Sizce abimin nişanına gitmeli miyim

Haklısın ben kendim gideceğim doğru olan da bu . Ama dedikodu gibi düşünmeyin ben olanları ağlayarak anlatiyordum kendi zor durumda kaldığım şeyleri çaresiz kaldığım anları anlattım eşimi hayat arkadaşım olarak görmüştüm ne yazikki
O zaman benden sana abla tavsiyesi olsun
18 yıllık evliyim ne ailemin yaptıklarını eşime ne de eşimin yaptıklarını aileme anlatırım
Ben unuturum onlar unutmaz

Ben büyük erkek kardeşim ve eşiyle görüşmüyorum geçen seneden beri ve eşimin bundan haberi yok
Arada sorar nasıllar diye iyi derim geçerim

Yiğenimle ilgili bir durum olmuştu annem söyledi eşimin yanında bana döndü neden hiç anlatmadın dedi çünkü seni ilgilendiren bir konu değil dedim

Bundan sonra akıllı davranın bir iş bulun bu adımı def edin

Evet dönmemeliydim bunu ben de biliyorum ama o 6 aylık ayrilik mahkeme sürecinde abim bana kredi çektirdi bide bunun arkasına eşimden boşaninca alacağım tazminattan istedi. Çok bunaldım sevdiğimden değil hep bir şeylerden kaçıyorum . Biliyorum sonu mutluluk değil napcam bilmiyorum ailemleyken de olmadı böyle de sıkıntılar bekliyor beni eşimin ailesi de kendi hatalarını gören insanlar değil hep karşıyi suçlarlar böyle sıkıştım kaldım 😭

Abiniz de sütten çıkmış ak kaşık değil. Kardeşinin boşanma tazminatından para istemekte nasıl bir seviye anlamak mümkün değil. Ayrıca kendisi hırsızlık yapamasa bile ona yakın davranışlarda bulunuyor. Parayı alıp sessiz kalmak paranın bir şekilde onda kalmasını istemektir. Daha öncede annenize yapmış. Nasıl bir kafa yapısı bilemedim.

O zaman benden sana abla tavsiyesi olsun
18 yıllık evliyim ne ailemin yaptıklarını eşime ne de eşimin yaptıklarını aileme anlatırım
Ben unuturum onlar unutmaz

Ben büyük erkek kardeşim ve eşiyle görüşmüyorum geçen seneden beri ve eşimin bundan haberi yok
Arada sorar nasıllar diye iyi derim geçerim

Yiğenimle ilgili bir durum olmuştu annem söyledi eşimin yanında bana döndü neden hiç anlatmadın dedi çünkü seni ilgilendiren bir konu değil dedim

Bundan sonra akıllı davranın bir iş bulun bu adımı def edin
Şu an çalışıyorum. İlk zamanlar ben de böyle düşündüm işe giriyim ve kurtuluyum bu adamdan ama bu seferde ailemin evinde baskı altında boşlukta mutsuz hissediyorum. Ben eşimle barismamis olsaydım şimdi kredilerle eşimden aldığım tazminatla abimin düğünü olacaktı . O benim abim her zaman desteğim tabiikide ama o beni çoğu kişiyi zor durumda bıraktı daha anlatmadigim bir sürü konu var. Ayrılınca güçlü olacağım sabredecegim dedim ama olmadı. Şimdi eşim bana çok farklı davranıyo çalışmama çıkmama hicbirsey demiyor her şey güzel gibi ama korkuyorum kayınvalidemgilden eşime de dedim asla görüşmek istemiyorum hicbiriyle daha hiç görüşmedik .

