Sizce anneme gerçeği anlatmalı mıyım?

Durup dururken gecmisi anlatmaya
Ne gerek var
Hemde Ayseyi zan altında bırakmışsın. Annenin gözünde gerçek olmayan duruma sokmussun kızcağızın haberi yok

ebedi susardımbundan sonraki yaşadıklarında dürüst olup kendini bi nebze rahatlatırsın..geçmişe mazi derler.

Annenize her şeyi bugüne kadar anlatmış olabilirsiniz ama bu sizin hayatınız ve eleştirilmek istememişsiniz. Ki ben herkesin her şeyi bilemesi gerektiğini düşünmüyorum. Bir gün evlenecek ve özel halleriniz olacak mesela. Anlatmak zorunda olmadığınız hatta anlattığınızda eşinize cephe alabileceği durumlar gibi... Belki de içsel dünyanızda böyle bir zorunluluk hissediyorsunuz ama bu hissettiğiniz zorunluluk belki de bağımlı bir ilişkinin neticesidir.
Şöyle olsa anlarım hani adam sizi tehdit eder vs eyvallah anlatırsınız ama ben hep sınırları olan bir insan olunca belki de kendimden başka kimseye herşeyimi anlatmam.

Olan hep Ayşe ile Merve' ye oluyor vallahi üzülüyorum...

O kişi yumurtlamayacaksa birgün, anlatmamak daha iyi.

Boşu boşuna geçmişi deşmeyin o da sizin hayat dersinizdi öğrendiniz dersinizi aldınız, bir de ne kadar yakın olsanız da her şeyi neden annenize anlatmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi? Hayattaki doğrularınızı ya da yanlışlarınızı anneniz mi belirliyor? Tabi ki annedir güvenmek,sır vermek için en iyi kapıdır (ben her ne kadar yabancı olsamda bu anneli durumlara) am insanın sadece kendisine saklayacağı şeylerinin olması gerektiğini düşünürüm. Siz bilirsiniz.

Özele girme nişanlı dahi değilsin sonra seni suçlar ne gerek var

Geçmiş bitmiş gitmiş çomak sokmanın alemi yokki?

Ortaya çıkma ihtimali var mı?
Annenizin öğrenebileceği bir durumsa ki biraz öyle görünüyor, uygun vakitte anlatırsınız. Başkasından duyması çok kötü olur.

Yoksa kalıcı etkisi olmadığı için söylemeyebilirsiniz yine de yedekte planınız hazır olsun.

bence anlatma. Çünkü tamam annelerle arkadaşlar gibi olunabilir ama her şeyi bilmelerine gerek yok. Eğer ortada can güvenliğini tehdit eden bir durum yoksa.
Ayrıca bu yalan söylemek olmuyor. Tabii ki bazı şeyleri anlıyorlar ama her şeyi gözlerine sokmaya gerek yok. Ben Kıbrısta yaşarken alkol aldığımı pekala biliyorlardı ama içkiliyken hiçbiriyle konuşmadım. Gözlerine sokmaya gerek yok. Bu yalan söylemek mi? Hayır.
Sonuçta maddi olarak kullanıldım demişsin, bunu anlatman belki annenin güvenini sarsabilir ve artık yeni bir şeyi anlattığın zaman daha çok pimpirikli davranabilir. Yani olayları biz unutuyoruz annelerimiz unutmuyor maalesef.

Bdv ye konu açtın ve içini döktün bence artık kimseye annen de dahil anlatmana gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…