İki cocuk aynı anda bakma işi aklıma yatmadıArkadaslar,tekrar merhaba
Bugun ikinci konum. Neler dusundugunuzu merak ediyorum. Degerli cevaplarinizi esirgemeyin lutfen.
Simdi bir uzak akrabamiz var,evli,8 aylik bir oglu var. Kadin calisiyor,cocuguna kaynanasi bakiyor. Kaynana fevkalade hos bir insan,gorgulu,bilgili,temiz. Yasi da bir hayli var,tam bilmiyorum ama bu yastan sonra sigortali is bulmasi zor. Kocasindan ayri,nikahi hala var ama bekar kizi ve onun 2 cocuguyla birlikte yasiyor.
Sorun su ki ben bu kadinla 4-5 yildir tanisiyorum, hos sohbet bir insan. Cocuk sahibi oldugumda bana birakabilirsin bakarim bile demisti. Ama ustune kendi torunu dogunca bahsi bile gecemedi. Ben de zaten bir sure bakici dusunmuyordum. Neyse bu gunlere geldik. Kadinin oglu ve geliniyle arkadas oldugum icin an be an neler oluyor duyuyoruz. Kadincagiz kiziyla surekli kavgali. Kimdir suclu bilemem ama ugradigi muameleye gicik oluyorum. Kadinin bir maasi yok,sosyal guvencesi yok,evi yok,gidecek yeri yok,bir tek anasi varmis. O da sehir disinda. Kiziyla olan her kavgada kadin kapinin onune koyuluyor. Gelini de gel bizde kal demedigi icin 8 aylik cocuk ortada kaliyor surekli. Oglu bir ekmek alip anasina verse gelin cingar cikariyor. Kizi maasini denklestiremeyip anasi icin ilac parasi istese oglunun vermeye yetkisi yok cunku gelin izin vermiyor. Boyle tatsiz konular.
Simdi bu kadini gene kovmuslar, ben desem mi abla gel bende kal,ogluma da bakarsin, ola ki kizinla gelininle barisirsan yine gidersin evine. Hic olmadi 8 aylik cocugu da gelirken getirsin bizim evde iki cocuga da baksin diyorum ama. Cok mu aptalca? Cok mu sorun yasarim,gelin benim de sacimi basimi yolar mi ne diyorsunuz?
Gelin de acil durumlarda cocugu bana getiriyor iste. Gundelik cozumlerle yasiyorlar. Benim icin uc bes gun cocuga bakmak mesele degil,ben hallerine aciyorum sadece.Valla desen belki akli basina gelir
Ben seni hatali buldum durust olmak gerekirse. Bazi insanlara alternatif sundukca senin fedakarlik yaptigini gormez hatasini anlamaz.
Yok estagfurullah gereksiz olur mu? Belki o nokta acik degildir diye ayrica belirtmemiz iyi bile oldu cok tesekkur ederimDoğrudur. Benimki gereksiz bir detay oldu sanırım :).
İsteyecegini sanmiyorum. Alti tas ustu degnek yasiyor ama hayatini degistirmek istedigini de sanmiyorum. Sadece birkac defa is bulup calismak istiyorum diye agladigini gordum,cok icime dokundu.O istiyor mu?
Bak benim kv hep evsizlikten sikayet eder, ama ne laflarla. Kac kez bu derdini cozmek icin konustuk destek olmaya calistik. Ama bir adim ilerleyemedik. Neden? Cunku agziyla sikayet ediyor da yine de hayatini degistirmek zor geliyor
Bu kadin icin de durum bu. Zor degil ne haliniz varsa gorun deyip cekip gitmek. Kovulsa da geri geliyor, bir ekmek parasi cok goren oglunnun cocuguna bakiyorsa demek ki memnun bir yerde.
En sevmediğim insan tipi dedikoducu tipler kadına buyur gel bana deseniz sizin evdeki herseyde komşu evlerden duyulabilir.Esimin ailesinde insanlar cok garip. Birinin evinde olan bir seyi uzaktan yakindan herkes aninda duyuyor. Dev bir dedikodu kazaninda yasiyor gibiyiz. O yuzden biliyorum her seylerini. Bir de gelin arkadasim,anlatiyor zaten. Ben zaman zaman sen haksizsin diyorum kendisine. Ama bu kadar ayrintiya girmeden tabii. Kirilsin uzulsun istemem cunku.
Gelin de acil durumlarda cocugu bana getiriyor iste. Gundelik cozumlerle yasiyorlar. Benim icin uc bes gun cocuga bakmak mesele degil,ben hallerine aciyorum sadece.
Kadinla da garip bir elektrik var aramizda. Oglumu biliyorsun kimsenin yuzune bakmaz,nemrutun tekidir,ama bu kadini gordugu an yuzunde guller aciyor. Esimle beraber bir baktik iki baktik hep boyle bizim oglan. Alla alla noluyoz be dedik hatta. Tam oglum icin bicilmis kaftan bakiciydi kadin. Kendi torunu dogacak diye planlarimiz altust oldukendimi dusunuyor gibiyim dimi ama inan kadinin da haline aciyorum,cozum uretmek istiyorum
Adi konulmamis iliski harika bir benzetme olmus benceEve aldınız diyelim ki kadınla ilişkiniz de adeta "adı konulmamış ilişki" gibi.Yani bakıcı gibi ama size sığınan biri gibi bi' yandan da.Bu tür ilişkilerde ilişkinin türü net olmadığı için sınırları çizmek de daha zor ve yorucu olur.Bundan sebep de çok sorun çıkacağını düşünüyorum.Düşünceniz güzel ama uygulanabilirliği yok gibi geldi bana maalesef.
