Sizce Aile konutu şerhi mi ortak tapu mu olmalı



Bu işin tek yolu, ileride muhtemel bir ayrılık olması halinde sizin de eşit pay alabilmeniz için ortak tapu, evet. Ortak tapu olduğu an, güvencedesiniz. Eşiniz sadece sizin üzerinize yapmadığına göre ortak tapu olayını zorlayacaksınız.

Kendi üzerine yaptığı takdirde, ileride o evde oturmaya başladığınızda aile konutu şerhi koydurabilirsiniz. Ama Allah göstermesin bir boşanma olursa sizin tek karınız çocuklarınızla birlikte o evde oturmaya devam edebilmek olur. Herhangi bir şekilde satalım, paylaşalım diyemezsiniz çünkü parayı baba vereceği için ve borcu da eşiniz her ay elden ödeyerek iade edeceği için yine yasal olarak "kişisel" mal statüsünde görünecek.
 
Şu an çok iyi anladım, tam anlamıyla oturdu. Böyle şeylere hiç kafam çalışmıyor sizi uğraştırdım kusura bakmayın.
Tekrar tekrar teşekkür ediyorum sevgiyle
 


İnşallah kayınpederiniz parayı elden versin eşinize..
Bu durumda eşinizin ödeyeceği para sanki evlilik birliği içinde ikiniz tarafından biriktirilerek, edinilmiş varlık durumuna girer. Ama bu durumda bile ileride kötü bir niyet besleyecek olurlarsa, nihayetinde kayınpederiniz bu parayı bankadan çektiği tarihi belgeler. Hediye olarak Oğluma elden verdim , Oğlum da kendisine bu hediye para ile şu tarihte ödemesini yaparak ev aldı der.

Böyle şeyler olmuyor mu?
Maalesef çok oluyor.
Hele ki bir ayrılık durumunda akla hayele sığmayacak daha neler, neler oluyor..

İnşallah eşiniz evine, size bağlı bir eş olarak doğru yoldan sapmasın..
Siz de artık oluruna bırakıp, olumsuz düşünceleri beyninizden uzaklaştırmaya çalışmalısınız.
Aksi halde bu tedirginliğiniz maalesef evinize de yansıyacaktır.

Herşeyin iyi gitmesi dileklerimle..
 
Tabiki aile konutu şerhi eşiniz sizin imzanız olmadan o evi satamaz bu şerh sayesinde.Zaten boşanma durumunda mal yarı yarıya paylaşılacağı için ayrıca tapu ya gerek kalmaz.
 
Son olarak bir şey sormak istiyorum size konuyla çok ilgili değil ama.
Sizce evlilikte para idaresi nasıl olmalı yani karı koca çalışıyorsa evin iktisadını sağlamanın en mantıklı yolu sizce nedir para birikimi? Kartlar? Ortak hesap mı? Gibi gibi
 

Benim kişisel görüşüm, kocası fazla harcamaya meyilli ailelerde, ailesinin maddi geleceğini önemseyen kadınların , çalışsalar da, çalışmasalar da eve giren paranın mali kontrolünü ele almalarıdır.
Ama toplam bütçeden eşine çok ufak bir harçlık vermeye yeltenmek maalesef acı sonuçlar doğurur.
Onun da harcamalarını, extralarını gözeterek, rahat harcamasına imkan verecek bir alan bırakılmalı Eşlere..
Bunun dışında gelir/gideri iyihesaplayarak birikimi eşinizin de kendisini iyi hissetmesini sağlamak için elbette ortak hesaba yönlendirmek en doğrusudur.

Ancak bir de tüm ekonomik kararları elinde tutmak isteyen ve eşinin harcadığı her kuruşun hesabını soran erkekler de vardır ki lütfen burada gözünüzü açık tutun. Eğer bu durumdaki bir kadın çalışmıyor ise eşinden para istemeye çekinmemeli. Zira o erkek para kazanıp, rahatça çalışıyorsa bunu evdeki bir sürü sorumluluktan azad olduğu için yapabilmektedir. Bir de çalıştığı halde her ay gelirini eşine veren kadınlar var ki, bunları anlamam mümkün değil. 7 sülalemde 1 tane olamaz böyle bir kadın. Bu paragraftaki kadınlar için önerim muhakkak kenarda sadece kendilerine ait bir garanti varlıklarının olması. 20/30 yıllık evlilikler sona erebiliyor ve kadın herzaman kendisini sağlama almalıdır.

Bazı durumlarda ise, hayat görüşleri, harcama ve ekonomik alışkanlıkları birbirine gerçekten benzeyen ve çok iyi anlaşan çiftler oluyor. Onlar zaten her ay birlikte kararlar alıp, ortak yatırımlar yapabiliyorlar.. Ki en güzeli de bu.
 
kim parasal konularda daha hesapli ve planliysa o yonetmeli bence. benim esim cok hesaplidir, maasi benden fazladir butun evin giderlerini cocuklarin giderlerini oder, bense genelde mutfak kiyafet icin harcarim, birikim hesabimiz var oraya da her ay bir miktar gonderirim. geri kalan parami harcarim. butun maaslari eslerden birinin cekmesini dogru bulmuyorum.
 
Bizde para idaresi eşimdedir, ben kartımı yatırdıktan sonra bir miktar ayırır (100-200 gibi) kalanı eşime yollarım. Kalan tüm ödemeleri eşim halleder. Sağ olsun. Hesabımdaki para da öylee durur, parası olan parası bitenle paylaşır çünkü.

