Ya iste insanlar luzumsuz demek ki. Bir sekilde evlilige devam ediyor olabilir konu sahibi. Ama bu sartlarda ortak mulkiyet sorun olur. Yok kp pesinat verecek yok bilmemne. Alengirli islerKayınpeder veya kayınvalide miras bırakırsa veya evlatlarına para hibe ederse, bu para üzerinde veya bu parayla alınan mallar üzerinde gelinlerinin hakkı olmuyormuş.
Bir avukat arkadaş yazmıştı, kayınpeder peşinatı banka hesabından çekip öderse, konu sahibi de kayınpedere geri öderken maaşını elden verirse, boşanma halinde konu sahibinin ev üstünde hiçbir hakkı olmuyormuş. Zaten ailede de bu işler hep elden yapılıyormuş.
Yani, konu sahibi evin parasını ödeyip hiçbir hak iddia edemeyebilir. İşin bir de bu boyutu var.
Daha önce boşanma aşamasına gelmişler. Eşi “boşanma durumunda ben senin hakkını yemem” diyormuş. Ama aynı eş daha önce boşanma aşamasına geldiklerinde konu sahibini parasız bırakmış. Hem de karısının altınlarına ve maaş kartına el koymuş olduğu halde. Ben o yüzden endişe ettim.
Ev hanımı olsalar ne olacak,eşimin teyzesinin eşi bütün mal mülk ve onlarca dönüm arazisini karısının üzerine kaydettirmişti,bu ev hanımlığı ya da çalışan olmayla ilgili değil.Neden istemediğini bilmiyorum gurur yapıyo olabilir ya da ben böyle isteklerde bulununca paragöz olduğumu açgözlü olduğumu söylüyor ona tuhaf geliyor çevresinde hiç görmemiş kadınlrda sesini çıkaran ama hepsi ev hanımı. Normalde bende tutturmam ama yaşadıklarım beni bunu yapmaya zorluyor
Eşiniz de anasının gözüymüş valla.Kadına ev parasını ödet ama ortak tapuya bile
+111111111111Eğer evin alınmasına maddi katkı sağlayacaksam tapunun ya benim üstüme yada ortak tapu olması konusunda ısrarcı olurdum. İster bencillik , ister başka birşey diyin ,ben boşanma durumunda ,erkeklerin çok çirkinleşebileceğini ablam boşanırken gözlerimle gördüm. Her türlü alavere,dalavere işlerini vicdanları sızlamadan gerçekleştiriyorlar valla. Durum böyle olunca hele hele evin alınmasına maddi katkı sağladıysam kesinlikle en azından ortak tapu almadan kuruş vermezdim. Gerekirse o parayı kendi hesabımda biriktirir ileride kendime ait başka bir ev alırdım. Bizim ilk aldığımız evi ,alınırken hiçbir maddi katkıda bulunmadığım halde tapusunu benim üstüme yaptık. Eşim teklif etti bende hemen kabul ettim. Sonraki edindiğimiz malların tapusunu da sırayla üstümüze alıyoruz. O ilk aldığımız ev benim garantim. Hiçbirşey yapamazsam çocuklarımla başımı sokacak bir evim var diye içim sonuna kadar rahat. Dünyanın binbir türlü hali var. Boşanma durumunda erkeklerin içinden resmen bir canavar çıkıyor. O yüzden kadınların kendini ve çocuklarını maddi yönden de korumaya almasını tavsiye ederim.
Bence maaşını banka kanalıyla aktarsın kayınpedereeski konulariniza baktim . eger ortak tapu yapilmayacaksa kesinlikle kabul etmeyin . bunlar ailecek katakulliye getirebilecek gibiler sizi . k.p kendi ustune yapmaz insallah evi
Ortak tapu, detayı okumadım ama ortak tapuMerhaba,
ilk evimizi aldık çok şükür ancak Ben evin üstüme olmasını istiyorum ama eşim istemiyor ayrıca bunu istedim diye çok kötü bi şey istemişim gibi tepki verdi. Neyse uzatmayacağım bilenler yorum yapabilir mi? Aile konutu şerhi koydurmak mı daha mantıklı yoksa tapuda ortak olması mı?
(Not: boşanma durumu olursa malların ikiye bölüneceğini falan biliyorum ama yinede istiyorum bunu lütfen sormayın niye diye)
Şimdiden teşekkürler
Bir ev bir kadını sürünmekten öyle kurtarır ki darkKimseye surunsun demedim. Ama bu ev araba almak gibi tasinmazlarla ilgili anlasmazliklarda sunu diyorum. Kadinlar genelde maaslarindan odemeyi yapsinlar veya yapmasinlar evlilik birligini unutuyorlar. Evin parasini odeyen kadinsa mutfak masrafini faturayi da odeyen erkek. Kadinlar tasinmazlari ben odeyeyim gozle gorulsun ama yedigim ictigim kullandigimi adam odesin nasil olsa hak iddia edemez moduna giriyorlar. Bu da bir gercek.
