rica ediyor,erkek kardes de karisindan korktugu icin bes kurus veremeyince evde kavga basliyor. 8 aydir ortalama ayda 3-4 yasanan bir sey bu. Bilemiyorum,ben yok da desem ki bir kere musait olmadim,cocugu isyerine goturuyorlar falan. Cozumu buluyorlar ama kendilerini kurtaracak sekilde. O gunu iceriyor cozumleri. Ertesi gune gene ayni. Bilemiyorum dedigim gibi uzaktan izliyorum su anda. Bir sey teklif etmedim bir sey de yapmadim henuz

Siz hayır diyebilseniz anne kaç gün götürebilir ki bebeği iş yerine. Bence biraz hayır deme konusunu calisabilirsiniz. Araya birini de koyabilirsiniz bakmak istemediğinizi söyleyecek. Yani gerceklesmesi muhtemel başka bir çözüm yoksa bunu deneyip sonucunu görmeyi bekleyin derim.

Hem çocuklarına bakıtıp hem evdemi istemiyolar. Pes vallahi
Kadında annesine gitseya. Oda yalnızmış. Çocuklarına ne yapsa yaranamıyo anlaşılan hiç değilse annesinin hayır duasını alır.

Çocuğunuza tek bakılsın. 2 çocuğa aynı özeni gösteremez.

Dark konu basligi siz olsaniz?

Yerinde olsam teyzeyi anasinin evine gondertirim. Anasi yasiyorsa o da orada yasar gayet, neden yasayamasin ki. Aciyacaksan madem daha yasli olan nineye aci.

Kizi evet cok vicdansiz gorunuyor ama yetiremiyor, bir de kendi imkanlari ile esi ile birlikte calisan abisinin cocuguna bakiliyorsa hakli yonu de yok mudur. Tamam insan anasini nasil kovar diyoruz da adaletli olmak her zaman onemlidir. Senin teyze bu noktada kizina adaletsiz davraniyor olabilir mi?

Ogluna gelirsek, ben olsam bu aileden uzak dururum, bu kadar bencillik az bulunur yani. Neden gorusuyorsun neden aramiz bozulmasin minvalindesin ki anlamadim. Haci sizin ananiza cocugunuza hayriniz yok, adam olun de cek kendini bence.

Tum bunlarin disinda, yakisikliyi su belirsiz ortama sokma derim, onun bakimi icin baska alternatiflere yonel, dedigim gibi tasinmayi bile dusunebilirsin, zira ilkokul yasinda bile olsa servis problemin olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…