• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ablamdan hakkımı almalımıyım?

Allah Allah adamın malının derdi bize düştü valla canı istedi öyle verdi bu kadar basit kime be yahu malınım hesabını kimseye vermem isteyen buyursun gelsin otursun yoksa çenesini kapatsin bilmem kac km yerden
Tabiki kimseyi ilgilendirmez bize de dert değil.. Konu sahibi hissettiğini gördüklerini yazıyor tabi ki acemice para istemek falan abes ..

Ben 3.evlat olarak onunda hakkının olduğunu yurt dışında olduğu için haklarından feragat etmek zorunda olmadığını söylüyorum.

Ama herkes öyle düşünür mü tabi ki hayır. Bende Yurt dışında olsam gerçekten keyfim yerindeyse, evim barkım varsa o evleri kardeşlerime bırakırım..

Burada şunu kacirmiyor musunuz ? Yanındaki çocuğu hastalanınca destek olur. Evinde sıkıntı olur ona destek olur. Yurt dışındaki her evlatlık görevini hakkıyla yapabiliyor mu ?
Kendi adıma söyleyeyim eşimin ailesine abisigil daha yakın ve ona ev almasına yardım edilmiş hala maddi olarak destek verirler. Hic demedim niye bize de ev alınmıyor çünkü her anlarında iç iceler .
Madem öyle bitsin bu hasret dönsün ulkesine konu sahibi de. Yani yüz Euro onu kurtarır mı ne degistirir hayatında ? Üç çocuk büyüten kardeşine çomak sokmaya değer mi?
Sizin gibi gelin ve evlat bulunmaz zaten herkes de sizin gibi iyi niyetli yaklaşmaz. Yurt dışı yuriçi farketmez.

Ör. Burda binlerce o tarz konular görüyoruz.

Sizin gibi gelin ve evlat bulunmaz zaten herkes de sizin gibi iyi niyetli yaklaşmaz. Yurt dışı yuriçi farketmez.

Ör. Burda binlerce o tarz konular görüyoruz.
Çok teşekkür ederim ama her insanın yapmasi gereken bu bence adil olmak lazım . Eltimi hiç sevmem ama gerçek şu ki kızlarından daha yakın aileye her aninda yanlarında e hal böyle olunca kayinbabam yağdırıyor .
Bunun da haliyle bir bedeli oluyor hem evlilik hem çocuk yetiştirme açısından . Bu sebeple konu sahibi bence haksız . Uzaktan davulun sesi hoş geliyor yanlarında olan çocuğun ödediği bedeller de var . Hangi bedeli çekeceğine karar vermeli bence insan

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Utana sıkıla demiş birde utanmaniz varsa konusun 80 euroyla çok zengin olmazsınız tatil parası çıkacakmış... hanımefendi siz Türkiyede 30 bini çok buluyorsunuz galiba bakın enisteniz emekli olmuş ama adam hala çalışıyor çocukları varmış o çocuklarin ihtiyaçlari yokmu okulu yokmu o çocuklar evlenmiyecekmi neyle düğün eşya alacak altın alacak nereden baksan bir düğün evlilik 500bin TL tutuyor...bunun daha ev tutması şusu busu var...senin 2500 diye tatil parası dediğin paraya hala bu devirde insanlar geçinmeye çalışıyor neyin kafası bu....sen geleceksin 500 Euro ile burada krallar gibi tatil yapacaksın 5yildizlu otellerde keyif catacaksin istedigini yiyip içip gezeceksin....o insanlarin evine 30.bin giriyor diye hak istiyorsun...utanmadan bir de oturup hesaplamış ne kadar maaş alındığını

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Bence kira istemek yerine başka bir çözüm bulun. Örnek veriyorum aileniz ile konuşun. Eşit davranmamışlar ve bu doğru değil. Durumunuz iyi olsa da haksızlık bence de. Size katılıyorum. Sadece bence olması gereken bu evlerden kira geliyorsa ailenize gitmeli, ev onlara ait. Yabancı otursa daha iyiymiş. Ama madem diğer çocuklarına böyle yardım yapmışlar kira yerine başka bir şey almalısınız. Örnek veriyorum arsaları varsa satıp size belli kısmını vermeliler. Eşit davranmış olmak için. Ama kira isterseniz kötü gözükür o iyi bi seçenek değil.