Kimseye surunsun demem. Tarzim degil. Ama evliyken de bosanma hesaplari yapana da samimi gozle bakamam. Bir insanin surunmesine ev engel olmaz. Kadinin isi var meslegi var maasi var ayol. Hala surunecekse zekasal sorunu vardir.
Yaaa ne bileyim,bu ornek icin demiyorum ama,evlilik suresince alinan eve,taksidi kim oderse odesin benim evim demek, bilemedim. Bana hak yemek gibi geliyor. Tamam evlenmeden once kendi evin vardir,ona lafim yok. Bak kendimden ornek vereyim. Biz de evlendikten sonra ev aldik, benim evlenmeden onceki altinlarim,dugunde takilanlar,ustune kredi cekildi. Simdi bu ev benim uzerime ama cidden ev benim mi tamamen? 3 yildir calismiyorum taksitleri esim oduyor. Ev ikimizin yahu. Boyle ev benim,ben aldim,taksidi ben oduyorum deyince ev senin olmuyor. Dogru kelimelerle anlatmaya calisiyorum da, cidden bu maddiyat meseleleri mide bulandirici. Herkes kendi parasina altinina banka maas kartina sahip ciksin arkadasim. Sonra da o birikimle alsin ne aliyorsa. Boyle evlilik olmaz.Bir ev bir kadını sürünmekten öyle kurtarır ki dark
Tanıdığım eşi ölmüş bir kadın,elinden katakulliyle evini almaya çalışan oğluyla mücadele ediyor,çünki biliyor ki evi giderse sokakta kalacak,ama evinde yaşamaya devam edebilirse bir tarhanayla olsun hayatını idame ettirebilir.
Boşanmış bir kadın için de ev herşey değildir evet,ama yine de çok şeydir,yeni hayatına +1le başlar.
Bak,örneğin bizim evimiz var,eşimin aldığı arsaya yaptırıldı,eşimin üzerine.Yaaa ne bileyim,bu ornek icin demiyorum ama,evlilik suresince alinan eve,taksidi kim oderse odesin benim evim demek, bilemedim. Bana hak yemek gibi geliyor. Tamam evlenmeden once kendi evin vardir,ona lafim yok. Bak kendimden ornek vereyim. Biz de evlendikten sonra ev aldik, benim evlenmeden onceki altinlarim,dugunde takilanlar,ustune kredi cekildi. Simdi bu ev benim uzerime ama cidden ev benim mi tamamen? 3 yildir calismiyorum taksitleri esim oduyor. Ev ikimizin yahu. Boyle ev benim,ben aldim,taksidi ben oduyorum deyince ev senin olmuyor. Dogru kelimelerle anlatmaya calisiyorum da, cidden bu maddiyat meseleleri mide bulandirici. Herkes kendi parasina altinina banka maas kartina sahip ciksin arkadasim. Sonra da o birikimle alsin ne aliyorsa. Boyle evlilik olmaz.
Ortakli is her durumda problem. Hic girismemek lazim. Evlenince her sey esle yapilmali,mal mulk vs isleri. Aileler girdigi an olay bambaska oluyor hic gerek yokBak,örneğin bizim evimiz var,eşimin aldığı arsaya yaptırıldı,eşimin üzerine.
Bir ayrılık durumunda ortak evet.
Fakat eşime birşey olsa miras olur,ben açıkta kalırım.Yeni ev alırsak benim üzerime olacak,güvence açısından,alamazsakta bu evi ortak tapuya çeviririm.Tek eşle değil ki olabilecek sorunlar,bunun daha ötesi de var.
Bunda kesinlikle hemfikirim.Ortakli is her durumda problem. Hic girismemek lazim. Evlenince her sey esle yapilmali,mal mulk vs isleri. Aileler girdigi an olay bambaska oluyor hic gerek yok
Aslında şimdiye kadar bir yanlışını görmedim. evine bana çok iyi bakar, ayrısı gayrısı yoktur, parasız bırakmaz ama yinede etrafımda çok kötü örnekler gördüm o yüzden olmaz olmaz demiyorum. Iyi dileklerin için sağolArabayı sizin üzerine geçirmesine sevindim. Umarım diğer sözlerini de tutup sizin güveninizi kazanır.
Aslında şimdiye kadar bir yanlışını görmedim. evine bana çok iyi bakar, ayrısı gayrısı yoktur, parasız bırakmaz ama yinede etrafımda çok kötü örnekler gördüm o yüzden olmaz olmaz demiyorum. Iyi dileklerin için sağol
Ne ortak tapusu ya...Bu durumu kurtarmanın tek yolu ortak tapu mu peki? Yoksa ortak tapu da olsa yukarıdaki söylediğiniz gibi bir yol izlendiğinde eşimin kişisel malı mı değerlendirilir.
Gerçi kayınpederim parayı elden verir eşime bankaya yatırcağını hiç sanmıyorum.
