- 3 Temmuz 2008
- 619
- 1.341
- 313
Bu durumu kurtarmanın tek yolu ortak tapu mu peki? Yoksa ortak tapu da olsa yukarıdaki söylediğiniz gibi bir yol izlendiğinde eşimin kişisel malı mı değerlendirilir.
Gerçi kayınpederim parayı elden verir eşime bankaya yatırcağını hiç sanmıyorum.
Şu an çok iyi anladım, tam anlamıyla oturdu. Böyle şeylere hiç kafam çalışmıyor sizi uğraştırdım kusura bakmayın.Bu işin tek yolu, ileride muhtemel bir ayrılık olması halinde sizin de eşit pay alabilmeniz için ortak tapu, evet. Ortak tapu olduğu an, güvencedesiniz. Eşiniz sadece sizin üzerinize yapmadığına göre ortak tapu olayını zorlayacaksınız.
Kendi üzerine yaptığı takdirde, ileride o evde oturmaya başladığınızda aile konutu şerhi koydurabilirsiniz. Ama Allah göstermesin bir boşanma olursa sizin tek karınız çocuklarınızla birlikte o evde oturmaya devam edebilmek olur. Herhangi bir şekilde satalım, paylaşalım diyemezsiniz çünkü parayı baba vereceği için ve borcu da eşiniz her ay elden ödeyerek iade edeceği için yine yasal olarak "kişisel" mal statüsünde görünecek.
Bu durumu kurtarmanın tek yolu ortak tapu mu peki? Yoksa ortak tapu da olsa yukarıdaki söylediğiniz gibi bir yol izlendiğinde eşimin kişisel malı mı değerlendirilir.
Gerçi kayınpederim parayı elden verir eşime bankaya yatırcağını hiç sanmıyorum.
Son olarak bir şey sormak istiyorum size konuyla çok ilgili değil ama.İnşallah kayınpederiniz parayı elden versin eşinize..
Bu durumda eşinizin ödeyeceği para sanki evlilik birliği içinde ikiniz tarafından biriktirilerek, edinilmiş varlık durumuna girer. Ama bu durumda bile ileride kötü bir niyet besleyecek olurlarsa, nihayetinde kayınpederiniz bu parayı bankadan çektiği tarihi belgeler. Hediye olarak Oğluma elden verdim , Oğlum da kendisine bu hediye para ile şu tarihte ödemesini yaparak ev aldı der.
Böyle şeyler olmuyor mu?
Maalesef çok oluyor.
Hele ki bir ayrılık durumunda akla hayele sığmayacak daha neler, neler oluyor..
İnşallah eşiniz evine, size bağlı bir eş olarak doğru yoldan sapmasın..
Siz de artık oluruna bırakıp, olumsuz düşünceleri beyninizden uzaklaştırmaya çalışmalısınız.
Aksi halde bu tedirginliğiniz maalesef evinize de yansıyacaktır.
Herşeyin iyi gitmesi dileklerimle..
Son olarak bir şey sormak istiyorum size konuyla çok ilgili değil ama.
Sizce evlilikte para idaresi nasıl olmalı yani karı koca çalışıyorsa evin iktisadını sağlamanın en mantıklı yolu sizce nedir para birikimi? Kartlar? Ortak hesap mı? Gibi gibi
kim parasal konularda daha hesapli ve planliysa o yonetmeli bence. benim esim cok hesaplidir, maasi benden fazladir butun evin giderlerini cocuklarin giderlerini oder, bense genelde mutfak kiyafet icin harcarim, birikim hesabimiz var oraya da her ay bir miktar gonderirim. geri kalan parami harcarim. butun maaslari eslerden birinin cekmesini dogru bulmuyorum.Son olarak bir şey sormak istiyorum size konuyla çok ilgili değil ama.
Sizce evlilikte para idaresi nasıl olmalı yani karı koca çalışıyorsa evin iktisadını sağlamanın en mantıklı yolu sizce nedir para birikimi? Kartlar? Ortak hesap mı? Gibi gibi
Merhaba,
ilk evimizi aldık çok şükür ancak Ben evin üstüme olmasını istiyorum ama eşim istemiyor ayrıca bunu istedim diye çok kötü bi şey istemişim gibi tepki verdi. Neyse uzatmayacağım bilenler yorum yapabilir mi? Aile konutu şerhi koydurmak mı daha mantıklı yoksa tapuda ortak olması mı?
(Not: boşanma durumu olursa malların ikiye bölüneceğini falan biliyorum ama yinede istiyorum bunu lütfen sormayın niye diye)
Şimdiden teşekkürler
Ev alınmasına maddi katkı sağlamazsa tapunun ortak olmasını istemeye hakkı yok mu yani? Maddi olarak katkı sağlamayıp manevi her türlü sorumluluğu omuzlamış olan,çalışmayan kadınların tapuyu alma hakkı yok diyorsunuz anladığım kadarıyla. Parayı veren düdüğü çalar yaniSiz calisiyor musunuz ?
Evin alinmasinda maddi olarak katkiniz var mi ?
Esinizde de ne curet... Hem sizin yari maasiniz kadar alsin hem borcu siz odeyin hem altinlar gitsin...tapu onun uzerine olsunmus vay arkadas.normalde farketmez derdim ama sizin durumunuzda farkederMehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)
Ustunuze ya da en kotu ortak tapu olmazsa almayin.ya da babasindan aldiginiz borcu siz odemeyin.paranizi biriktirip kendi evinizi alin.Herhangi bir gerekçesi yok aslında hiç bir şey söylemedi hayır dedi sadece.
bu istek ona tuhaf geldi bence hatta bugün emlakçıda tapu konusu açıldı herkesin içinde üatüme istiyorum diye tekrar söyleyince ortam gerildi buz kesti anneai babası şaşkın baktı evi aldık ama sus pus döndük eve kimse konuşamadı.
Ona göre ben cazgır paragöZ oluyorum böyle yaparak böyle düşündüğüne eminim erkek ya onun olmalı
Siz üstüme olmazsa almayalım deyin. Ben arabada onu yapmıştım. Madem çalışıyorsunuz ayrıca borç sizin üstünüzden olacak asla onun üstüne olmasın evMehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?