Sizce aldatılıyor muyum?

sevgili dranas,

eşinin senden boşanmak istemediğini biliyoruz. şu an durumu kabullenmek zorunda olduğu için, bir yandan da seni sevdiği için böyle konuşmuş..

yoksa o da biliyor resmi boşanma gerçekleşirse senin hayatına devam edeceğini vs..

çok erken karar verdin bence.. umarım pişman olmazsın.. yine de hakkında hayırlısı olsun diyorum..

eşinizin sizi paylaşamama nedeni bencillikten öte size olan derin bağımlılığından geliyor. evet, son zamanlarda ilişkiniz de çok sorun yaşamış ve birbirinizden uzaklaşmış olabilirsiniz, yine de size ihtiyaç duyuyor ve seviyor... öyle olmasa sonraki hayatınıza da böyle müdahele etmeye çalışmazdır.

boşanmaya karar vermişsiniz...bundan sonra birşeyler söylemek belki anlamsız yine de eşinizle olan sorunları çözme ve ilişkiyi iyi bir hale getirme fırsatı olabilirdi bu durum. eşiniz tam olarak nasıl aldatmış, konuyu okudum ama net bir sonuç çıkaramadım. son zamanlarda gergin şekilde telefonla konuşuyordu demişsiniz, belki isteği dışında bir durum vardı. karşı taraf onu bir ilişkiye çekmeye çalışıyor olabilir. tabi zaaf gösterip buluşması ayrı, bunu değerlendirirseniz gerekirse bedelini de ötersiniz ama...bilmiyorum karışık konular bunlar. yine de bir kez daha düşünmek iyi olurdu.

bir de...arada biten saygı... sizi bırakıp gitmesi meselesi. bunun sizi ne kadar incittiğini anlatsaydınız. hatasını görürse bunu düzeltme yoluna giderdi sanırım. sizi kaybedeceğini bilseydi bu hareketleri yapmazdı zaten. öfkeyle yapılmış davranışlar...bu elbette yapılmasını haklı göstermez yalnız bunları anlatmak düzeltilmesi için fırsat da olabilirdi...

şu an için biraz ara verip düşünün, kendinize de ona da zaman verin. belki zamanla daha rahat bazı şeyleri görür ve ona göre yol alırsınız.

İpekcim kararımı çabuk verdim ama doğru olanın bu olduğunu inanıyorum. Eşimle aynı evde değiliz ben kızımla kalıyorum. Benim ailem biliyor ablam ve abilerim destekliyor ama annem sıcak bakmıyor. Eşimin tarafında kayınvalidem nihayet dün aradı insan kalkar gelir ama gelmedi sadece telefonda üzüldüğünü belirtti bir yanlış anlama olmuştur dedi boşanmak hayırlıysa öyle olsun dedi bir insan bu kadar soğuk olabilir mi? Neyse ya ben zaten onları hiç takmadım ne söylediği çok da önemli değil. Eşim artık arayıp boşanmayalım demeyi bıraktı. Ben gerçekten sona doğru gidiyorum depresyona girdiğimi hissediyorum kötü rüyalar görüyorum sabahları uykudan kalkamazdım erken uyunayıyorum uyuyamıyorum işe erken gelip boş boş düşünüyorum. Akşamları kafamı dağıtıyım diye kitap okuyorum üç dört sayfa okuyorum bunalıyorum bugün bir doktordan randevu alacağım bir arkadaşımın tavsiyesiyle. Bugün dilekçemi vereceğim.

Herşey çok hızlı geliştiği için o kargaşada boşanma tramvasını hissedememen normal. Doktora gitmekle sağlıklı bir karar vermiş olacaksın. Kızın için güçlü durabilirsin böylece

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu durumda çok güçlü olmanızı ve en hafif yaralarla atlamanızı diliyorum

bu hayatı ve yaşadığınız sıkıntıyı sizden iyi kimse bilemez...

Verdiğiniz karar sizin için hayırlı olsun,umarım bundan sonra daha mutlu olursunuz

hayırlısı olsun

Dranas,
forumdan biliyordum ben de seni...
yasadiklarin karsisinda sok olmus durumdayim...cok uzuldum inan...
esinin yaptigi sey affedilir degil, aldatilmak affedilmemeli...cunku aldatmak demek karini kaybetmeyi gozden cikarmissin demektir...
affetsen de sen ne buyuk zatsin da beni affettin deyip yolune cenneti sermeyecek zaten esin...uc gun ozur dileyecek sonra unutacak gidecek ama sen kendi kendini yiyip bitireceksin, unutamayacaksin, ayrica hep supheleneceksin...
kendine kiyma...bosanman gerektigini dusunuyorum...
esinin tehditlerine kulak asma, avukat ama o da hukuk disi seyler soyluyor cok komigime gitti soyledikleri bu arada
bosandiktan sonra hayatina birisinin girmemesini istemesi normal...hangi insan istemez ki cocugunun annesi ya da babasi baskasiyla evlilik yapsin...
cocugu bahane ediyor bu konuda...
gencecik kadinsin omrunun sonuna kadar yalniz yasayacak degilsin...o da bunun farkina varir zamanla...
senin icin en hayirlisini diliyorum...
psikolojik yardim alma fikri de cok isabetli bir karar, ihtiyacin olacak eminim...

