Siz olsaydınız napardınız?

Ameliyat olur muydunuz?

• Olurdum

OY: 3 33,3%
  • Olmazdım

OY: 6 66,7%

• Ankete Katılan
    9

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
2.050
1.600
133
Kızlar merhaba,
Aylardır düşünüp karar veremediğim için burdan yazıp fikir almak istedim.

Senelerdir burun ameliyatı olmak istiyordum, sonunda karar verdim ama bu sefer de tesadüfen cilt yapımın keloide müsait olduğunu öğrendim. (keloid, ameliyat izlerinin kabararak iyileşmesi)
Doktorum ameliyattan sonra erken müdahale edilirse, krem vs kullanırsam riskin azalacağını söyledi ama kesin olmaz diyemeyeceğini söyledi. Yani az da olsa risk hep olacak.

Çok kararsızım. Siz benim yerimde olsaydınız napardınız?

(Bu arada burnumdan nefes alma problemim var ve görünüş olarak da büyük ve kemerli bir burnum var.)

Kızlar merhaba,

Senelerdir burun ameliyatı olmak istiyordum, sonunda karar verdim ama bu sefer de tesadüfen cilt yapımın keloide müsait olduğunu öğrendim. (keloid, ameliyat izlerinin kabararak iyileşmesi)
Doktorum ameliyattan sonra erken müdahale edilirse, krem vs kullanırsam riskin azalacağını söyledi ama kesin olmaz diyemeyeceğini söyledi. Yani az da olsa risk hep olacak.

(Bu arada burnumdan nefes alma problemim var ve görünüş olarak da büyük ve kemerli bir burnum var.)
MERHABA
cevap yazıp yazmamakta kararsız kaldım çünkü ameliyat olalı 9 ay oldu ve hala iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiyorum dediğin gibi iyileşirken derim kabararak iyileşti hayal ettiğim gibi küçük kibar bir burnum olmadı (çok da küçülmesini istemediğim halde)eskisinden daha küçük ama hala belirgin bir burnum var kalın derili olmanın sonuçları maalesef.Kaşımdan aşağıda ince derili olan kısımdada bir iz belirdi son zamanda ince derinin kötü tarafı kemikteki tüm hatayı gösterir diyorlar ya işte iki türlü kötü yanlarınıda yaşıyorum.Buna rağmen son 2 aydır çok hastalanıp burun etlerim şişmesine ve alerjimden dolayı bu konka denilen etlerimin kolay inmemesine rağmen nefesim tamamen hiç kesilmedi çünkü önceden dar uzun olan burun deliklerimi doktor yana doğru açarak küçültmüş nefes aldığımda eskisine nazaran iki katı nefes alıyorum.Ameliyattan önce grip olduğum zamanlar burnum tıkanır sabaha kadar odamda nefes alamıyorum diye diye volta atar hatta ağlardım.Şimdi doktorum birinci yıl dolunca ufak bir revizyon yapabileceğini söyledi olup olmamaya karar veremedim narkozdan korkuyorum.
sana şöyle ol ya da olma diyemem maalesef yine kendin karar ver ama benim düşüncem sadece estetik açıdan asla ameliyat olmamak lazım ciddi nefes problemi varsa olunmalı ama doktorunu çok iyi araştırıp kalın derilerde deneyimli ve ameliyattan sonra seni yarı yolda bırakmayacak birini bulman lazım çünkü her ameliyatta komplikasyon olma ihtimali var iyi doktorların bile kendi revizyon hastaları oluyor onlar bunu önceden söyleyip seni uyarıyor.netteki sonuçlar hep en iyiler her doktorun kötü sonuçlarıda var. uzuuuuunca yazdım Rabbim kolaylık versin

Çok teşekkür ederim yazdığınız için.

Öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Açıkcası çok çok ciddi bi nefes problemim yok ama olursam fark edeceğini düşünüyorum ki bunu doktor da söyledi ama itiraf etmek gerekirse daha çok görünüş açısından istiyorum😊

Ama malesef bu keloid olayı kafamı çok karıştırdı çünkü omzumda aşı izim var ve bayağı kabarık. O şekilde yüzümde de olursa naparım bilemiyorum.

Bu arada fotoğraf atma imkanınız var mı acaba?

Çok teşekkür ederim yazdığınız için.

Öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Açıkcası çok çok ciddi bi nefes problemim yok ama olursam fark edeceğini düşünüyorum ki bunu doktor da söyledi ama itiraf etmek gerekirse daha çok görünüş açısından istiyorum😊

Ama malesef bu keloid olayı kafamı çok karıştırdı çünkü omzumda aşı izim var ve bayağı kabarık. O şekilde yüzümde de olursa naparım bilemiyorum.

Bu arada fotoğraf atma imkanınız var mı acaba?
teşekkür ederim inşallah geçer yani şuan geçmesi imkansız ikinci inşallah iyi sonuçlanır.Fotoğaf atmıyorum maalesef ama inan estetikten önce daha iyi görünüyordu. Ciddi bir problemin yoksa o zaman olma derim eskiden bir sorunum vardı şimdi bin oldu.

