sizce,ağız aramak mı yoksa niyet başka mı ??

Ne yapıldıysa eşin yapmış, bu durumda eşin sana birşey demiyorsa başkasına söz düşmezki ...

İnsanlar çok tuhaf, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorlar.

Haklisin malesef bazen insan bi donk oluyor hic beklenmedik birinden beklenmedik birsey gelince.
Anlamadigim ailemde de herseyim vardi diyorsunuz, ama bir sekilde ceyiz yapacak durumunuz yoktu diye okudum sanki ?
Konuyu tam anlamadim sanki, zaaten esnizin durumu cok cok iyise bu tarz konusmalara ne gerek var ?
Babanizin durumuda cok iyidiyse tabii keske az birsey ceyiz yapsaydiniz kendinize ?

Neyse ....
bence cok takip üzülmeyin.

Bu çok saçma canım.Evlenirken bir çöp bile almadım ben.Bütün çeyizimi kayınvalidem yaptı.Altını çizerek söylüyorum,annem değil kayınvalidem.Mutfağımdaki tencerelerden tabak setlerinden tut da çakmağımdan,bileziklerimden takı setimden tut da bornozuma kadar...Nevresim setlerinden ev terliklerine kadar.Hatta henüz fiili olarak iki buçuk aylık evliyiz ama bebişin oyuncaklarına kadar.Haaa bunu ben mi istedim?Hayır.Benden önce zaten her şeyi hazır etmiş.Ben hiçbir şey almadım.Ama arabam vardı,o çeyiz sayılır mı bilmem :) Yani diyeceğim şu,alınanı satılanı dile düşürmüşlerse sorun onlardadır.Durumun olur alırsın,olmaz almazsın ya da benim gibi,durumun olduğu halde almazsın.Bu seçimdir ve kimse karışamaz. :)

haklısın canım ,yalnız su var,ben eğitim hayatımı tamamlamamdan hemen once ,anne-babam boşandı ve geçim,malumundur,bana ve kardeşlerıme kaldı,,bu noktada evde eşya olsada maalesef masrafları üstlenecek biri olmadıgından,biz çalışarak bu konuyu halletmiştik...
okulumu bırakmadım bitti ancak evde herşey olsada,neye yaradı kıı geçim derdi..
bu anlamda demek ıstedım ben,okulum bıttıkten sonra maalesef kazancım,geçimimize harcandı ve ben bana düşenı yapamadım,diye

eşimin durumu ıyı demek hatta çok çokk iyi demek istemedım,evet borçlanarak evlendık zaten ve buyuk kısmıda bıttı gıbı,iyi derken kımseden borç istemeden alındı çogu şeyımız,kımseye el açmadık ,anlamında demek istemiştim,
babamın durumunuda( ben yanlış anlamaya sebep oldum sanırımyada öyle anladınız)o zamanlarda da malum eğitim masrafları falan ,ınsan çeyızı en son dusunuyor sanırım yada bızım öyle oldu,lafta sözde kalmayacak bıkaç parça annemın el emeklerınden başka bıseyım yoktu....hatta hatırlarım:evlılerken,annem hep takılırdı babama ,çocuklarımız buyumeye başladı,alıp az az koysak kenara dıye,babamda hep derdı,zamanı gelınce alırız ,hele bı okulları bıtsın ellerı ekmek tutsun....annem de çalışan bı bayan olsaydı ona bırakmazdı ya neyse...

