Sizce ablamdan hakkımı almalımıyım?

Annemin evinde kardeşim yaşıyor ve tabii kira istemedim, istemem, aklımın ucundan geçmez. Burada hakkınıza girme durumu yok. Kira istemek saçma ve çok ayıp.

Konu sahibine verilen tepkileri haklı bulmakla beraber yurtdışında yaşayan herkesin aynı kefeye konulmasını, bunun üstüne basa basa yazılmasını doğru bulmadım. Hepsi konu sahibi gibi değil.
Evet aç gözlü denmesi yanlış akrabalarımin yarısı orda yaşıyor sadece burda şu sıkıntı var deyince birden ama Alamanya da da var hatta çok daha kötü ühüü diye ağlıyorlar . Yani sohbet içinde normal birşey söylesen bile artık konuşamıyorsun

Gerçekten almanyada yaşayıp 2.500liraya muhtaçmısınız ya? Bana böyle şeyler şeyler gerçekten aç gözlülük gibi geliyor çok saçma

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Söyle ablana 2500’ü hatta anne babanla konuş kiramı versin haksızlık oluyor de, sonra inşallah annen baban evi bir güzel ablanın üstüne yapsın sen de bir ömür avucunu yala, nasıl kardeşlik bu be olmaz olsun.

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Annemin evi iki katlı. Alt katında yıllardır kiz kardeşim eşi ve iki çocuğu yaşar. Biz alti kardeşiz. Ben ayrı şehirdeyim, onlar aynı şehirde. Maddi durumu en düşük olan kız kardeşim oldugundan onu oturttular. Hiçbirimizin de aklından kira alalım geçmedi. Almanyada yaşayıp buradaki üç kurusun peşine düşmek, pes doğrusu. Ayrıca beş kişilik aile için 30 bin zar zor yaşanabilir bir rakam, olağanüstü bir para değil yani.

Simdi Burda almanyada Yaz tatili basladim hemen hemen her eyalette, bu bakmistir ucak biletleri oteller gercekden ates pahasi. Ona kudurmustur. Hele birde ablasi tatile gittiyse iyice cildirmistir

Konu sahibi de, başkasının ülkesinde başkasının geliriyle, ödediği vergilerle beleş yaşıyor. Hatta arttırıyorum Türkiye'deki 3 çocuklu ablasından kat be kat rahat yaşıyor. Durumumuz iyi demiş, der tabi. Vergi yok, kira yok, sağlık gideri ödemesi yok. Ne var, her ay hesaba yatan sosyal yardım + çocuk parası var. Bu şartlarda yaşayan biri de kalkıp 85€'nun peşine düşmesin artık.

Bazen hayat başka türlü eşitliyor. Almanya'da istesen bile sokağa düşmezsin. Çoluk çocuğun aç susuz eğitimsiz kalmaz. Parasızlıktan tedavi olamama gibi bir şey söz konusu değil. Devlet zenginden aldığını fakire harcar. Eşitlik denecekse, bu durumda konu sahibiyle ablası hiç eşit değil.
Ben ilk mesajdan yola çıkarak yazıyorum. Eğer ki konu sahibini ekledikleri varsa vakıf değilim

O yüzen sizin gibi düşünmüyorum. Zaten mesajımda da belirttiğim gibi tabi ki ablasına gidip para istemesin.

Ama ailesiyle bunu konuşup hakkını alabilir.

Herkesin bir şansı vardırvve o şansı kullanır ya da kullanmaz vs..

Kimi okur meslek sahibi olur, kimi kendisini yetiştirir meslek sahibi olur, kimi iyi bir işte çalışır ayağını yorganına göre uzatır kendi emeği ile evini de alır kimseye de muhtaç olmaz, kimisi de gezer tozar, zamanında okuyacağı okulu da okumaz yada işe girip doğru düzgün emek vermez sonra şansı döner ana babanın emeğine çöker.. Ann baba da kıyamaz evladına elinden geldiğince destek olur.

Peki; konu sahibinin günahı ne yurt dışında yaşaması mı? Oralarda hiç mi zorluk çekmemiş mutlaka fedakarlık yaptığı bir çok şey vardır.

Devletin onlara sunduğu imkanlarla Aile içindeki hakkının ne ilgisi var böyle bir bağlantı abes olmuş. Onun şansı oymu ve o değerlendirmiş. Kimiside dayanamaz gelir ülkesini ama onlar orda tutunmaya çalışiyor.

