Siz olsaydınız evinizi görümcenize kiraya verir miydiniz?

Ben abimin evinde 4 sene kira ödemeden oturdum. Üstelik abim evin kredisini ödüyordu :)
Ne olmuş ki?
Abimi bizim kira ödemememiz sarsmıyordu. İyiydi maddi durumu.
Biz sıkışık bir dönemden geçiyorduk o ara.
Aileyiz ya hu olur öyle şeyler. Akraba olarak bakmıyorum olaya.
Ben şuan kirada oturuyorum. Memlekette satın aldığımız eve eğer ihtiyacı varsa eşimin kardeşi oturabilir.
Sıkıntı tunne.

Sakın bildiğinden şaşma Orkide, gerekirse aileni devreye sok, kiracımız aile dostu de, çıkaramam de...

şu an kirayı sen alabiliyor musun? niye senin evinde ısrar ediyor eşin?

Ne münasebet vekaket istemek?
'Dur demekle' iyi yapmışsınız sizin gibi akıllı ve maddi haklarını koruyan genç kadınlar bazı üyelere örnek olsun.

sakın kabul etmeyin ağrısız başınıza çok dert alırsınız. ayrıca o sizin eviniz bekarken almışsaınız eşinizin bi şey söylemeye hakkı olmadığını düşünüyorum.

Sakın bildiğinden şaşma Orkide, gerekirse aileni devreye sok, kiracımız aile dostu de, çıkaramam de...

şu an kirayı sen alabiliyor musun? niye senin evinde ısrar ediyor eşin?
kira benim hesabima yatiriyor eşim sürekli kira ödedi mi arar hep
takip ediyorum zaten.. şu an dödemedi kiraci aile dostumuz degildir.. kiralari hep düzensiz yyatiriyor. o evimde oturamadim ne hayalim vardi hem işyerime hem anneme hemde çarşıya yakin yer. yeri de on nurmara.. kiraci evi satmayi düşünüyormusun diye aradi eşime şu an satma durumuz yok satmayi düşünmüyorum dedi.. ben o evimde oturmak istedim hep. eşim hayır diyo gelmiş kardeşine oturtabilir miyim diyo. izin vermedim... vermek dahi istemiyorum ...

Herhangi bir kiracıya davrandığınız gibi davranamazsınız. Dava açamazsınız, madem kirayı az arttırdın/evime zarar verdin evimden çık diyemezsiniz. Madri durumlarının kötü olduğunu bildiğiniz bir dönemde kirayı geciktirdiklerinde arayıp hatırlatma yapamazsınız.

Eee? Size hiç bir faydası olmayan ama bir sürü zararı olma olasılığı yüksek olan şeyi niye yapasınız?

Eşinize “Kendi kardeşim de otursun istemem. akrabayla ticaret ilişkisine karşıyım. Olmaz” deyip kestirip atın. Başınıza silah dayayacak hali yok.

Kira işi yaş iş canım. madem eşinin kardeşi annesine yakın oturmak istiyo sen kendi evine geç oda annesiyle altı üstlü oturuversin..
Çok mantıklı. Biz anamıza yakın oturmak istesek demedikleri kalmaz ama oglu kızı anasına yakın otursun. Sirf konusmasinlar diye iki tarafin tam ortasındaki sehirde oturuyoruz.

Akraba ile iş yapılmaz

Şimdi kiracı kirayı ödemede çık dersin vs vs

Kardeş işsiz kalsa bu ay kirayı almayıverin denir hemen

Hiç girme o toplara

Kiracı eşinizi niye arıyor? Ev sahibi sizsiniz, sizi aramalıydı. Sizin bekarken aldığınız evin kirasını eşiniz niye böyle sıkı takip ediyor?

Kiracıyla eşinizi muhatap ettiğiniz için kendini ev sahibi sanmaya başlamış. Kardeşim otursun diyebilmesi bence bu yüzden.

Eşinize çok gıcık oldum. Hem sizi o evde oturtmamış, hayalinizi yıkmış, ailenize, işinize, çarşıya uzak kalmanıza sebep olmuş, hem de o evin kirasını yiyiyor, sıkı sıkı takip ediyor. Bir de kardeşini oturtmak istiyormuş.

Keşke aile apartmanında oturmayı kabul etmeden önce konu açsaymışsınız.