çokkk para olması( bu baba da olsa koca da olsa) ,yanlış anlasılmasın,konuyu yazma amacım,çok farklı tabı sızde haklısınız,baba evı hersey çok guzel,ama neden ?diye,
tşk edderım ılgılenıp okudugun yorum yaptıgın ıcın canım...

herkes bir olmuyor demekıı,kv.kendı ağzıyla bile,kendını övmeyı ayıp gormuyorsa (bunu bana dediğinde bızde 1 aylık evlıydık canım)
kım bılır kıme ne hava atıldı da ben daha yenı sahit oluyorum,aslında ıyıde oldu ,şimdi düşünüyorumda ,ben o lafı duymasayadım ,olup bıten den bı haber devam edecektı bazı şeyler,(evlenmeden sınırlarımı belırlemıstım zaten simdı daha da belırgın farklı durum)

eşimin ''kımseden duymacaksın ,söyleyen olursa ben ılgılenıcem''sözü ve üstüne bunu duymam,kırdı benı,kaldı kiii ben zaman ıstemişken biraz zaman tanıyın yapımm elımden geldıgınce !! dememe rağmen,orda burda cafelerde yemedım,ben kazancımı,bunu herkes çok ıyı bılıyor çevremde bu acıdan çok rahatım vıcdanen....

Ne yapıldıysa eşin yapmış, bu durumda eşin sana birşey demiyorsa başkasına söz düşmezki ...

İnsanlar çok tuhaf, her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorlar.

ee ,dedım ya diğer arkadaşımızada: aslında bı yonden ıyı oldu duymam,hiç bı zaman yüzgöz olmadım mesafemı sınırlarımı korudum,şimdi daha da farklı olucak o sınırlarım,özellıkle isminin üstünü çizerek( bazı isimlerin) daha farklı olucaktır görüşmelerim...

bi arkadaşımızın yazdığı söz hoşuma gıttı,yınelemek ısterım : mağrur olma padişahım,senden büyük ALLAH var..... tşklr yorum ıcın canım

yanlış anlaşıldım sanırım size düğün için hiç para harcamayıpta eşinizin parasıyla evlendiğinizi söyleyen kişiye karşı tepkiniz gayet normal. böyle şeyleri konuşmak yüze vurmak kimseye düşmez. azının payını orda vermeliydiniz dediğim gibi. kv deden şüpheleniyosanız onun yanındada kızım sana diyorum gelinim sen anla tavrında kimin ne haddine gibilerinden tavrınızı koymalıydınız.
bende bu durumda olsam çok sinirlenirdim ama cevabınıda verirdim. eşimde aynı şekilde ailemden biri böyle bişey söylese sinirlenirdi elbet.

ama şimdi benim yüklü bir param olsa eşim iş kurmak istese ortalıkta yok kredi, borç ödeme vs için kendini yıpratacağına verirdim o parayı kurardı mis gibi işini. kime neymiş kimin parası olduğu. senin benim yoktur evlilikte. kazanılan para madem o eve girecek madem kurulacak o iş sayesinde evin bir ferdi mutlu olacak neden sorun etsin. he şöyle bi durum var benim eşime biri böyle bi nedenden laf etsin eşime gerek kalmaz ben veririm ağzının payını.

sizin durumunuza gelirsem aşırı tepkili olduğunuzu düşünüyorum. çünkü bir kendini bilmezin lafı yüzünden evliliğinizde hiç para ortaya koymadınız diye üzülüyosunuz. bunun dışında iş kurup (kendi paranızla) ağızlarını kapatmak istiyosunuz. bu lafı söyleyenlere haddini bildirmek için bir çaba harcıyosunuz gibi görünüyo dışardan. önce kendi kendinize eşim evlenirken tüm maddi konuları üstlendi. durumumuz bunu gerektiriyodu. şimdi evliyiz mutluyuz. bunda anormal bir dyrum yok demelisiniz. aynı durumda eşiniz olsa siz bu fedakarlılığı yapmayacakmıydınız.

kaldıki lafı yaydığından şüphelendiğiniz kv hediye olarak aldığı birde hava atıp kıyaslama yaptığı nevresim takımını bile size ödetmiş. lafına kulak asılacak kişiler değil bu insanlar yüzünden strese girmeyin.

