- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.863
- 298
Canım inan yaşadıklarına üzüldüm yaşadığım şeyler senin hayatına çok benziyor. Belki benim eşim de boşanınca o kadınla evlenir. Dün biraz konuştuk da boşanmayı kabul etti ama şundan eminim avukat olduğu için uzatmak istemiyor kariyerini düşünüyordur. Bir kaç ünlü firmanın avukatlığını yapıyor cavcav'ın ülker'in avukatlarından biri adı lekelensin istemez. Araba sende kalsın dedi zaten araba benim üstümeydi bir yıllık kredi borcu var borç eşimin üstüneydi o da zaten tüketici kredisiydi. Kızımın altınları vardı onları bankaya kasaya koymuştum senden hiçbir şey istemiyorum nafaka aylık ne kadar istiyorsan vereceğim dedi istiyorsan boşanma davasını hemen açabilirsin dedi ama bir de şart koydu benden sonra evlenemezsin veya erkek arkadaşın olamaz dedibunu kızımızı düşündüğüm için söylüyorum dedi sonuçta mahkeme velayeti sana verecek senin iyi bir anne olman gerekiyor dedi. Bunları konuştukça sinirden patladım sen bana ahlak dersi veremezsin dedim. Kendisi gününü gün edecek belki de evlenecek bana da ahlak dersi veriyor. Yazarken bile sinirleniyorum. Bir insan bu kadar mı bencil olabilir.
Dranas, şu anda sen ve Tuna nerede yaşıyorsunuz, eşin nerede yaşıyor? Aynı evde değilsiniz sanırım? Herkes ayrılma kararından haberdar mı? Senin ve onun ailesini kastediyorum.
Bu arada, hani şu seni yalnız bırakıp gittiği gece varya. Acaba annenin kapısının önü olmasaydı,yabancı bir yer olsayıdı da aynısını yapar mıydı, bence hayır.
Tamam yaptığı çok yanlış, affı yok, kabul.
Ama karşılığı boşanmak olduğunda daha mutlu olacak mısın, ben şüpheliyim.
Ben illaki yuvanız dağılmasın gibi bir at gözlüğü ile bakarak değil inan, senin boşanma sonrasında gerçekten daha mutlu olacağına inanmadığımdan bunları yazıyorum.
Aldatılan kadının "aldatıldım ama lanet olsun onu seviyorum" evresi vardır. Eşini gerçekte sevmeyen bir kadın için bile eşi çok kıymetli olur ihaneti ilk öğrendiğinde. Sen bu evreden ya geçmedin, ya da haklı olarak bizimle paylaşmadın.
Sonra bir isyan evresi gelir. Kabullenememe, öfke..
Sen başından beri sakindin, olayı deşmedin, kuyumcu olayını didiklemedin, anlaşılmaz bir sabırla bekledin.
Sonra "kendinde hata arama, kendini suçlama" evresi gelir. Bu süreci de göremiyorum sende, yani bu aşamada da değilsin. Aksine kökünden kazıyıp atmak niyetindesin.
Ve tüm bu evreleri yaşayan, tüketen kadın için 3 sonuç vardır.
Ya boşanır..
Ya gerçekten affeder, evliliğe devam eder, hatta evliliğine heyecan katmaya çalışır.
Ya da boşanmaz, kocasını da affetmez, depresyona girer. En kötü sonuç.
Sen sonuca gitme yolunda değilsin.. Çünkü aslında bir karar vermedin, geçmen gereken evrelerden geçmedin. Eşine karşı "bence" şeffaf değilsin ve kendine karşı da.
Dranas, sen gerçekten boşanmak istiyor musun?
İpekcim kararımı çabuk verdim ama doğru olanın bu olduğunu inanıyorum. Eşimle aynı evde değiliz ben kızımla kalıyorum. Benim ailem biliyor ablam ve abilerim destekliyor ama annem sıcak bakmıyor. Eşimin tarafında kayınvalidem nihayet dün aradı insan kalkar gelir ama gelmedi sadece telefonda üzüldüğünü belirtti bir yanlış anlama olmuştur dedi boşanmak hayırlıysa öyle olsun dedibir insan bu kadar soğuk olabilir mi? Neyse ya ben zaten onları hiç takmadım ne söylediği çok da önemli değil. Eşim artık arayıp boşanmayalım demeyi bıraktı. Ben gerçekten sona doğru gidiyorum depresyona girdiğimi hissediyorum kötü rüyalar görüyorum sabahları uykudan kalkamazdım erken uyunayıyorum uyuyamıyorum işe erken gelip boş boş düşünüyorum. Akşamları kafamı dağıtıyım diye kitap okuyorum üç dört sayfa okuyorum bunalıyorum bugün bir doktordan randevu alacağım bir arkadaşımın tavsiyesiyle. Bugün dilekçemi vereceğim.
