• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsaydınız ailenize nasıl davranırdınız????????

burcudalli

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
476
52
318
39
Aklım o kadar karışık ki birileriyle konuşup fikir almak istiyorum.
Biz 4 kardeşiz 3 kız 1 erkek.
Kızlar evli erkek kardeşimi de geçen ay evlendirdik.
En büyük ablam kaçarak evlendi ve ailem evden çıkarmadı dolayısı ile yardımda da bulunmadılar.
Ortanca ablam evden çıktı ama durumumuz iyi değil diye çok bişey alınmadı.
Ben ise istemedikleri biri ile evlendim diye yapmadıklarını bırakmadılar.
Erkek kardeşime ise bütün varını yoğunu harcadılar.
Hiç o konuya girmek bile istemiyorum.
Ben geçen ay ufak bi daire aldım onun tadilat işleriyle uğraşıyoruz bi kez olsun arayıp kızım ne yaptınız nasıl oldu bi şeye ihtiyacınız var mı diye soran olmadı bi kaç kez ben aradım hani hiç arayıp sormadın demesinler diye. Bu arada 2013 yılbaşında bizden bi miktar para istemişlerdi sözde kardeşim evlenirken 1 tane bilezik alacaklardı ama hiç sözü bile geçmedi hadi çok masrafları oldu belki düğünde gelen takılarla falan öderler dedim oda yok.
Bizim bu taraflarda gelin gezmesi olur geçen akşam ablamlardaymış halamın oğlu gelini falanda gelmiş ablam yokken yenge demiş ki dayı daha çalışacak mısın falan demiş babamda daha çok çalışacağız oğlana ev alacağız demişler herkes şok olmuş ama bişey diyememişler.
Ben ev aldım sadece kuru kuruya hayırlı olsun dediler ama kardeşime gelince ne var ne yoksa önüne seriyorlar.
Sorum ise ben bu parayı artık isteyeyim mi yada bayramın geçmesini bekleyip o şekilde mi isteyeyim fikirlerinize ihtiyacım var. Kafam o kadar karışık ki.

Tatlı dille isteyebilirsin
Ben de ev aldım tadilat yaptırıyorum ihtiyacım var anne baba falan..
Hırslanma hırslanım kalbini sıkıştırma
Anlayabiliyorum evlat olarak üzülüyorsun bu duruma kolay değil anlattığın gibiyse
Ama bu saatten sonra kimse kimseyi değiştiremez
çok şükür 3 tane kız kardeşin var :)) eşin var yuvan var...
kırma, kendini de kırdırma

Hazır tadilat yapıyorsunuz elimiz sıkıştı diyip isteyin...
Sonuçta borç olarak verdiğinizin farkındadırlar diye düşünüyorum.
Farkındalar ama sanki hiç almamışlar gibi davranıyorlar hani arayıp elimizde sıkışık seninde ihtiyacın vardır gibi deseler yine birşey demeyeceğim ama maalesef.

Tatlı dille isteyebilirsin
Ben de ev aldım tadilat yaptırıyorum ihtiyacım var anne baba falan..
Hırslanma hırslanım kalbini sıkıştırma
Anlayabiliyorum evlat olarak üzülüyorsun bu duruma kolay değil anlattığın gibiyse
Ama bu saatten sonra kimse kimseyi değiştiremez
çok şükür 3 tane kız kardeşin var :)) eşin var yuvan var...
kırma, kendini de kırdırma
Allaha şükür 2 tane ablam var onlar olmasa ne yapardım bilmiyorum hele büyük ablam annem gibidir o benim.
Bayramdan sonra o şekilde istemeyi düşünüyorum bende ama bazen şeytan diyor aç telefonu içinden geçenleri söyle kapat ama maalesef.
Ben tepki göstersem eşim daha çok tepki gösterecek o yüzden de çok sert çıkmak istemiyorum.
İnşallah o zamana kadar kendileri düşünüp verirler tek duam o şekilde.

Sonucta borc olarak vermissiniz parayi geri istemek en dogal hakkiniz
Aileler tum kardeslere esit davranmak zorunda degil. Kacarak evlenene ne yapilir?gule gule denilir. Maddi durum kotu olunca napilir? Evladim calis kendi paranla evlen denilir. Abiniz erkek diye ona ilgi alaka gosterilmistir tamam haksizlar bu konuda ama evlenirken bize bisey yapmadilar diye aglayanlari gercekten anlamiyorum ben genel olarak. Evlenen sizsiniz aileniz neden birseyler yapsin? Siz kendiniz yapin evlenin. 4 cocuklari var insaf hangi birine naapsinlar? Belli ki gucleri yok gelin delisi de olunca herseyi ona yapmislar

ev tadilattayken isteyin ki sebebiniz olsun kardeşinizi bahane etmemiş olursunuz, kardeşinizi bahane ederseniz kaybedeceğiniz bir savaşa girersiniz hükmen malup olursunuz malum erkek delisi bir toplumuz,elden ayaktan düşmeye başlanıldığında kız önem kazanmaya başlar.

Tadilat bahanesiyle isteyin.
Ailenize de bir kardesinize destek oluyorlar diye kizmayin, hicbirinize olmayabilirlerdi de. Para onlarin kime isterlerse ona yedirirler, adil mi o tartisilir ama kimseye neden onu benden çok seviyorsunuz diye hesap soramazsiniz.

Para senin paran. İstemelisin. Bugüne kadar gördüklerimden edindiğim gerçek şu ki. Kim daha cazgırsa ailelerde erkek evlat kız evlat farketmiyor. Ona bir şekilde para akıyor. :)

Tadilat yaptırıyorum paraya sıkıstım deyıp hatırlatın

Böyle evlat ayrımı yapan insanlar bunun vebalini nasıl ödeyecek çok merak ediyorum.

en sinir olduğum aile tipi oğluşum da oğluşumcular. kız evlat evlat değil bostan korkuluğu sanki. ihtiyacımız var, deyip isteyin ya.

Back
X