Merhabalar ;
Kayınpederim balayından döndüğümüz günün ertesi günü henüz daha 7 günlük evliyken ''yüzünüzü gören cennetlik'' gibi bir ifade kullandı.Benimde haliyle canım sıkıldı.Balayından yeni dönmüşüz düğünün ertesi günü ziyarete gitmemize rağmen bu şekilde bir cümle kurması hiç mi hiç hoşuma gitmedi. 8 günlük evliyken eşimin teyzesinin oğlunun düğününe gittik.Eşimin ailesi yeğenlerine birşey takmadı eşime de siz bir çeyrek takarsınız demiş.Bende haliyle sinirlendim.Bize takılanları bize takanlara biz mi geri takacağız diye eşime yüklendim.Oda biz takacağız falan deyince çıldırdım haliyle.Tartıştık biraz.Sizce ben abartıyormuyum bu tarz şeyler gayet normal mi? İnsanın huzuru kaçıyor gerçekten.Geçenlerde yemeğe çağırdılar eşim tek başına gitti ben evde kaldım.Soğudum kayınbaba ve valide hanımdan
Evet bence sen büyütüyorsun. Yemeğe gitmemekle ayıp ettiğini düşünüyorum. Daha 1 haftalık evliyken eşinin ailesiyle arana duvar örmene ne gerek var. Kpin belki şaka belki ciddi söyledi bilemem ama ciddi söylese bile bunda ne var ki. Kırılacak alınacak bi durum yok ortada. Ayrıca bana göre takı konusunda da haksızsın çünkü takının amacı zaten budur. Senin düğününde takıyı sana emanet verirler sonra karşı tarafın düğünü olduğunda onlar sana ne taktıysa sende onlara takarsın. Olaylara biraz daha iyimser bakarak yapıcı olmanda fayda var. Şimdiden bunları takarak canını sıkma. Evliliğin tadını çıkar.
Merhabalar ;
Kayınpederim balayından döndüğümüz günün ertesi günü henüz daha 7 günlük evliyken ''yüzünüzü gören cennetlik'' gibi bir ifade kullandı.Benimde haliyle canım sıkıldı.Balayından yeni dönmüşüz düğünün ertesi günü ziyarete gitmemize rağmen bu şekilde bir cümle kurması hiç mi hiç hoşuma gitmedi. 8 günlük evliyken eşimin teyzesinin oğlunun düğününe gittik.Eşimin ailesi yeğenlerine birşey takmadı eşime de siz bir çeyrek takarsınız demiş.Bende haliyle sinirlendim.Bize takılanları bize takanlara biz mi geri takacağız diye eşime yüklendim.Oda biz takacağız falan deyince çıldırdım haliyle.Tartıştık biraz.Sizce ben abartıyormuyum bu tarz şeyler gayet normal mi? İnsanın huzuru kaçıyor gerçekten.Geçenlerde yemeğe çağırdılar eşim tek başına gitti ben evde kaldım.Soğudum kayınbaba ve valide hanımdan
tepkilerini belli etmek için çok erken davranıyorsun , bak bakalım ilk günlere istinaden durumlar mı , yoksa sizi kendi düzenlerine mi alıştırmaya çalışıyorlar,
ilk günlere istinadense sorun yok ama eğer kendi düzenlerine alıştırmaya çalışıyorlarsa yavaş yavaş tepki vermeden çek kendini ve bunu yaparken eşinle zıtlaşmadan yap derim çünkü saçma sapan güç savaşı haline getiriyorlar , eğer ki sşinle zıtlaşırsan olayı gereksiz inatlaşmaya bindirebilirsin buna dikkat et derimm
ahhh ilk günlere neden cicim ayları diyolarsa daha düzenin oturmadığı kavga ayları oysakii, ama oturuyo zamanla merak etme
Durmadan hep bu şekilde laf sokmaları canımı sıkıyor hergün görmek istiyorlar neredeyse nişanlıyken bile 2 haftada bir giderdim bazende haftada 2 kere giderdim yemeğe çaya nerdeyse ama onlara göre yetmiyor işte bir de işin kötüsü çok yakınız ve ben sürekli içli dışlı olmak istemiyorum.Kendi ailem bu kadar tepki vermezken bunları anlayamıyorum.Annesi oğlunu yanımda cuk cuk öper gerçekten hiç hoş değil tuhaf geliyor bana.Geçenlerde kayınvalidem aramış anneme ağlamış özledim oğlumu diye, annemde onlar mutlu olsunlar başka ne isteriz ki falan diye konuşmuş.Altına gelince bize takılan altınları bize takanlara bizim geri takmamız tuhaf değil mi teyzesi bilezik taktıysa biz teyzesinin kızı evlendiğinde ona bilezik takacakmışız ama kayınvalidemler takı takmayacaklarmış.Tabiki küçük altın takarım da bu kadarıda saçmalık yani.Ailem de öyle şey mi olur diyor.Kafam çok karışık yaaa
Bence konu sahibi artık düğünlerde "biz değil siz takacaksınız altınları" kısmını garipsemiş ki bence de garip. Artık iki ayrı aile var (kv-kp gelin ve damat olarak). O takılar gelinle damada aileler zamanında millete takmış diye takılıyo ama neticede yeni çifte yardım olsun diye takılıyo gereksiz bi'düşünce olmuş bence.
Ancak gelgelelim tepkine bana sorarsan fevri karar verip, zararlı oturacak tarafsın. Sen gitmedin diye onların canı sıkılmaz ama senin canını sıkarlar çünkü onlar senin niye tavır yaptığını bile bilmiyolar.
Hem öpsün yahu ne var annesi o onun oldu olacak babanız sizi öpünce de o bozulsun
İşte bunlar hep önyargıdan:44:
Aynen derdim bu zaten kayınvalide neden kendi kardeşinin çocuğuna birşey takmazda.Dönüp bize siz takacaksınız der.Benim takmam da sorun değil.takarım bir çeyrek geçerim.Ama bana yok şu teyzesi bilezik taktı diye de kusura bakmasın kimseye alıpta bir bilezik takamam zaten o kadar da değil.Valla çok garipsedim. Herkesin kendine göre sorunları var tabiki kimse kimsenin ne çektiğini bilemez ben sadece tutup bir örnek verdim. Eşimin kardeşi çalıştığı halde düğünde bir çöp bile takmadı.Yapılanlar ve yaptırılmak istenenler tuhaf geliyor bana sadece o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?