Sizce Aile konutu şerhi mi ortak tapu mu olmalı

Ya iste insanlar luzumsuz demek ki. Bir sekilde evlilige devam ediyor olabilir konu sahibi. Ama bu sartlarda ortak mulkiyet sorun olur. Yok kp pesinat verecek yok bilmemne. Alengirli isler

Ev hanımı olsalar ne olacak,eşimin teyzesinin eşi bütün mal mülk ve onlarca dönüm arazisini karısının üzerine kaydettirmişti,bu ev hanımlığı ya da çalışan olmayla ilgili değil.
Ben de şu anda ev hanımıyım,yoğun dönemlerde çalışıyorum eşimle.Fakat evimizin ocağımızın her zerresinde emeğim var,çocuklarım paçamdayken kan ter içinde çalıştım.
Evimiz eşimin üzerine,fakat yeni ev alırsak benim üzerime olacak,şimdiden söylüyorum,yarın bir gün eşime birşey olsa Allah gecinden versin,yaşayabileceğim bir evim olmalı elbette.

Eşiniz de anasının gözüymüş valla.Kadına ev parasını ödet ama ortak tapuya bile
+111111111111 gözünü seveyim akıllı kadının sonra ağlamaz birçok kadınlarımızın yaptığı gibi en azından fazla güven insanı sadece fazla beklentiye sokar sonunda da yıkar herkesten herşeyi bekleyip temkinli olup rahat ve huzurlu ilerlemek varken neden tüm ipleri bırakalım ki bravo Allah in izniyle sırtınız yere gelmez kolay kolay başarılar

Ortak tapu, detayı okumadım ama ortak tapu

Bir ev bir kadını sürünmekten öyle kurtarır ki dark
Tanıdığım eşi ölmüş bir kadın,elinden katakulliyle evini almaya çalışan oğluyla mücadele ediyor,çünki biliyor ki evi giderse sokakta kalacak,ama evinde yaşamaya devam edebilirse bir tarhanayla olsun hayatını idame ettirebilir.
Boşanmış bir kadın için de ev herşey değildir evet,ama yine de çok şeydir,yeni hayatına +1le başlar.

Yaaa ne bileyim,bu ornek icin demiyorum ama,evlilik suresince alinan eve,taksidi kim oderse odesin benim evim demek, bilemedim. Bana hak yemek gibi geliyor. Tamam evlenmeden once kendi evin vardir,ona lafim yok. Bak kendimden ornek vereyim. Biz de evlendikten sonra ev aldik, benim evlenmeden onceki altinlarim,dugunde takilanlar,ustune kredi cekildi. Simdi bu ev benim uzerime ama cidden ev benim mi tamamen? 3 yildir calismiyorum taksitleri esim oduyor. Ev ikimizin yahu. Boyle ev benim,ben aldim,taksidi ben oduyorum deyince ev senin olmuyor. Dogru kelimelerle anlatmaya calisiyorum da, cidden bu maddiyat meseleleri mide bulandirici. Herkes kendi parasina altinina banka maas kartina sahip ciksin arkadasim. Sonra da o birikimle alsin ne aliyorsa. Boyle evlilik olmaz.

Bak,örneğin bizim evimiz var,eşimin aldığı arsaya yaptırıldı,eşimin üzerine.
Bir ayrılık durumunda ortak evet.
Fakat eşime birşey olsa miras olur,ben açıkta kalırım.Yeni ev alırsak benim üzerime olacak,güvence açısından,alamazsakta bu evi ortak tapuya çeviririm.Tek eşle değil ki olabilecek sorunlar,bunun daha ötesi de var.

Ortakli is her durumda problem. Hic girismemek lazim. Evlenince her sey esle yapilmali,mal mulk vs isleri. Aileler girdigi an olay bambaska oluyor hic gerek yok

Ortakli is her durumda problem. Hic girismemek lazim. Evlenince her sey esle yapilmali,mal mulk vs isleri. Aileler girdigi an olay bambaska oluyor hic gerek yok
Bunda kesinlikle hemfikirim.
Fakat ileriyi düşünenlere "hesapçı"muamelesi yapanlara da hak veremiyorum.
Sözüm meclisten dışarı,hani bir fıkra var ya:)
İki besiye alınmış öküz hem geviş getiriyor hem sohbet ediyormuş.
Biri demiş ki"Yav ne şanslıyız di mi,yediğimiz ot önümüzde,yemediğimiz arkamızda,su yem desen bol,ooh mis"
Öteki endişeyle"Sen ne diyorsun
Bizi boşuna beslemiyorlar bence,kesip derimizi yüzüp bizden kıyma sucuk pastırma yapacaklar
Derimizi tuzlayıp ayakkabı diye ayaklarına sırtlarına giyecekler"
Öteki öküz istifini hiç bozmamış"Bırak lan oğlum bu komplo teorilerini"
Yani iyimserlik her türlü sorunu yok etmiyor ne yazıkki,iki tedbir bir tedbirden iyidir

Arabayı sizin üzerine geçirmesine sevindim. Umarım diğer sözlerini de tutup sizin güveninizi kazanır.
Aslında şimdiye kadar bir yanlışını görmedim. evine bana çok iyi bakar, ayrısı gayrısı yoktur, parasız bırakmaz ama yinede etrafımda çok kötü örnekler gördüm o yüzden olmaz olmaz demiyorum. Iyi dileklerin için sağol

Nasıl yanlışını görmediniz, neler yapmış yazacaktım ki konu sahibi olmadığınızı fark ettim. Sizin adınıza sevindim. Konu sahibi için boş yere sevinmişim.

