Siz olsaydiniz uzulurmuydunuz

Ne gerek var sizin gitmenize. Bunda alınacak ne var? Dertsiz başınıza dert olsun diye dert edinmişsiniz. Ben olsam bende istemezdim. Haklı değilsiniz. Trip falanda atmayın. Hafif kıskançlık sezdim...

Elti elti ben ole olmak istrmedim basindan beri arkadas olmak istedim daha ilk zmnlar beni istemiyolarsa evlenince ne olur cnm bende gitseydin 4 kisi olucaktik ben karismazdim zaten ole bi yapim yok mutlu olurdum ayni zmnlardan bende gectim
Konu sahibi sen de gitmeyiver yahu ne olacak ? Ayrıca belki eltin istememiştir haklı da... Senin eltinin nişan alışverişinde ne işin var yani ? Böyle ufak tefek seyleri kafaya takma ayrıca....

Durduk yere kendinizi doldurmuşsunuz.

Ne gereği var ki sizin alışverişe gitmenizin?
Ben mi kalabalık yapıcam diyorsunuz da evet gelin ve damat dışında herkes kalabalık yapıyor, gelinin annesi de damadın annesi de kalabalık yapıyor, bir de elti olmasın mümkünse.

Nişan alışverişine iki kişi çıktık, sorunsuz ve hızlı bi şekilde bitirdik.
Mobilya bakmaya çıktık, yine çok rahat geçti ama kayınvalidem nişan alışverişi yüzünden gönül koyduğu için bi de annelerle çıktık.
Bomboş bir gün, hiçbir şeye karışmadıkları halde hiçbir işe yaramadı o gün.
Sonra yine ikimiz çıkıp 1 saatte netleştirdik mobilyayı.

Ben olsam ben de istemem eltimi hem.
Ne alaka oldu enişten de gelsin derim.
Eltimi sevmediğımden değil, doldurmayın kendinizi, gereksiz alınganlık yapıyorsunuz.

Kayınvalideniz çağırsa bile sizin kalabalık olmasın siz gidin diye elinizi çekmeniz lazım.

Sizin ne işiniz var ki anlayamadım zaten ne alaka yani. Görümce olsanız tamam kardeşinin alışverişine gidersin ama elti neden gitsin? bu gelinin de hoşuna gitmez ne aldı etti bakılıyor gibi olur bence merak ediyorsunuz ne alacaklar diye ondan gitmek istiyorsunuz ben şahsen teklif bile edilseydi gitmezdin elti olarak yanlış anlaşılır diye sizi ilgilendirmez onların alışverişi. Zaten nişan bohçasına koyulacak alınanlardan bazıları makyaj malzemesi falan vs o zaman bohça hazırlanırken görürsünüz zaten çok saçma.

Hah şimdiden başlamışsınız çekememezliğe belli kızın sizden çok çekeceği var niyetinizi belli ettiniz bu sözlerinizle merak ediyorsunuz ne alacaklar diye yahu niye sen bir daha konuşmayacaksın desinler ki anlamadım ben iyi anlaşıyoruz kaynanamla diyordun şimdi burada kimse sana hak vermeyince hemen ama öyle dediler böyle dediler yapmayın yaa yok ondan yanaymış olsun varsın size ne ! eşinizle durumunuz sizi alakadar eder yani. Zaten seni ayırsa beraber gideriz demezdi kız ailesi istememiş ve haklılar lütfen herşeyi büyütüp kızcağıza kinlenip zehir etmeyin herşeyi.

Bu nişan alışverişi denilen şey heves edilmesi gereken birşey mi? Alırken yanında olsanız ne olmasaniz ne? Ben olsam eltim kendi teklif etmediği sürece gitmek istemezdim. Teklif etmediyse de aldıktan sonra gereksiz alınganlık yapmaz, gider aldıklarını görürdüm. Bence siz şimdiden elti yarışına girmişsiniz. Yol yakınken dönün.

Uzatmadan tek soru soracağım. O kızın yerinde sen olsaydın eltinin vs gelmesini ister miydin?

Sen kendi nişan alış verişine kimlerle gittin sorması ayıp?

Nişanlanacak olan onlar, senin gitmenin mantığını çözemedim..

aynen çok yorum yapmadan fikrini söylemeden çok hevesli olmadan bak eşyalara sorarsa da söylersin ,

Ben sahzen annem halam kv tarafindan eltisi kv bide kv teyzesinin kizi gittik gayette guzel gecti
Ben isterdim daha oncede soyledim

Eltiyle her zaman mesafeyi koruyun, arkadaş olmak lehinize değil aleyhinize olur, mutlaka kavgalar patlak veriyo çünkü.

Nişan alışverişine nişanlılar birlikte gitsin bırakın ne istiyorlarsa alsınlar ya. Nedir o öyle koloni halinde alışveriş yapıyorsunuz.
Aynen valla ben sadece annemi ve ablamı alıp gittim, nişanlıyken eşime siz ne alacaksanız kendinize gidip annenle babanla kimle alıyorsan al, ben gelin alışverişini annemle ablamla yapıcam herkes kendi tarafının işini halletsin dedim.
Annemle ablamla gittim, sakin kafayla hem çekinmeden hem eğlenerek aldım.
Kvyi geçtim nişanlıyı bile gereksiz görüyorum nişan alışverişinde.

Benim alışverişimde görümcem yoktu annem kv eşim ve ben vardık yani kızı olsaydı onu da götürmeyebilirdi takılma normal bir şey

Ben sahzen annem halam kv tarafindan eltisi kv bide kv teyzesinin kizi gittik gayette guzel gecti
Sen istedin diye karşındaki insan da isteyecek diye bir kaide yok ki.
O da kalabalık istememiş olamaz mı?
Biraz kişilik haklarını düşünüp empati yapmak zor olmasa gerek.

Ama herkes sizle bir değil. Ben hayatta istemezdim öyle dıdının dıdısıyla alışverişte.
Elti adayınız da benim gibiyse istememesi normal.
Ben mesela bohça da istemedim, nişan alışverişi de istemem dedim. Gelinliğimden damatlığa, mobilyadan düğün mekanına kadar hepsini eşimle gittik beğendik aldık. Bırak eltiyi halayı anneleri bile dahil etmedik. Alınacak oldular umursamadım. Kime ne evlenen de benim, alınanları kullanacak da benim.
Bana da sizinki absürt geliyor.
Alt tarafı havlusu çamaşırı elbisesi gibi ıvır zıvır alınmaya o kadar kalabalık gidilir mi? Ben kalabalık da sevmem öyle her kafadan bir ses. Yollarda bir sürü samimi olmadığım kadınla gezeceğim. Benim giyeceğim benim kullanacağım şeye benden hariç kimse fikir yürütmesin bir zahmet. Bana eğlenceli değil sinir bozucu geliyor.
Bir de bu açıdan bakın yani.
Herkes öyle kalabalık sevmez demek ki sevmiyor.
Benim eltim yok olsa gelsin istemem, halamın yada kayınvalidemin eltisinin teyzesinin işi ne?
Benim pijamamı iç çamaşırımı niye görsünler, evime alacağım eşya için niye fikir belirtsinler çok saçma.
Karşı tarafın açısından bakın bence.
Hiç alınacak üzülecek bir şey yok elti adayınız haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…