Siz olsaydınız?

ölmüş biri ile rekabete her kim girerse girsin sonuç değişmez...sonuç mutlak mağlubiyet...:sm_confused:

kişilerin geçmişine,yaşanmışlıklarına,ortak geçmişe,anılara sahip olduğu insanlara karşı saygılı olmalısız...sınırlarınızı çizerken insani erdemleri göz ardı etmemelisiniz...siz hayatına girdiniz diye bir anda tüm geçmişini ve ilişkilerini yok saymasını beklemek biraz bencilce ve haksızlık olmuyor mu? :umursamaz: eğer bu konuda insani duygularınızı bir kenara atıp,uzlaşmacı ve sağduyulu davranmazsanız...eşinizde size en kestirme yoldan "sanane!! veya sana ne oluyor ??"der...hiç kırılmayın bu fırsatı siz vermişsiniz ona:sm_confused: çünkü onun hala anne_baba diyecek kadar saygı duyduğu insanları dışlamaya kalkmışınız...oda sizi olayın dışına çıkarmış...bence olan bu:sm_confused:..2. evlilikler 1.ci evlilikler gibi olmaz...olamaz...2. evliliklerde bazı şeyler baştan düşünülüp sınırlar çizilmeli ...kişinin içinde bulunduğu durum dikkatle incelenip ilerde sorun yaratabilecek konular dikkatle gözlemlenip,ayrıştırılmalı...bunlar önceden konuşulup bir karara bağlanmalı...aksi yaktirde böyle sorunlarla karşılaşılır işte....
sizi kesinlikle yargılamıyorum...bunu kabullenemeyebilirsiniz...sonuçta yapınızda yoksa yoktur...:sm_confused:nitekim sizinle aynı fikirde olan arkadaşlarımızda var...ama her kesin içinde olduğu koşullar,kişilerin doğrularını belirler...sevgiler

bence çok gereksiz bişiyi kafanıza takıyorsunuz..ne derse desin ,boşverin...her zaman insanların birbirleri ile olan ilişkilerini anlayamayız..onlara öyle diyorsa sizin ailenize de bey hanım diye hitap ediyorsa vardır bir bildiği eşinizin

ölüm var işin ucunda eğer o kadın ölmeseydi o erkeğin canı cananı olacaktı belki de birbirlerine deli gibi aşıklardı,sevgi bitmeden bitmiş her sey..bu kader yani ikinci eş kötü bir kader üzerine hayatını kuruyorsa bazı şeyleri görmeyecek......

Annem vefat etti babamda evlendi..Annanem ve dedeme hala anne baba diyor hatta ziyaretlerinede gidiyor.Evlenirken onlardan izin aldı ayrıca.Ve sürekli annemin mezarınada gidiyor...

Nasıl birşeydir ki ölen birini kıskanıyorsunuz.Çok ilginç çokk

merhaba
bir konuda fikrinizi almak istedim. eşinizin ikinci eşi olduğunuzu düşünün ( ilk eşi vefat etmiş) ilk eşinin ailesine anne baba demesi siz rahatsız edermiydi.

