siz olsaydınız ne yapardınız??

vefa84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
15.512
8.653
248
Selam kızlar, ilk defa konu açıyorum, fikirleriniz düşünceleriniz benim için önemli.
Kayınvalidemle çok problemli bir ilişkimiz yok. Daha doğrusu sorunlar olmuyor değil ama hiçbir zaman saygısızlık ölçüyü kaçırma durumumuz olmadı. Ben hep mesafeyi korumaya çalışıyorum.6 yıllık evliyim 6ay öncesi yeni evimizi aldık, ben hep ev aldığımızda evde okuma mevlüd gibi dua yapılmasını arzu ediyordum, gurbetten gelin geldim çalışıyorum. sadece pazar günlerim tatil ,kayınvalideme de söyledim bir pazar günü yapalım diye. şimdi bana kalkmış diyor ki ben gündeki arkadaşlara akrabalara söyledim 13 eylül cuma günü karar kıldık. sende işten öğleden sonra izin alır gelirsin olmadı alamazsan da biz okuruz maksat evi okutmak değil mi demez mi???

ben şok oldum tabi, iş yerinden arkadaşlarımı apartmandan yeni tanıştığım komşumu davet edecektim kimin umruna. benim evimde bensiz olarak okuma yapılması sizce normal mi?

siz olsanız işten izin alır gider miydiniz yoksa izin alamadığınızı söyleyip kendi yapsın misafirlere cevabını kendi versin mi derdiniz kızlar

ben bu forumu okudukça bu kayınvalidelerin yaşadığına inanamıyorum yahu. sen istemişsin, dile getirmişsin zaten niye illah lafını ezip, seni zor durumda bırakıp ta hafta içi için diretiyor ki ama bugüne kadar seviyeyi koruduysan şimdide koruyabilmelisin.
sanırım ben dediğin gibi işten izin alamadığımı söylerdim, o kendisi yapsın sonra bir kaç hafta sonra da sen kendi ahbaplarınla içine sinerek bir pazar günü yapabilirsin.

Son düzenleme:

Biraz ayıp etmiş size karşı emirvaki olmuş fakat yine izin alabilirseniz alın ve mevlüdünüzü yapın bence. 6 yıldır saygısızlık etmemişsiniz şimdide bu yüzden kalp kırmaya hiç gerek yok bence. Sonuçta mevlüd okutucaksınız. Başka bi konu olsa neyse ama Hayır işi sonuçta okadar insana kuran dinleteceksiniz.

Aynı durumda ben olsam işten izin alamadığımı o yüzden de cuma günü okutamayacağımı ama isterse hazır misafirlerini davet etmiş boşa gitmesin diye kendi evinde okutabileceğini söylerdim. Ki siz bir pazar günü yapalı demişsiniz ona rağmen gününü kendi kendine kararlaştırıyor. Yaptığı şey gerçekten ayıp ve siz de ona göre bir tutum sergileyin derim.

ben yıllık iznimi kullandım şimdi ekstra izin istersem patronda diyemez mi ya izninde yapsaydın yada hafta sonu diye? insanın gücüne gidiyor ben çalışıyorum gelen insanlar ev hanımı çoğu,diyemezmiydi hanımlar gelinim çalışıyor bir pazar günü müsait oluyp gelebilen buyursun gelemeyeni sonra yine bekleriz diye?? cumartesi yarım gün çalışıyorum genelde,dedimki bari cumartesi olsaydı diye? cumartesileri dolularmış pazar günleride eşleri evde oluyorlarmış bir pazarları varmış al sana bir şok daha

iş yerinden arkadaşımda aynı şeyi söyledi canım, elleme yapsınlar kendileri, sende bura daki çevreni bir pazar davet eder yine okutursun anlasın hatasını diyor

saçmalığa bak...
sakın kabul etme böyle bişeyi...

sizin evinize öyle girip çıkarmıydı zaten?yoksa bu ilk mi olacak??ilkse devamı gelir bundan böyle....madem kendi kendine organizasyon yapmış,kendi evinde ağırlasın misafirlerini...hey allahım yaa