çok geç kaldim burayi daha tanişmadan evlendim..
ilk başta ben istemedim ev sobalı bide altlı üstlü diye.. bilseydim evlenmezdim herade
benim ne hayallerim vardi eşim hiç birini müsaade etmedi.
evde senin paran benim param geçmez.. ama parayı nasıl ayırabilirim bilmiyorum.

Eşler fikir beyan edebilir fakat yerini bilmeli. Ev sahibimiz sizin gb. Evlenince su an kiraci oldugum eve girmek istiyormua. Esi o ev kucuk kiraci dursun benim evime yerleselim demis. Guzel fikir. 650 tl oturuyorduk. 50 artirmayi dusunuyoruz ne derainiz dedik uygundur dedi ve 700 tl yaptik ertesi yil. 750 yapar herhalde diye dusunuyorduk ( yeni evlendi) 800 tl dediler. Esi oyle istiyormus. Ev sahibi kimse onu muhatap alirim ben dedim. Tabi boylw iletmemisler ama orta yolu bulduk. Adama fena sinir oldum. Ayin 15-20si arasi veririz kirayi. Aksatmam. Gecikecekse ozurlerle bildiririm. Dun gelmis herif atip tutuyor. Çok uzattim. Hicbir sekilde tanidiga ev vermeyin( kira dahi olsa) eainiz yerini bilmeli. Evet evlilikte saygi cercevesinde senin benim olmaz ama. Fikrime saygi duymayan birinin isteklerini yerine getirmem. Kiraciyla kavga dövüs orta bulunur, akrabayla düsman olunur boyle islerde.

ben şu andaki kiracimdan memnun degilim kirayi düzenli yatirmiyor üstelik ev yeni.. 525 e oturtuyoruz üstelik ev 4 yıllık bina.. 575 e yapacaz eşim ben kiracimdan memnunm diyo ama kiraci döneklik çikti ... bilmiyorum eşimi kandirmaya çalışıyor sanki eşi çalışmıyormuş... kayınpederim ev aldi diyo.. bi arkadaş başka yerde ev tutacaktik diyoo eşimi inletiyor gibi geldi kira artmamak için mi yapıyor bilmiyorum evimi de çok beğendiği sölüyuor 575 e vericez % 10 artış yapmıştık sözleşmede.. sözleşme neyse onu yapıcaz. ( benim evim yein odalarda düzgün.. 110 m lik ev.

Ben olsam vermem ev sahibi kiracı ilişkisi çirkinleşebiliyor. Eşiniz bu konuyu henüz dile getirmediyse işiniz daha kolay. Ama dile getirdiyse bir şekilde istemediğinizi belirtmek durumunda olacaksınız.

Gorumcenizle ilişkinize bağlı. Kirayı aksatmaacagina eminseniz , siz tasinmayacaksaniz verebilirsiniz

Sehirden sehire degisir. Ben kucuk sehirde oturuyorum. Site ici 900 , iyi bir mahalle su anda ciksam yeni yer bile bulsam 2+1 750 tl. Cocukla tasinmak zor. Tasinmak 1000 tlden donuyor kirasi haric. Boyatip artirip oturmaya devam etmeyi dusunuyorum. Sehrin kira durumu sehre gore degisir. Ona bir sey diyemem.
Once esiniz kirayi ne kadar yapalim diye size sormali. Sorduysa icinize sindiyse o sekilde yaparsiniz. Kiranin duzenli odenmesi hususunda uyarisini yapsin. Kira gelirini biriktirmek istiyorum diyip paylasmayabilirsiniz. Maaslarimizda benim senin yok ama bana ait gelirim olsaydi eger biriksin derdim.

Asla.
Akraba ile para ilişkisi olmaz.
Kiraya veren olarak tanımadığınız kişilere haklarınızı kullanabilirsiniz fakat tanıdık olunca alınır kırılır laf olur. Hatta aman bir şey demez diyerek evinizi hoyrat bile kullanabilirler.
Evden çıkartmak isteseniz çıkartmanız zor olur.
Kira ödememe ihtimalleri paranızı alamama durumunuz var.
Görümcene kaynına dava açma durumu olsa evliliğin ne olur?
Bence bekarlıktan kalma eviniz üzerinde eşinizin hakkı yok. Karıştırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…