Sizce aldığım karar doğru mu?

Kesinlikle kınamak ya da eleştirmek değil maksadım. Asla insaniz beşer şaşarız. Ama şunu söylemeden geçmek istemiyorum:

Anne babanızın uygun gördüğü kişiyi reddedip (sebebiniz vardır belki bilemem tabi ki) arkadaşınızın tanıştırdığı sabıkalı birine gönlünüzü nasıl kaptırıyorsunuz . Neden anne baba evladına bir seçenek sununca çocuklarda direk reddetme psikolojisi var?

Not: bunu yazan bugün dertli üzülmüş bir anne. Biraz annelik içgüdüsüyle kızmak istedim size.
Bunu okurken bende hem kendim hem sizin için üzüldüm. Zaten aşırı duygusalım suan ağlamamak için direniyorum. Ailemin istediği adam çocuklu biri nebileyim yapamam gibi geldi karşı çıktım ablacım her ay birini oneriyorlar bende haliyle bi bunalıma girdim. Ama hiç kimse ailem kadar değerli değil, beni çok seviyorlar bende onlari

Müge anlıyı izleyin bakın kimler kimler dışarda iyi halden bütün pislikleri saliyorlar :işsiz: hatta geçenlerde müge biz boşuna uğraşiyoruz burda demek siye sitem ediyordu
Bundan sonra izlerim sanırim bugune kadar hep calistim dogum izninde artık bol bol bakarim 🙄
Diyorum ama sinirlenip kapatirim ben kesin.

İsterseniz linç edin, farketmez. Ama size sadece kararım doğru mu diye sorguladım, Müge anlı programı hakkında sorular yoneltmedim rica ediyorum bana yaşanılan konuları örnek gösterip aaa şunlara bak aynı şeyi yaşıyorlar diye yadirgamayın ve de sinanmadiginiz acılar üzerinde konuşmayın lütfen..

İyi geceler diliyorum hepinize kızlar.
Buraya gelip de okuyan herkesin ne derdi varsa bir an evvel biter, sıkıntılarından kurtulur inşallah..
Ben 28 yaşında başından bir evlilik geçen bir kadınım. Boşandıktan uzun bir sure boyunca ciddi anlamda bir görüştüğüm olmadı, sadece vakit geçirmek için arkadaş gibi konuştuğum insanlar oldu. Ta ki.. aile baskısı olunca ben de ciddi anlamda bunalmaya başladım, onların bana uygun gördüğü insanla görüşmemek için direndim, en sonunda arkadaşımın bir arkadaşıyla gorusmek istedim.

Bu adam daha önce hiç evlenmemiş 6 yıldır hapishanede olan biri, pandemiden dolayı uzun bir zaman daha burda kalacak, ama şuan 4 yılı daha var tamamen beraat etmesine. Yani yaklaşık 1 senedir burda, başta gorusmekten çekindim sonra bir çay içmekten birsey olmaz düşüncesiyle arkadasimla birlikte gittik ve muhabbet o kadar güzel geçti ki ben bile şaşırdım. Onu tanımaya başladıkça aşık olduğumu farkettim (o da kısa sürede çok bağlandı). Anneme mevzuyu açtım o da insanlık hali her insanın başına gelir oyle seyler kızım diye anlayış göstermişti. Ama mevzu babama kadar gelince, babam cok büyük tepki gösterdi, olmaz ben arkanda değilim, bizi silersin ozaman dedi. Hatta bu mevzuyu amcamlar geldiginde de konuştular ve nihayetinde herkes bana cephe aldı. Sabıkalı bir adamla ömür geçirmeyi nasıl düşünürsün sen onla hiç konuşma bile dediler. Hem sen evlilik yaşamışsın o daha evlenmemiş ilerde sorunlar olur bosver dediler. Ablamla da konuştuk o da olumsuz düşündüğünü söyledi..

Ben de nihayetinde uzun uzun düşünüp, madem kimse istemiyor, çok zor olacak madem, bende en iyisi bitireyim ve unutayım dedim. Dün konuştuk ve olmayacağını söyledim, o da bi hayal kırıklığı yaşamasına rağmen peki dedi..
Kızlar lütfen söyleyin bana, aldığım karar doğru mu ilerde pişman olurmuydum? Veya tam tersi zamanla hersey hallolur muydu? ...
Şimdi birini seversiniz ilişkiniz olur ya da evlenirsiniz falan başına bir iş açar cezaevine girer o zaman ben kabul ediyorum, cezası bitene kadar da beklerim, sonrası için sabıkalı bir adamda olsa seviyorum onu falan dersiniz anlarım ama bi arkadaşınız tavsiye etti diye böyle bir adamla herşeyi baştan bilip tanışıp konuşmak da ne bilim 🙄🙄🙄 bana pek akıl işi gibi gelmedi.. Hele ki ikinci evlilik için fazla cesurca geldi bana.. İkinci evlilik dememdeki kasıt hani sonuçta bir kez başınızdan böyle bir olay geçmiş hataların, olacakların daha çok farkında olursunuz artık daha sağlam adımlar atarsınız şeklinde söyledim.. Ben babanızın ve akrabalarınızın tavrını çok normal buldum.. Asıl annenize çok şaşırdım ..

