sizce 2. çocuk için 1. nin kaç yaşında olması gerekir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi _eSiLa_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim oglumda 3egirecek mayısta şuanda hamileyim dogana kadar arlarında 3.5 yaş olacak idealdir sanırım

slm arkadaşlar bende 2. çocuğu düşünenlerdenim
Bence ya 3 yaş( psikolog en idealinin böyle olduğunu söylemişti) yada ilk okul birden sonra aralarında yaş farkı olacak ama kardeşi konusunda daha anlaşılabilirsiniz sizi anlayabilir

en iyi yas 3 yas olunca oluyor.bebek dogdugunda birinci 3 yasinda olmus olcak.
ilk okula basladigi zaman aradaki yas farki cok oluyor ve kiskanclik da daha cok oluyor.derslerine de yansiyor bu.

Allah bağışlasın. Benim de 4,5 yaşında bir oğlum var ve 1,5 ay önce de bir kızım oldu. Bu yaş aralıkları gayet ideal bence de. Allah gönlünüze göre versin.

biz iki kardeşiz kardeşimle aramda 7 yaş var. başka kardeşimde yok . ben ilk okulu bitirme dönemimde kardeşim oldu. aramızda yaş farkı olması sorun olmadı. kıskanmıyordum aksine anneme yardımcı oluyordum. onun için benim kızımda 2 yaşında daha kardeş düşünmüyorum nasip olursa bende 2. sini geç yapmayı istiyorum 4-5 yıl sonra düşünebilirim. :emir_bebek:

ılkokul 1.sınıfın 2.döneminde biricik kızım abla oldu,
Öyle memnunum ki hem aralarında hiç kıskançlık olmadı, hem ablamız herşeyime yardımcı,
Okuma yazmayı sökmüştü ve ilgiyle alakalı hiç sorun yaşamadık,
Şu an küçük kızım 2 büyük prensesim de 8 yaşında, aralarında yaş farkı az olsaydı eminim bende çok yıpranırdım.

bence 2yasta cok benımm oğlum suan 3 aylık ve korunmuyorum allah ne zaman nasıp ederse ozaman ıkısıde gelır bence cok ara vermeyın bırıncı kucukken cıkamıyorsun dısarı ıkıncıde olsun ıkısı bır buyur boylece baskalrınada ıhtıyacları olmaz ıkı kardes bırıbırılerını yeter

benim ikizlerim var. şuan 13 yaşındalar. oğlumda 2014 şubatta doğdu aralarında . hemen hemen 12 yaş var. zaten kazayla hamile kaldım. o yavruya kıyılmazdı.olsun dedim. şuan 15 aylık oğlum ablasının peşinden ayrılmıyor. eltimin 22 aynlık oğluyla bir araya gelsinler, emir yani benim oğlum bir yandan, eltimin oğlu diğer ayandan. ikiside birbirini kıskanıyor.

Bence 3 yaş ideal. Benim 1. sınıfa giden 7 yaşında bir kızım var evde de 1,5 yaşında ikizler.... Büyük kızım onlarla oyun oynayamıyor, daha oyun nedir bilmedikleri için, bir de ablalarının oyunlarını bozuyorlar, evde küçük çaplı krizler çıkabiliyor. Arayı da çok açmamak lazım...

en ideali 3-3.5 yastir...sure kisa gelirse 7 yas fark iyidir.yani ilkokul 2 ;)

benim oğlum 4 yaşında. biz allah izin verirse bu aralar 2. yi düşünüyoruz. ben 4 yaşın ideal olduunu düşünüyorum.peki sizce 2. çocuk için 1. nin kaç yaşında olması ideal?....
2. çocuğu düşünebilen anneleri kutluyorum.biz biran önce büyüsünde gezelim diye bekliyoruz.tabi sezeryan olmanın etkiside var ya yine sezeryana alınırsam diye hiç cesaret edemiyorum ama hamilelikte hissettiğim o hareketleri o kadar çok özledimki.

2. çocuğu düşünebilen anneleri kutluyorum.biz biran önce büyüsünde gezelim diye bekliyoruz.tabi sezeryan olmanın etkiside var ya yine sezeryana alınırsam diye hiç cesaret edemiyorum ama hamilelikte hissettiğim o hareketleri o kadar çok özledimki.
Bebekle gezmeye alışmalısın.yoksa hiç gezemezsin.

Bence değil ama pedagoglarca çocuklar arası yaş farkı 4 olmalı diyorlar.

4.yaşında bi çocuk kardeşi olsun istermiş. 5 yaş aralığından sonra kuşak farkı olur büyüdüklerinde daha az ortak yanları olurmuş

merhaba facebookta "iki çocuklu anne günceleri" isimli bir grubumuz var.2 ve 2+ çocuğu olan annelerle kardeş kıskançlığı başta olmak üzere konuşup dertleşmek amaçlı kurduk. katılırsanız sevinirim.Bir göz atın isterseniz...

Ben bu konuda birşey sormak istiyorum evliyim ve AÖF sosyal hizmetler okuyorum 4 yaşında oğlum var ikinci bebekte düşünüyor um ama karar veremiyorum yaşım 30 a yakın bebek mı yoksa okulmu yardımcı olur musunuz???

Canım ben çocuk ve aile danışmanlığı yapıyorum. En uygun Aralık 2-5 yaş aralığı en az 2 en fazla 5 yaş olmalıdır
Ben bayaa ara verdim şartlardan dolayi 41 yaşındayım 17 yaşında kızım var ve hamileyim planlı gebelik değil ama eşim çok istedi Allaha nasip etti tereddütleri var psikoloğa da gidiyorum güzel olacağını söylüyor herkes moralim yeni duzeliyor çünkü beklemediğim istemediğim anda oldu 6 ay bitti artık doğumu bekliyoz

Back
X