asla. o yaşlı ve kızlarını kaybetmiş ,o acıyı yaşayan insanların bu sözden biraz mutluluk duymaları o acılarına biraz melhem olan, anne baba kelimesi, beni asla rahatsız etmezdi. hatta böyle ,bir eşim olduğu için çokta mutlu olurdum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Evlilik arifesinde birisi olarak bu tür şeyleri kafama takabileceğimi sanmıyorum. Müstakbel kocamın ailemle olan ilişkileri benimle olan ilişkisinden bağımsızdı her zaman ve bağımsız da kalacak. Saygı sınırını aşmadığı sürece birbirleriyle ilgili olan sorunlarını kendi aralarında halletmelerinden yanayımdır. Vefat eden eşinin anne babasına anne baba demesiyle sizin ailenize olan hitap şekli arasında bir bağlantı olduğunu sanmıyorum. Onları da benimsediği zaman onlara da o şekile hitap edecektir elbette. Çevremde şahit olduğum çoğu ilişkide küçük şeylerin çok büyük tartışmalara neden olduğunu ancak büyük şeylerin sessizce halledildiğini gördüm. Ama şunu da ifade etmeliyim annem babaanneme yıllarca anne diyememiş sorun olmamış, abim evlendi aynı şekilde abimin eşi anneme anne diyemiyordu hiç problem etmedi. Kısacası benim ailem için ben mutlu olduğum sürece hitap şekline takmaz. Şanslıyım ki, evleneceğim kişinin ailesi de aynı şekilde çok rahat, hiç karışmadılar şimdiye kadar sadece yanımızda oldular. Bunlar aileden aileye değişir. O yüzden siz de aileniz problem etmiyorsa biraz daha sabredin. Eski eşinin ailesiyle ilgili rahatsız olduğunuzu dile getirmeniz ters tepebilir ki ters de tepmiş sanırım tartışmışsınız. Ölmüş eş ve evlat kıskanılmaz diye düşünüyorum.

eğer arada çocuk varsa etmezdı
ama eğer çocuk yoksa ederdi
istemem hatta grüşmeleri bile nadir olsun bayramda seyranda arasın...

beni rahatsız etmezdi eşime saygım artardı ölmüş eşine bu kadar saygılıysa eğer seviyeli bir evlilik düzeni kurarsam eşimin bana saygılı olacağını düşünürdüm
sizede bir ömür mutluluklar

rahatsız olmazdım açıkçası..
bizim burada erkekler samimi erkek arkadaşlarının annelerine bile anne falan derler gördüklerinde mecazi olarak saygıır bu biraz..

Teyzem henüz 40 yaşındaydı vefat ettiğinde, hiçbir rahatsızlığı yoktu biri 11 biri 7 yaşında iki oğlu vardı.. Bir gece ayaklarım çok ağrıyor demiş enişteme, eniştenm de e bütün gün temizlik yaptın ne gerek vardı yordun kendini o kadar demiş.. Sabah uyanıp kahvaltı hazırlamış... Küçük oğlu okula başlayalı 1 hafta olmuştu... Enişteme demiş ki başım çk ağrıyor, eniştem demiş o zaman beraber çıkalım çocukları okula bırakıp oradan da hastaneye gidelim, ben öğlene kadar izin alırım, ne gerek var.. siz ıkın ben bi ağrı kesici alıp yatayım demiş... Eniştemle çocukları uğurlarken yığılıp kalmış... Kan pıhtısı beyne atmış.. Öncek günkü bacak ağrısı da o yüzdenmiş sabah ki baş ağrısı da, eniştem hastaneye yetiştirmiş ama kurtaramadılar... 1,5 yıl boyunca çocukara eniştemin gelini(kardeşinin karısı) baktı, ama kendisinin de aynı yaşlarda bir oğlu var kıskançlık falan girdi araya...
Eniştem evlenmek için zin istedi ananemden, "anne çocuklar perişan oldu, ben x'i hala çok seviyorum ama tek başıma idare edemiyorum iznin olursa evlenicem dedi... Şimdi evli, Allah razı olsun eni eşi çok çok iyi biri, çocuklar açook çok iyi bakıyor.. Ben evlendim geldiler bilezik taktılar.. yaz tatilerinde çocukları getirip 1-2 gece kalıp dönerler, sonra tekrar almaya gelirler... Hala eniştem ananeme anne diyor eşi de X Anne diye hitp ediyor... ananem de ilk zamanlar çok üzülse de ağlasa da arada çocuklar var kabul etmek zorunda, sonuçta torunlarına çok iyi bakan bir kadın var karşısında ve ona da kızım diyor...
Biz enştemi de evlendiği eşini de seviyoruz, farklı bir şehirde oldukları için ölüm yıldönümünde falan teyzemin kabrine ziyarete gittiğimizde onlara da gideriz çocukları görmek için, bizim için deli divane olur yeekler hazırlar çaylar pastalar... Şmdi bize bu kadar hürmek gösteren insana siz olsanız siz de sevmez misiniz...
Şimdi o bu şekilde davranarak hiçbişey kaybetmedi, aksine bizim de sevgmizi kazandı.