Ayrıca neden cezaevine girdi sebebi nedir bilemiyorum ama dediğinize göre de 10 yıl cezası var.. Az değil yani.. 😶😶Bence bitirmekte en doğru kararı vermişsiniz.. 👍

Şimdi birini seversiniz ilişkiniz olur ya da evlenirsiniz falan başına bir iş açar cezaevine girer o zaman ben kabul ediyorum, cezası bitene kadar da beklerim, sonrası için sabıkalı bir adamda olsa seviyorum onu falan dersiniz anlarım ama bi arkadaşınız tavsiye etti diye böyle bir adamla herşeyi baştan bilip tanışıp konuşmak da ne bilim 🙄🙄🙄 bana pek akıl işi gibi gelmedi.. Hele ki ikinci evlilik için fazla cesurca geldi bana.. İkinci evlilik dememdeki kasıt hani sonuçta bir kez başınızdan böyle bir olay geçmiş hataların, olacakların daha çok farkında olursunuz artık daha sağlam adımlar atarsınız şeklinde söyledim.. Ben babanızın ve akrabalarınızın tavrını çok normal buldum.. Asıl annenize çok şaşırdım ..

Ayrıca neden cezaevine girdi sebebi nedir bilemiyorum ama dediğinize göre de 10 yıl cezası var.. Az değil yani.. 😶😶Bence bitirmekte en doğru kararı vermişsiniz.. 👍
Teşekkür ederim Black:) umarım

Umitcan kim bilmiyorum ama, size şu soruyu sorayım. Kadir şeker gibi masum birini sevmiş olsaydınız Allah hasbelkader onu karşınıza çıkarmış olsaydi yine ayni şeyi mi düşünürdünüz ?
O çocuğun başına gerçekten ne geldiğini biliyoruz adamın karısı yüzünden içerde maalesef kadın ifadesini değiştirmeseydi içerde yatmayacaktı belki siz birda kesinleşmis 10 yıldan bahsediyorsunuz neyse sizin bileceğiniz iş hayırlısı olsun ;)

Bunu okurken bende hem kendim hem sizin için üzüldüm. Zaten aşırı duygusalım suan ağlamamak için direniyorum. Ailemin istediği adam çocuklu biri nebileyim yapamam gibi geldi karşı çıktım ablacım her ay birini oneriyorlar bende haliyle bi bunalıma girdim. Ama hiç kimse ailem kadar değerli değil, beni çok seviyorlar bende onlari
Ağlamayın lütfen ağlamanız için yazmadım 😞

O konuda haklısınız ailenizle de konuşun. Çocuklu birisiyle evlenmek te zordur. Neden ille hemen evlenmemiş mı gerekiyor. Allah iyilerle karşılaştırsın. Kim iyi kim kötü bilemeyiz tabi ki ama içinize sinmeyen bir evlilik te olmasın sırf aileniz istedi diye.

Bugün kızıma söylediğim şeyi size de söyleyim konuşun. Ne olursa olsun konuşun . Ne istediğinizi ne istemediğinizi söyleyin. Siz sustukça isteklerini kabul ettiğinizi düşünecekler. Konuşuyorsunuzdur tabi ki yanlış anlamayın sadece söylemek istedim.

Sizi sevecek sayacak biri çıkar inşallah karşınıza 😊

Bıçağı çıkaran ve saplamakta olan babası, yani ya o ölecekti ya da baba. Kendini korumaya çalışmış dosyada da öyle yazıyor, ancak yine de mahkeme cezayı yazıyor tabi. Anlatti herseyi gerçekten evden bile ayrılmış babasıyla bir araya gelmemek için ama adam sürekli bulaşmış annesine kardeşlerine ve bu cocuga .. neyse olay kısaca bundan ibaret. Ama sonrası daha zor tabi özellikle çocuklarıma anlatmak bu durumu, iş hayatı vs. Ailemin razı göstermemesi de benim tamamen birakmama vesile oldu. Boyle kazayla bile olsa suç işleyen insanlar toplum tarafından hor goruluyor, dislaniyor diye üzülüyorum işte ne bileyim..
Ben toplumdan hor görülsün demedim, öfke kontrolu olmayıp babasını öldüren biriyle için rahatça evlenip, korkusuzca tartişabilir misin dedim?
Ayrıca dosyaya öyle geçer çünkü annesi de kendisi de öyle söyledi, adam da dile gelemicegi için dogal olarak nasıl anlatildiysa oyle işlenmiştir, yuzde yuz yanlislikla oldugunu gozunle gormeden nasil garantisini verebilirsin?
Neyse bunlar benim fikirlerim. Evlenecek olan sensin, senin için sorun değilse evlen ama madem buraya sordun ben de kendime gore fikrimi yorumladim.
Kaldı ki kendin zaten ayrilmissin adamdan, neden benim zaten evlenme dememe takildin anlamadim? O kadar arkasindasin madem kalk evlen o zaman, neyi yokusa suruyorsun?

