Sizce ben mi büyütüyorum?

Gul_28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2012
91
17
88
İstanbul
Merhabalar ;

Kayınpederim balayından döndüğümüz günün ertesi günü henüz daha 7 günlük evliyken ''yüzünüzü gören cennetlik'' gibi bir ifade kullandı.Benimde haliyle canım sıkıldı.Balayından yeni dönmüşüz düğünün ertesi günü ziyarete gitmemize rağmen bu şekilde bir cümle kurması hiç mi hiç hoşuma gitmedi. 8 günlük evliyken eşimin teyzesinin oğlunun düğününe gittik.Eşimin ailesi yeğenlerine birşey takmadı eşime de siz bir çeyrek takarsınız demiş.Bende haliyle sinirlendim.Bize takılanları bize takanlara biz mi geri takacağız diye eşime yüklendim.Oda biz takacağız falan deyince çıldırdım haliyle.Tartıştık biraz.Sizce ben abartıyormuyum bu tarz şeyler gayet normal mi? İnsanın huzuru kaçıyor gerçekten.Geçenlerde yemeğe çağırdılar eşim tek başına gitti ben evde kaldım.Soğudum kayınbaba ve valide hanımdan

öncelikle bu tür muhabbetler için daha çok yeni evlisin,

kayıpederin söyleme tarzı aranızdaki muhabbet tonu önemli bunu gerçekten şaka anlamıyla söylemiş olabilir ki belki siz farklı algılkadınız
bende ne olursa olsun eşini asla yalnız yemege gönderme sen tepkili olsan bile gitmelisin
altın meselesine gelince ben de eşimin ailesiyle düğüne gidiyorum ama benim evim artık ayrı olduğu için hem ben takıyorum hem onlar ..

Ben evli biri değilim canım ama yemeğe çaldırıldıgında gitmemen hoş olamamış.Sen soğursan kayınbaba ve kaynanandan çok zor olur senin için sonuçta eşinin ailesi sürekli yüzyüze geliceksiniz.iğneleyici laf söylerler :/ Bence sen onları yemege çağırda kaynbaban bi hamarat gelin yemegi yesin böylelikle yüzünüde görür :)

normal şeyler canım. bukadar erken olması ilginç ama belkide gerçekten kayınbaban şaka yapmak istemiştir henüz tarzını ve tavrını bilmediğin için sende anlayamamış olabilirsin onu. ama sen ne olursa olsun hep yapıcı olmaya çalış hiçbirzaman yıkıcı olma. özelliklede eşine karşı canım. ailesi ile ilgili olumsuz şeyler söyleme sonra bunlar sana hep geri döner. söyleyeceklerin varsada iyi bir anınızda güzellikle yada örnekler vererek anlatmaya çalış canım.şimdiden yıpratmayın evliliği bak ne güzel evlenmişsin mutlu olmaya bak

yemeğe gitmemen olmamış bence de,
daha çoook çağıracaklar zamanla azaltırsın gitmeyi, daha en başından böyle tepkili olma,

benim de kb aynı cümleyi kullanmıştı, çok sinirlenmiştim çok ilgi bekliyorlardı çünkü, ben hiç bişeye alışamamışken onların nazını çekmek zor geliyordu
ama bence bu kadar dışa vurmamalısın tepkini, anlamazlar neden böyle davrandığını.
aynı altın durumu benm de başıma geldi ama eşimin fikriydi, bi yakınlarına 2 tam altın götürcekmişiz. biri bizim adımıza diğeri ailesinin adınaymış, çünkü onlar bize takmışlarmış, bunu diyen eşimdi , neyseki ailesi normal olanı yapıp kendi altınlarını almışlardı da biz iki taneyi takmadık,
daha önünde katedeceğin çok şey var, aşırı tepkili olmadan eşine tepkini düşünceni fikrini belirtmelisin her konuda.