Yukarıdaki yorumları bence dikkate alın. Ben zamanında bana doktorum hakkında yapılan bir uyarıyı dikkate almadım ve şimdi çok üzgünüm. Sizi tanımayan insanlar kötülüğünü istemezler. Sadece yardımcı olmaya çalışıyorlar.

teşekkür ederim inşallah geçer yani şuan geçmesi imkansız ikinci inşallah iyi sonuçlanır.Fotoğaf atmıyorum maalesef ama inan estetikten önce daha iyi görünüyordu. Ciddi bir problemin yoksa o zaman olma derim eskiden bir sorunum vardı şimdi bin oldu.

İnşallah ikinci ameliyatınız istediğiniz gibi sonuçlanır. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim sanırım en iyisi risk almamak olacak.

Yukarıdaki yorumları bence dikkate alın. Ben zamanında bana doktorum hakkında yapılan bir uyarıyı dikkate almadım ve şimdi çok üzgünüm. Sizi tanımayan insanlar kötülüğünü istemezler. Sadece yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Haklısınız zaten o yüzden burdan yardım almak istedim en azından aynı durumda olan kişiler beni anlar diye. Dertsiz başıma dert almanın alemi yok onu anladım valla😊 teşekkür ederim size de yorum yaptığınız için.

Kızlar merhaba,

Cildinizin keloide müsait olduğunu nasıl anladınız, öğrendiniz??

Cildinizin keloide müsait olduğunu nasıl anladınız, öğrendiniz??

Omzumda ilkokuldaki aşıdan kalma bi iz var kabarık kırmızı. Ama ben onu hep aşının yanlış yapılmasından kaynaklı bişey olduğunu falan zannettim. Çünkü vücudumda başka hiçbi yerde böyle bi iz yok. Kulaklarım delik, yüzümde dikiş izi var ama normal silik bi durumda. Burun ameliyatı olmayı araştırırken tesadüfen bu konuyla ilgili bir yorum gördüm ordan araştırıp anladım. Bir kaç farklı doktora gidip teyit ettirdim.

Omzumda ilkokuldaki aşıdan kalma bi iz var kabarık kırmızı. Ama ben onu hep aşının yanlış yapılmasından kaynaklı bişey olduğunu falan zannettim. Çünkü vücudumda başka hiçbi yerde böyle bi iz yok. Kulaklarım delik, yüzümde dikiş izi var ama normal silik bi durumda. Burun ameliyatı olmayı araştırırken tesadüfen bu konuyla ilgili bir yorum gördüm ordan araştırıp anladım. Bir kaç farklı doktora gidip teyit ettirdim.
Anladım geçmiş olsun ben de yakında olacağım da hiç araştırmadığım birkonuydu

Merhaba o ne demek biluyormusunuz ?asiniz iyi tutmus demek ayni iz 90larda tum cocuklar ordan oldu hatta 80lerin sonunda basladi.

Merhaba o ne demek biluyormusunuz ?asiniz iyi tutmus demek ayni iz 90larda tum cocuklar ordan oldu hatta 80lerin sonunda basladi.

Merhaba, doktorlar keloid dedi ama. Bende belki böyle derler diye umutlanmıştım ama bir kaç farklı doktor keloid dedi malesef.

Merhaba, doktorlar keloid dedi ama. Bende belki böyle derler diye umutlanmıştım ama bir kaç farklı doktor keloid dedi malesef.
Muhakkak oyledir drlar dediyse ama aşi izim derin mesela tutmus derler ailemde herkeste derin aşi izi korkma arastir iyice izlik bi durum yok daha dikissiz bi operasyon gecirebilirsin kapali teknik

Benimde dikiş yerlerim iyi bakmama rağmen kabarık ve aşı izimde aynı şekilde. İlk başta daha büyüktü ama şuan minicik bir şey kaldı içine siniyorsa olmalısın.

Muhakkak oyledir drlar dediyse ama aşi izim derin mesela tutmus derler ailemde herkeste derin aşi izi korkma arastir iyice izlik bi durum yok daha dikissiz bi operasyon gecirebilirsin kapali teknik

İki doktorla görüştüm ikisi de kapalı teknikle sorunların çözülmez dediler ya da tercih etmek istemedikleri için öyle dediler bilemiyorum

Benimde dikiş yerlerim iyi bakmama rağmen kabarık ve aşı izimde aynı şekilde. İlk başta daha büyüktü ama şuan minicik bir şey kaldı içine siniyorsa olmalısın.

Yüz bölgesi olmasa çok düşünmem aslında ama yüz olması korkutuyor malesef :)

İki doktorla görüştüm ikisi de kapalı teknikle sorunların çözülmez dediler ya da tercih etmek istemedikleri için öyle dediler bilemiyorum
Yani belkide riskten kactilar bu yaranin gec iyilesmesi ile alakali icteki izden kime ne arastur ve korkma iyi dr lar risk alir

Yani belkide riskten kactilar bu yaranin gec iyilesmesi ile alakali icteki izden kime ne arastur ve korkma iyi dr lar risk alir

Açıkcası çok bütçem de yok çünkü bi yandan tüp bebek durumumda var. Geldi mi üst üste gelir derler ya öyle resmen :)

Açıkcası çok bütçem de yok çünkü bi yandan tüp bebek durumumda var. Geldi mi üst üste gelir derler ya öyle resmen :)
Aaa oncelik bebis olsun o zmn :) ertele hemen burnu o minik ayaklariyla burnunu tepicek cunki ve koklayamazsin ilk zamanlaronu :) insallah allah nasib etsin sana da

Back
X