sizce 2. çocuk için 1. nin kaç yaşında olması gerekir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi _eSiLa_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bencede 4 yaş olmalı.
daha erken olduğunda anne çok yıpranıyor.
kızımın ağustosta ikisi bitecek bende ikinciyi
4 yaşına gelince düşünüyorum..

benimde 2.5 yaşında bi oğulum var bizde eşimle aralıkta 2.sini planlıyoruz.eğer daha uzun beklersem vaz geçebilirim çünkü oğulum çok yaramaz rahata alıştığmda yapmaktan korkarım gibi geliyo:)

Benim kızım 8.5 aylık o 2 yaşlarındayken istiyoruz biz de inşallah ikinci yavrumuzu..Hayırlısı tabi ki..Rabbim istediğine kız,istediğine erkek istediğine de her ikisini verir,ya da onları kısırlaştırır diyor ayet..O yüzden hayırlı vakitte ve hayırlı bebişler isteyelinm inş. :)

benim 1. cocugumla 2. arasında 3,5 yaş var kızım çok kıskandı psikolojisi bozuldu allahtan ana okulunda öğretmenleri ve okul psikologu yardım ettide biraz rahatladı birde ilk okula giderkende problem oluyor dersleri ile ilgili bence ya 2 sık olsun istemiyorsan 8 yada 9 yaş olacak

benim ki bir yaşında iki sene sonra düşünüuorum en uygunu bence 3 ve 4 yaş ara olmalı

benim kızım 10 yaşındayken oğlum dünyaya geldi iyiki de bukadar ara vermişiz kıskanmanın k si yok birde yardım ediyor tatlım sormayın ..bence yaş fazla olmalı...

bende iki veya ç yaş düşünüyorum dörtte fazla değil ama hemen hamile kal benceyerimseniben:1rolleyes:

bencede 4 yaş ideal daha fazla beklemene gerek yok iyi düşünmüşsün

İşte bugünlerde bizimde kafamıza takılan soru buydu. Buradan edindiğim izlenimlere göre herkez 3-4 yaş normal diyor. Bizde öyle karar verdik.
Doğum kontrol hapı kullanıyorum ve bıraktından bir kaç ay sonra hamile kalıyorum. ( oğuzda bu 6 ay sürmüştü.) Yani ilki öyleydi en azından. Oğluşum 2,5 yaşında ve bende 2009 martı gibi filan hapı bırakayım diyorum. Zaten ilk gebeliğim çok zor geçti. Yaz hamileliğini kaldıramayabilrim diye düşünüyorum.
Tabii ki herşey önce Allah'tan. Rabbim herşeyin hayırlısını, en hayırlı zamanda versin. Bencede 3-4 yaş ideal. Oğuzun tuvalet meselesini hallettik. Seneye kadar daha da büyümüş aklı ermiş olacak. Ama ben şimdiden oğlum kardeş istermisin. Minik bir bebeğimiz olsunmu diyorum olsun diyor. Sevicenmi peki diyorum sevicem diyor. Tabiiki çok bilinçli değil ama seneye kadar hep böyle alıştırıcam. Geriden hazırlamak önemli diye düşünüyorum. İnşallah Rabbim herşeyin hayırlısını verir bize. Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun ömür versin. Hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin. Sevgiler herkeze...

4-5 ideal gibi geliyor ama..fisfisfis

oglum 9 yaşını bitirdi kızımda 1 yaşında
9 yaş var aralarında hiçte pişman olmadım daha önce yapsaydım diye

2.çocuğu doğurmak şartmıdır?sanki bir mecburiyet varmış gibi davranıyoruz...ya da toplum bizden bunu bekliyor...benim kızım 7 yaşında ve başka çocuk düşünmüyoruz..ama evliliğimizde sorun olduğunu bile düşünenler var...bence herkes kendi aile yapısına uygun çocuk yapmalı...ne zaman hazır hissedersen...
bence şart değil ama sanki tek olursa çoçugumuz problemlı olurmusda paylasımcı olmazmıs gıbımı hıssedıyoruz artık napıyoruz... benım oglum su anda ıkı yasında ve tam emın olmasamda hamıle oldugumu dusunuyorum yakında ögrenıcem sonucu..hamıle kaldıysamda planlanmıs bır hamılelık degıldı..o yuzden hala kararsızım ıstıyormuyum ıstemıyormuyum? hıc kürtaj olmadım..olanlar varmı? nasıl karar verir ınsan kürtaja? zalımlıkmı? yoksa değilmı? akıl verın bana lütfen...

