Sizce Aile konutu şerhi mi ortak tapu mu olmalı

tapuyu ortak alın habersiz satma olmasın
ama tapu şerhi ile ilgili bir bilgim yok

eşiniz size tapu hakkında aşırı tepki gösterdiyse babasının üstüne yapacaktır
dikkatli olun sizin üstünüze olmasa da tapuya birlikte gidin kesinlikle yanlız gitmesin
babası ölünce siz istediğiniz kadar ödedim deyin eşi ve diğer çocukları hak sahibi oluyor sizin ödemelerinizde kira yerine geçiyor

Ha bide eş muvaffakatnanesiyle ipotek yapılır konut serhi olsada ipotek yapılabilir ancak tahsilde gene sıkıntı yaşanır
Onu unutmuşum ama eş muvafakati ile her türlü işlem yapılabilir.aile konutu zaten maliğin tek taraflı olarak yapacağı işlemleri kısıtlar.eş muvafakat ediyorsa sıkıntı yok.ama eşler genelde istemezler zaten oturacağı konutu tehlikeye atmak

İşlemlerden ziyade eşlerden birinin kişisel borclanmayada karsı bi önlem gibi düşünülebilir

Ortak tapuda eşi kendi hissesini satabilir.aile konutu kısıtlayıcı şerhtir.satışı engeller

İşlemden kasıt satış hibe ipotek vs vs gibi işlemler
Borcu olsa ve borclu o mülkten karsı tarafa yürüyemez oda var
Tamam haciz koydurur ama tamamen kagıt üstünde kalır haczini paraya döndüremez
Zaten aklı olan aile konut serhi olan yere ne ipotek koyar ne haciz

Senin bu konuda ses çıkarman abesse ödeme yapmıyorum maaşımdan de. O zaman para vermen de abes. Eşin erkek olsun da bir evi tek başına alsın madem.

Borcu olsa ve borclu o mülkten karsı tarafa yürüyemez oda var
Tamam haciz koydurur ama tamamen kagıt üstünde kalır haczini paraya döndüremez
Zaten aklı olan aile konut serhi olan yere ne ipotek koyar ne haciz
Yine hatalı bilgi.icraen satış yani cebri satışa engel değildir aie konutu şerhi.kesin ve net

Yine hatalı bilgi.icraen satış yani cebri satışa engel değildir aie konutu şerhi.kesin ve net
Bende benzeri bir işte calısıyorum diyelim
Satısa sunulur ancak icra satısa izin vermez
Birde borc ailenin borcumudur şahsın borcumudur değişir
Ailenin borcuysa zaten her türlü kayıp ancak tek sahıstan kaynaklıysa aile konutunu korur kararlar verilir
En azından benim cevremdeki emsal kararlar bu yönde alındı

tapuyu gördünüz mü
kp üzerine olmadığından emin misiniz?
ayrıca dünyanın binbir türlü hali var, kp üzerine ise yarın trafik kazası geçirmeyeceğinin ne garantisi var
eşiniz üstüne olsa da aile şerhi koydurun satamasın sizin izniniz olmadan

Yargıtayın kararlarını netten inceleyin.ben de şimdi netten baktım kararlara link atıyım bi saniye

O zaman malik yapsın borcu yapsın borcu.eşi aile konutu şerhi koydursun ama taşınmaz satılamasın.yapmayın allah aşkına.böyle bir kural olsa tüm borçlular aile konutu şerhi işlettirir hanımlarına

O zaman malik yapsın borcu yapsın borcu.eşi aile konutu şerhi koydursun ama taşınmaz satılamasın.yapmayın allah aşkına.böyle bir kural olsa tüm borçlular aile konutu şerhi işlettirir hanımlarına
Şerh koydurmanın amacı ne peki
Sadece satmasın devretmesin diye mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…