Abiniz de sütten çıkmış ak kaşık değil. Kardeşinin boşanma tazminatından para istemekte nasıl bir seviye anlamak mümkün değil. Ayrıca kendisi hırsızlık yapamasa bile ona yakın davranışlarda bulunuyor. Parayı alıp sessiz kalmak paranın bir şekilde onda kalmasını istemektir. Daha öncede annenize yapmış. Nasıl bir kafa yapısı bilemedim.
Maalesef bunu huy edinmiş ve tazminattan isteyince ben de vermek istemedim tartıştık bir kaç kere çünkü ben o paraya dokunmayacaktim zor durum param olacaktı. Ama ben pasifim maalesef bir şekilde baskiliyor. İçin sıkıntılı ne yapacağımı bilmiyorum inşallah eşimle iyi oluruz bundan sonra. Ama ailesiyle nasıl olur bilmiyorum. Nefret ediyorum onlardan hep beni ailemi suçluyorlar hiç kendilerinde hata aramazlar ve kaynanamın ağzı beddua

Bu konuda çelişkili ifadeleri var Peri'nin. Zamanında boşan diyen arkandayım diyen abi avukat parasını duyunca çark etmişti güya. Sonra adamla barıştı diye küstü. Sonra nedense kredi çektiriyor tazminattan istiyor. Abisi hakkında doğru söylediğine inanmıyorum. Yorumların gelişine göre abi şekilleniyor.

Ben evliyim eşimle problemler yaşadık anlaşamadık bu ailelere yansıdı ve ben ayrılmaya karar verdim bu süreçte de eşim abime hakaret etti hırsız diye bağırdı. Ben de ayrılmaya kararlıydım ama 6 ay sonra ailemden habersiz eşimle barıştım mahkeme olmadan. Böyle olunca ailem bana küstü benimle konuşmadilar eşimle barisali 4 ay oldu annem babam ablamla konuşuyoruz ama abimle hiç konuşmuyoruz sinirli bayağı. Ben eşimle barışınca abim birisiyle tanışmış ve evlenmek istiyor şimdi 2 hafta sonra kız tarafının ailesiyle tanışmaya gidilecek şehir dışı benim annem giller ablam eniştem kendi ailesiyle falan hep beraber. Ama benim canımı sıkan eşimi istemiyorlar ben tek gideceğim benim de canım çok sıkıldı buna evet abim belki kendince haklı olabilir ama herkes ailesiyle giderken ben eşimi bırakıp mi geleceğim . Daha abim beni bile istemiyordu ama babam gil ikna etmiş bu arada. Siz olsaniz ne yaparsınız
Eşin hırsızlık mı yaptı

Bu konuda çelişkili ifadeleri var Peri'nin. Zamanında boşan diyen arkandayım diyen abi avukat parasını duyunca çark etmişti güya. Sonra adamla barıştı diye küstü. Sonra nedense kredi çektiriyor tazminattan istiyor. Abisi hakkında doğru söylediğine inanmıyorum. Yorumların gelişine göre abi şekilleniyor.
Aynen öyle ne tarafa evrilirse o yönden konuşuyor

Şu an çalışıyorum. İlk zamanlar ben de böyle düşündüm işe giriyim ve kurtuluyum bu adamdan ama bu seferde ailemin evinde baskı altında boşlukta mutsuz hissediyorum. Ben eşimle barismamis olsaydım şimdi kredilerle eşimden aldığım tazminatla abimin düğünü olacaktı . O benim abim her zaman desteğim tabiikide ama o beni çoğu kişiyi zor durumda bıraktı daha anlatmadigim bir sürü konu var. Ayrılınca güçlü olacağım sabredecegim dedim ama olmadı. Şimdi eşim bana çok farklı davranıyo çalışmama çıkmama hicbirsey demiyor her şey güzel gibi ama korkuyorum kayınvalidemgilden eşime de dedim asla görüşmek istemiyorum hicbiriyle daha hiç görüşmedik .
Ailenin yanına gitmek zorunda değilsin ki
Borçların bitince kendine ayrı bir ev tut

Benim arkadaşım kızıyla istanbul gibi bir yerde 40 bin tl maaşla yaşıyor iki de kedi bakıyor
Ucu ucuna yetiyor diyor ama en azından mutlu kafası rahat

Ailenin yanına gitmek zorunda değilsin ki
Borçların bitince kendine ayrı bir ev tut