Son düzenleme:
Ben arkadaşlarımı da davet ettim.Onlar da pazar gelebilecek dersin.Sonuçta senin evin.Gelen insanlar demeyecek mi nerde evin sahibi.Kendi olduğu güne niye ayarlamamış.Davet ettiği insanlara,pazara kaydrıdk diyebilir.Ya da iptal edip,bir diğer pazara çağırabilirsin.

bu durum tamamen kayınvalidenizin üslubuna göre değişir. örnek veriyorum:

"biz konuştuk ancak cuma gününe ayarlayabildik. sana da uygun mu? işten izin alıp gelebilir misin? eğer uygun değilse biz de yapabiliriz, amaç zaten okunsun değil mi?" bu ve buna benzer, zorunda kalmaktan ötürü yaşanan bir durumsa belki izin alınabilir ve kayınvalidenin ayarladığı şeye uyulabilir diye düşünüyorum.

ama:

"biz cumaya ayarladık, izin alıp gelirsin gelebilirsen yoksa biz yaparız. maksat zaten okutmak." böyle bir emri vakiyse sizin bir tavır almanız gerekiyor ve kibarca; "işimden böyle bir durum için izin alamayabilirim. biraz daha erteleyelim olmazsa anne, benim de çağıracaklarım var, onlar da çalışıyor o yüzden biraz sıkıntılı." diyebilirsiniz.

tamamen size ve kayınvalidenizin tutumuna kalmış.

dedim anne ben izin alamam yeni izinden çıktım birde patron gelirse hiç alamam dedim, sen olmazsan okuturuz dedi kadın bana ya dondum kaldım bir şey diyemedim. şimdi herkese de demiş davet etmiş nasıl derim kendi evinde okut diye

görüşmemiz yanen bu şekilde;
kayınvalidem: biz kızım yasin gününü ayraladık herkes dolu 13 eylül cuma günü
ben:anne hafta içi nasıl olur ben çalışuyorum
kvalidem:bu hafta şu var bu hafta bu var dediler uymuyor kimseye,sen şimdiden izin alamazmısın
ben:yeni izinden döndüm zor hele patron gelirse hiç alamam
k.validem:yapcak bişey yok artık biz okuturuz maksat okutmak değil mi
ben:başka pazar olsaydı illa bu hafta öbür hafta şart değil
k.validemazar günleri eşleri var bi pazarları varmış
ben: dondum kaldım

kızlar bu dua cuma günü yapılacak ben baştan sesimi çıkaramadım çünkü, ama işten izin almak hiç işime gelmiyor inanın zoruma çok gitti , kendi başına yapsın görümcemde hizmetini yapsın anlasın hatasını istiyorum. istiyorum ki evime döndüğümde iki güzel kelam edeyim bilsin ne kadar beni üzdüğünü diye

kendi kendine nasıl karar vermiş böle hayret valla ya
ben olsam kabul etmezdim ve pazar günü yapmak istediğimide belirtmişim onun gün arkadaşlarına göremi ayarlıcam yani, yok öyle bir şey..
cuma günü izin alamıyacağını söyle pazar günüde eş dost komşu kimi çağırmak istiyorsan çağır yap bence

Allah'ım bunlar bu cesareti nerden buluyor anlamıyorum :S
Senin evinin mevlüt tarihini
sana sormadan ayarlayıp üstüne akıl vermesi!!!

Sakın kabul etme.

ben bu işlerden pek anlamadığım için soruyorum, bilgisizliğimi mazur görün. kayınvalideniz ayarlamasa başkasını siz bulabilir misiniz? yani siz de isteseniz bir pazar gününe bir şeyler ayarlayabilir misiniz? kayınvalidenize muhtaç mısınız bu konuda? değilseniz; eğer onların bir pazarı varsa, sizin de işiniz var malum. çağıracaklarım gelemez dersiniz. onların da çalıştıklarını ve herkesin aynı anda izin alamayacağını açıklarsınız. size düşeni yapar ve teklifini reddedersiniz. bence kabul etmeyin evet hoş olmamış.

sizin evinize öyle girip çıkarmıydı zaten?yoksa bu ilk mi olacak??ilkse devamı gelir bundan böyle....madem kendi kendine organizasyon yapmış,kendi evinde ağırlasın misafirlerini...hey allahım yaa

yok öle girip çıkmaz ilk olacak,,3,5 yaşında oğlum var ona bakıyor kendi evinde bakıyor ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…