Durmadan hep bu şekilde laf sokmaları canımı sıkıyor hergün görmek istiyorlar neredeyse nişanlıyken bile 2 haftada bir giderdim bazende haftada 2 kere giderdim yemeğe çaya nerdeyse ama onlara göre yetmiyor işte bir de işin kötüsü çok yakınız ve ben sürekli içli dışlı olmak istemiyorum.Kendi ailem bu kadar tepki vermezken bunları anlayamıyorum.Annesi oğlunu yanımda cuk cuk öper gerçekten hiç hoş değil tuhaf geliyor bana.Geçenlerde kayınvalidem aramış anneme ağlamış özledim oğlumu diye, annemde onlar mutlu olsunlar başka ne isteriz ki falan diye konuşmuş.Altına gelince bize takılan altınları bize takanlara bizim geri takmamız tuhaf değil mi teyzesi bilezik taktıysa biz teyzesinin kızı evlendiğinde ona bilezik takacakmışız ama kayınvalidemler takı takmayacaklarmış.Tabiki küçük altın takarım da bu kadarıda saçmalık yani.Ailem de öyle şey mi olur diyor.Kafam çok karışık yaaa

Son düzenleme:
tepkilerini belli etmek için çok erken davranıyorsun , bak bakalım ilk günlere istinaden durumlar mı , yoksa sizi kendi düzenlerine mi alıştırmaya çalışıyorlar,

ilk günlere istinadense sorun yok ama eğer kendi düzenlerine alıştırmaya çalışıyorlarsa yavaş yavaş tepki vermeden çek kendini ve bunu yaparken eşinle zıtlaşmadan yap derim çünkü saçma sapan güç savaşı haline getiriyorlar , eğer ki sşinle zıtlaşırsan olayı gereksiz inatlaşmaya bindirebilirsin buna dikkat et derimm

ahhh ilk günlere neden cicim ayları diyolarsa daha düzenin oturmadığı kavga ayları oysakii, ama oturuyo zamanla merak etme

Son düzenleme:
Evet bence sen büyütüyorsun. Yemeğe gitmemekle ayıp ettiğini düşünüyorum. Daha 1 haftalık evliyken eşinin ailesiyle arana duvar örmene ne gerek var. Kpin belki şaka belki ciddi söyledi bilemem ama ciddi söylese bile bunda ne var ki. Kırılacak alınacak bi durum yok ortada. Ayrıca bana göre takı konusunda da haksızsın çünkü takının amacı zaten budur. Senin düğününde takıyı sana emanet verirler sonra karşı tarafın düğünü olduğunda onlar sana ne taktıysa sende onlara takarsın. Olaylara biraz daha iyimser bakarak yapıcı olmanda fayda var. Şimdiden bunları takarak canını sıkma. Evliliğin tadını çıkar.

Siz sanırım bu formu okuya okuya söylenilen her söze anlam yüklemeyi ve her sözden alınmayı mı öğrendiniz? Bence biraz daha evlilik nasıl olmalı, nasıl yürütülmeli, eşler birbirlerine nasıl davranmalı gibi başlıklara da baksaydınız.

Ne olmuş kp size yüzünü gören cennetlik dediyse.. Haklısın baba ama yol yorgunluğu işte daha yeni geldik biraz evime alışmaya çalışıyorum filan deseniz belkide adam size destek olacaktı... hem eşinizi yemeğe tek göndermeniz hem eşinize hem de eşinizin ailesine ciddi saygısızlık olmuş, kv altın takabilir takmayabilir ama gaza gelipte eşinizle neden kavga ediyorsunuz, bahsettiğiniz kişiler size düğünde taktı ise adettir karşılığı verilir gönlünüzden gelmiyorsa eşinize amaan aşkım onlar bize bişi mi taktı diyerek geyiğe de vurabilirdiniz. bence daha ilk günlerde bu sorunları üretmeyin ve birbirinizi idare edip evinize evliliğinize adapte olmaya çalışın...

8 günlük evliyken başka bir yakının düğününe gitmekte ne gibi bir sıkıntı olduğunu ben göremedim. takı takmanızda da bir şey yok, 8 günlük evliyseniz aç değil açıkta değilsiniz ne olur ki bir şey taksanız akrabanız değil mi? düğün tarihi buymuş onların da ne olacak yani siz bunu evlenirken biliyordunuz heralde düğünün tarihini? şapkadan çıkan tavşan misali bir olay değil özetle. bence siz fazla yanlış anlamışsınız olanları. yüzünüzü gören cennetlik demeleri belki biraz yakın duracaklarını gösteriyor size ama yine de tek başına bir kanıt değil. hemen daha 10 gün bile olmadan bu ne gerginlik. sakin olun.

haklısın ama yemeğe gitmemen hoş olmamaış...
evliliğin başında olur böyle şeyler..
haklıyken haksız duruma düşürme kendini...