O konuda sorunum olmaz cunku cok fazla elaleme bakmam,umursamam. Benim hakkimda kim ne diyor umrumda olmaz. Dert etmem acikcasi.En sevmediğim insan tipi dedikoducu tipler kadına buyur gel bana deseniz sizin evdeki herseyde komşu evlerden duyulabilir.
Bunu düşündünüz mü
Bunlar rahatlar. Cocuk bakimiyla da alakalari yok. Ben dogumdan beridir her asamayi anlatirim hatta. Bak sunu su kadar bunu bu kadar yedireceksin diye. Umurlarinda degil. Sasiriyorum sasirdigimla da kaliyorum. Elbette her ebeveyn cani nasil istiyorsa oyle buyutur cocugunu ama iste tuhaf geliyor banaCok enteresan ya,
Bak ben calisiyorum.biliyorsun, ama gidip bakici haric kimseye birakmam.cocuklari, izin alirim esim izin alir. Cok degisik bir cift kari koca. Rahatlik tavan.
Ama bak bu kadar bencil insanin arasinsa bencillil yapmayarak kendi ailene lutfen zarar verme.
Dogru,kendimi zorla fotografa dahil olmaya calisan degisik tipler gibi hissediyorum aslindaKimsenin karma'sına kendinizi dahil etmeyin.Bu sizin derdiniz değil bunu düşünüp kendi derdiniz haline getirmeyin bile.Herkesin kendi hayatı kendi çözümleri kendi yolu. Şahsi fikrim zarar göreceğiniz hatta manevi olarak görmeye başladığınız yönünde.
O zaman problem yokO konuda sorunum olmaz cunku cok fazla elaleme bakmam,umursamam. Benim hakkimda kim ne diyor umrumda olmaz. Dert etmem acikcasi.
Cok tesekkur ederim yorumlariniz icinO zaman problem yok
Ama misal anlaşamadınız o zaman evden gitte demek zor gelebilir eşinizle de konuşup ona göre karar verin.
Dogru,kendimi zorla fotografa dahil olmaya calisan degisik tipler gibi hissediyorum aslinda[/QUOTE
İyiliğinizi bitkilere hayvanlara kendi hayatınıza dağıtın.Vicdan yapmayın :) Ah o vicdan insanın başına bela :)
Cocuklarina baktiriyolarsa onada yer acicaklar evde ne değişik insanlarmis yaEsimle bu konularda hic anlasamayiz zaten.
Kadin sokakta kalinca arayip ben anneme gidiyorum cocugu getirmeyin yarin sabah diyor. E gelin calisiyor,cocugu da birakabilecegi baska kimse yok,tayinle gelmisler kimseleri yok baska.
Rica ederim :)Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin
Size gelirse olur ama kendi torunuyla gelirse olmaz.sizin çocuğunuz ihmal edilir.bir ilaç parası çok görülüyorsa bakmasın kadın torununa sizin vesilenizle para kazansın.onlar da başka bakıcıya parayı ödeyip baktirsinlar çocuklarına giden paralarına mi yanarlar çocuğa iyi bakılıp bakilmadigina mi yanarlar dusunsunlerArkadaslar,tekrar merhaba
Bugun ikinci konum. Neler dusundugunuzu merak ediyorum. Degerli cevaplarinizi esirgemeyin lutfen.
Simdi bir uzak akrabamiz var,evli,8 aylik bir oglu var. Kadin calisiyor,cocuguna kaynanasi bakiyor. Kaynana fevkalade hos bir insan,gorgulu,bilgili,temiz. Yasi da bir hayli var,tam bilmiyorum ama bu yastan sonra sigortali is bulmasi zor. Kocasindan ayri,nikahi hala var ama bekar kizi ve onun 2 cocuguyla birlikte yasiyor.
Sorun su ki ben bu kadinla 4-5 yildir tanisiyorum, hos sohbet bir insan. Cocuk sahibi oldugumda bana birakabilirsin bakarim bile demisti. Ama ustune kendi torunu dogunca bahsi bile gecemedi. Ben de zaten bir sure bakici dusunmuyordum. Neyse bu gunlere geldik. Kadinin oglu ve geliniyle arkadas oldugum icin an be an neler oluyor duyuyoruz. Kadincagiz kiziyla surekli kavgali. Kimdir suclu bilemem ama ugradigi muameleye gicik oluyorum. Kadinin bir maasi yok,sosyal guvencesi yok,evi yok,gidecek yeri yok,bir tek anasi varmis. O da sehir disinda. Kiziyla olan her kavgada kadin kapinin onune koyuluyor. Gelini de gel bizde kal demedigi icin 8 aylik cocuk ortada kaliyor surekli. Oglu bir ekmek alip anasina verse gelin cingar cikariyor. Kizi maasini denklestiremeyip anasi icin ilac parasi istese oglunun vermeye yetkisi yok cunku gelin izin vermiyor. Boyle tatsiz konular.
Simdi bu kadini gene kovmuslar, ben desem mi abla gel bende kal,ogluma da bakarsin, ola ki kizinla gelininle barisirsan yine gidersin evine. Hic olmadi 8 aylik cocugu da gelirken getirsin bizim evde iki cocuga da baksin diyorum ama. Cok mu aptalca? Cok mu sorun yasarim,gelin benim de sacimi basimi yolar mi ne diyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?