kendi kendime bişey başarmak bir dükkan açmak istiyorum düşüncesiyle bu işe girişirseniz daha mutlu ve huzurlu bir girişimci olursunuz. bu kişilere ağzının payını verip susturmak çabasında olursanız girişiminizdeki her başarısızlıkta kendinizi dahada kötü hissedersiniz.

bebek olayında ise anne yada babanın sadece 1 i bile bebek düşünmüyosa öncelikli başka planları varsa gerçekten çocuk yapmamalı diye düşünüyorum. siz iş kurma olayına çok odaklanmışınız nedeni ne olursa olsun bunu çok istiyosunuz. evet evlat sevgisini yaşarsınız ama askıya alınan planlarınız yüzündende mutsuz olabilirsiniz.

hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:

yanlış anlaşıldım sanırım size düğün için hiç para harcamayıpta eşinizin parasıyla evlendiğinizi söyleyen kişiye karşı tepkiniz gayet normal. böyle şeyleri konuşmak yüze vurmak kimseye düşmez. azının payını orda vermeliydiniz dediğim gibi. kv deden şüpheleniyosanız onun yanındada kızım sana diyorum gelinim sen anla tavrında kimin ne haddine gibilerinden tavrınızı koymalıydınız.
bende bu durumda olsam çok sinirlenirdim ama cevabınıda verirdim. eşimde aynı şekilde ailemden biri böyle bişey söylese sinirlenirdi elbet.

ama şimdi benim yüklü bir param olsa eşim iş kurmak istese ortalıkta yok kredi, borç ödeme vs için kendini yıpratacağına verirdim o parayı kurardı mis gibi işini. kime neymiş kimin parası olduğu. senin benim yoktur evlilikte. kazanılan para madem o eve girecek madem kurulacak o iş sayesinde evin bir ferdi mutlu olacak neden sorun etsin. he şöyle bi durum var benim eşime biri böyle bi nedenden laf etsin eşime gerek kalmaz ben veririm ağzının payını.

sizin durumunuza gelirsem aşırı tepkili olduğunuzu düşünüyorum. çünkü bir kendini bilmezin lafı yüzünden evliliğinizde hiç para ortaya koymadınız diye üzülüyosunuz. bunun dışında iş kurup (kendi paranızla) ağızlarını kapatmak istiyosunuz. bu lafı söyleyenlere haddini bildirmek için bir çaba harcıyosunuz gibi görünüyo dışardan. önce kendiniz eşim evlenirken tüm maddi konuları üstlendi. durumumuz bunu gerektiriyodu. şimdi evliyiz mutluyuz. aynı durumda eşiniz olsa siz bu fedakarlılığı yapmayacakmıydınız.

kaldıki lafı yaydığından şüphelendiğiniz kv hediye olarak aldığı birde hava atıp kıyaslama yaptığı nevresim takımını bile size ödetmiş. lafına kulak asılacak kişiler değil bu insanlar yüzünden strese girmeyin.

kendi kendime bişey başarmak bir dükkan açmak istiyorum düşüncesiyle bu işe girişirseniz daha mutlu ve huzurlu bir girişimci olursunuz. bu kişilere ağzının payını verip susturmak çabasında olursanız girişiminizdeki her başarısızlıkta kendinizi dahada kötü hissedersiniz.

bebek olayında ise anne yada babanın sadece 1 i bile bebek düşünmüyosa öncelikli başka planları varsa gerçekten çocuk yapmamalı diye düşünüyorum. siz iş kurma olayına çok odaklanmışınız nedeni ne olursa olsun bunu çok istiyosunuz. evet evlat sevgisini yaşarsınız ama askıya alınan planlarınız yüzündende mutsuz olabilirsiniz.

hakkınızda hayırlısı olsun.

