sizce 2. çocuk için 1. nin kaç yaşında olması gerekir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi _eSiLa_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence cocuklar arsında iki yas olması iyi.benim kardeslerimle aramda iki yas var ve ben çok iyi anlaşıyorum.

benim çocuklarımın arasındada 4 yaş var.en ideali olduğunu söylüyorlar.büyük olanın kardeşi kabullenmesi de kolay oluyor.hem büyük olan okula başladığında ona ilginide tam olarak verebiliyorsun.biz 3, çocuğu düşünmediğimiz için böyle karar vermiştik.şimdi kızım 10 oğlum 6 yaşında ve her ikisinede yetişebiliyorum.

bence hem oyun cagi hem okul cagi hem büyüdüklerinde sirdaslik cagi:)) olaraktan cocuklarin arasinda fazla yas farki olmamali...

biri okula giderken digeri dogdugunda ikisi icinde anne baba icinde daha zor oluyor...

cünkü ikisin problemleri de ayri ayri oluyor...paylasimlari kisitlaniyor...

ilk kizim anaokula basladiginda kardesi oldu...kardesini cok seviyor ama sürekli ne zaman büyüyecek ne zaman benimle oyun oynayacak offf ama bu hep kücük mü kalacak böyle diye yakinip duruyor:))ben ve ablam arasinda da 5 yas fark var,biz ablamla evlenene kadar cok da sirdas arkadas vs gibi olamadik..ne zamanki evlendik hersey mükemmel:)) ama biraz gec kaldik:)))

arkadaslarimin cocuklari arasinda 1 yas fark var ama görüntü olarak sanki ikiz gibiler..kardesten ziyade cok iyi oyun arkadasilar...bir oyuncak alindigi zaman ikisine de hitap edebiliyor..ya da okul caglari da yakin oldugundan sürekli birbirlerine destek halindeler....

simdiki aklim olsaydi bu kadar beklemezdim,zaten bebeklik döneminde belirli bir zorluk cekiliyorken ikisini birarada yapar sonrasinda rahat ederim:))

bence hem oyun cagi hem okul cagi hem büyüdüklerinde sirdaslik cagi:)) olaraktan cocuklarin arasinda fazla yas farki olmamali...

biri okula giderken digeri dogdugunda ikisi icinde anne baba icinde daha zor oluyor...

cünkü ikisin problemleri de ayri ayri oluyor...paylasimlari kisitlaniyor...

ilk kizim anaokula basladiginda kardesi oldu...kardesini cok seviyor ama sürekli ne zaman büyüyecek ne zaman benimle oyun oynayacak offf ama bu hep kücük mü kalacak böyle diye yakinip duruyor:))ben ve ablam arasinda da 5 yas fark var,biz ablamla evlenene kadar cok da sirdas arkadas vs gibi olamadik..ne zamanki evlendik hersey mükemmel:)) ama biraz gec kaldik:)))

arkadaslarimin cocuklari arasinda 1 yas fark var ama görüntü olarak sanki ikiz gibiler..kardesten ziyade cok iyi oyun arkadasilar...bir oyuncak alindigi zaman ikisine de hitap edebiliyor..ya da okul caglari da yakin oldugundan sürekli birbirlerine destek halindeler....

simdiki aklim olsaydi bu kadar beklemezdim,zaten bebeklik döneminde belirli bir zorluk cekiliyorken ikisini birarada yapar sonrasinda rahat ederim:))
İYİ GÜZEL DİYOSUNDA ARKADAŞIM 2 Sİ ARSINDA 1 2 YAŞ OLUNCADA NASIL BAŞA ÇIKACAN 2 SİDE BAKIM ÇOCUGU BENIM ARKADAŞIMIN OLDU 1 BUÇUK YAŞ FARKI YOK OLMUYO İLK OLAN EZILIYO ÇÜNKÜ KÜÇÜK DİYE 2 CİyLE DAHA ÇOK ILGILENMEK ZORUNDA KALIYOSUN ÇOK ZOR DIYO İLKİ EN AZINDAn kendı başına yıyıp tuvalet ihtıyacını karşılamalı kardeşi oldugunu kavraya bılmelı ilk çocugu küçüğünü durmadan hırpalıyo çünkü anlamıyo 2 side bebek hem maddı hem manevı yıpranıyosun diyor,
4 5 yaş fark olmalı dıyor bende matıken düşündüğüm zaman dogru 4 5 yaş en idael yaş farkı

slm arkadaşlar,benim 4yaşında kızım,1.5 yaşında da bir oğlum var.geçen yıl çok daha zor oluyordu ama bu yıl daha iyi.ikisi de bakıcıyo gidiyor.birbirlerine çok düşkünler.kızım kıskanıyor ama bir kardeşininin olmasından da çok mutlu.ilk hamile kaldığım da çok korkmuştum ama şimdi iyiki doğurmuşum diyorum.3-4 yaş ideal bence:emir_bebek::emir_bebek:

ben de önceleri 2 yaşı uygun buluyordum ama sanırım biraz daha ara vereceğim en azından 4 yaş falan olabilir. çünkü korkum ufaklığın ihtiyaçlarını giderirken Ardamla yeteri kadar ilgilenemezsem diye.ne bileyim bi anne bütün çocuklarına yetebilir tabi ama hem çalışıyorum hem de Arda çok fazla ilgiyle büyüyor boşluğa düşmesini istemiyorum.oy oyy zor bi karar siz en iyisi bana da yardım edin.

