- 8 Temmuz 2013
- 188
- 36
- 38
- Konu Sahibi KAYIPSEHIIR
-
arkadaşlar çıkamadım işin içinden,farklı bakış açısı farklı yorumlarınızı beklıyorum...eşimle ,evlenirken iki tarafında desteği olmadan evimizi kurduk,ikimizin aileside ,güçleri olmadığı için bişey yapamadı..ben sürekli çalıştığım için kendime,çeyizlik hiçbirşey alamadım,zaten az kazanıyordum bunuda evimizin ihtiyaçları ve kendi ihtiyaçlarım için kulanıyordum.evlenmeden önce,eşimle açıkça konuşmuştuk,biraz bekleyelim ben ,benım adıma üstüme düşen neyse onu yapıyım alıyım,sonra laf olur dedim..eşim ben aileme kefilim kimse laf söz edemez,başkasıda derse gereken cevabı alır ,sana laf ettırmem demişti...
uzun zaman sonra bir toplulukta,kv.kızkardeşi hiç beklemediğim bir anda ,varlıktan yokluktan konuyu bize getirip ,x yaptı herşeyi.eşimin ailesinden bassederek ,''kenarda yokkii,herşeyi x yaptıııı,dedi,ben ''kv.kızkardeşine,anlayamadım,ne demek istiyorsun,dedikçe...''öyle işte,deyip gururlanıp çirkin bi edayla bacak bacak üstüne attı,konuşmanın peşini bırakmadım,''ne demek istiyorsun ,açıkça söyle ,neymiş yapılan ,biz beraber yaptık dedim,''çatık kaşlı sinir olmuş bi şekilde '' hayır x yaptı xxx, deyip gözlerini tavana çevirdi,ben ööylece kaldım ,demekki ona fısıldanmış yada bırınden duymuş ki bu kadar emin konuşuyor,diye kendı kendıme düşündüm,yerın dıbıne gırdım orda...kv. çağırıp kızkardeşin neyi ima etti,kimden ne duymuşta benım yüzümü öne eğdirdi ,diyemedim..şok oldum,
bi süre sonra kv.gidince durumu oldugu gıbı anlatıp onu dınledım sessızce.sonra eve dönünce eşime açıtım konuyu ''neden yüzüm yere eğdirildi,konuşmuştuk bunu dedim...
şuan işin içinden çıkamıyorum,eşim uzun zaman geçmesine rağmen hiçbirşey yapmıyor,kv.. konuyu ''bi daha laf söyleyene lafınızı verın,ezdirmeyınlerle'' konuyu kapattı....ben kii haklıysam lafımı esirgemem,yerıne göre konuşurum,korkmam gelecek tepkilerden..
kendimi gerçekten kötü hissediyorum,zaten evimizin tüm masrafları eşimin tarafından oldu yardım edemedım,ama keşke onu dinlemeseydımde bikaç parça bişeyler alsaydım,bugun yüzüm yere eğilmeseydı...
sorum şu arkadaşlar.... kv..ben bı kışıyle dertleşirim oda herderdımı bılır,oldugu yerde kalır ,ben bişey demedım kızım dıyor,(dertleştiği görümcesi,lafı söyleyen kızkardeşi) kim burda kendini kurtarma peşinde,eşimle aram çok kötü oldu,bebek yapmaya karar vermişken tekrar çalışmaya geri döndüm,(bebek olduktan sonra eşim işyeri açmayı kabul etmişti)şimdi işyerimi kendim açmak bidaha laf yemek istemiyorum,kendım kazanıp kendım bişeyler yapmak ıstıyorum,bebek konusuda askıya alındıgı için eşim baskı yapmaya başladı,önce bebek diye..off kafam karışık yargılamadan '''önce bebekkkk '''demeden yorum yapın objektif olun arkadaşlar
bende evlenirken bişey yapamadım canım aynı senin gibi herşeyi eşim yaptı ben çok üzüldüm ailem hem bişey yapmadı (sadece eskiden kalma bikaç çetik eski oyalı türlbent nevresim yorgan gibi şeyler verdi annem onlarıda yenilemeye çalışıyorum şuanda) hemde eşime onu yapacaksın bunu yapacaksın dedi nişan kına hiç bişey yapmadılar bu durumu ne eşim ne ailesi yüzüme vurmadı ama ben allah razı olsun eşim yaptı hiçbişeyde gözümü koymadı diyorum sürekli keşke böyle olmasaydı ikimiz içinde kötü bi durum madem çom üzüyo bu konu seni çalış canım kimseye muhtaç olma kafan dik olsun bebekte olur inşallah kaynanan falan bakar sen çalışırsın
Karı koca arasında ayrım mı olur, sana ne ki abinin bir sıkıntısı yok deseydin.