Sorun düğüne gitmek değil.Sorun kayınvalidelerin kenara çekilip hadi takın demesi ben küçük altında takarım o da sorun değil benim anlamadığım kayınvalide neden birşey takmadı herkese ben mi takıcam ?

evet abartıyorsun

Belki yeni düğün yaptılar sıkışık olabilirler. Bunu da size açıkça söylemek yerine siz takın demiş olabilirler. Bu seferlik takın bence hiçbir şey olmaz bir sonrakilerde de aynı şeyi yapıyorlarsa ben onu takmayı düşünmüyorum gücüm buna yetiyor bunu takacağım dersiniz olur biter.

ewt canım senı cok ıyı anlıyorum... emınım kı bu durum cogumuzun basından gecmıstır... tepkın yanlış... haklısın ama bunu kaprıs yaparak yada küserek deılde tatlı dılle güler yüzle anlatmaya calıs... aradaki mesafeyı korumak ıstemen doğru .. ama arayı cok açmadan saygıda kusur etmeden

Emin ol ki artık onlarda sana tepkililer.

Unutma ki sen tepkinle onların huzurunu kaçıramazsın ancak onlar tepkileriyle seni huzurunu öyle bir kaçırırlar ki.

Bir kayınpeder esprisini alıp nerelere götürmüşsün gerçekten yazık olmuş. Abartmaktan öte yemeğe gitmemekle bir haftalık evliyken evinin ortasına bomba atmışsın.

Biraz konunun dışına çıkacağım belki ama fikirlerimi söylemeden duramayacağım. Bu forumda hiç bir zaman konu açmayı düşünmedim (açılan konularda kendimden örnekler vermenin haricinde) çünkü sizin konunuzda da gördüğüm üzere bazı insanlar fikir söylemenin dışında kendi fikirlerini kabul ettirmenin peşindeler. Abartıyorsunuz, erken başlamışsınız, altın taksanız ne olur vs... Konu açanları yermenin bir anlamı yok diye düşünüyorum. Kişiler sağlıklı düşünebilse, mantıklı kararlar alabilse neden başkalarına sorunlarını açıp fikir istesinler ki.
Mutsuz giden evliliklerde hemen boşannnn o adamdan, kaç kurtul o evden diyenler, bakıyorum başka konularda konuyu açan kişiyi neredeyse pişman ettiriyorlar.

Konu sahibi arkadaşım, bence abartmıyorsun, sana tavsiyem mesafeli olman ve mesafeni koruyabilmendir. Altın konusuna gelince eşinin ailesinin taktığı altınları sizin ödemeniz yanlış olandır. Benim ailem bana takılan altınları tekrar kendileri takmışlardır. Biz evlendiğimizde de eşimin ailesinden böyle bir talep gelmişti, ben hiç muhatap olmadan eşime bu örneği vermiştim ve gittiğimiz düğünlere kendi bütçemizin yettiği kadarını takıyoruz.

altın meselesinde haklısın
darılma ama biraz büyütüyorsun eğer içinde başka şeyler varsa bilemem ama ortada laf yokken gitmemezlik yapıpta eşini ortada bırakma sen zararlı çıkarsın
çünkü yeni evliyken yanlış anlaşılmalar tartışmalar diz boyu birde araya soğukluk girerse eşin senin dğil ailesinin yanında olur...

Biz dugunumuzde takilan kucuk altinlardan annemlere de kv. de bir miktar vermistik.Esim ve ben kendi rizamizla bunu yaptik cok da mutlu olduk onlar da memnun oldular. Ne olur ki bir kucuk altini siz taksaniz neyiniz eksilir.Basit meselelerde hemen yuzgoz olmayin esinizle biraz rahat olmalisin. Ayrica annesiymis de oglunu opmus ne var bunda bu ne kadar kapris? Kp latife ile sitem etmis bence cok buyutuyorsun olaylari cooook!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…