ok belkı mecburıyet yok ama bı cocuk dunyanın en ozel seyı bıcok ınsan var yapamayan sana allah bunu vermıs nıe tepıonkı hazır oldgnda yaparsın benım1 yasında kızım var yanlıslıkla korundgm halde hamıle kaldım ılk basta ıstemedm zamnsızdı maddı manevı bakabılcek durumda dgldık ma cocuk malesef gelısmıo kalp atısı yok dıe kurtaj oldum okadar uzuldmkı ıstemedgme can o sende bı arca cok pısmanlık duydum ama allahın taktırıymıs bende 3 4 yasın uygun oldgnu dusunuorum bırı anaokulnda ıken bırınıne evde bakarsn bolece ıkısınede vakıt ayırablırsınz dıe dusunuorum hm-nımlar

mrb arkadaşlar.benimde bir oğlum var nisanda 3 yaşını bitirecek inş.ikinci bir bebek istiyorum.sırf biz öldükten sonra tek kalmasın bir destekçisi olsun ilerde diye.arada 3 yaş olması ideal bide hamilelik var 9 ay.4 yaş olur hemen hemen.ilk hamileliğim psikolojik yönden biraz problemliydi.doğal olarak hiç bişey bilmiyorsunuz ve bilen bilmeyen herkez sana akıl verip sinir ediyorlar.en azından şimdi daha bilgili ve tecrübe sahibiyim.bakabilirim gibi geliyor.iki çocuklu annelerden yardım bekliyorum.tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. yardımcı olurmusunuz.

benim çocuklar arasında 2,5 yaş var büyük kızım akıllıydı 2,de öyle olacak mış gibi zorlanmam diye düşünmüştüm ama oğlum bizi mahvetti olan canım kızıma oldu onunla yeterince ilgilenemedim kızım çok zeki hep işlenmesi gereken bir cevher olarak görürdüm ama 2, çocuğun çok erken olması istediklerimi yapmama engel oldu şimdi 5yaşında tv ve pc ye çok bağımlı oldu üzülüyorum saatlerce bazen tv izliyor keşke 2. çocukta acele etmeseydim ve yeterince ilgilenseydim diye pişmanlık duyuyorum

canım arkadaşım..valla benimkilerde 5 yaş araları var...çok zor..neden derseniz..büyüğü okula başladığında ikincisi ayaklanıyo..büyüğüne çok zararı oluyo o yüzden...derslerle ilgilenemiyo..küçükle uğraşırken büyüğüyle ilgilenemiyosun..onun da o yüzden psikolojisi bozuluyo...valla çok zor..şimdiki aklım olsaydı 2 yaş arayla yapardım..gerçi kısmet tabiki..bence en güzeli 2 yaş..Allahımız sağlık versin bütün çocuklara inşallah.....

herkes yorum yapmış bütün yorumları okudum hiçbir sonuca ulaşamadım...yine karar veremiyeceğim anlaşılan? oğlum yedi yaşını bitirdi bu gidişle askere gidene kadar anca karar veririm.

herkes yorum yapmış bütün yorumları okudum hiçbir sonuca ulaşamadım...yine karar veremiyeceğim anlaşılan? oğlum yedi yaşını bitirdi bu gidişle askere gidene kadar anca karar veririm.

:):)

2 oğlum var benimde...
o dönemlerde sağlık sorunlarım olduğu için yaş aralıklarını uzatmak zorunda kaldım..
biri 11 diğeri 3 yaşında..,
ama hep 3 yaş olsun istemişimdir kısmet olmadı...
şuan tanıdığım herkese tavsiye ediyorum en fazla 3 yaş olmalı diyorum...

Back
X