Hakkında hayırlısı olsun cnm umarım bir gun kararında pısmanlık duyup gecmıse donmek ıstemezsın bu almıs oldugun kararaın son yasadıgın olaydan kaynaklandıgını dusunmuyorum.
Bardak dolmus bence su zamana kadar yazdıklarını okudugum zaman gercekten cok bencıl ve vurdumduymaz bır ınsanla evlılıgını surdurmusssun yanı kısılıgı ve karakterı cokta duzgun bır ınsan degılmıs her ne kadar evlılıgını bıtırmeyı dusundugune uzulsemde boyle bır adamdan kurtulma cabalarına sevınebılırımde cnm umarım bundan sonra alacagın kararlar sana mutluluk getırsın kızınla bırlıkte......

Hayırlısı olsun canım, çok düşünerek hareket et her adımında. Nafakadan asla vazgeçme.
K.validen başından beri eleştirel yaklaşıyordu, kına yaksın, daha yapıcı davranması beni şaşırtırdı.
Sona gidiyorum diye değil, yeni bir başlangıca gidiyorum diye düşün olur mu.
Yavrun yanında ve sen kendince daha mutlu olacağın alternatifte karar kıldın.
Bu senin uzun vadede ruh sağlığın için doğru olan, şu etapta sıkıntıda olabilrisin, ama hayatın yeni düzenine girince bu sıkıntın hafifleyecek.
Doktora gitmek ve hafif bir sakinleştirici kullanmak sana iyi gelecek.
Kişisel bakımına özen göstermek, arkadaşlarla sosyal ortamlarda bulunmak ve mümkünse kızınla küçük bir tatil yapmak çok iyi gelir bu tür durumlarda, kendimden biliyorum.

Avukatın yanına gittim verdim dilekçemi benimle adliyeye geldi. Aslında avukat tutmama gerek yok ama yine de işlemleri daha rahat yaparım diye düşündüm. Anlaşmalı boşanmalarda avukatım benim yerime davaya girebilirmiş. Bana dün diyor ki sen benden çok çabuk vazgeçiyorsun insan sevdiği kişiye bir şans daha verir bence senin bana karşı sevgin bitmiş dedi ya da senin hayatında bir başkası var dedi Hayatımda veya aklımda kimse yok dedim ama böyle düşünmesi gerçekten çok tuhaf. Ben 27 yaşımdayım tabi ki ilerisi için hayatıma kimse giremez demiyorum ama şu an sadece kızımı düşünüyorum başka bir erkek bana çok yabancı geliyor ama bunu anlaması imkansız.

Kızlar kusura bakmayın hepinizin yorumlarını okudum tek tek cvp yazamıyorum ama sizlerle yazışmak bile beni rahatlatıyor. Burada daha kötü yaşanmışlıklar okuduğum için şükretmeliyim diyorum.

Kendi yaptığını o kadar önemsiz bir şey gibi görüyor ki
boşanmanı başka şeylere bağlıyor.
vicdanını böyle rahatlatmaya,suçu senin üstüne yıkmaya çalışıyor.
çok yakın bir arkadaşım var,5 yıl biriyle beraber oldu evlenmeyi düşünüyorlardı
çocuk arkadaşımı aldattı,arkadaşım bunu öğrendi emin oldu sonra ayrıldı
çocuk yapmadığı çirkefliği bırakmadı,suçu hep arkadaşıma attı
''sen zaten benden ayrılmak istiyordun,bunu bahane yaptın'' bile dedi.
bence bu düşünce tarzını kendilerine savunma mekanizması yapmışlar
suçu karşı tarafa atarak kendilerini rahatlatıyorlar.

boşanma veya ayrılma aşamasında insanlar neden böyle çirkinleşir anlamıyorum

kendi yaptığını size yüklemesi çok anlamsız

kişi kendi gibi bilir derler..