Eve 30000 giriyormuş vay anasını ne büyük para ama 😒 gerçekten uzaktan öyle görünüyor demek, bu almancilarin kafası hiçbir şeyde yok... Hanımefendi buyrun sizi Türkiye'ye alalım şöyle bir süre yaşayın...
Öyle deme Melo orada kurulu düzenleri hayatları var hep öyle olur bu Almancılarin

Konunuz çok başka yerlere gitmiş, malesef bir çok kişi konunuzu Almanya'da yaşayan Türklere olan öfkelerini dışarı vurmak için kullanmışlar, bukadar öfke gerçekten çok üzücü ve korkutucu:( Işin tuhaf tarafı, kendilerininde eleştirdikleri kişilerin yaptıklarının aynını yapmaları:( Almanya'da yaşayan Türkler Türkiye'deki hayat hakkında bilip bilmeden atıp tutuyolar, Türkiye'de yaşayanlarda Almanya'da yaşayanlar hakkında aynısını yapıyorlar, bilip bilmeden:(
Ben objektif yorum yapmaya geldim:) Ablanız'dan böyle bir talepde bulunmanız çok saçma olur, çünkü henüz aileniz yaşıyor ve şuan miras söz konusu değil, bu sadece ailenizin ablanıza yaptığı bir yardım. Ben şahsen ailelerin çocuklarının kişisel durumunu gözetmeksizin mirası eşit dağıtmalarından tarafım, ama henüz ortada miras yok. Böyle bir talepde bulunmanız sadece aile bağlarınıza zarar verir, yapmayın bence.
Bu arada sanırım, almanca bilmiyormuşsunuz, en iyi ögreneceğiniz yer "Volkshochschule", pahalı gelebilir ama eğer durumunuz iyise, gerçekten değer, çok güzel öğretiyorlar...

Bende Anne baba varken miras paylaşımına karşıyım ve en üzüldüğüm konudur.

Ama diğer iki kardeşde faydalanmasın anne baba evlerini kiraya verip parasını yesinler en iyisi o.. öyle olmamış iki kardeş daha anne baba sağken faydalanıyorlar. Kendi emekleriyle yapsınlar her şeyi.
Eğer kardeşler böyle şeylerin peşine düşecekse kimse de "birden fazla çocuk yapayım kardeşler birbirine destek olsun" demesin. Konuya en başta da yazdım, benim annemin bir evi daha var ve bekar kız kardeşim yaşıyor eğer şu ekonomide "ya kardeşim bana kira ödesin ya da annem onu da oturtmasın" dersem olmaz olsun benim gibi kardeş.

Eğer kardeşler böyle şeylerin peşine düşecekse kimse de "birden fazla çocuk yapayım kardeşler birbirine destek olsun" demesin. Konuya en başta da yazdım, benim annemin bir evi daha var ve bekar kız kardeşim yaşıyor eğer şu ekonomide "ya kardeşim bana kira ödesin ya da annem onu da oturtmasın" dersem olmaz olsun benim gibi kardeş.
Bence anne ve babalar adaleti iyi sağlarsa kardeşler böyle şeylerin peşine düşmez. Konu sahibi bence de kira istemeyi düşünerek saçma bi şey düşünmüş ama kendini kötü hissetmesi bence normal. Örnek veriyorum sizin bekar kardeşiniz kalıyordur ihtiyacı vardır ve siz okeysinizdir buna o zaman kimseye söz düşmez. Ama burdaki yazan kişi 2 kardeşine de ev verdiklerini kendisine bir şey yapılmadıgını vurguluyor. Demek ki o da dahil olmak istiyor. Düşününce kira yardımı yapmak bu devirde baya ciddi bi yardım. 5 senede 500 binden fazla paraları ceplerinde kalıyor belki. Az mı? Yani yurtdışında yaşıyor diye neden dış kapının mandalı olsun ki. Kardeşlerini sevebilir destekleyebilir ama anne baba adaletli olsa kardeşler böyle hissetmez benim şahsi fikrim.

Bence anne ve babalar adaleti iyi sağlarsa kardeşler böyle şeylerin peşine düşmez. Konu sahibi bence de kira istemeyi düşünerek saçma bi şey düşünmüş ama kendini kötü hissetmesi bence normal. Örnek veriyorum sizin bekar kardeşiniz kalıyordur ihtiyacı vardır ve siz okeysinizdir buna o zaman kimseye söz düşmez. Ama burdaki yazan kişi 2 kardeşine de ev verdiklerini kendisine bir şey yapılmadıgını vurguluyor. Demek ki o da dahil olmak istiyor. Düşününce kira yardımı yapmak bu devirde baya ciddi bi yardım. 5 senede 500 binden fazla paraları ceplerinde kalıyor belki. Az mı? Yani yurtdışında yaşıyor diye neden dış kapının mandalı olsun ki. Kardeşlerini sevebilir destekleyebilir ama anne baba adaletli olsa kardeşler böyle hissetmez benim şahsi fikrim.
Ben böyle düşünmüyorum zaten diğer arkadaşlar da benzer şeyler yazmış evli olduğum için, başka sorumluluklarım olduğu için istesem de annemin yanında kardeşim kadar olamıyorum varsın 5 senede 500 bin yardım da onun olsun. Konu sahibi de yurt dışında olduğu için elbette diğer kardeş anne babaya daha fazla bakıyor ve hakkı olduğunu düşünüyorum. Hele ki şimdiden ölecekleri zamanı hesaplayıp "vakti gelince payımı alacağım" demek çok çok çirkin, insanı çocuk fikrinden soğutuyor.

