bence bir insanin sik sik aramamasi her zaman vurdumduymaz sorumsuz olduguna isaret etmez. ornegin bulusacaksiniz, bir isi cikti ve aramadi. agac gibi dikildin, meraktan oldun. saatler sonra "aa birsey olmadi ya, bilmemne isim cikti ondan gelemedim merak mi ettin?" dedi. iste bu sorumsuzluk. cunku ucunda sen varsin. diyelim evlisiniz, eve zamaninda gelecegini soyledi. ama saatlerce bekledin, yok. sonra "hayatim arkadaslarla takildik da ondan geciktim" dedi. iste o noktada "bir telefon acsaydin ya meraktan oldum" deme hakkin var. ama simdi bu adam belli ki yalniz basina ya da erkek arkadaslariyla cikiyor. ve gidecegim dedigi yere de gidiyor gercekten. bu noktada senin surekli mudahale etmen dogru degil. birak ne yaparsa yapsin, nereye gitmek istiyorsa gitsin ve birak arkadaslariyla disaridayken surekli arayip "su saatte gelecegim" demesin. yedi senelik iliskiniz olmasi seni surekli arayip haber vermesini gerektirmiyor. belki kacta gelecegini bilmiyor? belki bir erkek arkadasiyla beraberken yaptiklarini rapor etmek istemiyor? aradaki farki gorebilmelisin canim. sonucta henuz evli degilsiniz ve sen kabul etsen de etmesen de gobekten bagli degilsiniz. onun da ozel hayati var. hatta evlenince, birbirinizin planlarindan haberdar olmak kaydiyla yine ozel hayatiniz olmali. yoksa once cevrenizi kaybeder, sonra birbirinizden bikarsiniz. benim de 5 yillik sevgilim var, ara sira 12 saat telefonu kapali kaldigi bile olur. ve ben bu cocukla ayri sehirde oturmuyorum, gozumun onunde degil. evet sarji bitince merak ederim ama eger sitem edecek kadar uzamissa bu ara, ondan haber alana kadar beklerim. sonra "bu kadar saattir haber vermedin merak ettim seni" derim. kizsam bile bir aciklamasi olduguna inanirim her zaman. kendiyle ilgili bir sey yaparken seni arayamadiysa sana sadece merak etmek ve bir dahaki sefere daha dikkatli olmasini soylemek duser. sanki senin planini programini bozmus gibi davranmaman lazim. dusunsene, onu merak etmekten hicbirsey yapamadigini biliyor, her disari ciktiginda uzerinde bunun baskisi oluyor. kiyametleri koparmak icin onun canindan endise edecek bir durum olmasi lazim ortada. bu kadar pimpirikli olma, erkekler bu kadarina gelemiyor, hemen savunma mekanizmasi gelistiriyor. ona annesinin bile yapmadigi davranislari yapma cunku sen onun annesi degilsin. bu sefer dusunecek "ben erkegim, basima birsey gelmez, beni neden bu kadar fazla merak ediyorsun, uzerime dusuyorsun?" isin ucu bu noktaya kadar bile gidiyor. en modern adam bile o noktada "benim erkekligimden suphe etme, benim basima birsey gelmez" gibi cumleler kuruyor.
senin kendini oyalaman degil, meselenin kokune inmen gerekiyor. hayat sadece ondan ibaret degil. sen kendi basina da bir bireysin. senin de yapacagin isler, hobilerin olmali. kursla falan olmaz bu, kendine deger vermelisin. kendi hayatinin bir anlami olmali kendi basina. tum mutlulugunu, neseni, moralini bir insana baglama, yazik edersin gecip giden gunlerine.
allah erkek arkadaşınıza sabır versin valla çekilecek gibi değilsiniz,her attığı adımda size haber vermek zorundamı??ona ulaşamayıncada annesini arıyorsunuz pes yani...
allah erkek arkadaşınıza sabır versin valla çekilecek gibi değilsiniz,her attığı adımda size haber vermek zorundamı??ona ulaşamayıncada annesini arıyorsunuz pes yani...
tüm msjları okudum ..
öncelikle çok abartmışsınız bunu demeden geçemicem..
siz sadece merak ettim ,korktum başına bişimi geldi acaba diyorsunuz ama ..
ilk mesajlarınızdaki maç gerçekten varmıydı demeniz bunu bir dedektif gibi soruşturmanız çelişkinizi ortaya koydu ..
güven olmayan bir ilişki içersindesiniz ve sizin bu tür sorunlarınız her daim olucaktır ..
7 yıl olmuş ilişkiniz annesinden neden bukadar kaçtığınızıda anlamadım ama neyse..
mutluluklar..
siz acilen kafanızı dağıtacak bir şeyler bulun..
ciddi söylüyorum..
hala tavrınızın doğru olduğunu savunuyorsunuz..pes yani..
ya siz aşırı rahatsınız
yada ben gerçekten abarttım akşam ki tavrımı
ama akşamki tavrımı nedne bukadar abartı buldun anlamadım
kendini benim yerime koymayı bi denesene?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?