Gurur yapmıyor kurnazlık yapıyor, daha once bir boşanma fikri geçtiği için senin üzerine tapu yapmak istemiyor, paragoz ve kurnaz bir eşin var....Neden istemediğini bilmiyorum gurur yapıyo olabilir ya da ben böyle isteklerde bulununca paragöz olduğumu açgözlü olduğumu söylüyor ona tuhaf geliyor çevresinde hiç görmemiş kadınlrda sesini çıkaran ama hepsi ev hanımı. Normalde bende tutturmam ama yaşadıklarım beni bunu yapmaya zorluyor
Bakın ben avukatım size bildiğim kadarını aktarayım.Evlenirken başka bir rejim seçmediyseniz eğer yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimini otomatik seçmiş olursunız.Evlişşk içinde alınan tüm mallar ortak olur siz tapuda isminiz yazılmasa bile yarısına sahipsiniz.Ama miras parasıyla vs alındıysa ev ortak olmazsınız.Ama normal şekilde aldıysanız çalışma karşılığı ortak olur.Eğer evlilik içinde aldıysanız tapuda yazmasa da olur.Şerh konusuna gelirsek evinize şerh koydurursanız ev sizin adınıza da olsa eşiniz adına da olsa iki eşin onayı olmadan ev satılamaz rehnedilemez.Hatta kira ev de bile tapuya şerh verilebilir.Bunları okuyup karar verin istersenizMerhaba,
ilk evimizi aldık çok şükür ancak Ben evin üstüme olmasını istiyorum ama eşim istemiyor ayrıca bunu istedim diye çok kötü bi şey istemişim gibi tepki verdi. Neyse uzatmayacağım bilenler yorum yapabilir mi? Aile konutu şerhi koydurmak mı daha mantıklı yoksa tapuda ortak olması mı?
(Not: boşanma durumu olursa malların ikiye bölüneceğini falan biliyorum ama yinede istiyorum bunu lütfen sormayın niye diye)
Şimdiden teşekkürler
Bu miras parası olduğu nasıl ispatlanıyo ki. Yani kayınpeder parayı bankada tutmuyor ve elden verecek eşim de kasadaki kendi üzerine olan altınları bozduracak bu durumda bi şey iddia edemezler sanki.Bakın ben avukatım size bildiğim kadarını aktarayım.Evlenirken başka bir rejim seçmediyseniz eğer yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimini otomatik seçmiş olursunız.Evlişşk içinde alınan tüm mallar ortak olur siz tapuda isminiz yazılmasa bile yarısına sahipsiniz.Ama miras parasıyla vs alındıysa ev ortak olmazsınız.Ama normal şekilde aldıysanız çalışma karşılığı ortak olur.Eğer evlilik içinde aldıysanız tapuda yazmasa da olur.Şerh konusuna gelirsek evinize şerh koydurursanız ev sizin adınıza da olsa eşiniz adına da olsa iki eşin onayı olmadan ev satılamaz rehnedilemez.Hatta kira ev de bile tapuya şerh verilebilir.Bunları okuyup karar verin isterseniz
Bakın ben avukatım size bildiğim kadarını aktarayım.Evlenirken başka bir rejim seçmediyseniz eğer yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimini otomatik seçmiş olursunız.Evlişşk içinde alınan tüm mallar ortak olur siz tapuda isminiz yazılmasa bile yarısına sahipsiniz.Ama miras parasıyla vs alındıysa ev ortak olmazsınız.Ama normal şekilde aldıysanız çalışma karşılığı ortak olur.Eğer evlilik içinde aldıysanız tapuda yazmasa da olur.Şerh konusuna gelirsek evinize şerh koydurursanız ev sizin adınıza da olsa eşiniz adına da olsa iki eşin onayı olmadan ev satılamaz rehnedilemez.Hatta kira ev de bile tapuya şerh verilebilir.Bunları okuyup karar verin isterseniz
Tabi elden verirse ispatı zor olur ama dava açılırsa ispatlanabilir miras payı olduğu ama zorKayınpeder bankadan parasını çekip oğlunun üzerine ev alırsa ve sonrasında kayınpedere olan borcu gelin her ay maaşıyla elden öderse, boşanma halinde sıkıntı çıkıyor. Ailede bu para işleri hep elden yapılıyormuş. Kayınpeder “bu evin parasını bankadan çekip, oğluma hibe etmiştim” diyebilir. Peşinatın geri kalanını da şu an kocanın üzerinde olan ama aslında geline ait altınları bozdurup ödeyeceklermiş.
Bir de eve şerh koyduramayacak çünkü alınan evde oturmayacaklarmış.
Kayınpeder hayattaysa zaten olmaz miras değildir bağışlama olur o zamanBu miras parası olduğu nasıl ispatlanıyo ki. Yani kayınpeder parayı bankada tutmuyor ve elden verecek eşim de kasadaki kendi üzerine olan altınları bozduracak bu durumda bi şey iddia edemezler sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?