Canım hiç kafana takma... Benım de aılemın borçları vardı,eşimin ailesi ''siz hiçbirşey yapmayın a'dan z'ye ne eksikse biz yaparız'' dediler.. Annem ve babam '' olmaz öyle şey ben kızımınelimden geldiğince herşeyını yapıcam '' dediler... Ve erteledik.. Eşim hadi artık evlenelım ailenden hiçbirşey istemiyorum sadece senınle evlenmek istiyorum demişti... Biz sonuc olarak herşeyı bekledık ve allaha şükür herşeyim oldu... Nitekim bazı seylerı sen çeyızını yapsan da yapmasan da herşeye bir kılıf uyduruluyor... Çeyizini yapsaydın yuzune aa çok güzel diyipte arkandan aaa neler getirmiş diyebiliyorlar... Nitekim benımde öyle olmuştu... Annem çeyizimde nişanımda dugunde ne alındıysa bana, annem eşime de aynısını aldı... Ama sonuç olarak kımseyı memnun edemezsin.. Sen kımsenın lafına bakıpta ne kendını nede eşinin canını sıkmamaya çalış... Sonuçta bizler eşyalarla değil eşimizle evlenıyoruz.. Demem o ki bır daha bu konu acılırsa kesınlıkle lafını esirgeme, koy lafını ortaya! Eşine de bir daha bu konu açıldığında önceden söylediği sözü ona ilet.. Ve sizin yuvanıza hiç bir kimsenin karışmasına hakkı yok.. Biz çeyiz alışverişinde annem herşeyden alırken eşimin yengesi döndü böyle yaptı x bu kadar eşya alma nasıl olsa gelecek dedi... Sonuc olarak hıcbırsey gelmedı... Kı ben kımseden bısey beklemem... Hıc sıkma o guzel canını ...Madem ki kv kardeşi çok biliyor herşeyi o kadar konuşçağına bıseyın ucundan tutup eşya konusunda destek cıksaydı...
yaşımız ufak değil ki önemsemeyelım olgun ınsanlarız ama laflar ağrına gıdebılıyor ınsanın,bu konunun lafı açılmayacagına ,benım kımseden bılaf duymayacagıma söz vermıstı eşim,senın durumunda da dediğin gıbı yaranamzassın ama gun gelır lafın hazır olur,yuzun yerde kalmamaış olur,anne babanın yaptıgı çok doğru,iyiki beklemıssınız,benım baba yok ,ılgısızın tekı,annem desem elınde ne varsa uc beş onları verdı ,kv. kardeşi paragöz,kenardaki parasını sürekli söyleyen kibirli biri,ayy Allahh tan o kişi bıişe karışmamış kaldıkı eşim karıştırmaz hep kendı yaptı.kazancı ıyı oldugundan,yapılanı yarın öbur gun söylerler dıye...
