Sizce ben mi kıskançlık ediyorum?

cheftak

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2025
5
0
1
Merhaba ben 30 yaşındayım evliyim 2 tane küçük kardeşim var birisi 19 birisi 18 yaşında ve annemin onları ayırdığını düşünüyorum asla onlara laf söyletmiyor kardeşlerim alkol tüketiyor sigara içiyor birisinin bu yaşta kolları dövme dolu ben buna laf ettiğimde onların anneleri benim senin laf söylemeye hakkın yok kendin doğur gibi laflar ediyor benim asla onların hayatına karışmak gibi bir amacım yok sadece uyarmak istiyorum kardeşlerimi seviyorum ve zarar görmelerini istemiyorum bir abla olarak ama annem özellikle 19 yaşında olan kardeşim suratına tükürse yarrabi şükür diyecek durumda neyse dün kardeşimle bize geldiler ve annem kardeşlerimle tatile gideceklerini söyledi bende keşke bana da sorsaydınız ben de gelirdim falan dedim annem sen evlisin (kocam asla böyle şeylere takılan birisi değil kendisi de biliyor) çalışıyorsun falan diye bahaneler sundu kardeşlerimle hep bir aktivite içindeler ama beni çok çok azına çağırırlar bize geldikleri gün anneme ne yemek istersin dediğimde bile kardeşin şunu sever şundan yap dedi her ne kadar ayrı evlerde de olsak bu durum çok canımı sıkıyor(3müzde kızız cinsiyet ayrımı yok yani)

Son düzenleme:
Görüşmeyi azaltın eskisine göre, ne biçim anne o. Ayrıca sen karışma, onların annesi benim ne? Sen de ablalarısın. Sigara kullanmalarına göz yummak, bu yaşta dövmeleri olması doğru olmayan şeyler. Bazı insanlar, evladımı özgür yetiştireceğim derken ipin ucunu kaçırıyor. İleride aşırı şımarık, çirkef olacak iki insan görüyorum şu an.

Siz evlenmeden önce nasıldı ona bakmak gerek. Yani bende olsam planlarıma evli birini dahil etmem. Eşiniz lafını etmiyor olabilir ama yine de gerek yok. Tam tersi olsa "offf evliyim her plana beni de dahil etmeye çalışıyorlar" durumu oluşuyor.

anneniz zamanında size karşı çok mu baskıcıydı?

Anneniz haklı değil mi, anneleri var sizin sorumluluğunuzda değiller. Hatta erişkinler kimsenin sorumluluğunda değiller. Diledikleri gibi yaşamakta özgürler. Sizin kurallarınız ya da bakış açınız onları bağlamaz. Çok kötü bir hayat deneyimi de elde edebilirler ama yine kendi tercihleri.

Tatil konusunda da haksızsınız. Hem evlisiniz hem çalışıyorsunuz, tatili size göre ayarlamaya çalışacaklardı davet etselerdi. İzinlerinizi anne kardeş tatili yerine eşinizle birlikte değerlendirmek daha keyifli olmaz mı?

anneniz zamanında size karşı çok mu baskıcıydı?
hayır annem bana karşı baskıcı değildi tabii ben gençken bu kadar özgür takıl kafasında değil idi ama dedem çok baskıcı bir adamdı o yüzden özellikle kardeşlerimin her istediğini borç harç da olsa alır her şeylerine izin verir iyi anneliğin bu olduğunu düşünüyor

Siz bu durumda sadece kardeşlerinize değil annenizin anneliğine de laf ediyorsunuz? Ama bu hikayedeki herkes yetişkin. Yani ben sizi haksız buldum. Hayat kardeşlerinizin hayatı annenleri de siz değilsiniz ki anneleri olsanız bile bence yetişkin insanlara bu kadar müdahale doğru değil.
Ha anneniz size baskıcı olsa onlara böyle rahat olsa ayrım var derdim ama bence öyle bir durum da yok.
Kim ne isterse yapsın size ne

Benim zaten onları kısıtlamak gibi bir derdim yok sadece bir abla olarak uyardığımda bile annem ya beni susturuyor yada saldırganca cevaplar veriyor

Benim zaten onları kısıtlamak gibi bir derdim yok sadece bir abla olarak uyardığımda bile annem ya beni susturuyor yada saldırganca cevaplar veriyor
Uyarmayın o zaman. Ortada uyarılacak bir durum yok zaten. Sizin uyarınızla gidip dövme mi sildirecekler, sigarayı mı bırakacaklar?

Kardeşleriniz okuyor mu, okulları nasıl?
İçki içiyorlar demişsiniz ama 18-19 yaşında çoğu genç arkadaşlarıyla bira içiyor zaten. Çok fazla bir içki tüketimleri mi var?

Herkes hayatını aynı şekilde yaşamıyor. Eğer doğru düzgün okuyorlarsa, saçma sapan içmiyorlarsa anneniz müdahale etmiyordur. Ben ilk dövmemi yaptırmaya annemle gittim mesela.

Evet kiskanclik yapiyorsunuz, siz o genc yetiskinlerin annesi degilsiniz, ayrica bekar 2 kiziyla tatile gitmek istemeside normal, simdi sizin isinize evliliginize gore tatil mi ayarlamaya ugrassalardi.

Baba nerede bu denklemde?

başlarında ana baba varken (hoş babadan bahsetmemişsin ama) kardeşlerini uyarmak sana düşmez. çocuk değiller. anca fikrini sorarlarsa söylersin. annen belki de seni çok müdahaleci bulduğu için aranızda dengeyi bulmaya çalışıyordur. tatil planlarını ise kardeşlerin istememiştir onlara çok karışacağını düşünmüş olabilirler.

Evet kiskanclik yapiyorsunuz, siz o genc yetiskinlerin annesi degilsiniz, ayrica bekar 2 kiziyla tatile gitmek istemeside normal, simdi sizin isinize evliliginize gore tatil mi ayarlamaya ugrassalardi.

Baba nerede bu denklemde?
babalarımız bir değil benim babam vefat etti onların babasıyla da çok eskiden boşandılar ve görüşmüyorlar

annesi olmasam bile bir abla olarak uyarmaya hakkım olduğunu düşünüyorum tatil olayını es geçsem bile kardeşlerimle sürekli bir etkinlikteyken benimle bir kahve içmeyi bile ayda 1 belki yapıyor bunu kast ediyorum

Bence annenize haksızlık yapıyorsunuz Eğer ki gençliğinizi size karşı da baskıcı değilse. Sonuçta sizin ayrı bir aileniz var. Onlar da bir ayrı bir aile. Benim annem de üç kardeşiz üçümüze de baskı yapmaz cinsiyet farkı da var ama tatillere beraber giderler. Bazen beni çağırmazlar, bazen çağırırlar bazen haberim bile olmaz bir yerlere gittiklerinin niye olsun ki. Ben de her gittiğim yere onları çağıramıyorum onlarla gidemiyorum. Bu benim onları dışladığım ya da onların beni dışladığı anlamına gelmiyor. Ben bekarken böyle arkadaş grubum yoktu mesela kardeşimin arkadaş grubu var içerler diskoya giderler bara giderler annem bir şey demez ama gençken benim de öyle bir arkadaş grubum olsaydı beni de gönderirdi kuzenlerimle falan gitmişliğim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…