Sizce aldatılıyor muyum?

çok güçlüsün. kendine güveniyorsun. eminim kızını da en iyi yetiştirirsin. eşinin yaptıkları yenilir yutulur gibi değil. ama "biz baba açığını kapatırız değil mi" diye sormuşsun ya; annem, çocuk uçurtma, anne onu tutan el ise baba da uçurtmanın ipidir derdi. çok çok iyi düşün.

Ya da eşinin o akşam sana yaptığı saygısızlık yüzünden mi?

Çünkü her cümlende "beni aldatmasını kaldıramam" değil, "o akşam yaptıklarını unutamam" diyorsun

Cevap yazmışsın soruma.... İçindeki sevgi bitmiş gibi sanki... Çok netsin.

Ya da eşinin o akşam sana yaptığı saygısızlık yüzünden mi?

Çünkü her cümlende "beni aldatmasını kaldıramam" değil, "o akşam yağtıklarını unutamam" diyorsun

Evet o akşam yaptıklarını hiç unutamam buna saygısızlık bile denmez daha ağır kendinizi o pozsiyonda düşünün ne hissederdiniz bir de hayatında başka bir kadın belki pire için yorgan yakıyorum ama ben onu affedersem ne onu mutlu ederim ne kendimi

Dranas yanlış hatırlamıyorsam eşin bir dönem ilgisizlikten şikayetçiydi ,seni çok kıskanıyordu değil mi ,sanki eşin kendini ispatladı seni aldatmakla .

Kızım benimnle çok mutlu birlikte uyuyoruz birlikte yemek yiyoruz birliket gezmeye gidiyoruz ben de babasız büyüdüm üç yaşımda babam öldüğünde abim ve ben bir ay boyunca ağlamışız babam gelmiyor diye ama hiç hatırlamıyorum psikolojim de gayet normal kızım daha küçük unutur diye düşünüyorum.

Eşinin kızını alıp geri getirmemek gibi bir saflık yapacağını sanmıyorum, hele ki o bir avukat ve böyle anlamsız bir davranışın velayet ve sonrasında baba için söz konusu olacak haklar konusunda onun aleyhine olacağını gayet iyi bilir.

Dranas, inanmayacaksın ama tam da sana "seni annen tek başına mı büyüttü" diye soracaktım ve senin mesajını okudum..
Tahmin etmiştim..
Babasız çocuk büyütmek eğer mecbur kalırsan çok onurlu ve meşakkatli, ancak bu durumu kadar idealize etmen ve yüceltmen doğru değil.

Bence ihanetten öte sorunlar var evliliğinizde. İhanet yüzünden boşanmıyorsun sen Dranas, önce bunu kabul et. Mevcut yaşantın seni tatmin etmiyor, belli ki eşini de tatmin etmemiş. Böyle bir tatminsizlik içinde eşinin yaptığı (eski sevgiliyle birkaç kez görüşme) hatasını sen de yapabilirdin, ben de yapabilirdim.

İçi möbleli müsait bir ev var diye, eşin ille de gitti o kadınla yattı diye birşey yok, buna emin olamazsın ve kurcalamana lüzum yok zaten. Asla doğrusunu bilemezsin. Sorunlu bir evlilikte kısa süreli bir hata yapmış bir adam var karşında ve bunu yapan ilk erkek o değil.

Bir yandan da eşinin boşanmaya çok karşı olması, sana boşanma yolunda rahatça adım atma zemini hazırlıyor. Eşin tepkisiz kalsaydı, bence dava açma konusunda bu kadar aceleci olmayabilirdin. Eşinin mücadele etmesini istiyor olabilirsin, sevgisini göstermesini istiyor olabilirsin. "seviyorum diyor,ama inanmıyorum" demen bana bunu düşündürtüyor. Hiç de haksız değilsin.

Boşanmak konusunda kararlılığını bir müddet daha sürdürmeni, ancak bu süreçte geri dönülmez şekilde eşini kırmamanı ve bu olayı neticelendirmeden önce çevrene fazla duyurmamanı öneririrm arkadaşım.

Son düzenleme:
Dranas yanlış hatırlamıyorsam eşin bir dönem ilgisizlikten şikayetçiydi ,seni çok kıskanıyordu değil mi ,sanki eşin kendini ispatladı seni aldatmakla .