Benim ogullarim var. Bu olay dogruysa bile ben onlari bu sekilde yuzgoz etmezdim
Yüz göz mü ? Kavga anında bi anlık sinirle binlerce insan istemeden suç işliyor, bence yine de bukadar emin konuşmayın. Benimde başıma gelmedi ailemde de görmedim ama yinede yadırgamadım hayatta hersey olabiliyor maalesef..

Tövbe yarabbim beni hayretlere gark ettiniz. Yahu ben bu adamla aynı sokaktan geçmeye korkarım siz yanında nasıl yatacaksınız? Yapmayın etmeyin ailesi ve kendisi bu denli sorunlu biriyle 2.evlilik niye? 2.ye daha bir temkinli yaklaşmanız lazım. Aileniz de istemiyor. Başkasını bulursunuz ay nolur... Başınıza bir şey gslir
gelir dikkat edin

Ağlamayın lütfen ağlamanız için yazmadım 😞

O konuda haklısınız ailenizle de konuşun. Çocuklu birisiyle evlenmek te zordur. Neden ille hemen evlenmemiş mı gerekiyor. Allah iyilerle karşılaştırsın. Kim iyi kim kötü bilemeyiz tabi ki ama içinize sinmeyen bir evlilik te olmasın sırf aileniz istedi diye.

Bugün kızıma söylediğim şeyi size de söyleyim konuşun. Ne olursa olsun konuşun . Ne istediğinizi ne istemediğinizi söyleyin. Siz sustukça isteklerini kabul ettiğinizi düşünecekler. Konuşuyorsunuzdur tabi ki yanlış anlamayın sadece söylemek istedim.

Sizi sevecek sayacak biri çıkar inşallah karşınıza 😊
Amin Allah razı olsun ablam bende annemle herseyimi paylaşıyorum cok sukur dogru yolu eninde sonunda buluyoruz bir sekilde:) Allah evlatlarinizi ve sevdiklerinizi size bagislasin

Yüz göz mü ? Kavga anında bi anlık sinirle binlerce insan istemeden suç işliyor, bence yine de bukadar emin konuşmayın. Benimde başıma gelmedi ailemde de görmedim ama yinede yadırgamadım hayatta hersey olabiliyor maalesef..
Ben hayatta her seyin olabildigine yeterince sahidim. Bu konuda aslinda demek istedigim, olayin bu anlatilan sekilde yasanmadigina nerdeyse eminim ama kanitlayamam. Ona gore dusunun

Ben toplumdan hor görülsün demedim, öfke kontrolu olmayıp babasını öldüren biriyle için rahatça evlenip, korkusuzca tartişabilir misin dedim?
Ayrıca dosyaya öyle geçer çünkü annesi de kendisi de öyle söyledi, adam da dile gelemicegi için dogal olarak nasıl anlatildiysa oyle işlenmiştir, yuzde yuz yanlislikla oldugunu gozunle gormeden nasil garantisini verebilirsin?
Neyse bunlar benim fikirlerim. Evlenecek olan sensin, senin için sorun değilse evlen ama madem buraya sordun ben de kendime gore fikrimi yorumladim.
Kaldı ki kendin zaten ayrilmissin adamdan, neden benim zaten evlenme dememe takildin anlamadim? O kadar arkasindasin madem kalk evlen o zaman, neyi yokusa suruyorsun?
Noo yanlış anladın bi sakin, ben olayı anlattım evet aldığım kararı elbette sorgulayıp sizlerle paylaşmak istedim sana ters bi cevap vermedim ki warrior:)

Noo yanlış anladın bi sakin, ben olayı anlattım evet aldığım kararı elbette sorgulayıp sizlerle paylaşmak istedim sana ters bi cevap vermedim ki warrior:)
Ters değil kendinle çelişkilisin fanaa.
Sana ailene kulak verdiğin, pişman olmayacağin kararlar ve iyi akşamlar dilerim.

Cinayetten hapse giren biri ile evlenmek mi?

20201228_020236.webp

Back
X