Ama eşimin zihniyeti sizin eşinizinki gibi değil. Öyle olsa zırnık koklatmazdım, tüm parayı da ailemden birinin hesabında falan saklardım herhalde. Hiç sevmem ataerkil düşünceyi de ona sahip olanı da.
 

İlk evi aldık Allah'a şükür evlenmeden ama tapu evlendikten sonra çıktı kredi benim üzerime olmadığı için eşime tapu yapıldı bunu dert etmedim açıkçası altınlarımı bende verdim
2 . Evin borcuna girdik hatta oda kredili eşimin üzerine kendi söyledi kredisi bitince altınlar ve mehir paramı bu evi senin üzerine yapicam ödeyeceğim diye kendin bilirsin dedim mal ayrımı para ayrımı nedense bana saçma geliyor sonuçta boşanmayı ev almadan düşünmek kafada bunun planın yapan kişiler var bunu sizin için demiyorum garip geliyor....
 
Siz calisiyor musunuz ?
Evin alinmasinda maddi olarak katkiniz var mi ?
Ev alınmasına maddi katkı sağlamazsa tapunun ortak olmasını istemeye hakkı yok mu yani? Maddi olarak katkı sağlamayıp manevi her türlü sorumluluğu omuzlamış olan,çalışmayan kadınların tapuyu alma hakkı yok diyorsunuz anladığım kadarıyla. Parayı veren düdüğü çalar yani
 
Eğer evin alınmasına maddi katkı sağlayacaksam tapunun ya benim üstüme yada ortak tapu olması konusunda ısrarcı olurdum. İster bencillik , ister başka birşey diyin ,ben boşanma durumunda ,erkeklerin çok çirkinleşebileceğini ablam boşanırken gözlerimle gördüm. Her türlü alavere,dalavere işlerini vicdanları sızlamadan gerçekleştiriyorlar valla. Durum böyle olunca hele hele evin alınmasına maddi katkı sağladıysam kesinlikle en azından ortak tapu almadan kuruş vermezdim. Gerekirse o parayı kendi hesabımda biriktirir ileride kendime ait başka bir ev alırdım. Bizim ilk aldığımız evi ,alınırken hiçbir maddi katkıda bulunmadığım halde tapusunu benim üstüme yaptık. Eşim teklif etti bende hemen kabul ettim. Sonraki edindiğimiz malların tapusunu da sırayla üstümüze alıyoruz. O ilk aldığımız ev benim garantim. Hiçbirşey yapamazsam çocuklarımla başımı sokacak bir evim var diye içim sonuna kadar rahat. Dünyanın binbir türlü hali var. Boşanma durumunda erkeklerin içinden resmen bir canavar çıkıyor. O yüzden kadınların kendini ve çocuklarını maddi yönden de korumaya almasını tavsiye ederim.
 
Biz anlaştık eşimle
Taşınır olan mallar onun üstüne taşınmazlar benim üstüme diye

Sonuç onun bi arabası var benim daha ne ev ne arsa :)

Bence madem senin maaştan ödenecek tapu senin üstüne olmalı
 
Mehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)
Esinizde de ne curet... Hem sizin yari maasiniz kadar alsin hem borcu siz odeyin hem altinlar gitsin...tapu onun uzerine olsunmus vay arkadas.normalde farketmez derdim ama sizin durumunuzda farkeder
 
Ustunuze ya da en kotu ortak tapu olmazsa almayin.ya da babasindan aldiginiz borcu siz odemeyin.paranizi biriktirip kendi evinizi alin.
 
Valla gözlemlediğim kadarıyla kesinlikle bir evin tapusu kadında olmalı . Kadınlarda analık duygusu var yaradılış tan gelen. Ama erkekler vicdansız olabiliyor, hiçbir şeyi düşünmeden hareket edebiliyor ve sürekli ailesinin ağzına bakıyor .
Yetmiyor bir de kadını aldatıyor çoğunlukla. İlla ki tam tersi durumlar da olabiliyor ama yine de ev kadının güvencesi olmalı . Hele ki çocuğu varsa. Neler neler yapıyoruz bir evlilikte ama hiçbiri göze görünmüyor. Hep sonradan da yapmasaydın derler. Bu konuda da kesinlikle yapmayın derim. Sizin üstünüze olsun ev mutlaka.
 
Mehir olan altınlarımı vereceğim. Eşimin iki katı maaş alıyorum ve borcu (babasına) benim maaşımla ödeme yapacağız( tabi tapuyu kendi üstüne yaparsa maaşımı vermek istemiyorum)
Siz üstüme olmazsa almayalım deyin. Ben arabada onu yapmıştım. Madem çalışıyorsunuz ayrıca borç sizin üstünüzden olacak asla onun üstüne olmasın ev
 
Bizim evin tapusunu benim ustume. Alirken altınlarımı vermiştim ama cüzi bir miktardi. O zaman başka şehirde calisiyorduk. Tapuyu istemek hiç aklıma gelmedi ben zaten eşime çok guvenirim. Allah korusun bir şey olsa ceketini alır gider o yapida bir insan. Evi aldık tapu yetişmedi. Kendisi erken gidecekti. Sen kal babanla tapu işini hallet, gel dedi. Böylece tapu benim üzerime oldu. Ama tapu degil huzur onemli.
 
Ortak tapu en doğal hakkınız.Hem peşinatı vericem,hem ödemeleri yapicam ama tapuda ismim olmayacak ...yok öyle hayat.Beni paracilikla suçlayan bir eş maaşımı kendime harcamam için ben de bırakıyor olmalı?Alınmazsa alınmasın ev,tapuda ismim yoksa alınmasa da olur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…