Ben ona hiçbir zaman ilgisiz davranmadım insanız zaman zaman farklı şeyler yaşayabiliriz evet cinsellik anlamında sık sık tartışıyorduk kabul ediyorum her gün birlikte olmak benim için kabus buna ilgisiz denilirse bilmiyorum artık hem çalışmamı istedi çalışmaya başlayınca da sürekli beni bunalttı. Eşim son bir aydır bana çok uzaktı keşke ben de onu gidip aldatsaydım birbirimizi daha ispatlamış olurduk.

Evet canım pişman olsun istiyorum ama iş yerimde arkadaşlarım beni biraz bekle diye avukata gitmeme izin vermediler bekleme sebebim o bir de tamam boşanalım ben kabul ediyorum dese biraz daha rahatlayacağım ama burdaki avukat arkadaşın dediği gibi en azından işlemler başlasın. Seviyor olabilir ama nedense ona karşı içimde bir sevgi yok inanın bu son davranışlarından sonra böyle oldum bana dokunmasına bile tahammül edemem nasıl aynı evde yaşayım ki yapamam gibi geliyor o yüzden daha mutsuz oluruz. Çok acımasızca net düşünüyorum şımarıklık yapıyorsun diyebillirsiniz herkesin olaylar karşısında yaşadığı duyguları farklıdır.

......................

dranas evliliğinizin kopma noktası eşinin seni eski sevgilisiyle aldatması olmuş... bir mahla bulunmuş... ikiniz de birbiriniz için arzuladığınız yaşama kavuşmamışsınız. yanı aldatmadan dolayı degıl de anlaşamamaktan kaynaklanıyor senın boşanmak ıstemen. içinde birikim olmuş adeta. küçükken kolay atlatır demişsin çocuğun için, evet haklısın, çocuğun yaşı ilerlemeden sağlıklı düşünüp bir karara varmak gerekir. eger evliliğinin düzeleceğine inanıyorsan cocugunu babasız büyütme, düzelemeyecek,orta yolu bulamayacaksanız ayrılmanız daha iyi gibi görünüyor. hakkında hayırlısı...

pardon tekrar yazmısım....

Son düzenleyen: Moderatör:
neden hep erkekler yapıyor ve biz kadınlar ne yapacağımızı düşünmekve karar vermek zorunda kalıyoruz...şimdide aradaşımız karar vermek durumunda ...kocasının yaptığı hatanın sonuçlarını neden o çekiyor ki... boşansammı böyle yaşayabilirmiyim çocuğum babasız mutlu olurmu.... bütün bu soruların cevabını dranas bulmak zorunda... halbuki eşi aldatmasaydı bunları düşnecekmiydi? kocasının düşüncesizliğinin cezasını o çekmek zorunda ... ne kötü...
bence arkadaşım kararı ona bırak... o, bu ağır yükü kaldırsın senin omuzlarından....

mantıklı aslında açma davayı dayanamayıp o açsın falan boşanacak mı kızımı gösterecek mi affedecek mi diye kafayı yiyip dursun bol bol da yalvarsın bu arada beter olsun belirsizlik herşeyden daha kötü

şayet dranasın yerınde olsam .... kocamla konusurdum... detayına kadar anlatmasını ısterdım...neden boyle bır sey yaptığını ya da yapmaya sebep olduğunu sorardım... direkt kocaya suçu atmazdım aldattıysa ya da bu evlilik kötü gittiyse neden böyle oldu? konusurdum.... konusurduk.... en son bır karar verırdım.. bosanacaksam ne olur, boşanmayacaksam ne olur iyice düşünüp öyle karar verirdim... evlilik zor verilen bir karardır, boşanmak da bu kadar kolay olmamalı...

Aldatma yüzünden bitmiyor bu evlilik. Birikmişliklerin sonucu bunlar.

Tuna işin içinde olmasa yazacaklarım belli ama bilmiyorum ki tek başına genç güzel bi anne ona yetebilir mi?

Aldatma yüzünden bitmiyor bu evlilik. Birikmişliklerin sonucu bunlar.

