Sizce ben mi büyütüyorum?

gül gibi geçin boşver bişeyleri görmezden gel eşinle mutluluğu yaşa daha yeni evlisiniz tadını çıkarmak varken tatsızlık çıkarmak olmamalı bence

evet her şeyi çok büyütüyorsun.her şeyin altında buzağı arıyorsun.yemeğe bile gitmeyecek tepkiyi oluturacak bir olay da yok.hayır yani nişanlıyken koşa koşa gidipte evlenince değişen ne bir türlü anlamıyorum

annesinin oğlunu öpmesinden bile rahatsızsın.ne yani oğlanları evlendirdik diye onca yılın alışkanlıklarını atıp,el mi olacağız

1. çok yeni evlisin unutma
2. kp sana normalde nasıl davranıyor ki anladığım kadarıyla sen sana karşı iğneleyici konuştuğunu söylüyorsun zannetmiyorum
çünki yeni gelinsin ben yarın kp ile ilgili yaşadığım sıkıntıyı anlatıyım sen oku şu an sadece kafam dağılsın diye sitedeyim yarına kendmi toparlayınca bendeki kayınpedere bak sonra haline şükret
3. altın oolayında eşin haklı neden dersen bunlar adettir bizim ordada öyle bana getirdiyse biri bende ona takarım bunlara öndüç deriz

ama sana tavsiyem bu kadr tazeyken kimseyle kötü olma

size şöyle diyebilirim ki;siz,eşinizin ailesiyle mesafeli bir ilişki kurmak istiyorsunuz ve kesinlikle doğru düşünüyorsunuz,kendi sınırlarınızı çiziyorsunuz ama bunu yaparken sakin ve acele etmeden yapın ki eşinizle aranızdaki mesafe artmasın...Allah huzurlu bir yuva daim etsin...

ohoooo bunlar ne ki daha neler yaşıcaksın =)
ama yemeğe gitmemen çok yanlış sevmek zorunda değilsin bende günahım kadar sevmem ama eşinin hatrına suscaksın seninde ailen var unutma
takı meselesine gelince de evet ailelerin takamadığı yerde siz takcaksınız ama durumunuz neye yetiyorsa
bize kv arkadaşı yarım takmıştı yazın oğlu evleniyor 50 defa söyledi yarım taktığını bide euro taktı dedi
bak anne durumumuz neye yeterse onu takarız belki çeyrek belki gram herkesin durumu belli dedim geçtim

çok tazesiniz daha sakın ama sakın cephe alma yoksa o da senin ailene cephe alır sakin ol eşini arkana al hep sakın karşına alma

bende boyle bılırım dogru demıssın arkadaşım..altının amacı bız sana taktık sende bıze tak..budur yanı..
ya nısanlılıkla evlılık bır olurmu..tabıkı sık sık gıdıceksın gelınlerı olmuşsun cunku..herseyde senı cagıracaklar..ayrıca yanı ben merak ettım evlılıkten ne bekledın..kafana gore gıdıcen gelıcen ıster esın tek gıdıcek yemeğe ıster senle..yanı bu cok sacmaa

inan ki evlilik mükemmel giderken aileler hep araya kaynak

Kesinlikle katılıyorum arkadaşa.Yaşın genç diye düşünüyorum.Daha sakin davranmaya çalışmalısın.Annesigilinde oğlunun evlendiğini anlaması içinde süre ver.Sen inada gidersen eşini tercih etmeye zorlarsın sakın kendini ailesimi benmiye getirme.Akıllı kadın bunu yapmaz.Bilakis kayınvalidenlere daha iyi davran tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır istemesende.....

düğünde takılan altınları siz aldıysanız iade etmesi size düşer tabiki ama sizede değilde ailesine gittiyse altınlar onlar öde sende ayrı bir hane olduğun için bütçen neye izin veriyorsa sende onu takarsın unutmayın cemiyetlerde yapılan altınlar borçtur bugün bana yarın sana sen sana altın takan birinin cemiyetine giderken 50 tl koyup getirebilirmisin ayıptır bir kere ailesi ne dağıttıysa zamanında sizin cemiyetinizde onu topladılar başka cemiyet yapacak bekarı kalmadıysa geriye altınlarıda size vermişse o gönlünden geçeni takar veya takmaz ama ödemek sana düşer

