Sizce abim hakkında yanlış mı düşünüyorum?

bahsettiğiniz küçük şeyler arkadaşlar arasında bile olur, kardeşle bunun lafını yapmak çok garip geldi bana. biz sürekli hesap yıkarız birbirimize. gayet rahat bir şekilde yemeğin ortasında kesene bereket çok makbule geçti deyip yıktığımızıda söyleriz. eşinizede abinize ısmarladığınız bir yemekten mahçup oluyorsanız o da tuhaf. ben ablam işsiz kaldığında kredi kartının borcunu sıfırladığımda kızın parasıda yoktur biraz harçlıkta ver cimrilik yapma dedi eşim. bizim normalimizi genellememek lazım demek.

Ayrica hesap ödediği için size surat yapacak ya da sizi mahcup edecek eşiniz varsa nasıl bir insanla evlisiniz? Kardeş bu ya. Benim maddiyatım iyi değil öğrenciyim ama son param bile feda olsun. Siz bir çikolatanın bile lafını ediyorsunuz 50 lirayı unutamamışsınız asıl hesapçı olan sizsiniz. Ilk cümlede dediğiniz gibi, bence de utanın.

Sadece 50 TL mi alıp geri vermedi? Yoksa sürekli mi alıyor? Benim kardeşlerim için yaptığım fedakarlıkları bi bilseniz :) elin oğlunu düşündüğünüz kadar bence karındaşınızı da düşünmenizde fayda var. Tabi olayın özünü çok iyi bilmeyerek yapıyorum bu yorumu

Vay anasini abine aldigin cikolatadan 50 tl ye kadar icine dert olmus, Allahtan hic biseyin parasinda degilsin masallah.
Insan abisine belesci derken utanir mi acaba, cidden merak ediyorum.
Iade etmedigi para 15 bin tl olsa anlarim da 50 tl ya 50 tl.
Bakkaldan aldigi iki cikolata ya.

Ben kardesim esim disari ciktigimizda hesabi hep esim oder. Bazen yemek hesabini esim odet. kardesime donup derim kahveler senden heheh diye oda oder. Yani o da sizin kardesiniz sonucta bana normal geldi.

Durumdan bu kadar tedirginseniz evinize davet edin. Çaya gelsinler tanışmış olursunuz. Ne araba , ne hesap derdi olur..

Aranizdaki iliski cok onemli bu konuda, kardes kardese bisiler kitler zaten herzaman usul budur, hele hele buyukler genelde kucukleri somurur:)

Abim de beni cok didiklerdi eskiden, ogrencilikte felan:) yani hic ona aldiklarimi verdiklerimi hesaplamadim kardeslik bunu gerektirir bence.

Eger abiniz cebinde parasi oldugu halde sizi yolunacak tavuk gibi gorup hep sizden birseyler kopartma derdindeyse hakli olabilirsiniz. O zaman tavrinizi koyun. Ama eger tam tersi gercekten durumu olmadigi icin boyle davraniyorsa kesinlikle lafini yapmayin.

Ama ben sunu dusundum, abim dediginize gore yasi olgun biri, e ciddi dusundugu bir kiz arkadasi da var, daha cikarttigi yemegin parasini odeyemiyorsa nasil evlenip ev gecindirmeyi dusunuyor bu adam? Gercekten makul bir insan midir bilemedim, bence siz o yemege gidin, hesabi esinize kitlerse birakin kitlesin, zavalli kiz arkadasi da gorsun durumu tartsin boyle bir gecede bile yedigi yemegin parasini enistesine odeten bir adamla hayat gecirmek istiyor mu diye....

Yanlış anlamayın ama eşinizin tutumu sizin abinize nasıl davrandığınızla çok ilgili siz bunlara takılmayıp dik durup o benim kardeşim derseniz eşinizin bir şey deme hakkı yok. Ama siz ezilip büzülüp ya şöyle olursa eşim yanlış anlarsa diye düşündükçe eşiniz de öyle davranacak. Haa şunu da ekleyeyim eğer abiniz beleşçi sizin üstünüzden geçinmeye çalışırsa siz kendiniz tavır koyun. Sizin aileniz belki koz arkadaşına arabayla gitmek istiyor olabilir. Gayet normal bunları problem etmeyin. Ailenize sahip çıkın. Kimseye laf söyleme hakkı vermeyin eşinize bile