Benim arkadaşım kızıyla istanbul gibi bir yerde 40 bin tl maaşla yaşıyor iki de kedi bakıyor
Ucu ucuna yetiyor diyor ama en azından mutlu kafası rahat
Aslana izin vermezler kötü gözle bakarlar ben bi de asgari ücret çalışıyorum yapamam yani bunu da düşünmedim değil hadi diyelim ki baskıları bir kenara bırak ekonomik olarak yine yapamam

Evet arkamda durdu avukatin parasını hep kendim ödedim benim abime maddi bir yüküm olmadı ki manevi olarak arkamda durdu hep. Ayrıldıktan 3 ay sonra kredi çektim . Sonra tazminat olayları çelişki nerede?

Evet arkamda durdu avukatin parasını hep kendim ödedim benim abime maddi bir yüküm olmadı ki manevi olarak arkamda durdu hep. Ayrıldıktan 3 ay sonra kredi çektim . Sonra tazminat olayları çelişki nerede?
O zaman böyle demiyordun, şimdi aklına geldi abini kötülemek. Kocan yanında ya, gerek kalmadı abiye mabiye, kocanı aileye kabul ettirme peşine düştün şimdi, abinin paracılığı şimdi aklına geldi.

O zaman böyle demiyordun, şimdi aklına geldi abini kötülemek. Kocan yanında ya, gerek kalmadı abiye mabiye, kocanı aileye kabul ettirme peşine düştün şimdi, abinin paracılığı şimdi aklına geldi.
O zaman ne diyordum ki abim arkadan duruyor dedim evet arkamda da durdu. Ama o zaman da paraciydi hatta benden habersiz eşimden kredi cekmesini falan istemiş. Ben yeni gelinken kendi borclari için altınlarımi istemişti. Ben bunları o zaman söylemedim şimdi söyledim diye mi yani . Amacım kimseyi kötülemek değil içimdeki sıkıntı korku kaygi bunlardan dolayı sizlerle konusmak istedim o kadar

Aslana izin vermezler kötü gözle bakarlar ben bi de asgari ücret çalışıyorum yapamam yani bunu da düşünmedim değil hadi diyelim ki baskıları bir kenara bırak ekonomik olarak yine yapamam
Ama siz istediğinizde ailenizi dinlemiyorsunuz
Asgari ücretle de yaşanır tek kişi
Siz bence kocanız ne yaparsa yapsın kendinizin kabul ettiği gibi ailenizin de kabul etmesini istiyorsunuz

Ayrılmamak için de bahaneler sunuyorsunuz

O zaman ne diyordum ki abim arkadan duruyor dedim evet arkamda da durdu. Ama o zaman da paraciydi hatta benden habersiz eşimden kredi cekmesini falan istemiş. Ben yeni gelinken kendi borclari için altınlarımi istemişti. Ben bunları o zaman söylemedim şimdi söyledim diye mi yani . Amacım kimseyi kötülemek değil içimdeki sıkıntı korku kaygi bunlardan dolayı sizlerle konusmak istedim o kadar
Bak bunları hiç anlatmadın mesela, o kadar kocişinin içinden geçildi burda ağzını açmadın. Benim bildiğim Peri bin defa yumurtlardı bunu. Bana anlatma senin ciğerini biliyorum.

Ama siz istediğinizde ailenizi dinlemiyorsunuz
Asgari ücretle de yaşanır tek kişi
Siz bence kocanız ne yaparsa yapsın kendinizin kabul ettiği gibi ailenizin de kabul etmesini istiyorsunuz

Ayrılmamak için de bahaneler sunuyorsunuz
Şu an ayrılmak istemiyorum zaten çünkü eşim çok iyi davranıyor ve eskiye göre duygusal bağımız da arttı. Şu an mutluyum. Sadece şunu düşündüm şimdi ablam eşiyle gidecek ben tek gideceğim orda da yalan söyleyeceğim eşim işinden dolayı gelemedim falan diye böyle bi burukluk olcak . Kendimi yalnız hissettim o yüzden

Back
X