eşimle aramız soğumaya başladı işte işin kötüsü,çalışmam bebek konusunu askıya alıcak,ben laf yememek için işimi kendı ımkanlarımla kurmak ıstemem...iyice işin içinden çıkılmaz hal aldı iştee
ben de bu tarz şeylerden korkarım...bi arkadaşın dediği gibi kimseyi memnun edemezsin, eşinle aranı bozma, konusu geçerse, biz sorun yapmıyoruz halimiz de ortada kimse halinden şikayetçi değil de, kime neymiş...
arkadaşlar çıkamadım işin içinden,farklı bakış açısı farklı yorumlarınızı beklıyorum...eşimle ,evlenirken iki tarafında desteği olmadan evimizi kurduk,ikimizin aileside ,güçleri olmadığı için bişey yapamadı..ben sürekli çalıştığım için kendime,çeyizlik hiçbirşey alamadım,zaten az kazanıyordum bunuda evimizin ihtiyaçları ve kendi ihtiyaçlarım için kulanıyordum.evlenmeden önce,eşimle açıkça konuşmuştuk,biraz bekleyelim ben ,benım adıma üstüme düşen neyse onu yapıyım alıyım,sonra laf olur dedim..eşim ben aileme kefilim kimse laf söz edemez,başkasıda derse gereken cevabı alır ,sana laf ettırmem demişti...
uzun zaman sonra bir toplulukta,kv.kızkardeşi hiç beklemediğim bir anda ,varlıktan yokluktan konuyu bize getirip ,x yaptı herşeyi.eşimin ailesinden bassederek ,''kenarda yokkii,herşeyi x yaptıııı,dedi,ben ''kv.kızkardeşine,anlayamadım,ne demek istiyorsun,dedikçe...''öyle işte,deyip gururlanıp çirkin bi edayla bacak bacak üstüne attı,konuşmanın peşini bırakmadım,''ne demek istiyorsun ,açıkça söyle ,neymiş yapılan ,biz beraber yaptık dedim,''çatık kaşlı sinir olmuş bi şekilde '' hayır x yaptı xxx, deyip gözlerini tavana çevirdi,ben ööylece kaldım ,demekki ona fısıldanmış yada bırınden duymuş ki bu kadar emin konuşuyor,diye kendı kendıme düşündüm,yerın dıbıne gırdım orda...kv. çağırıp kızkardeşin neyi ima etti,kimden ne duymuşta benım yüzümü öne eğdirdi ,diyemedim..şok oldum,
bi süre sonra kv.gidince durumu oldugu gıbı anlatıp onu dınledım sessızce.sonra eve dönünce eşime açıtım konuyu ''neden yüzüm yere eğdirildi,konuşmuştuk bunu dedim...
şuan işin içinden çıkamıyorum,eşim uzun zaman geçmesine rağmen hiçbirşey yapmıyor,kv.. konuyu ''bi daha laf söyleyene lafınızı verın,ezdirmeyınlerle'' konuyu kapattı....ben kii haklıysam lafımı esirgemem,yerıne göre konuşurum,korkmam gelecek tepkilerden..
kendimi gerçekten kötü hissediyorum,zaten evimizin tüm masrafları eşimin tarafından oldu yardım edemedım,ama keşke onu dinlemeseydımde bikaç parça bişeyler alsaydım,bugun yüzüm yere eğilmeseydı...
sorum şu arkadaşlar.... kv..ben bı kışıyle dertleşirim oda herderdımı bılır,oldugu yerde kalır ,ben bişey demedım kızım dıyor,(dertleştiği görümcesi,lafı söyleyen kızkardeşi) kim burda kendini kurtarma peşinde,eşimle aram çok kötü oldu,bebek yapmaya karar vermişken tekrar çalışmaya geri döndüm,(bebek olduktan sonra eşim işyeri açmayı kabul etmişti)şimdi işyerimi kendim açmak bidaha laf yemek istemiyorum,kendım kazanıp kendım bişeyler yapmak ıstıyorum,bebek konusuda askıya alındıgı için eşim baskı yapmaya başladı,önce bebek diye..off kafam karışık yargılamadan '''önce bebekkkk '''demeden yorum yapın objektif olun arkadaşlar
tamam belki bu konuda hassassınız ama çok tepki vermişsiniz.