iki yas olsaydı o zaman sen çok yıpranırdın canım .böyle daha iyi emin ol :)) benim kızlar 8-4-2 yaslarında ortancam çok ezildi küçük doğunca ... gerek yok yanı emin ol.

anne vücudu uygunsa çok ara vermeden olmalı bence.kızlarımın arasında 2 yaş var kıskançlık konusunda çok sorunlar çektim.ara az olsa zaten fazla bişey anlayamadan,alışması daha çabuk olurdu.

Uzmanların yaptıgı arastırmalara göre 2.kardeş ile aralarındaki farkın 1 ila 3 yaş olması en idealiymiş arkadaşlar..çünkü bu dönemler arasında gelen kardeşinin dogdugunu hatırlayamayan ilk cocuk, onu daha öncedende varmış gibi hissedermiş,sanki hep onlarlaymış gibi..kıskanclık olmuyor, kardeşi gelince bu nerden geldi,annem babam onu daha cokmu sevecek,birgün gelcek gitcek vs..gibi beyninde bir takım düşünceler oluşmuyor..En ideali 1 ila 3 yas aralarının olması..

valla benim abimle aramda 3,5 yaş var çokta süper yapmış annem yaniii çok ii anlaşıoruz en ii arkadaşım o benim çünküüü inşallah benmde böle çocuklarım olur Şeniz
sizin önünüzde anneciğime teşekkür ediorumm a.s. Şeniz :roflol:

Ben bu konuda düşündüm taşındım 3 yaş olarak kendimce bir karara vardım. Allah kısmet ederse eğer herşey planladığım gibi olursa 2. çocuğumu kızım 3 yaşına girdiğimde doğurmak istiyorum. Arada yaş farkı bence ilk çocuğu olumsuz etkiliyor. Bebekle ilgilenelim derken onu ihmal etmiş olacakmışım gibi geliyor. Mesela biraz büyüdüğünde sinemaya gitmek isteyecek. E tabi bebek olduğu için benimle gidemicek. Çocuğuma bu ve benzeri şeyleri yaşatmak istemem. Bu yüzden en fazla 3 diyorum ben.

bende arada 2 yada 3 yaşi iyi görüyorum çünkü tam rahata alışmadan 2.ciyi yapıcaksın ben öle yaptım şuan oglum 2,5 yaşinda ekimde 3 doluyo agustostada inş. hamileyim dogum yapıcam ama arada benimki gibi süprizlerde olabilir ikiz benim bebekler :))) yanii oglumun bi anda allah ansip ederse iki tane daha erkek akrddeşi olucak :)) zorlancam yani baya:)

bencede 2 3 yaş ideal uzmanlar diyorlarki arasında fazla yaş olan kardeşler (sadece kardeş) oluyorlar ama aralarında az yaş farkı olan kardeşler (hem kardeş hem arkaadaş) oluyorlar diyorlar bencede doğru benimde 26 aylık kızım var ve 5 aydan beri 1 kardeşi olsun diye uğraşıyorum kısmet rabbim verirse tabiki

Benim oglumda suan 2,5 yasinda bende soyle 1 yil daha dusunmuyorum insaallah...rabbim hayirlisini versin tabiki ilk basta bu onemli...a.s

Ben Oğlumun 5 Yyasina Girdiğinde Bi Tane Daha çoçuk Getirmeyi Düsünüyorum

benım 3 yaşında ve 7 aylık 2 tane oglum var. ıkısı arasında kıskançlık pek olmuyo. ama 3 yaşta küçük bır yaş bu yuzden ıkısıylede yakın ılgılenmek gerekıyo. çocuk ılgısız kalındıgını kendısınden çok bebege ılgı gösterıldıgını düşünebılıyor. kı zaten bebekle dahada yakından ılgılenmek gerekıyor. anne ve baba ıçın zor oluyor. bence 5 yaş ıdeal.

oğlum yedi bitti sekizden gün aldı..bende ikinci çocuk için kolları sıvadım..ama şimdiki aklım olsaydı aralarında 4 yaş olmasını isterdim..biraz geç kaldım ama olsun....tam rahatlığa alışmışken herşey yeniden başlayacak ve zor olacak ...

benim kızım 5 yaşında oğlumda 4 aylık bence uygun yas 4-5 arası ilk 1-2 hafta zorlandık ama kıskançlık tabiişimdi iyiyiz yardım bile ediyor:)

evet karar verdim.eşim de onayladı eylülde Allah nasip ederse hamile kalmayı planlıyorum. böylece aralarında 26 ay olacak.eylül istiyorum çünkü biri kış biri yaz çocuğu olsun.hakkımızda hayırlısı hepimizin kızlar.

Back
X