Siz olsaydiniz evlenir miydiniz?

Bende 2 kardeşim İStanbulda doğma büyüme.. Bende taşrada yetişen 7 kardeşli ailesne düşkün birini sevdim. Benim de ilk sevgilimdi. Hep değişir düzelir ama seviyorum diye diye daha çok alıştım ve acısı daha çok oldu ve nişandan döndüm..

Keşke ben de 2 3 yıl evvel bana söylenenleri dinleyip uygulayp yoluma devam etseydm.. Gerçi sen o zaman da ama ya mutlu olsaydm diye kendini kandıracaksın.. Bak uzaktan gerçekten seviyorsun diye sana herşey pespembe görünüyor ama inanki hele bi de alışkın olmadığın üsluplara karşı çok incinirsin.. Benden başka tavsiye yok :)

Öyle anlamak istesek herkesin bir hikayesi var.
Benim kp de lanet bir insandır.
Hiç bir zaman onun gönlünü yapamadık asla.
Benim onlar üzülmesin diye yüklendiklerimden haberi yok.
Ruhu duymuyor mışıl mışıl uyuyor ama sorsan ben kötü gelinim.
Hoş bilseydi de bir değerim olmazdı.

Vaktinde çok çekmiş ailesinden sevgi görmemiş bu hayatta hep yalnız mücadele etmiş falan..
Bunları bilmek zaman zaman ona acımamı sağlasa da uzun vadede pembe bakmamı sağlayamıyor.
Kendisinden nefret ediyorum, Allah uzak etsin diye düşünüyorum.

Onun huzursuzlukları yüzünden evde az kavga kıyamet kopmuyor.
En basiti eşimin yüzü asık gergin oluyor.
Al sana mutsuzluk..

Mecbur muyuz, değiliz..

Eşimin babası ufak da olsa iyiliğini görmüştür, hiç olmasa üstüne bir yorgan kapatmıştır.

Bana zerre kadar iyiliği olmamış bir adamı ben ömürlük çekemiyorum yani..

Bir ablan olarak bu iş olmaz diyorum vak kardesim yeni 8 yillik ilişkisi bitti.
Sen açıksin ve ilerde kapanmayi düşünmüyorsan zor ne demek benim yanimda kapanir sacmalik.
Bir insan kapanacaksa rabbi istedigi ivin kapanir insan istedigi icin degil.
Sadece sevgiyle olmuyor be kuzum iyi düşün

Ayni memleketteniz kultur catismasindan ziyade kusak catismasi yasiyoruz biz yani anneanne babaanemin zihniyetinde bi aile yapisi var..belki diyorum sadece zihniyeti oyledir de fenalik yapacak bi karakteri yoktur cunku sevgilim hep cok cileler acilar cektigini yiprandigindan falan bahsediyo..bi yanim bu yuzden icimde kalmamasi ickn tanismak ina gore yol cizme tarftari diger yanim tanisinca isteme nisan gibi bi yola girsem daha zorlasacak geri donusu diyo bide durduk yere nisan atmis kiz olmak millete dedikodu malzemesi olmak istemiyorum

Ben zaten kendi isteğimle kapanmayi dusunuyorum ilerisi icin ama zihniyet sıkintili iste bu zihniyette insan her seyi sorun yapar ki bu sefer tunik giymeme kadisip yanimda etek giy falan der heralde

Öncelikle sondan başlıyım, insanların yapacakları dedikodu maksimum 1 aydır sen insanlar ne düşünür aman beni ayıplarlarmı dersen baştan kaybedersin herkes seni kendince şekillendirmeye çalışır,

İkinci olarak ben de nişanlımla aynı memleketliydm sadece benim doğma büyüme yerim İstanbul ama annem babamla çok farklı olmazlar diye düşünüp hüsrana uğradım. Dilerim sen uğramazsın.. Ve de sakın sevgiline acıma.. Önce kendini düşün bu bencillik değil insanın kendini sevmesidir.

Eğer sen acırsan gün gelir sana kimse acımaz sen herşeyi biliyodun ne olcakki diyebilirler.. Ve de insanların gerçek yüzlerini çay içince ya da nişanda bile göremeyeblirsin sen ssadece hayata bakışınıza erkek arkadaşınızın duruşuna bak..

Çok ailesnin ağzına göre hareket ederse o iş yürümez. Bunun memleketle değil kişilkle ilgisi var. Yani ailesne aman üzmiyim aman kırılmasınlar diyip herşeye tamam diyen bi yapısı varsa çok ama çoook üzülürsünüz.

Haklisin kiymet bilse sanada koymaz severek yaparsin ama bu turlusu cok zor sevgilim de 7 kardes dertleri sıkıntılari dediginiz gibi simdiden beni bunaltıyo surekli ya biri evleniyo dugun hazirligi stresi ya biri hasta oluyo sevgilimin gerginligi iliskimize yansiyo surekli dogrup duruyolar zaten sevgilim sana yansitmiyorum dese de bunlarin hepsi bize simdiden yanisyo ki ilerde olacak felaketin sadece bu bile habercisi olabilir ;-(

Yaa nasıl yansımasın.
Bir telefon yetiyor zaten.