hop abla bi sîlkelen evlilik dengeni bozdu herhalde paranoya gerek yok

Ben evli değilim ama anlatmanada bakılırsa abartılacak bir şey yok gibi düşünüyorum. Kayınbaban ciddi bir tavırla söylediğini sanmıyorum sadece sizleri görmek istediğinden şakayla demiştir. Ve yemeğe gitmemende ayıp olmuş. Sonuçta onlar senin yeni anne ve baban onlara gidip gel kendi ailen gibi onları benimse. Bir ömür içiçe olacaksınız baştan böyle olursan ilerde daha zorluk yaşarsın. Sen onlardan küçüksün onlara bu tarz şeylerle davranma ve saygısız olma. Ve sakın eşine ailesi hakkında bir lafta bulunma sonuç olarak sevdiğin adamı dünyaya getırıp büyüten kişiler onları herşeyden çok sevmen gerekiyor. Kafanda bunları birz düşün sende farkına varacaksın eminim. Birde türk toplumunda bu var yani bize takılan altını eğer bir düğün olursa aynı takarız böyle birşey içinde eşinle aranı hiç bozma tatlım.

herşeyi geçtimde 1 haftalık gelin yemeğe gelmiyorsa artık ona bişey yapmak boşa kürek çekmiş demektir.kusura bakma ama bundan sonra seni idare edicekler sadece çünkü sen rengini belli ettin.

altınlar sana takıldıysa kayınvalide ben takarım çocuğum demediği sürece sen takıcaksın.bana takılan altınlar bende düğünü gitsek kayınvalidem ben takarım annecim der bizde sağol deyip bütçemize göre ya para takarız çok yakınsada altın takarız.ama emin ol sana bundan sonra teklif etmicekler aman huzursuzluk çıkmasın diyip altın gelen yere altın götürecekler.

ayrıca aile toplantılarına yada yemeklerine de seni davet etmicekler nasılsa gelmiyor bari oğlumuzu da çağırıp onlar birbirine girmesinler diye düşünüp size haber vermicekler.

nerden mi biliyorum bizim gelinimiz aynı sen bizde emeklerimizde toplandığımız anlarda gezmeye giderken onu çağırmıyoruz

Bence konu sahibi artık düğünlerde "biz değil siz takacaksınız altınları" kısmını garipsemiş ki bence de garip. Artık iki ayrı aile var (kv-kp gelin ve damat olarak). O takılar gelinle damada aileler zamanında millete takmış diye takılıyo ama neticede yeni çifte yardım olsun diye takılıyo gereksiz bi'düşünce olmuş bence.

Ancak gelgelelim tepkine bana sorarsan fevri karar verip, zararlı oturacak tarafsın. Sen gitmedin diye onların canı sıkılmaz ama senin canını sıkarlar çünkü onlar senin niye tavır yaptığını bile bilmiyolar.

Hem öpsün yahu ne var annesi o onun oldu olacak babanız sizi öpünce de o bozulsun

İşte bunlar hep önyargıdan:44:

Aynen derdim bu zaten kayınvalide neden kendi kardeşinin çocuğuna birşey takmazda.Dönüp bize siz takacaksınız der.Benim takmam da sorun değil.takarım bir çeyrek geçerim.Ama bana yok şu teyzesi bilezik taktı diye de kusura bakmasın kimseye alıpta bir bilezik takamam zaten o kadar da değil.Valla çok garipsedim. Herkesin kendine göre sorunları var tabiki kimse kimsenin ne çektiğini bilemez ben sadece tutup bir örnek verdim. Eşimin kardeşi çalıştığı halde düğünde bir çöp bile takmadı.Yapılanlar ve yaptırılmak istenenler tuhaf geliyor bana sadece o kadar.

sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusu çıkmamış diye bir söz vardır
siz erken davranmışsınız

canım biraz sakin :)
yemeğe gitmemen doğru olmamış gitmeliydin bence.. bikaç güne kp kv ni çağır bence de gönülleri olsun..
takı meselesine gelince sen çok çok haklısın.. bizde de adet böyledir.. ne taktılarsa o takılır ama altını çizeceğim.. Size o bileziği kuzen değil eşinizin teyzesi mi kimse o taktı .. bu durumda eşinin annesi takması gerek.. böyle söyleyebilirsin..
benim kv hiçbir zaman ne bana ne de kaynımlara taktırır gider kendi ne takıldıysa aynını takar.. 10 yıllık evliyim daha hiç görmedim siz takıcaksınız dediğini..
tatlılıkla söyle anneciğim bide teyzem taktığına göre ona da bence sen takmalısın.. sen büyüüsün biz kuzeniz gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…