yorumlarınızı okudum bende bir sorun var sanırım çünkü çoğunuz beni rehatsız etmezdi demişsiniz empati yaparakmı bunu söylediniz gerçekten.. sonuçta sizin yanınızda geçmişte kalmış bir ilişkide ki insanlara anne ve baba deniliyor. o zaman ben kimim ? yine de yorumlarınız için teşel

Empati yapmadan birebir benzer bir durumun içinde olan biri olarak fikrimi söyleyeyim.

Eşimin ikinci eşiyim, aynı şekilde ilk eşi vefaat etmiş iki kızımız var.

Benimde eşimin ilk eşinin ailesi kayınvalidesi, kayınbabası, bazende teyzeleri hem çocukları görmek için hemde eşimi görmek için ziyarete gelirler ve tabiki doğal olarak eşimde kayınvalide ve kayınbabasına, anne ve baba der ve ben bundan rahatsızlık duymuyorum.
Zaten onların acısı onlara yetiyordur.
Kalkıpta eşim onlara vefasızlık yapsa zaten ben bundan rahatsız olurum.
Sonuçta ne demişler ölmüşten şeytan bile elini ayağını çekmiş.
Diğer türlüsü yani eşimin görüşmek istememesi veya mesafe koyması kaba tabir olacak ama inek öldü ortaklık bitti hesabına gelir.
Ne kadar kabullenebiliyorsunuz bilmiyorum ama sonuçta vefaat eden eşi ile iyi veya kötü bir yaşanmışlıkları var sizin için olmayabilir ama eşiniz için azıcıkta olsa hatrı vardır engel olmayın.
Heleki kıyaslamayı hiç düşünmeyin.

Bir konuda haklısınız oda eşinizin sizin ailenize mesafeli davranması ama bunda da elbet bir neden vardır.
Aileniz eşinize o sıcaklığı verebilse idi veya yakın olabilselerdi inanıyorum ki eşiniz sizin ailenize de anne, baba diye hitap ederdi.
Bunu kıyaslayarak değil eşinizle konuşarak çözebilirsiniz. En azından nedenini öğrenebilirsiniz.

kesinlikle beni rahatsız etmezdi,
eş ölmüş,boşanma vs yok
hatta o bile olsa yine de anne diyebilir
hiç bir sakıncası yok

Arkadaş bizim söylediklerimizden pek hoşlanmadı sanırım...
Kendimi ifade edemedim flan demiş ama kendisini ifade edebilmek içinde hiçbir çaba da bulunmamışşş. İfade edemediğin şeyleri anlatırsan belki sana hak veririz demiştim ama hiçbişey söylememeyi terciih etmiş... Demekki aslında ifade edemediği bişey yok...
Zira gece yarısı KKya girip elma diyeti ile ilgili yorumlar yapmasına rağmen kendi açtığı konu ile ilgili hiçbir açıklama yapmamış...

vaaay herkes ne farklı düşünüyor şaştım kaldım.ilk eşi nasıl mazide kaldıysa ailesi de mazide kalır.kalmazsa eğer bu düpedüz saygısızlık olur ikinci eşe de ailesine de.eğer ilk eşi ailesi her nesi varsa geçmişte bırakıp temiz bir sayfa açamıyorsa evlenmemeli,kimseye sebep olmamalı.bence yanlış bir durum.ben asla kubul etmezdim edemezdim.çünkü bana göre doğru olan bu.