bu arada konuyu eşime soracağım ama onunda eşi sonuçta evlenmek istemiş durumu varmış almış der. he o konuşan akraba içinse terbiyesizlik etmiş der. aksini söyleyecek biri olsaydı..... neyse yazmıyım şimdi büyük konuşmayım :) erkek milleti sonuçta

tşk ederım arkadaşım yorumların ıcın,asla yanlış anlaşıldıgınızı düşünmeyın,olumlu olumsuz her yoruma ılgı gösterıyorum,dertleşiyoruz burada sadece,tanışmadıgımız halde :)

eşimle baştan zaten ,yolun en başında herşeyı enıne boyuna konuşmuştuk,beraber yapıcaz,bebegımızde işinde aynı anda halledıcez...içini rahat tut,evlenıyoruz demişti...
ee kolay değil çalışıp tırnakalrınla alıp odedı,bende evde boş durmadım destek oldum,güleryüzümü esirgemedım,nekadar üzülsemde özlesemde çalışmayı,işimi....
bızım kesemız bızım sorumluluklarımız dedik,ama zaman geçtikçe hep benı bu sevdadan(artık eşime göre işim benım sevdamoldu)vazgeçirmeye ,bebek konusunu psikolojık baskıya dönusturdu,defalarca istemediğimi hazır olmadıgımı söylememe rağmen ,bıkmadı ,ben depresyonlarda oldum..neyse uzatmıyım

benı savunmadı korumadı,bıde bebek gibi çok kutsal bır konuyu, baskının tehditlerın arkasına sığınarak ,yeterkı kı bebek olsun,herşeyı yaparım benn bennn dedıkçe; bıde ustune bu olay patlak verınce ....
derler ya; ıkı elımde taşın altında ,bende suan o durumdayım...rabbım sıkıntıyı verdıyse vardır bı yolu diye dua eder oldum artık...
hepımızın hakkında hayırlısı olsun...

o zamandan orda herkezi susturacaktı eşin canım kusura bakmasın çalış bencede çocuk hemen olacakmı bakalım yavrum önce ayakların üzerinde dur laf edenler görsün hem sonuçta eşin yapıyosa milllete ne seni istemiş almış yavrum durumunuz o zaman ii olmayabilir bekleseydi o zamanda ne aptal düşüncede insanlar ya o laf edenler analarının karnından 100lük deste paralarla mı çıkmış

aynen tatlım bende 2.5 senelik evliyim ve eşimin ailesi ile oturuyoruz Allah razı olsun eve bir çöp harcamayız eşimde bende çalışıyoruz ve kendi eşya borcumuzu ev taksitimizi ödüyoruz daha onun üstüne annem( kayınvalidem ben diyemiyorumda ) bize şu eşyanızıda ben alayım evinize çıkınca şununuzu ben alayım der geçen en son mutfak masası beğenmiş 1 milyar ya onu size alacam diyor ha kendi ailemde destek olmaya çalışırlar ama bütceleri belli 3 kardeşim daha var ve okuyorlar kayınvaldem kendi çalışıyor o yüzden herşyimizi alır kendi evlatlarından ayırmaz beni laf edeceklerine destek olabilirler

eşim yoktu ogun o ortamda ,kv.ise başka odadaydı...
ben ara ara yokluyorum eşimi,annenle konusacaktın ,bısey dedımı,belkı sana daha rahat anlatmıstır dıye ama '' tık yok''
sadece eşim ''bayram gecınce babamla oturup bu konuyu konusucam ''demıstıııı...oda öylece kaldı
ben zaten yıllardır ayaklarımın uzerınde sağlam duran bırıydım,koustuk anlaştık evlendık...ve güüm..
şimdi ben yapımm kurayım, diyorum '' hayırr'' ee,çalışmam lazım,sıkılıyorum dıyorum,
önce bebek'' bebek olmassa bıkaç ay sonra açsamda kapanır''

saplantı oldu ,inada bındı,çok daraldım,sağlıklıyım çok şükür aklım basında ,'' depresyonda oldum eşimin gözunde bı anda ''
halbukı alttada arkadsımızın dediği gibi,baştan öyle konusmustuk,ben-sen değil: biz....
bence,gunahını almıyım ama kv. olayı bastırmaya çalışıyor,yoksa eşim böyle sessız kalıcak bırı değildi...