Aman ben ayrıl demiyorum bak.
Şimdiden test et.

Ailesi için seni haksız yere üzüyorsa yol ver gitsin.

Ailesine asiri duskun bi yapisi var her islerine kosar cok bağlıdır bi yonden klburaya konu acmadan omce bunu avantaj olarak dusunuyodum cunku aile onun icin her seyden once geliyo demek ki ilerde oyle olacak bana evine bagli olacak diye ama suan oyle düşünemüyorum evlensekte heo ailesine bagli olabilir diye dusunuyorum

Öyle de olacaktır emin ol ve bi de özellikle "maddi" yardım ediyosa ...

Ben zaten kendi isteğimle kapanmayi dusunuyorum ilerisi icin ama zihniyet sıkintili iste bu zihniyette insan her seyi sorun yapar ki bu sefer tunik giymeme kadisip yanimda etek giy falan der heralde
Derler kuzum bak ben 9 yıllık evliyim kendimden örnek vereyim sana.
Ben kapalıyım esimin ailesi de oyle ama esimin dedisinin yaninda kv hep etek giy deyip dururdu ben genelde tunik pantol giyerim.
Ama eşimin 3 kuzeni de açık onlara kimse birşey demezdi bende buna sinir olurdum bak ailelerimiz uyustugu hâlde demem o ki bu is cok zor

Yaa nasıl yansımasın.
Bir telefon yetiyor zaten.

Aman ben ayrıl demiyorum bak.
Şimdiden test et.

Ailesi için seni haksız yere üzüyorsa yol ver gitsin.
Bekarken telefon olayini falan dusunemiyo iste iinsam tecrübe etmeden..iyi ki sizlerle paylasmisim da biraz daha tecrubelendim bende:) yani herkes evet bunlar direkt bitirme sebebi diyo ama bende biraz daha tanima ve test yapma taraftariyim zaten annemde bide ben onyargi olusturmamak adina once sizlerle paylastim ki suan annemin de sanki onay vermeyecegini ve direteceklerini dusunuyorum

Yani kapandiktan sonra yanlarinda etekte giyerim zaten ortamina gore giyiniyoruz simdi de her seyi her yerde giymiyorum buyuklerimin yaninda ona gore giyiniyorum yilda kac kere gorcem uzak olcaz zaten bi yonden de yinede bu kadin baska konularda da boyle sıkıntı olusturur mu huzurumuzu kacircak beni mutsuz bi evlilige surukleyecek kadar dert olacaklar mi acaba

senin yasindali bi bayana da bunlar yakisir cok dogru bi karar veriyosun
ailesiyle otur komus bak bakalim icine sinmezse ayrilirsin mecburen
inan ki evlenince aileyle de evleniyomussun bunu hic unutma bi adamin aileai nasilsa o adamda da o ozelikler yer yer gozukur
ve bi adama ailesine duskunse ailesinin cok doldurusuna gelir evliligimiz hakli da soz sahibi olurlar surekli

Canım benim de sana nacizhane son sözüm erkeğin ailesine düşkün olması çok güzel bağlı olsun ama bağımlı olmasın... Tanış bak yani şimdiden kapanmanı istemeleri vs hoş değil bi çay iç zaten muhakeme yapacak yaştasın dilerim herşey gönlünce olsun

Cok tesekkurler.peki bagimli ya da bagli olduguni nasil anlayabilirim sizce?

cok pisman olmaktan icim isinan birini bulamamaktan korkuyorum artik yuva kurmak anne olmak cok istiyorum aslinda bi cok yönden mutlu olacagimiza da inaniyorum ancak
Yorumları okumadım fakat herşeyi yazmışsın ,olumlu birşeyler yazasım gelmiyor benim de ..
Bir kere 24 yaş çok erken ,30 a kadar bir sürü insan çıkar karşına . Belki daha iyi bir insanla karşılaşacaksın ,peşin hüküm niye ?
Annesinin tavırlarını hiç beğenmedim .resmi birşeyler olduğu vakit bunu 5le çarp ..bile bile istemediğin bir hayatın içine sokacaksın kendini

Eğer sana "henuz tanismadik ama sevgilime soyledigi bazi sozler biraz kafami karistiriyo yani simdiden bana kaynanalik yapiyo kadin sevgilimin yanima gelmesine para harcamasina karisiyo tesetturlu degilim diye benim yanimda kapanir falan diyo.." bu cümleyi erkek arkadaşın söylediyse ve annem böyle ama ben anneme bunun sadece senin kararın oldupunu söyledim gibi bi üslupla paylaştıysa bağımlı değildir ama bak annem de böyle diyo artık biz seni aldıktan sonra bize uyacaksn tavrı varsa bağımlılığa yatkın bu sadece ufak bir örnek ve bu örnekler çoğalıyosa...

Cok tesekkurler.peki bagimli ya da bagli olduguni nasil anlayabilirim sizce?

Yani acikcasi benim bu tarz seylerle karsilatigimda tepkim sert oldugu icim sevgilim illk soyledigin gibi sen ne istersen onu yapcaksin ayagi yapiyo ama bu cok güvenilcek bisey degil bence evlenince tersi olabilir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…