Tuna işin içinde olmasa yazacaklarım belli ama bilmiyorum ki tek başına genç güzel bi anne ona yetebilir mi?

evet arkadaşım tabiki haklısın aldatma birinci neden olmayabilir... ama bu olay tetikleyici oldu değilmi.. aldatma olmasaydı arkadaşım kendini bir karar vermek zorunda hissetmeyebilirdi demek istiyorum ....

dranas çok üüzldüm yaşadığına... gördüğüm kadarıyla çok güçlü bir yaıya sahipsin ve kendine güvenin var. güzel de bir kadınsın.. işte eşin o yüzden uyandı... e istemez tabi boşanınca eski eşinin başkalarıyla görüşmesini... erkekler de boşanmış kadınlar ilgi odağı olduğu, bir kadının boşanmış olduğunu anlayınca aklıllarına hemen başka şeyler geldiği için... kendisi niye boşanmış bir kadınla beraber olmuş... madem onu seviyormuş onunla evlenseymiş... eğerki boşanmakta kararlıysan donuna kadar al derim...istemem falan deme. bi arkadaşımda öyle hiçbşey almadan boşandı ailesi de sahip çıkmadı. arabasını satıp ev tutup eşya aldı. çocuğun için alacaksın... hatta kızızna da ev aldır... nakafanı da son kuruşuna da al... seni sevdiği şimdi mi aklına gelmiş... senleyken aklı nerdeymiş.... sen bu aralar kendine daha bir bak... daha güzel giyin ve süsünü püsünü ihmal etme... delirsin iyice... o başkasını bırakamazmış ama sen onu bırak....öyle dersin çok kızdırırsa: " sen başkasını bırakamazsın ama ben seni bırakırım " dersin... sakın üzüldüğünü de belli etme... bi kere yapan hep yapar... doğum gününde maç izliyo, güya sana pasta şiparii veriyo ... bi de gidip pastayı kedi kesip yiyo.... sana umrumda değilsin tavrı yapıyo.. gece yarısı yolun ortasında seni bırakıp tehlikeye atıyo... o zaman niye sevmiyomuş seni...al kııznı çık gezmelere... ararsa arkadaşlarımla beraberim gelemem dersin... daha da delirsin... genelde öyle oluyor...her türlü kanıtı sakla...

Tamam aldatma olmadı desek ama önceden anlatılan davranışlar da evliliği bitirmek için geçerli sebepler gibi duruyor..
Ki aldatma olunca 1. plana aldatma geçiyor illaki çünkü problemleri çözmek yerine aldatmayı tercih eden birisi var karşı tarafta.
Pişmanmış ağlamış falan denilen bir mesaj var, bende konularınızı okumuştum problemlerinizi içeren. Gözümde hiç bin pişman olan bu olaydan sonra eşini elinin üzerinde tutacak ve yaşanılanların unutulması için çabalayacak bir adam canlanmadı malesef. Anlatılanlardan kaanatim bu yönde oldu.
Bu seviyeye gelen bir evliliğin kurtarılması çok güç hatta imkansız olabilir. Çocuğunuz da var ama zaten bilinçli bir annesiniz bu konuda neler yapılabilir diye araştırıp kendiniz ve çocuğunuz için en doğrusunu seçebilirsiniz.
Kolay bir şey değildir bu süreçlerden geçmek, gücünüz hiç eksilmesin..

Kızlar günaydın ben hiç iyi değilim bunları yazarken bile ağlıyorum durup duruken ağlama nöbeti geçiriyorum. Benim acilen bir doktora gitmem lazım bir psikiyatrise gidip içimi dökmem rahatlamam lazım ama çekiniyorum da. Öğrenciyken ev arkadaşım şimdi İstanbul'da hafta sonu bin uçağa gel diye ısrar ediyor ama dün akşam ben bu hafta sonu istanbul'a gidebilirim dedim hafta sonu kızımı almak istediği için söyledim yoksa izin almak için değil gidemezsin dedi kafana göre gezip tozamazsın dedi ama istediği kadar konuşsun değişikliğe çok ihtiyacım var.

arkadaşın çok haklı git gez arkadaşınla sohbet et bak göreceksin daha iyi hissedeceksin daha mantıklı düşüneceksin.
psikiyatra gittiğin zaman onun sana söyleyecekleri belli ummadığın bir durumla karşılaşatığın için bu hissettiklerinin çok doğal olduğunu bunun senin suçun olmadığını kendini suçlamaman gerektiğini , herkesin başına geleceğini ve elindeki iyi şeyleri( kızını düşünmelisin , ailenin desetkçi olduğunu , işin olduğu gibi) düşünmelisin diyecek en önemliside bu acı şimdi artacak ama zamanlada yok olacak diyecektir.
he bide bu duygularla başedemiyorsan ilaç kullandırtmak ister ama sakın ilaç falan kullanma senin tedvin fazla düşünmemek sevdiklerinle vakit geçirmektir herşey geçicek kusura bakma bende psikiyatr değilim ama psikolojiden birazda olsa anlıyorum ve sana destek olmak istediğim için yazıyorum umarım herşey istediğin gibi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…