Sizce abimin nişanına gitmeli miyim

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
1.414
135
53
Ben evliyim eşimle problemler yaşadık anlaşamadık bu ailelere yansıdı ve ben ayrılmaya karar verdim bu süreçte de eşim abime hakaret etti hırsız diye bağırdı. Ben de ayrılmaya kararlıydım ama 6 ay sonra ailemden habersiz eşimle barıştım mahkeme olmadan. Böyle olunca ailem bana küstü benimle konuşmadilar eşimle barisali 4 ay oldu annem babam ablamla konuşuyoruz ama abimle hiç konuşmuyoruz sinirli bayağı. Ben eşimle barışınca abim birisiyle tanışmış ve evlenmek istiyor şimdi 2 hafta sonra kız tarafının ailesiyle tanışmaya gidilecek şehir dışı benim annem giller ablam eniştem kendi ailesiyle falan hep beraber. Ama benim canımı sıkan eşimi istemiyorlar ben tek gideceğim benim de canım çok sıkıldı buna evet abim belki kendince haklı olabilir ama herkes ailesiyle giderken ben eşimi bırakıp mi geleceğim . Daha abim beni bile istemiyordu ama babam gil ikna etmiş bu arada. Siz olsaniz ne yaparsınız

Abin istemiyorsa haklı senin eşin bu işin parçası değil. Bu onun hayatı, ailesiyle ilgili bir durum, senin zorlaman boşuna. Eşini bırakıp gitmek en doğrusu, yoksa hem kendi hem de abinin işine karışmış olursun. Tek başına git, sınırları kabul et; gereksiz tartışma ve huzursuzluk çıkarmaya hiç gerek yok insanların mutlu gününde.

Eşinizi istemiyorlarsa bu normal. kimse kendisine hırsız diyen birini tanışmasına çağırmak istemez siz de gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Böyle ilişkilerde insanları darlamayı çok saçma buluyorum sizinle görüşebilirler eşinizle görüşmek zorunda değil kimse? Sadece şunu sormak istiyorum eşiniz neden abinize hırsız dedi?

Tek başına gitmen daha mantıklı insanların mutlu gününü sırf eşim de gelsin diye bozmaya gerek yok bence ha eşimsiz gitmem dersen de gitme
Ben olsam abinin yerinde bende istemem hayırdır yani hem bana hırsız damgası vuracak hemde mutlu günüme gelecek yok öyle bişi

Çok sinir oldum size hem ailenizi eşiniz ile muhatap edip hakaret isittirmissiniz hem de buldumcuk gibi gözlerine sokmak istiyorsunuz !
Bi kere esin abinden özür diledi mi de karşısına çıkacak yüz bulacak ??

Abin istemiyor olabilir mecbur değil sonuçta onun özel günü. Sen davet edildiysen tek başına gidebilirsin. Sonuç olarak hatalı sizsiniz. Eşiniz haklı da olabilir haksızda bu ona hakaret edebilme hakkını vermez. Sizde 2 gün sonra barışma ihtimalinizi düşünerek eşinizle aranızdaki durumu aileye yansıtmamalıydınız. Bir şeyler kesinleşinceye kadar aileye söylenmez sorunlar anlatılmaz kesinleşirsede sadece kararınızı açıklarsınız. En doğrusu bu. Ailenizle aranızı da eşiniz için bile olsa bozmayın gidin gönüllerini alın. Bir daha da aileye yansıtmayın hiç bir şeyi.

Ayrıca sadece bir tanışma benim eşim herhalde arada küstük olmasa bile gitmek istemezdi altı üstü enişte karşı tarafta tanışmaya can atıyor değildir yani

Ne ilginç bir bakış açınız var. Eşiniz abinize her kesin arasında hırsız diyor ama adam kendi düğününde istemiyor diye canınız sıkılıyor. Tamam eşinizi seviyorsanız barışmaniz iyi olmuş fakat diğer aile bireylerinden aynı anlayışı beklemeniz saçma bir düşünce.

Madem adamla saklı gizli tenhalarda buluşup barışacaktın niye o zaman aileyi birbirine kattın????
Size biri hırsız değince çok önemsemeyebilirsiniz ama bir çok insan için onur gurur meselesidir Kocam da kocam diye sevilmeyen birini zorla aile içine sokmak çok saçma ve bencilce ya tek gidin ya da oturun kocanızla evinizde. Kimsenin huzurunu bozmayın ...

Ben olsam giderim abimin elini öper, teşekkür ederim onca rezilliğe rağmen benim gelmemi kabul etti diye.

Walla olay ne bilmiyoruz ama..

1. Aileme hırsız diyeni siler atardım.

2. Ya eşin olmadan gideceksin buda evde gerginliğe neden olcak. Yada gitmiceksin ama buda ailene farklı yansır eşinin her türlü arkanda olduğunu belirtir bu edepsizliğe arka çıkmış olursun.

3. Yada eşin eğer haksızsa edepsizlikten böyle şeyler olduysa ozaman yüzünü kızartıp gönül alacak efendi efendi beraber gidip geleceksiniz.

Ama barışmakla hiç iyi etmemişsin bütün aile bağlarının içine etmiş. Nekadar mutlu olcaksın? Bak en ufak şeyde gidemiyosun..

Abinin yerinde olsam seni de kabul etmezdim. Onlar sana arka çıkmış sen gizlice gidip abine yüz kızartıcı suç ithamında bulunan adamla tekrar barismişsin. Kocan elin oğlu o yapar ama senin onun yanında abinin karşısında duruş sergilemen affedilemez bence.

Benim düğünümdeyken eşimin işyerinde arkadaşları para toplamış bir arkadaşıda parayı verirken karıştırmış eşimin kardeşi sanıp düğün sırasında abime vermiş abim de unutmuş para ceketinin cebinde kalmış düğünden birkaç gün sonra abimden almıştık. Bir de benim aptalligimdan zamanında eşimle dertleşirken abimden falan da bahsetmiştim abimin böyle haber vermeden birşeyler alma huyu var zamanında annemin biriktirdiği doları altın saatini habersiz alıp bilmiyorum falan yapmıştı ama biliyoduk onun aldığını ben cahilmiyim salak mıyım bilmiyorum eşime duygusal olduğum bir anda anlatmıştım. Bunlara dayanarak söyledi

Eşin utanmadan hırsız dediği adamın tanışmasına düğününe mi gidecek? Bu ne yüzsüzlük?
Sen de eylülde yeni evli sayılırız demişsin, 6 ay ayrılık hem de herkesi olaya dahil edip , şimdi de hamilelik peşindesin , senin de kafa çok git gelli kusura bakma. Ben olsam sana da sınır koyarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…