Siz evlenmeden önce nasıldı ona bakmak gerek. Yani bende olsam planlarıma evli birini dahil etmem. Eşiniz lafını etmiyor olabilir ama yine de gerek yok. Tam tersi olsa "offf evliyim her plana beni de dahil etmeye çalışıyorlar" durumu oluşuyor.Merhaba ben 30 yaşındayım evliyim 2 tane küçük kardeşim var birisi 19 birisi 18 yaşında ve annemin onları ayırdığını düşünüyorum asla onlara laf söyletmiyor kardeşlerim alkol tüketiyor sigara içiyor birisinin bu yaşta kolları dövme dolu ben buna laf ettiğimde onların anneleri benim senin laf söylemeye hakkın yok kendin doğur gibi laflar ediyor benim asla onların hayatına karışmak gibi bir amacım yok sadece uyarmak istiyorum kardeşlerimi seviyorum ve zarar görmelerini istemiyorum bir abla olarak ama annem özellikle 19 yaşında olan kardeşim suratına tükürse yarrabi şükür diyecek durumda neyse dün kardeşimle bize geldiler ve annem kardeşlerimle tatile gideceklerini söyledi bende keşke bana da sorsaydınız ben de gelirdim falan dedim annem sen evlisin (kocam asla böyle şeylere takılan birisi değil kendisi de biliyor) çalışıyorsun falan diye bahaneler sundu kardeşlerimle hep bir aktivite içindeler ama beni çok çok azına çağırırlar bize geldikleri gün anneme ne yemek istersin dediğimde bile kardeşin şunu sever şundan yap dedi her ne kadar ayrı evlerde de olsak bu durum çok canımı sıkıyor
3müzde kız kardeşiz cinsiyet ayrımı yokAnnenizin erkek çocuk kayırımı yapıyor bayaa bildiğin onları kayırıyor sizi dışlıyor..
anneniz zamanında size karşı çok mu baskıcıydı?Merhaba ben 30 yaşındayım evliyim 2 tane küçük kardeşim var birisi 19 birisi 18 yaşında ve annemin onları ayırdığını düşünüyorum asla onlara laf söyletmiyor kardeşlerim alkol tüketiyor sigara içiyor birisinin bu yaşta kolları dövme dolu ben buna laf ettiğimde onların anneleri benim senin laf söylemeye hakkın yok kendin doğur gibi laflar ediyor benim asla onların hayatına karışmak gibi bir amacım yok sadece uyarmak istiyorum kardeşlerimi seviyorum ve zarar görmelerini istemiyorum bir abla olarak ama annem özellikle 19 yaşında olan kardeşim suratına tükürse yarrabi şükür diyecek durumda neyse dün kardeşimle bize geldiler ve annem kardeşlerimle tatile gideceklerini söyledi bende keşke bana da sorsaydınız ben de gelirdim falan dedim annem sen evlisin (kocam asla böyle şeylere takılan birisi değil kendisi de biliyor) çalışıyorsun falan diye bahaneler sundu kardeşlerimle hep bir aktivite içindeler ama beni çok çok azına çağırırlar bize geldikleri gün anneme ne yemek istersin dediğimde bile kardeşin şunu sever şundan yap dedi her ne kadar ayrı evlerde de olsak bu durum çok canımı sıkıyor(3müzde kızız cinsiyet ayrımı yok yani)
Aa özür dilerim kızkardeş yazısı görmediğimden direkt erkek sandım galiba3müzde kız kardeşiz cinsiyet ayrımı yok
hayır annem bana karşı baskıcı değildi tabii ben gençken bu kadar özgür takıl kafasında değil idi ama dedem çok baskıcı bir adamdı o yüzden özellikle kardeşlerimin her istediğini borç harç da olsa alır her şeylerine izin verir iyi anneliğin bu olduğunu düşünüyoranneniz zamanında size karşı çok mu baskıcıydı?
Siz bu durumda sadece kardeşlerinize değil annenizin anneliğine de laf ediyorsunuz? Ama bu hikayedeki herkes yetişkin. Yani ben sizi haksız buldum. Hayat kardeşlerinizin hayatı annenleri de siz değilsiniz ki anneleri olsanız bile bence yetişkin insanlara bu kadar müdahale doğru değil.hayır annem bana karşı baskıcı değil idi tabii ben gençken bu kadar özgür takıl kafasında değil idi ama dedem çok baskıcı bir adamdı o yüzden özellikle kardeşlerimin her istediğini borç harç da olsa alır her şeylerine izin verir iyi anneliğin bu olduğunu düşünüyor
Benim zaten onları kısıtlamak gibi bir derdim yok sadece bir abla olarak uyardığımda bile annem ya beni susturuyor yada saldırganca cevaplar veriyorAnneniz haklı değil mi, anneleri var sizin sorumluluğunuzda değiller. Hatta erişkinler kimsenin sorumluluğunda değiller. Diledikleri gibi yaşamakta özgürler. Sizin kurallarınız ya da bakış açınız onları bağlamaz. Çok kötü bir hayat deneyimi de elde edebilirler ama yine kendi tercihleri.
Tatil konusunda da haksızsınız. Hem evlisiniz hem çalışıyorsunuz, tatili size göre ayarlamaya çalışacaklardı davet etselerdi. İzinlerinizi anne kardeş tatili yerine eşinizle birlikte değerlendirmek daha keyifli olmaz mı?
Uyarmayın o zaman. Ortada uyarılacak bir durum yok zaten. Sizin uyarınızla gidip dövme mi sildirecekler, sigarayı mı bırakacaklar?Benim zaten onları kısıtlamak gibi bir derdim yok sadece bir abla olarak uyardığımda bile annem ya beni susturuyor yada saldırganca cevaplar veriyor
Kardeşleriniz okuyor mu, okulları nasıl?Benim zaten onları kısıtlamak gibi bir derdim yok sadece bir abla olarak uyardığımda bile annem ya beni susturuyor yada saldırganca cevaplar veriyor
Ortada uyaracak bir durum yok işte sizi ilgilendirmez kiBenim zaten onları kısıtlamak gibi bir derdim yok sadece bir abla olarak uyardığımda bile annem ya beni susturuyor yada saldırganca cevaplar veriyor
babalarımız bir değil benim babam vefat etti onların babasıyla da çok eskiden boşandılar ve görüşmüyorlarEvet kiskanclik yapiyorsunuz, siz o genc yetiskinlerin annesi degilsiniz, ayrica bekar 2 kiziyla tatile gitmek istemeside normal, simdi sizin isinize evliliginize gore tatil mi ayarlamaya ugrassalardi.
Baba nerede bu denklemde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?