ipekcim kararımı çabuk verdim ama doğru olanın bu olduğunu inanıyorum. Eşimle aynı evde değiliz ben kızımla kalıyorum. Benim ailem biliyor ablam ve abilerim destekliyor ama annem sıcak bakmıyor. Eşimin tarafında kayınvalidem nihayet dün aradı insan kalkar gelir ama gelmedi sadece telefonda üzüldüğünü belirtti bir yanlış anlama olmuştur dedi boşanmak hayırlıysa öyle olsun dediBir insan bu kadar soğuk olabilir mi? Neyse ya ben zaten onları hiç takmadım ne söylediği çok da önemli değil. Eşim artık arayıp boşanmayalım demeyi bıraktı. Ben gerçekten sona doğru gidiyorum depresyona girdiğimi hissediyorum kötü rüyalar görüyorum sabahları uykudan kalkamazdım erken uyunayıyorum uyuyamıyorum işe erken gelip boş boş düşünüyorum. Akşamları kafamı dağıtıyım diye kitap okuyorum üç dört sayfa okuyorum bunalıyorum bugün bir doktordan randevu alacağım bir arkadaşımın tavsiyesiyle. Bugün dilekçemi vereceğim.
ipekcim kararımı çabuk verdim ama doğru olanın bu olduğunu inanıyorum. Eşimle aynı evde değiliz ben kızımla kalıyorum. Benim ailem biliyor ablam ve abilerim destekliyor ama annem sıcak bakmıyor. Eşimin tarafında kayınvalidem nihayet dün aradı insan kalkar gelir ama gelmedi sadece telefonda üzüldüğünü belirtti bir yanlış anlama olmuştur dedi boşanmak hayırlıysa öyle olsun dediBir insan bu kadar soğuk olabilir mi? Neyse ya ben zaten onları hiç takmadım ne söylediği çok da önemli değil. Eşim artık arayıp boşanmayalım demeyi bıraktı. Ben gerçekten sona doğru gidiyorum depresyona girdiğimi hissediyorum kötü rüyalar görüyorum sabahları uykudan kalkamazdım erken uyunayıyorum uyuyamıyorum işe erken gelip boş boş düşünüyorum. Akşamları kafamı dağıtıyım diye kitap okuyorum üç dört sayfa okuyorum bunalıyorum bugün bir doktordan randevu alacağım bir arkadaşımın tavsiyesiyle. Bugün dilekçemi vereceğim.
İpekcim kararımı çabuk verdim ama doğru olanın bu olduğunu inanıyorum. Eşimle aynı evde değiliz ben kızımla kalıyorum. Benim ailem biliyor ablam ve abilerim destekliyor ama annem sıcak bakmıyor. Eşimin tarafında kayınvalidem nihayet dün aradı insan kalkar gelir ama gelmedi sadece telefonda üzüldüğünü belirtti bir yanlış anlama olmuştur dedi boşanmak hayırlıysa öyle olsun dedibir insan bu kadar soğuk olabilir mi? Neyse ya ben zaten onları hiç takmadım ne söylediği çok da önemli değil. Eşim artık arayıp boşanmayalım demeyi bıraktı. Ben gerçekten sona doğru gidiyorum depresyona girdiğimi hissediyorum kötü rüyalar görüyorum sabahları uykudan kalkamazdım erken uyunayıyorum uyuyamıyorum işe erken gelip boş boş düşünüyorum. Akşamları kafamı dağıtıyım diye kitap okuyorum üç dört sayfa okuyorum bunalıyorum bugün bir doktordan randevu alacağım bir arkadaşımın tavsiyesiyle. Bugün dilekçemi vereceğim.
Avukatın yanına gittim verdim dilekçemi benimle adliyeye geldi. Aslında avukat tutmama gerek yok ama yine de işlemleri daha rahat yaparım diye düşündüm. Anlaşmalı boşanmalarda avukatım benim yerime davaya girebilirmiş. Bana dün diyor ki sen benden çok çabuk vazgeçiyorsun insan sevdiği kişiye bir şans daha verir bence senin bana karşı sevgin bitmiş dedi ya da senin hayatında bir başkası var dediHayatımda veya aklımda kimse yok dedim ama böyle düşünmesi gerçekten çok tuhaf. Ben 27 yaşımdayım tabi ki ilerisi için hayatıma kimse giremez demiyorum ama şu an sadece kızımı düşünüyorum başka bir erkek bana çok yabancı geliyor ama bunu anlaması imkansız.
Avukatın yanına gittim verdim dilekçemi benimle adliyeye geldi. Aslında avukat tutmama gerek yok ama yine de işlemleri daha rahat yaparım diye düşündüm. Anlaşmalı boşanmalarda avukatım benim yerime davaya girebilirmiş. Bana dün diyor ki sen benden çok çabuk vazgeçiyorsun insan sevdiği kişiye bir şans daha verir bence senin bana karşı sevgin bitmiş dedi ya da senin hayatında bir başkası var dediHayatımda veya aklımda kimse yok dedim ama böyle düşünmesi gerçekten çok tuhaf. Ben 27 yaşımdayım tabi ki ilerisi için hayatıma kimse giremez demiyorum ama şu an sadece kızımı düşünüyorum başka bir erkek bana çok yabancı geliyor ama bunu anlaması imkansız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?