Ben ilk mesajdan yola çıkarak yazıyorum. Eğer ki konu sahibini ekledikleri varsa vakıf değilim

O yüzen sizin gibi düşünmüyorum. Zaten mesajımda da belirttiğim gibi tabi ki ablasına gidip para istemesin.

Kimi okur meslek sahibi olur, kimi kendisini yetiştirir meslek sahibi olur, kimi iyi bir işte çalışır ayağını yorganına göre uzatır kendi emeği ile evini de alır kimseye de muhtaç olmaz, kimisi de gezer tozar, zamanında okuyacağı okulu da okumaz yada işe girip doğru düzgün emek vermez sonra şansı döner ana babanın emeğine çöker.. Ann baba da kıyamaz evladına elinden geldiğince destek olur.

Peki; konu sahibinin günahı ne yurt dışında yaşaması mı? Oralarda hiç mi zorluk çekmemiş mutlaka fedakarlık yaptığı bir çok şey vardır.

Devletin onlara sunduğu imkanlarla Aile içindeki hakkının ne ilgisi var böyle bir bağlantı abes olmuş. Onun şansı oymu ve o değerlendirmiş. Kimiside dayanamaz gelir ülkesini ama onlar orda tutunmaya çalışiyor.
Tamam gelsin babasının evinde otursun gercekten neyi savunduğunu hiç anlamadim valla adam ölmüş gitmiş mi mal muhabbeti yapiyorlar oldu olacak evde de olan kardeşinden birsey istesin e yok artik ya

Burada şunu kacirmiyor musunuz ? Yanındaki çocuğu hastalanınca destek olur. Evinde sıkıntı olur ona destek olur. Yurt dışındaki her evlatlık görevini hakkıyla yapabiliyor mu ?
Kendi adıma söyleyeyim eşimin ailesine abisigil daha yakın ve ona ev almasına yardım edilmiş hala maddi olarak destek verirler. Hic demedim niye bize de ev alınmıyor çünkü her anlarında iç iceler .
Madem öyle bitsin bu hasret dönsün ulkesine konu sahibi de. Yani yüz Euro onu kurtarır mı ne degistirir hayatında ? Üç çocuk büyüten kardeşine çomak sokmaya değer mi?

Tamam gelsin babasının evinde otursun gercekten neyi savunduğunu hiç anlamadim valla adam ölmüş gitmiş mi mal muhabbeti yapiyorlar oldu olacak evde de olan kardeşinden birsey istesin e yok artik ya
Bende Anne baba varken miras paylaşımına karşıyım ve en üzüldüğüm konudur.

Ama diğer iki kardeşde faydalanmasın anne baba evlerini kiraya verip parasını yesinler en iyisi o.. öyle olmamış iki kardeş daha anne baba sağken faydalanıyorlar. Kendi emekleriyle yapsınlar her şeyi.

Bende Anne baba varken miras paylaşımına karşıyım ve en üzüldüğüm bir konudur.

Ama diğer iki kardeşde faydalanmasın anne baba evlerini kiraya verip parasını yesinler en iyisi o.. öyle olmamış iki kardeş daha anne baba sağken faydalanıyorlar. Kendi emekleriyle yapsınlar her şeyi.
Öyle bir mecburiyeti de yok.
Benim annemler altı kardeş. Hepsi evli işi gücü olan insanlar. Bir tane teyzem ne evlendi ne çalıştı. Rahmetli dedem ölmeden tüm çocuklarını toplamış demiş. Bu ev de ablanızın, tarla da ablanızın. O ölene kadar da tarla parası da onun hesabına geçecek ev de onun olacak diye.
Teyzem 80 yaşına gelmek üzere en ufak kardeş de 60 yaşında. Hiç biri bu sözü çiğnemedi. Mal anne babasınsa Sağlığında istediği şekilde değerlendirir. Karışamaz evlatlar

Bende Anne baba varken miras paylaşımına karşıyım ve en üzüldüğüm konudur.

Allah Allah adamın malının derdi bize düştü valla canı istedi öyle verdi bu kadar basit kime be yahu malınım hesabını kimseye vermem isteyen buyursun gelsin otursun yoksa çenesini kapatsin bilmem kac km yerden

Back
X