merhaba
bir konuda fikrinizi almak istedim. eşinizin ikinci eşi olduğunuzu düşünün ( ilk eşi vefat etmiş) ilk eşinin ailesine anne baba demesi siz rahatsız edermiydi.

sizin annenize ve babanıza hanım ve bey dşye hatap ederken diğer aileye öyle dese bile mi .

eski eşin ailesine de kendi aileme de aynı yakınlığı göstermiş olsa problem olmazdı benim için
burda kırıldığınız nokta eşinizin ailenize davranış biçimi sanırım
aynı hürmeti göstermemesinin mutlaka sebepleri olmalı

Arkadaş bizim söylediklerimizden pek hoşlanmadı sanırım...
Kendimi ifade edemedim flan demiş ama kendisini ifade edebilmek içinde hiçbir çaba da bulunmamışşş. İfade edemediğin şeyleri anlatırsan belki sana hak veririz demiştim ama hiçbişey söylememeyi terciih etmiş... Demekki aslında ifade edemediği bişey yok...
Zira gece yarısı KKya girip elma diyeti ile ilgili yorumlar yapmasına rağmen kendi açtığı konu ile ilgili hiçbir açıklama yapmamış...

merhaba,
yapılan bütün yorumları okudum ve yorumda bulundukları için herkese teşekkür ettim. herkes farklı düşünebilir benim amacımda zaten genel olarak bayanların ne düşündğünü öğrenmek ve duygularımı tekrar tartmaya çalışmaktı.
Ne yapmamı istediğinizi anlamadım ashemez hanım. sizinle tartışmaya mı girmeliyidim fikir beyan ettiniz okduum ve teşekkür ettim. kalkıp ateşli bir tartışma ortamı mı yaratsaydım.
bu konuyu açtım diye başka konularda yorumda bulunamıyormuyum yoksa.sitenin böyle bir kuralımı var benmi bilmiyorum.
size ayrıca br daha teşekkür edeyim. ama sizinle tartşmak yerine fikrinize saygı duymayı tercih ederim.
fikrini söyleyen diğer herkeze de. okuduğum yorumlardan anladım ki benim gibi düşünenleri sayısı oldukça az. tabiki yaşadığım ilişkinin yol alış şeklini bilmediğiniz için daha genel yorumlar oldu ki bu doğal. ve ben de daha fazla ilişkimi deşmek istemiyorum. gördümki daha ılıman olmam gerekirmiş.
tekrar herkese teşekkür ederim fikirleriniz için. beni yargılamadan yorum yapsaydınız daha çok hoşa giderdi ashemez.

Canım ben seni yargılamadım...
Evet bizlere yorumlarımız için teşekkür etmişsin, ama yaşadıklarımız farklı o yüzden size katılmıyorum demişsin....
Ben de doğal olarak ne yaşadığını merak ettim, belki de yaşadıklarını söylemiş olsaydın bu yorumları yapmaz sana hak veriyor olurduk...
Ben başka konulara yorum yapamazsın da demedim canım benim... Sadece başka konulara yorum yazarken kendi açtıın konuya yorum yapmaman, hiçbir açıklama yapmaman ilginç geldi ve bunu belirtmek istedim.. Yoksa uradakimsenin amacı tartışmaya girmek çatışmak gerginlik çıkarmak değil...
Konuyu açan sen olduğun için, ve bize genel tanımlarla sorunu anlatı fikirlerimizi istediğin, ama daha sonra kendimi tam olarak ifade edemiyorum o yüzden size katılmıyorum dediğin için kendini daha fazla ifade etmeni beklerdim...Ve bunu belirttim...
Bence böyle böyle bir durumda siz olsanız ne yapardınız diye sorup konu açıp, sonra tam olarak anlatmadım o yüzden size katılmıyorum demek bence pek de paylaşıma yönelik bir davranış değil...
Derdim var başlığında dert paylaşmak için varız, kendini daha fazla ifade edip ona göre yorumlarımızı isteyebilirdin...

Back
X