olabilir canım bence uzatıpta kendini üzme o zaman boşver kim ne derse desin eşine bak sen var çocuk istiyorsada yap kız eşin ne diyosa onu yap bence fazla üstelersen oda sıkılır çünkü

adınıza sevındım canım,''daha 1 aylık evlıyız,kendı aldıgı yorganlarla teyzemın hedıyesı pıke takımını kıyaslayıp bıde,utanmadan söylemişti..
kv.kendı birikimleri yoktu oğlu yaptı,tamam gurur duy ne güzel,ama derdını bıle açmadıgın konusmaya çekındıgın kardeşine (söylemiş olabılır sadece öyle seziyorum) söylediysen eğer...yazık dıyorum...

bu laf sokan yada ağız arayan şahıs: vaktı zamanında (3 gelını var kv.mın )en kçüğünede böyle yaptıklarını,onun kın tutmadıgını unuttugunu söyledı bıde...
bana diyor bakın: işte zamanında falancayada böyle yapmışlardı,ben de ozaman dedımkı: anne,beni bana yapılan ılgılendırır,oda savunsaydı hesapını sorsaydı ....
işte soru cevao köşeye sıkıştırma yontemı,acaba konustularmı ???

olabilir canım bence uzatıpta kendini üzme o zaman boşver kim ne derse desin eşine bak sen var çocuk istiyorsada yap kız eşin ne diyosa onu yap bence fazla üstelersen oda sıkılır çünkü

adınıza sevındım canım,''daha 1 aylık evlıyız,kendı aldıgı yorganlarla teyzemın hedıyesı pıke takımını kıyaslayıp bıde,utanmadan söylemişti..
kv.kendı birikimleri yoktu oğlu yaptı,tamam gurur duy ne güzel,ama derdını bıle açmadıgın konusmaya çekındıgın kardeşine (söylemiş olabılır sadece öyle seziyorum) söylediysen eğer...yazık dıyorum...

bu laf sokan yada ağız arayan şahıs: vaktı zamanında (3 gelını var kv.mın )en kçüğünede böyle yaptıklarını,onun kın tutmadıgını unuttugunu söyledı bıde...
bana diyor bakın: işte zamanında falancayada böyle yapmışlardı,ben de ozaman dedımkı: anne,beni bana yapılan ılgılendırır,oda savunsaydı hesapını sorsaydı ....
işte soru cevao köşeye sıkıştırma yontemı,acaba konustularmı ???

Neden bu konuya bu kadar takıyorsun ki?
Aslolan kocanın eve bakmasıdır zaten senin öyle bir yükümlülüğün yok.
Ev işleriniz müşterek mi?
Kocan senin yaptığın temizliği birebir yapıyor mu?
Hayır..
Sen ona kadınlık yapacakasın oda sana kocalık ve kocalık görevleri de bellidir zaten evi geçindirmek ve kurmak..
Maddi olarak düşünme olayları sen eşine bir ömür vermişsin bundan ötesi yok ve bu konuda da asla ezik hissetme..
Bir evlat vereceksin manevi tüm sıkıntıları sana ait..
Kadın manevi erkek maddi yükü taşır ailede haa kadın artı bide maddi olarakta yardım ediyorsa ne ala..
Ama etmiyorsa bundan asla utanmamalı, sıkılmamalı..
Bırak onlar seni yapmadı bilsin çok mühim mi?
Değil kendini bilen bir insan olsa zaten o kişi böyle bir şeyi ortaya sürmezdi.
Zaten bunu söyleyen bencil ve görgüsüzmüş ki böyle konuları ulu orta dile getiriyor ayıp.
Böyle insanların ne konuştuklarını ne düşündüklerini umursama zira kendini o insanların ederinden fazla yıpratırsın..

vay be böyle insanlarda varmıymış :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…