Ne ortak tapusu ya...

C Corpuss üşenmedim önceki konularinizı okudum, boşanma aşamasına geldiğinizde sizin maaş kartınıza el koyan, sizi beş parasız bırakan bir koca ile altınlarınızı sizin elinizden alan bir kp var ortada, ve siz bunlara güvenip ev alio tapuyu oğlunun üzerine mı yapacaksınız...

Baba - oğul oturup konuşup maaş kartını vermediginiz paranızı sizden almanin hesabını yapmış ve bunuda size yutturmuslar....

Ev alınacak eşinizin üstüne olacak, siz kp elden borcu ödeyeceksiniz.....o ev ne olacak biliyirsunuz degil mi??? Para kp niz tarafindan odendigi ve tapu oğlunun üstüne olduğu için oğluna bagis yapmis olacak ve siz o evde hak iddia edemeyeceksiniz olası bir boşanma durumunda....onlarda yıllarca sizin etinizden, sütünüzden faydalanmış ve ayrıca onlara bi ev hibe etmiş olacaksınız...

Ya siz kadinsiniz, biraz kendiniz için pozitif ayrımcı olun..

Ben yerinizde olsam ne mihir altınlarımi bozdururum...nede ev alir kocamın üstüne yaparım...

Madem kp ev alacak para var, evi o alsın, oğlunun üstüne yapsın....

Az mantikli olun....

Ben olsam ev işinden "ev icime sinmedi, o kadar borcun altına girmek istemiyorum" diyerek kimseyi iskillendiremeden vazgeçerdim...

Birikimimi de kendi hesabımda yapardım

Son düzenleme:
Gurur yapmıyor kurnazlık yapıyor, daha once bir boşanma fikri geçtiği için senin üzerine tapu yapmak istemiyor, paragoz ve kurnaz bir eşin var....

Bizimde 2 ev 2 arabamız var...1 ev ve 2 araba benim üzerime...2. evide benim üzerime yapacaktı ama ben farklı nedenlerden dolayi istemedim....
Arada bı sohbet arasında "boşanırsak hersey senin" der.....

Eğer boşanma anında cirkeflesmeyecek bir adam ise üzerine yapin....

Bakın ben avukatım size bildiğim kadarını aktarayım.Evlenirken başka bir rejim seçmediyseniz eğer yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimini otomatik seçmiş olursunız.Evlişşk içinde alınan tüm mallar ortak olur siz tapuda isminiz yazılmasa bile yarısına sahipsiniz.Ama miras parasıyla vs alındıysa ev ortak olmazsınız.Ama normal şekilde aldıysanız çalışma karşılığı ortak olur.Eğer evlilik içinde aldıysanız tapuda yazmasa da olur.Şerh konusuna gelirsek evinize şerh koydurursanız ev sizin adınıza da olsa eşiniz adına da olsa iki eşin onayı olmadan ev satılamaz rehnedilemez.Hatta kira ev de bile tapuya şerh verilebilir.Bunları okuyup karar verin isterseniz

Bu miras parası olduğu nasıl ispatlanıyo ki. Yani kayınpeder parayı bankada tutmuyor ve elden verecek eşim de kasadaki kendi üzerine olan altınları bozduracak bu durumda bi şey iddia edemezler sanki.

Kayınpeder bankadan parasını çekip oğlunun üzerine ev alırsa ve sonrasında kayınpedere olan borcu gelin her ay maaşıyla elden öderse, boşanma halinde sıkıntı çıkıyor. Ailede bu para işleri hep elden yapılıyormuş. Kayınpeder “bu evin parasını bankadan çekip, oğluma hibe etmiştim” diyebilir. Peşinatın geri kalanını da şu an kocanın üzerinde olan ama aslında geline ait altınları bozdurup ödeyeceklermiş.

Bir de eve şerh koyduramayacak çünkü alınan evde oturmayacaklarmış.

Tabi elden verirse ispatı zor olur ama dava açılırsa ispatlanabilir miras payı olduğu ama zor

Bu miras parası olduğu nasıl ispatlanıyo ki. Yani kayınpeder parayı bankada tutmuyor ve elden verecek eşim de kasadaki kendi üzerine olan altınları bozduracak bu durumda bi şey iddia edemezler sanki.
Kayınpeder hayattaysa zaten olmaz miras değildir bağışlama olur o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…