beni almak kolay mı yapcak tabi deyip geçseydiniz.
pire için yorgan yakılır mı arkadaşım,çocuk yapmaktan niye vazgeçiyorsun.
bırakın kim ne derse desin.sizin yeriniz de olsam anneme de haftada 2 gün yerine 5 gün gel derim.
kimsenin lafı benim annemi evimden uzaklaştıramaz ve çocuk hayalimden vazgeçiremez.
olmadı doğuma kadar çalışın .hem doğum parasıda alırsınız ,hemen hamile kalıp kalmayacağınızda belli değil.
Anlattıgınızı yaşayan birini tanıyorum onu da k.v'si insanların içinde rencide etmişti, evlenmeden önce canım cicim güzel kızımdı...kız bana anlatırken ne kadar üzgündü ya, yıllar geçti hala unutamadım ağlayışı gözümün önünde...tek kelimeyle çok basit insanlar bunun lafını yapanlar bence hiç takmayın...bi kere kültürlü, aklı başında bi insan olsa bu şekilde davranmaz...ben de yeni evliyim, annemle babam her şeyin en en iyisini aldı, onların üzerine düşen her şeyin parasını eşim ödemesine rağmen görümcem vızıldanıp ondan bundan kısmaya kalktı...hemen haddini bildirdim sen kimsin de karışıyosun diye...elmas takım alınacaktı düğünde, eşim tamam dedi görümcem araya girip olmaz o çok para almayalım bilmem ne dedi, gidip 20,000 TL'lik takı aldırdım üstüne de eşim 10,000 TL'lik düğün hediyesi aldı...Elmas yüzüğü de annemle babam taktı düğünde kapak oldu onlara...Şimdi ağızlarını açıp bi kelime söyleseler mahvederim onları...ama bu durumda bile karışmaya çalışan bi cadı görümce vardı yani...yani ne yaparsanız yapın susmazlar, ama arada hadlerini bildirmek şart...
Kesinlikle hamilelik düşünmeyin eşiniz ısrar etse dahi.
Eşler arasında sen yaptın,ben yaptım mı olur.imkanı olan yapacak tabikide
siz zaten evliliği ileri tarihe atmayı düşünmüşsünüz.moralinizi hiç bozmayın
haklısın canım,ne guzel ailen yanında sana destek olmuş,baba dediğim ilgisiz yuzunden oldu zaten ne olursa,annem ev hanımı ne kadar yapsın kı kadın,ben çalıştım evımın ihtıyacına harcaddım,sokağa atmadım,faturaları,pazar parasını düşündüm hep,bu durumda nasıl çeyız yapsaydım..
mutlu yuvayı gorup hasatlenenlere dımdık dururken ,eşimle aramız bozuldu soğudu,çocuk olmassa işini kurmam tehditlerimi ararsın,anneme yardımcı olamam buna canım yanar ağlarım...nerden tutacagımı şaşırdım
şartlar öyle gerektirmiş öyle olmuş demekki sende bunu gurur yapma bence
evet eşim yaptı herşeyi de gitsin
sen bunu kapatmaya çalıştıkça daha yanlış görülürsün.....
hiç üzülme sen o kadar güzel şeyler yapmışsın ki...ailene bakmışsın daha ne olsun...ne kızlar var ailesinin yiyeceği yok, yiyip içip geziyo...Allah yardımcın olsun cnm benim, gerçekten üzüldüm...Ama eşinle arayı düzeltmeye bak sen, bişi derse duymazdan gel...bebek konusunda bişi diyemiyorum o bambaşka bi konu...hem fiziksel hem psikolojik olarak hazır olduğun bi dönemde karar vermelisin, her şey çözülür ama bi bebişin sorumluluğu çok başka...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?