çabuk vazgeçen, heyecanı biten kendisi olmasaydı, farklı arayışlara yönelmezdi.. kendi iç dünyasında o süreçlerden geçtiği için, seni de öyle görüyor, doğal..

bana dava açmak için acele ettin gibi geldi dranas ama umarım yanılan benimdir. ilerde pişman olacağın bir karar almamışsındır.

aldatılmaktan çok eşinin seni kapıda bırakıp gitmesine üzüldüğünü söylüyorsun ki, bu çok ciddi bir durum değil. evet kötü birşey, ama eşin orası annenin evi olduğu için biraz da öyle bişey yapmaya cesaret etmişti.

aldatılma mevzusuna çok takılmaman, bazı arkadaşlar gibi beni de düşündürüyor.. şu an annenin yanındaki yaşam sana cazip geliyor, kendine güvendiğin için (sürekli gencim, güzelim vs tarzı yaklaşımların) yeni hayatın sana yeni ve farklı heyecanlar sunacağına inanıyorsun; ancak durumlar her zaman hayal ettiğimiz gibi olmayabilir.

bu yüzden umarım ilerde pişman olmazsan alelacele boşandığın için..

Belki de sadece bu olaylar değildir Dranas'ı boşanma yoluna iten.
Belki de acele değildir kararı, evliliği boyunca mutlu olmamışsa veya
tamalamıyolarsa birbirlerini belki de zamanla duygusal olarak uzaklaşmıştır eşinden.
Yani öyle olmasını umuyorum en azından ileride pişman olmaz
neden bir şans vermedim diye.

Bu kararın senin ve kızın için çooooook hayırlı olur inş.

Dranas,

hızlı alınan hiç bir karar doğru karar değildir...

bunu boşanmak istediğin için demiyorum.

kesinlikle ayrılmayacağım desen de aynı durum geçerlidir..

Aslında bir avukattan önce psikolog bence daha iyi gelecekti sana...

hızlı alınan kararlarda mutlaka bir eksik çıkar...Cana, sağlığa bir tehdit yoksa ani kararlarında anlamı yok..

Boşanma evrelerini yazmıştı ya bir arkadaş,
kendini suçlama evreni, kolay ve çabuk atlatman açısından daha yavaş hareket etmen gerekiyor...

olmuyo arkadaşlar..kavgalar yada başka sorunlar hersey unutuluyo ama aldatılmak unutulmuyo asla..bitirmek kolay değil elbette ama bunu hazmedip unutmakta kolay değil..hep içi içini yiyecek hep birileriyle arasında bişey var gibi gelecek eskisi yeniden hortladımı acaba diye hergün ister istemez düşünecek..ve ipektuncer in de dediği gibi depresyona girecek üstüne bide manyak kadın deli kadın ne kadar psikopatsın gibi damgalar yiyecek..çok zor bi durum..beni de deliler gibi sevdiğim ayrıldıgımızda nefes alamadan gözyaşlarıyla uyandığım adam aldatmıştı..ki sevgilimdi sadece kocamda değildi..bebegim yoktu..o sevgiyle affettim dedim öyle sandım affederim unuturum dedim..ama asla unutmadım unutturmadım manyak gibiydim..sürekli telefonu karıştır sürekli gözlerini takip et onamı bakacak bunamı bakacak o kız kim nette tuzaga düşür falan psikopat gibi 3 sene geçirdim..geçirttim..adamıda yediim kendimide yedim..normalde kıskanç biride değildim..sonuç..tükendim ve bitti..
bence yine ipektuncerin dedigi gibi bikaç süreç geçireceksin..acıma dönemi affetsem dönemi nefret dönemi kendine acıma dönemi yalnız olamam dönemi..dava zaten pat diye sonuçlanmıyor bi arkadasta yazmış 3 ay kadar sürebiliyormuş..daha net düşünebileceğin zamanın olacak..ayrı yaşayıp onsuz hayatın nasıl olduğunu görebileceğin biraz zamanın olacak..kafanı dağıtmanda iyi fikir mutlaka git ist.a..ve cok gençsin daha..elbette hayatına birileri girecek..girsinde..sana layık oldugun hayatı yaşatacak biri..mutlaka var :) umarım senin ve bebeğin için hayırlısı olur..

"Aldatılmak" eylem olarak elbet unutulmuyor. Yani bu bi kalem ya da bir kelime değil ki koyduğun yeri unutasın ya da söyleyeni unutasın.

Ama hatayı yapan yaptığı hatayı elinden gelenin en iyisiyle telafi ederse acısı azalır. Yapan yaptığını unutturmaya çalışır güven verirse o zaman sen de adım atarsın.

Aldatılmak=şiddet=hakaret ben bu eylemleri aynı görüyorum. Aldatılınca sadece araya duygusal/cinsel bir olgu giriyor.

Ben affeden grubundayım. Tam anlamıyla aldatılmasam da o tarz bişi yaşadım ama inanın 7 yıllık birlikteliğimizde belki hic bu kadar mutlu olmamıştık. Şu son bir yıldır dingin, huzurlu, sevgi dolu bi ilişki yaşıyoruz. Elbette hatayı yapan(yani eşim) insanüstü çabasıyla onardı kalbimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…