Evet ama abladan kira payı ister gibi 2500 tl istemek istemesi saçma. Konuyu direk anne-babayla konuşacak bana da ev alacaktınız noldu son durum ne diye sorabilir tabi ki hakkı ama ablanın konuyla alakası yok durduk yere arasını açacak

Ben böyle düşünmüyorum zaten diğer arkadaşlar da benzer şeyler yazmış evli olduğum için, başka sorumluluklarım olduğu için istesem de annemin yanında kardeşim kadar olamıyorum varsın 5 senede 500 bin yardım da onun olsun. Konu sahibi de yurt dışında olduğu için elbette diğer kardeş anne babaya daha fazla bakıyor ve hakkı olduğunu düşünüyorum. Hele ki şimdiden ölecekleri zamanı hesaplayıp "vakti gelince payımı alacağım" demek çok çok çirkin, insanı çocuk fikrinden soğutuyor.
Düşününce öyle cidden :( haklısınız

Ne kadar saçma bir yorum ya.
Ablası ailesinin olduğu şehirde yaşıyor ve ev varken ona veriyor ailesi.
Biz de üç kardeşiz hiçbirimiz ailemiz ile yaşamıyor ve ailemin alt katındaki ev boş kiracı istemiyorlar iki üç senedir.
Ama bizden biri aynı yerde yaşasa al otur derdi eminim.
O da otururdu.
Belki aile o evi kiraya bile vermeyecekti aynı apartmanda olduğu için.
Tee uzaklardan ama benim hakkım diye ortalara düşmek ne kadar mantıklı.
Gel sen otur derim ben şahsen çocuğum böyle br şey derse ve keyifle gelip oturamamasını beklerim.

İki kardeşe de ev vermemiş bu arada erkek olan ailesi ile yaşıyormuş.
Neyse ki ondan da oda kirası istemiyor konu sahibi daha o kadar düşünmemiş ama yakındır😅

Tabiki kimseyi ilgilendirmez bize de dert değil.. Konu sahibi hissettiğini gördüklerini yazıyor tabi ki acemice para istemek falan abes ..

Ben 3.evlat olarak onunda hakkının olduğunu yurt dışında olduğu için haklarından feragat etmek zorunda olmadığını söylüyorum.

Ama herkes öyle düşünür mü tabi ki hayır. Bende Yurt dışında olsam gerçekten keyfim yerindeyse, evim barkım varsa o evleri kardeşlerime bırakırım..
Biz de onu diyoruz işte. Yurt dışında yaşamak var yaşamak var. Cebinden beş kuruş çıkmadan her şeye sahip olabiliyorsan çocuğunun her bir ihtiyacı görülüyorsa üstüne devlet al sana para deyip her ay hesabına koyuyorsa biraz da şükredip oturursun. Sosyal yardım alıp, dil kursuna da devlet gönderiyorsa ya iltica etmiştir ya da kaçak gitmiştir. Haksa konu sahibi de başkasının hakkını yiyor. Kendisi şunu demiyor ama "ben kaçtım geldim burada çalışmadan dil öğrenmeden mis gibi yaşıyorum ama çalışanların vergileriyle beni besliyorlar çok ayıp" Haksa hak mı, adaletse adalet mi bu?

Çıkıp gelsin babasının evinde oturmak istesin o halde. Ekonominin hali ortada, millet kurtarabildiğini kurtarıyor. Bir kızı yurt dışına kapağı atmış başkaları besliyor bakıyor, diğer kızını da kendi evine koymuş, 3 çocuk kira sürünmesin demiş. Bence gayet adil. İstediği parayla da kaliteli bir spor ayakkabı bile alınmaz Almanya'da. Ama zihniyet beleşçilik olunca rakam da tutarlı.
Feragat edeceği bir hakkı da yok bu arada. Babası rahmetli olsun o zaman yapsın yaygarayı şimdiden değil.

Back
X