2 ablam var benımde hergun görüşürüz
Genelde ben gıderım telefon acarım bısey lazım mı dıye sureklı bısey ısterler senal ben verırım ama hep bana kıtlenrr :))))
Bırbırımızle para mevzusu yapmayız kımde varsa o harcar
Enıstemler yemege gıttıklerınde kuzumla benıde alırlar yerız ıcerız bızden para almazlar
Sonuc ucun besın hesabını yapmayın bence
Hergece olan bı durum olur haklısınız derım ama kırk yılda bır

Konunuzu abime okutup ne hesapçı kardeşler var kıymetimi bil demek istedim şu an
50 lirayı unutmamanız
O ortamda zaten eşinizin hesabı ödeme teklifi yapması ve ödemesi lazım bence . Enişte sonuçta bunda mahçup olacak ne var
Eşinizin abilerine arabayı vermemesi de ilginç miş sanırım siz karı koca baya cimrisiniz kusura bakmayın ama anlattıklatınızdan bu çıkıyo.
Sakınan göze çöp batar unutmayın
En iyisi siz tanışmak istemediğinizi söyleyip kurtulun tek çözüm

Genelde okurum yorum yapmadan takılıyordum bu aralar dayanamadım giriş yaptım. 50 tl yada çikolata çok basit hesaplar cidden , abiniz size kıymet vermiş tanıştırmak istemiş farzedelim parası da olsa eşiniz yemeği ısmarlasa ne olur ki lafı bile geçmemesi lazım.

Araba meselesinde haklısınız ama, 50 tl yok çikolata falan...
Bunları nasıl zihninizde tuttunuz?
O hesaba girersek benim ablama herhalde 50 bin tl rahat borcum çıkar.
Ama imkanım olsa ben ona 5 katını veririm.
Kardeş arasına onu aldım bunu verdim girmez.
Ayrıca eşiniz, enişte olarak bir yemek ısmarlamış çok mu?
Her ailemle çıktığımızda ben eşime tembih ederim sen öde diye.
Ne var ki bunda?

Bana garip geldi 50 lira için hesap tutmanız. Kardeşim için her şeyi yaparim, canımdan ötedir. Ona yedirdigim , aldığım şeyler ondan daha çok mutlu eder beni . Yani insanın kardeşi için böyle düşünmesi konu açması çok değişik geldi. Kırıcı olmayın demissiniz ama eşiniz de bir gün ödesin yahu hesabı ne olacak, canınızdan kanınızdan biri o, ha siz ha kardesiniz.

Son düzenleme:
Elli lira ve çikolatanın çetelesi mi tutukur ya pesss. Eşine giderken söyle hesabı biz ödeyelim gelin adayına da kardeşime de hoşluk olsun ilk izlenim önemli falan diye ödeyiverin nokacak ki

Bence hiç yanlış düşünmüyorsunuz
Evet kardeşler arası bunların lafı olmaz ama sürekli borç diye istenip geri ödenmedimi bi süre sonra sorun oluyor ne yazikki aynı abiniz gibi benimde kardeşim var 1 2 3 aynını yaptı borç diye eşimden para alıp geri ödemedi biliyor benden istese ben vermicem eşimde asla hayır diyemez
Kardeşim çalışmadığı zamanlar verdiği paraları asla dert etmedi eşim kardeşim işe başlayana kadar kardeşim o da çok sever ki gösterişi telefonunu değişti en pahalı markalardan giyinmeye başladı ama hiç borç diye aldığı paraları ödemedi ki öyle 50 100 de değildi yani ve ben eşime karşı mahçup oldum hala mahçubum
Bi insan neyse o asla değişmiyor abinizin huyunu en iyi siz bilirsiniz ve ona göre tavrınızı koyun

Hepinizin yorumlarını okudum tek tek çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için. Haklısınız abarttım ama cimri bir insan değilim. Abimin şu huyu var ailemin maddi sıkıntısı olduğunu bildiği halde 2800 tl olan maaşından bir kuruş bile kimseye vermiş değil. Geçen sene çalışıyodu benddn 50 tl istediğinde ama maaşınında hepsini harcıyodu. Zoruma giden kısım orası yoksa diğer kardeşlerime gözüm kapalı veririm hiçte gocunmam. Abim şuan babamla çalışıyo zaten işten çıktı babamla çalışınca daha idareli oldu.

bim geçen senelerde arkadaşlaroyla buluşmak için benden para aldı ama geri vermedi. 50 tl gibi bişiydi. Çok değil zaten parasında değilim ama biraz
50 tl nin hesabına düşmüşsünüz.bide burda cimriliğiniz bencilliğiniz için yorummu bekliyorsunuz.kardeşime feda olsun heleki bekarsa..Tavrınız çok incitici .Bence kesinlikle gitmeyin siz ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…