Sizce ben mi yanlış anlıyorum durumu?

Velovis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2018
227
318
53
Kızlar Merhaba,

Forumu uzaktan severek takip ediyordum. Bir konuda kararsız kaldığım için üye olmaya karar verdim.

Liseden beri yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen, birbirimizin evinde kaldığımız, birbirimizin en yakın arkadaşıyız dediğimiz bir arkadaşım var. Fakat iş hayatına atıldıktan sonra eskisi gibi sık görüşememeye başladık ama aramıza asla soğukluk girmedi. Gelelim benim aklıma takılan konuya.. Kendimi çok kötü hissettiğim bir akşam sesim titreyerek kendisini aradım. Kısa selamlaşmadan sonra X müsait olduğun bir akşam görüşelim mi? dedim. Fakat kendisi bir anda neden buluşucaz ki? diye bir tepki verdi. Bende kendimi pek iyi hissetmediğimi söyledim fakat x bana işi olduğunu daha sonra haberleşeriz dedi ve beni yaklaşık 1-1,5 ay sonra iş çıkışı yemeğe çağırdı. Gittim gayet güzel sohbet ettik. Asıl takıldığım konuya geliyorum..

X'in doğum günü için kendisine hediye aldım. Önceden doğum gününü arayıp kutlamıştım telefonda.. iki gün sonra falan kendisine doğum günü için buluşmak istediğimi, hediyesini vereceğimi söyledim. Bu hafta görüşmeyelim daha sonra ben seni ararım görüşmek için dedi. Bende kendisine öğle yemeğinde görüşürüz vaktin yoksa dedim ( İşyerlerimizin arasında 10 dk'lık mesafe var.) Bana aniden kaçmıyorum ya korkma ararım ben seni görüşürüz dedi. Birden neye uğradığımı şaşırdım ve görüşürüz diyip telefonu kapattım. Aradan yaklaşık 1,5 ay geçti ve beni görüşmek için aramadı. Kızlar sizce arkadaşlığımı sonlandırmam veya merhaba merhaba seviyesine mi çekmem gerekiyor?

Bu zamana kadar birbirimize kardeş gözüyle baktığımız için bu davranışı çok zoruma gitti.. Eskisi gibi benle görüşmek istemediğini düşünmeye başladım. Sizce ben mi yanlış anlıyorum durumu?

İyi de zaten bir arkadaşlık kalmamış ki. Arama sorma bence.

Sanki artık arkadaş olmak istemiyor sizinle. Aramayın bir daha, o sonradan görüşmek isterse neden mesafeli davrandığını sorabilirsin. Belki yaptığınız, söylediğiniz bir şeye kırılmıştır yada vefalı değil, yeni arkadaşlar arayışında.

Bence yanlış anlamıyorsun gayet olanı görüyorsun. Arkadaşlığını en minimum seviyeye indir bir süre sonra da sonlandır. Böyle sonradan arkadaşını yok sayan insanlarla muhabbet içinde olmak kesinlikle zaman kaybı.

İyi de zaten bir arkadaşlık kalmamış ki. Arama sorma bence.
Haklısınız galiba.. Fakat benim bir ameliyat olma durumum var.. Aralık ayında çalışmıyordu, benimle her gün hastaneye gelip benim peşimde koştu. Belirli günlerde ameliyat işleri için hastaneye gittiğimi biliyor ve o gün arayıp durumumu soruyor.. Bunlar benim aklımı karıştırıyor biraz :/

mesafe istiyor gibi
size nasılsa sizde öyle olun bana kalırsa
gayrete değmez derim
Zaten yeterince mesafe var aramızda ama dengesiz tavırları aklımı karıştırıyor..

Neden buluşacağız ki diye verdiği ilk tepkide bitmişti benim için olay.

Neden buluşacağız ki diye verdiği ilk tepkide bitmişti benim için olay.
Bende olay sıcakken bitti artık arayıp sormayacağım diyorum ama aradığında yelkenleri suya indiriyorum...

Kendisine karşı en ufak sözüm veya hareketim olmadı.. Geçenlerde bana hal hatır sormadan bir markayı yaşadığımız yerde nerede bulabileceğini yazmış.. ama görüşelim falan diye ağzından birşey çıkmadı.

Bende olay sıcakken bitti artık arayıp sormayacağım diyorum ama aradığında yelkenleri suya indiriyorum...
O zaman en azından ne yaptığından onu da haberdar etmelisiniz.

Dost dediğimize hatasını rahatlıkla söyleyebilmek lazım.

Zaman geçtikçe insanlar değişiyor. Lisede en yakın arkadaşınız on yıl içinde bambaşka biri olabiliyor yada üniversite içinde geçerli bu. Zaman değişiyor ve değişirken insanlarıda değiştiriyor. Bence akışına bırakın o ararsa arasın ama siz artık düşmeyin üstüne. Kendi kaybeder.

O zaman en azından ne yaptığından onu da haberdar etmelisiniz.

Dost dediğimize hatasını rahatlıkla söyleyebilmek lazım.
Daha sonra beni aradığında şaka yollu yüzüne vurdum.. Oda gülerek yanlış anladığımı bir şey mi oldu manasında söylediğini söyledi. Fakat üstüne doğum günü olayı gelince yanlış anlamadığımı düşünmeye başladım ve buraya yazdım. Herkes yanlış anlamadığım konusunda hemfikir gözüküyor. Ben artık mesafeli olma kararı aldım..

O zaten bitirmiş. Senin birşey yapmana gerek kalmamış.

O zaten bitirmiş. Senin birşey yapmana gerek kalmamış.
Tam olarak öyle söylenemez. Biraz dengesiz bir tip.. Aralık ayında ameliyat işleri için hastaneye her gittiğimde benimle geldi ve bütün süreçte benim peşimde koştu.. Hatta gözleri mikrop kaptı hastane ortamında. İşe girince bile belirli günler gittiğimi bildiği için o günlerde arayıp durumumu, gidişatı vs. sordu ve asla soğukluk yok konuşmasında. Ama ağzından çıkanı bazen kulağı duymuyor, yüzüne vurduğumda da yanlış anladığımı, asla öyle bir niyetinin olmadığını söylüyor. Belki de haklısınız o bitirdi ama artık önemi kalmadı açıkcası..

Böyle bi arkadaşlığımı bitirdim. 1-2 kere buluşalım dedim, hep bi bahaneyle geldi. Kestim tamamen ilişkimi. Bence arkadaşlık şu sorunun cevabıyla bitiyor yada devam ediyor; “Onun yokluğu benim hayatımı ne kadar etkiliyor?” Şuan beni hiç etkilemiyor. Ergenliğimi ve o ergenlik buhranlarını birlikte atlattığım insan olmasına rağmen.

Yılların hiç önemi yok. İnsanların öncelikleri değişiyor çünkü. Görmezden gelinecek kadar gerilere düştüğünüzde arkadaşlıklar bitmeli bencr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…